Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Un bilanț triumfalist al unei instituții compromise | Cum funcţionează sutienul inteligent | 662 de imitatori ai lui Charlie Chaplin (foto) | Poșta Română: cărți poștale personalizate direct de pe telefon | Armata britanică trimite Typhoon-ul în România

Departamentul de Securitate Internă a suspendat aplicarea ordinului lui Trump

Scris de :     2017-02-05 11:17

Departamentul de Securitate Internă din SUA a anunţat sâmbătă că a suspendat toate acţiunile care vizează punerea în aplicare a ordinului preşedintelui Donald Trump privind imigraţia, realtează site-ul postului CNN.

Departamentul de Securitate Internă a suspendat aplicarea ordinului lui Trump geopolitica “În concordanţă cu ordinul judecătoresc, Departamentul de Securitate Internă a suspendat toate acţiunile care vizează implementarea secţiunilor vizate din cadrul ordinului executiv intitulat «Protejarea naţiunii de intrarea teroriştilor străini pe peritoriul Statelor Unite»”, a anunţat responsabilul pentru presă al Departamentului.

Acesta a mai spus că Departamentul va relua examinarea călătorilor aşa cum proceda înainte de semnarea ordinului executiv.

Decretul semnat de Trump în urmă cu o săptămână interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite în cazul tuturor refugiaţilor, oricare ar fi originea lor, timp de 120 de zile, iar în cazul refugiaţilor sirieni, pe perioadă nedeterminată. De asemenea, prin ordin se interzice intrarea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetăţenilor provenind din şapte state cu populaţie majoritar musulmană, consideraţi surse de terorişti de către Washington: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Iran, Siria şi Yemen.

De asemenea, un oficial din cadrul Departamentului de Stat american a declarat pentru CNN că acesta din urmă a anulat deciziile de revocare provizorie a vizelor, atât timp cât aceste vize nu au fost ştampilate sau marcate ca fiind anulate.

Am anulat revocarea provizorie a vizelor, măsură generată de decretul prezidenţial numărul 13769. Persoanele ale căror vize nu au fost în mod fizic anulate pot acum călători dacă viza este valabilă”, a explicat un purtător de cuvânt al Departamentului, citat de Le Figaro.

Departamentul de Stat a anunţat că vizele a mai puţin de 60.000 de persoane au fost retrase de la semnarea ordinului. Nu se ştie deocamdată câţi dintre aceştia nu mai deţin vize, în sensul în care acesta au fost în mod fizic anulate.

Un judecător federal din Seattle a acordat, vineri, un ordin de restricţie temporară valabil la nivel naţional, prin care blochează măsura luată de Donald Trump ce presupune interzicerea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetăţenilor provenind din şapte state cu populaţie majoritar musulmană.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că decizia “aşa-zisului judecător” din Seattle privind blocarea decretului său antiimigraţie este “ridicolă” şi “va fi anulată”.
Alte stiri din: Geopolitica Afisari - 88
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA luni şi marţi Citeste
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii