Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Un bilanț triumfalist al unei instituții compromise | Cum funcţionează sutienul inteligent | 662 de imitatori ai lui Charlie Chaplin (foto) | Poșta Română: cărți poștale personalizate direct de pe telefon | Armata britanică trimite Typhoon-ul în România

Rusia amenință SUA cu măsuri asimetrice

Scris de :     2016-10-17 21:30

Rusia a amenințat luni SUA cu măsuri asimetrice – cum este exemplul iminentei retrageri din tratatul privind utilizarea plutoniului militar – în cazul adoptării unor sancțiuni împotriva Rusiei pentru bombardamentele asupra orașului sirian Alep, transmite agenția EFE în urma unor declarații ale vice-ministrului rus de externe, Serghei Riabkov.

Rusia amenință SUA cu măsuri asimetrice geopolitica

Vladimir Putin

În diferitele faze al actualei politici de sancționare a Moscovei am avertizat că va exista un răspuns și că acesta ar putea să fie nu simetric, ci asimetric’, a indicat oficialul rus.

El a subliniat în continuare că ‘pașii ostili în relația cu Rusia nu vor rămâne fără răspuns‘, prin urmare ‘nord-americanii s-ar putea lovi de o nouă realitate, diferită de cea cu care ne-am obișnuit’.

Referindu-se la decizia președintelui Vladimir Putin de a suspenda tratatul cu SUA privind reconversia plutoniului militar (astfel că industria rusă de apărare va putea folosi de acum înainte acest material utilizat la producerea armelor nucleare), Riabkov a recomandat Washingtonului să citească cu atenție proiectul de lege despre suspendarea acestui acord, făcând astfel aluzie la condițiile puse de liderul de la Kremlin pentru ca Rusia să aplice din nou respectivul tratat.

Printre aceste condiții se numără retragerea trupelor și echipamentelor militare desfășurate de SUA în statele est-europene membre ale NATO și ridicarea sancțiunilor impuse Moscovei.

‘Cât despre amenințările care vin de la Washington și care nu mai încetează, răspunsul nostru este unul singur: ele demonstrează slăbiciunea Administrației SUA și lipsa de instrumente pentru a ajunge la acorduri pe termen lung’, a mai apreciat oficialul rus, care a pus integral pe seama Washingtonului recenta înrăutățire a relațiilor bilaterale cu Moscova.

‘Este la fel ca și cu câinii lui Pavlov: sună clopotul și începe să iasă sucul gastric. Dacă ținem mult timp o maimuță închisă într-o cușcă, ea poate fi învățată să tragă clopotul și, firește, va primi mâncare (…) Același lucru se întâmplă aici. Dacă Statelor Unite nu le place atitudinea Rusiei, încep să se audă țipete despre sancțiuni’, a continuat vice-ministrul rus de externe.

SUA și Uniunea Europeană au vorbit duminică despre posibile sancțiuni împotriva Rusiei în urma bombardamentelor de la Alep. Însă puțini dintre miniștrii europeni de externe, reuniți luni la Luxemburg, s-au arătat favorabili unei asemenea măsuri și au privilegiat mai degrabă sancționarea regimului de la Damasc.
Alte stiri din: Geopolitica Afisari - 245
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii