Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte | Există o forţă misterioasă în Univers | Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte

De vorba cu ingerul tau

Scris de : Mihaela ENE     2010-04-27 10:08

ingerIngerii… probabil ca pentru unii dintre  noi este greu de imaginat  ca  aceste fiinte divine exista cu adevarat.

Se spune  ca  sunt fiinte spirituale, create din lacrimile de iubire ale lui Dumnezeu. Ingerii sunt duhuri imateriale, necorporale si nemuritoare. Ei pot lua forma omeneasca dar numai cu voia lui Dumnezeu. Acesti mesageri pot veni sub orice  forma  necesara pentru a ne transmite un mesaj. Uneori persoanele intalnite intr-un moment al vietii noastre pot fi ingeri trimisi sa ne aline suferinta ori sa ne ajute sa gasim raspunsuri la problemele pe care le avem. In Sfanta Scriptura scrie: ‘’Caci El va porunci ingerilor Sai sa te pazeasca in toate caile tale’’, ‘’ Si ei te vor duce pe maini, sa nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra’’.(Psalmul 91:11,12)

 

Mesagerii Domnului sunt asezati intr-o ordine ierarhica asa cum reiese din Sfanta Scriptura. Aceasta  ierarhie se compune din noua cete ingeresti, grupate in trei clase.

Serafimii sunt cei mai aproape de Dumnezeu si guverneaza intreaga creatie. Sunt descrisi in Isaia avand cate 6 aripi. Cu doua aripi isi acopereau fetele, cu doua picioarele si cu doua aripi zburau. ‘’ Atunci unul dintre serafimi a zburat spre mine, avand in mana sa un carbune, pe care  il luase cu clestele de pe jertfelnic’’(Isaia:6,6)

Heruvimii sunt prezentati ca fapturi ceresti inaripate, fiind cei care pazesc cunoasterea suprema.  ‘’Si izgonind pe Adam, l-a asezat in preajma gradinii celei  din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara valvaietoare, sa pazeasca drumul catre pomul vietii.’’(Facerea:3,24)

Prin Tronuri  se manifesta dreptatea lui Dumnezeu. ‘’Pentru  ca intru El au fost facute toate, cele din ceruri si cele de pe pamant, cele vazute, si cele nevazute, fie tronuri, fie domnii, fie incepatorii, fie stapanii. Toate s-au facut prin El si pentru El.’’(Coloseni:1,16)

A doua clasa cuprinde Stapaniile,  Domniile si Puterile.  ‘’Mai presus decat  toata incepatoria si stapania si puterea si domnia si decat tot numele ce se numeste, nu numai in veacul acesta, ci si in cel viitor.’’(Efeseni:1,21)

Incepatoriile, Arhanghelii si Ingerii reprezinta cea de-a treia clasa care guverneaza intreaga lume.

In credinta crestina sunt recunoscuti 7 arhangheli, fiecare fiind responsabil cu un anumit domeniu al vietii umane.

Arhanghelul MihailArhanghelul Mihail

Mihail ne ofera siguranta si protectie, ajutand la eliminarea energiei negative. Este protectorul copiilor, calatorilor si soldatilor. Arhanghelul Mihail este mai-marele cetei ingerilor, sta aproape de Dumnezeu si este aparatorul cerului. Culoarea albastra este raza protectiei, a puterii si a dreptatii acestui arhanghel.

‘’Iti voi vesti tie ceea ce este scris in cartea adevarului. Nimeni nu poate sa Ma ajute mai bine la aceasta decat Mihail, ingerul vostru pazitor’’. (Daniel:10,21)

 Arhanghelul GavrilArhanghelul Gavriil

Arhanghelul Gavriil este cel care vesteste cuvantul lui Dumnezeu. El calauzeste darul celor ce se nasc. Culoarea alba a lui Gavriil este cea a puritatii si a armoniei. Arhanghelul este reprezentat tinand in mana un crin semnificand armonia, puritatea, adevarul. Este un mesager al vestilor bune, al bucuriei si al iubirii.

‘’Si ingerul, raspunzand, i-a zis: Eu sunt Gavriil, cel ce sta inaintea lui Dumnezeu. Si am fost trimis sa graiesc catre tine si  sa-ti binevestesc acestea.’’ (Luca:1,19)

 Arhanghelul RafaelArhanghelul Rafael

Arhanghelul Rafael este cel care ne vindeca toate suferintele si bolile sufletesti si trupesti. Il putem chema in ajutorul nostru atunci cand suntem bolnavi iar el cu iubire si grija ne va reda sanatatea stergand toate lacrimile durerilor noastre. Culoarea care il reprezinta pe Rafael este verdele, insemnand culoarea vindecarii, a renasterii si a linistii. Se spune ca Rafael i-a dat lui Moise o carte in care descria toate ierburile vindecatoare. Sfantul arhanghel este reprezentat cu un toiag care are forma unui caduceu, acest lucru simbolizand vindecarea.

’Eu sunt Rafael, unul din cei sapte ingeri, care ridica rugaciunile sfintilor si le inalta inaintea slavei Celui Sfant’’. (Tobit: 12,15)

 Arhaghelul GudiilArhaghelul Gudiil

Arhanghelul Gudiil are rolul de a-i rasplati pe cei credinciosi in functie de stradania lor. Tine in mainile lui o cununa de aur si un bici cu trei cozi.

 Arhanghelul VarahiilArhanghelul Varahiil

Varahiil este arhanghelul de la care primim binecuvantari. El este infatisat tinand la piept trandafiri albi.

 Arhanghelul UriilArhanghelul Uriil

Arhanghelul Uriil  tine in mana stanga o flacara iar in mana dreapta o sabie, el fiind  cunoscut ca ingerul penitentei care ne ajuta sa intelegem legile karmei. Uriil este reprezentat de culoarea aurie.

 Arhanghelul SelatiilArhanghelul Selatiil

Selatiil ii indeamna pe oameni la rugaciune. Arhanghelul este reprezentat cu mainile pe piept, indemnand la piosenie.

Ingerii,  aceste fiinte angelice au fost concepute  inainte de facerea pamantului si a oamenilor,  pentru a face legatura intre Cer si Pamant, fiind mesageri intre noi si Divinitate. Fiecare om are ingerul sau pazitor. Ei ne ajuta in masura in care noi le cerem sa intervina in viata noastra. Despre existenta  acestor entitati de lumina vorbesc mai multe religii ale lumii accentuand rolul lor de mesageri, intre lumea materiala si lumea spirituala.

Poate va amintiti din copilarie rugaciunea pe care bunica  ne invata sa o spunem inainte de culcare: ‘’ Inger,  ingerasul meu…’’ Este momentul sa revenim la legatura cu ingerul nostru care asteapta sa-i dam atentie. Ei sunt aici sa ne invete iubirea, sa ne vegheze pasii  pentru a ne  implini destinul si  sa ne calauzeasca pe drumul ales. Important este sa intelegem ca Dumnezeu ne-a trimis la scoala, pe Pamant, pentru a  invata lucrurile  simple pe care multi dintre noi le ignoram: iubirea fata de oricine si orice, credinta, respectul, adevarul si  iertarea. Este de ajuns sa ne gandim la ingerul nostru, fara a avea nevoie de un ritual anume pentru a intra in legatura cu el. Aceste fiinte angelice ne insotesc mereu si ne ofera cu blandete sfaturi care pot veni sub forma unui vis, a unei viziuni sau a unor stranii coincidente. Pentru ajutorul si veghea lor asupra noastra, noi oamenii  le datoram  respect si  recunostinta. Ne putem crea in casa un locsor special  asezand iconite, statuete cu ingerasi, flori, biletele cu dorintele noastre,  fotografii ale persoanelor apropiate, sau  o candela pe care sa o aprindem  drept multumire lor. Acesta poate  sa fie locul de intalnire intre noi si aceste fiinte minunate. Indata ce ii vom  invita in viata noastra, va trebui sa fim  pregatiti pentru schimbarile ce  vor veni.

Vom invata alaturi de ei sa traim in iubire, in armonie  si  in credinta,  iar ingerii ne vor binecuvanta cu aripile lor diafane.
Alte stiri din: Ezoterism Afisari - 1,970
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante