Acasa MagazinLife 8 Martie: Semnificaţii şi mesaje de trimis prin SMS de Ziua Femeii

8 Martie: Semnificaţii şi mesaje de trimis prin SMS de Ziua Femeii

scris de Laurentiu Banches
4.000 Afisari

Pe 8 martie se sărbătoareşte în întreaga lume Ziua Femeii, pe lângă flori şi cadouri, urările fiind şi ele un aspect important al gesturilor de tandreţe.

8 Martie: Semnificaţii şi mesaje de trimis prin SMS de Ziua Femeii (foto:thecapitalpost.com)

Ziua femeii a fost recunoscuta ca sărbătoare internaţionala în 1977, când Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție „Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională”, devenind o tradiţie în majoritatea ţărilor din Europa şi în SUA, cu specifice în fiecare ţară. În Anglia, de exemplu, sărbătoare este un prilej pentru a celebra feminismul, iar pe 8 Martie au loc marşuri şi intruniri în memoria femeilor care s-au luptat pentru drepturile acestora.

În Romania, în ziua de 8 Martie se sărbătoreşte Femeia, bucuria vieţii noastre şi motivatia de a trăi. Până în decembrie 89 se vorbea de ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor. Dupa Revolutia din 1989 noţiunea de „ziua mamei” este inlocuita cu „ziua femeii”. Este ziua în care femeia este sau ar trebui să fie ridicată pe pedestalul unei regine, şi să primească flori sau alte cadouri în semn de respect şi mulţumire.

Exemple de mesaje de 8 martie de trimis prin SMS (mediafax):

„Fie ca primăvara iubirii să îţi inunde sufletul cu bucuria şi parfumul tuturor florilor sale. Îţi doresc un 8 Martie cât mai frumos!”

„Un gând mărunt pentru iubirea imensă pe care ţi-o port. LA MULŢI ANI!”

„Fie ca ziua de 8 Martie să-ţi aducă toata lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toata fericirea de pe pământ. La mulţi ani!”

„Mamă, te iubesc, pentru mine eşti unică, eşti prim’vara mea însorită!

„Mama – cel dintai cuvânt, cel mai dulce zâmbet, cel mai sincer suflet, cel din urmă vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mândră floare, cea mai scumpă carte.”

„Ziua asta să fie un prilej de bucurie pentru noi toate, să simţim mai puţin apăsarea grijilor şi să ne umplem gândurile şi sufletul de căldura primăverii!”

„Iubita mea este cea mai bună şi frumoasă din lume. Te iubesc, primăvara mea!”

„Îţi multumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La mulţi ani, mami!”

„Dacă viaţa ta ar depinde de dragostea pe care ţi-o port, ai fi nemuritoare. La mulţi ani, mamă!”

6 comentarii

ionut 07-03-2013 - 11:29

prietene..iaca asa se face lumea dupa cum vrea ea… desteptilor….vai de voi, 8 Martie este ziua mamelor…nu bagati femeile toate cu nu are treaba…

Marius Bâtcă 07-03-2013 - 12:25

Mai Ionut, din Iasi, tu ai ramas la nivel de gradinita? De Ziua Internationala a Femeii ai auzit?? History of International Women’s Day. Uite aici detalii la ONU http://www.un.org/womenwatch/feature/iwd/history.html

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-03-2013 - 15:25

Intreabarea este : de ce numai in Romania se stie de aceasta sarbatoare, iar in restul lumii deloc? Pe BBC, ABC, FOX, CNN, etc., nu s-a spus nimic despre aceasta „sarbatoare”!!

salut 07-03-2013 - 15:31

Iac-asa!
Sa se mire/intrebe prostii dr ce romanii nu sunt mayasi.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-03-2013 - 20:38

Nene Mariusule, iti arde de glumite, bre? Ce-are de-aface 8 martie-ul cu ce spun aia de la Fox-News despre Walmart ca, vezi Doamne, vor vinde miine niste ciurucuri facute de femei, sau despre un articol scris de un oarecare si-l publica siteul local al Foxului din New Orleans? Haide, bre, ca ma faci sa „ma” rid! de dragul de-a ma contrazice, ti-ai pierdut timpul cu gugalitul si ai aruncat la plesneala niste http-euri ca sa omori inimia tirgului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult