Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Champions League. Rezultate si clasamente de miercuri, 22 octombrie 2014 | Un MiG-21 LanceR şi-a pierdut rezervoarele în timpul zborului | Se ascunde un „Diavol” în Rai? | LOTO 6/49, 19 octombrie 2014. Numere Loto 6/49, Joker şi Noroc | Serviciile de informaţii şi democraţia

Cum se face drobul de miel: Vezi retete

Scris de :     2012-04-13 12:28

De Sarbatorile de Paste, drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare traditionala. Va prezentam in continuare doua rete.

Cum se face drobul de miel: Vezi retete life

Cum se face drobul de miel - Vezi retete (foto: lauraadamache.ro)

Vezi cum se face drobul de miel: Ingrediente : 500 grame de carne de miel şi ficat, 2 ouă, o felie de pâine, 1 linguriţă de smântână, 1 legătură de pătrunjel tăiat mărunt, 2 cepe, sare şi piper.

Mod de preparare: Se fierbe carnea şi ficatul şi se toacă mărunt cu cuţitul. Se adaugă ouăle şi bucata de pâine şi restul ingredientelor. Se pun toate într-un vas şi se bagă în cuptor la temperatură medie. Amestecul poate fi învelit într-o foaie de aluat făcută dintr-un ou, 150 grame făină şi o lingură de ulei.

A doua reteta de drob de miel: pentru 10 portii: f kg ficat de miel, t,500 kg maruntaie de miel cu prapurul, 500 g ceapa, 300 ml ulei, 4 oua, 200 g faina, 4 legături verdeata, sare, piper, dupa gust.

Preparare: ficatul si maruntaiele se spala si se pun la fiert. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in 100 ml ulei cu adaos de apa, apoi se raceste. Ficatul si maruntaiele fierte se taie bucati mici si se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Compozitia rezultata se amesteca cu: verdeata curatata, spalata scursa si taiata marunt, piperul pisat, sare si doua oua batute spuma. Pasta omogenizata se portioneaza in bucati de marimea unui ou si se modeleaza in prapur, dîdu-se o forma rotunda si plata. Se trec prin faina, oua batute si se prajesc intr-un vas cu ulei înfierbintat. Pasta omogenizata se poate aseza intr-o tava cu prapurul la fundul tavii asezind deasupra, peste compozitie, alta foaie de prapur. Se introduce la cuptor pentru coacere. Spre sfirsit se pensuleaza pe deasupra cu ouale batute spuma. Cind compozitia este gata rumenita si patrunsa in interior, se scoate si se portioneaza; se serveste cald sau rece.

Ingrediente: 800 de grame de carne (file) de miel, 200 de grame de ceafă de porc, 2-3 cepe, 3-4 caţei de usturoi, 2 oua, 1 lingură ulei vegetal, 100 de grame de brînză nesărată, 1 ardei gras (de preferinţă roşu), piper negru, sare, formă dreptunghiulară metalică pentru copt.

Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat de două ori împreună cu ceapa şi usturoiul. Se adaugă sarea, piperul, ouăle, se amestecă bine şi se bate. Brînza se taie cuburi, ardeiul se taie fidea măşcată. Forma se unge cu ulei. Jumătate de porţie de carne se pune în formă şi se netezeşte.

Deasupra se pune straturi brînza şi ardeiul tăiate. Se acoperă uniform cu carnea tocată. Se dă la cuptor la temperatura 180°C pentru 30-35 de minute pînă e gata.




Alte stiri din: Life Afisari - 5,213
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Opinii
 
Dezbateri
 
Politica
 
Magazin
 
Revista Presei
 
Stiinta-IT
 
Aroma de vinil
 
Poza Veche
 
Bancul zilei
 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Avertizare ANM: Cod Galben de ploi și temperaturi scǎzute. Vezi unde și cȃnd! Citeste
stiri nationale
stiri interesante
stiri mondene
stiri politice
interesant
acronim