Acasa MagazinLife Franța – cel mai atractiv stat pentru turiști ȋn 2013

Franța – cel mai atractiv stat pentru turiști ȋn 2013

scris de Laurentiu Banches
102 Afisari

Franța a fost în 2013 cea mai vizitată țară din lume, cu 84,7 milioane de turiști străini, în creștere cu 2% față de 2012, potrivit unui studiu anual.

Franța – cel mai atractiv stat pentru turiști ȋn 2013 (foto:travelnewsdigest.in)

Statele Unite și Spania, care se clasează după Franța, au înregistrat 69,8 și respectiv 60,7 milioane de sosiri de turiști străini, detaliază în acest studiu direcția generală a problemelor de competitivitate (DGCIS) din Ministerul Economiei și Banca Franței. Franța a fost vizitată mai ales de turiști europeni /+1,2%/, începând cu germanii /13 milioane, +6,5%/ și urmați de britanici. Cu toate acestea, turiștii belgieni, luxemburghezi, italieni și spanioli au fost mai puțin numeroși decât în 2012. America de Nord constituie prima clientelă noneuropeană a Franței. Această poziție are o creștere de 5,8% de turiști sosiți, după un declin de 7,8% în 2012.

Turiștii din Asia sunt de asemenea mai numeroși: 4,5 milioane au vizitat Franța, în creștere cu aproape 13% față de 2012. Creșterea este determinată în special de afluxul de turiști chinezi /1,7 milioane, +23,4%/. „Atracția lor pentru Franța s-a adeverit de mai mulți ani: sosirile de turiști chinezi s-au dublat între 2009 și 2013″. În schimb, clientela japoneză este în scădere cu 6,7%, pe fondul deprecierii yenului față de euro.

De asemenea, studiul a constatat că turiștii străini care au vizitat Franța în 2013 și-au prelungit în general durata șederii, care s-a stabilit la 7,1 nopți față de 6,9 în 2012 /+2,5%/. Cu toate acestea, numărul de nopți petrecute în cazare plătită este mai mic decât numărul total de nopți petrecute în Franța /3,2% față de 4,6%/, iar cazarea în unități comerciale a reprezentat 67,1% din totalul de nopți în 2013, față de 68% în 2012 și 69,6% în 2007.

Studiul explică această diferență în primul rând prin criza economică și căutarea de reducere a costurilor fie prin cazare la o familie sau prieteni, sau schimb de apartamente. Conform Agerpres, „oferta de unități comerciale de cazare, mai ales hotelieră, nu este probabil în total adecvată așteptărilor turiștilor străini”. Același lucru sugerează un studiu efectuat în 2012 de DGCIS.

1 comentariu

Ereticul 12-08-2014 - 13:20

Cel putin in ceea ce priveste Parisul serviciile sunt scumpe si proaste. Si cred ca nu gresesc daca generalizez si spun ca francezii sunt zgarciti si prost organizati. La Tour Eiffel si la Versailles am prins cele mai lungi cozi din viata mea de turist (aprox. 3 ore pierdute la coada la fiecare obiectiv).
Despre raportul de turist chinezi / japonezi, am observat fenomenul in intreaga Europa. In ultimii 8 ani intalnesti peste tot turisti chinezi si numai in rare cazuri japonezi.
Iar despre turisti asiatici si Paris / Franta, am citit acum un an un articol in care se vorbea despre depresia turistilor la intoarcere: multi dintre ei au economisit mult timp (si cu mari sacrificii) pentru respectiva excursie in speranta ca va fi „aventura vietii lor”, dar cand au tras linie si au adunat (de fapt scazut) au realizat ca au platit mult prea scump o excursie „la pomul laudat”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult