Acasa MagazinLife Keith Haring Foundation şi lupta cu SIDA (VIDEO)

Keith Haring Foundation şi lupta cu SIDA (VIDEO)

scris de Laurentiu Banches
61 Afisari

Pe 4 mai Google omagiază 54 de ani de la naştereea pictorului Keith Haring şi readuce în atenţia publicului lupta cu SIDA purtată de Fundaţia artistului.

Keith Haring (foto: thebottomline.as.ucsb.edu)

Artistul Keith Haring care a fost diagnosticat cu SIDA în 1988, la doar 29 de ani şi a murit 2 ani mai târziu, a pus bazele Keith Haring Foundation în 1989, propunându-şi să furnizeze finaţare pentru mai multe organizaţii ce luptă împotriva SIDA, să crească gradul de conştitntizare în rândul ul copiilor şi să promoveze lucrările sale cu teme sociale. În perioada finală a carierei sale, lucrările lui Keith Haring au reflectat teme socio-politice importante precum politica Apartheid, SIDA, dependenţa de droguri.

În timpul scurtei sale cariere, opera lui Haring a fost promovată în peste 100 de expoziţii solo sau de grup, acesta reuşind să atragă atenţa unei audienţe largi, iar de la grafiturile cu creta din staţiile din metrou din New York, opera sa a ajuns să fie recunoscută drept un limbaj vizual universal al celui de-al XX-lea secol.

Misiunea Keith Haring Foundation este de a susţine, extinde şi să protejeze moştenirea lăsată de Keith Haring prin arta şi idealurile sale. Fundaţia susţine organizaţile non-profit  care ajută copiii, la fel şi cele implicat în dezvoltatea educaţională a lor sau în certări legate de SIDA. Fundaţia păstrează o colecţie de artă, împreună cu arhivele, care să faciliteze cercetarea istorica despre artist, precum şi timpurile şi locurile în care a trăit şi a lucrat. Totodată, Keith Haring Foundation sprijină instituţiile de învăţământ de arte şi de expoziţii de finanţare, programe educaţionale, achiziţii şi publicaţii care servesc pentru a ilumina şi a contextualiza munca artistului şi filozofie.

Keith Haring a fost prieten cu artisti precum Futura 2000, Kenny Scharf, Jean-Michel Basquiat şi Madonna. De altfel, Madonna în timpul turneului Sticky & Sweet Tour din 2008, la 50 de ani de la naşterea artistului, pe ecranele scenei unei cânta Madonna, în timpul piesei “Into the Groove” au fost folosite imagini ale pictorului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult