Acasa MagazinLife Martian Pink: Vezi cu cat s-a vândut diamantul roz de 12,04 carate

Martian Pink: Vezi cu cat s-a vândut diamantul roz de 12,04 carate

scris de Laurentiu Banches
63 Afisari

Unul din cele mai importante diamante roz rotunde din lume, Martian Pink, a fost adjudecat la licitaţia Christie’s de la Hong Kong, pentru 17,4 milioane de dolari.

Martian Pink, diamantul roz de 17,4 milioane de dolari (foto:nation.com.pk)

După doar 10 minute de la începutul licitaţiei, Martian Pink a ajuns să fie achiziţionat pentru suma de 17,4 milioane de dolari, dublu faţă de estimările casei Christie’s. Diamantul roz a primit acest nume întrucât în 1976, când acesta a fost propus pentru prima oară la vânzare, pe Marte au ajuns primele sonde americane din istorie.

Numele noului posesor al diamantului roz de 12,04 carate nu a fost oferit publicităţii acesta preferând să păstreze anonimatul. Martian Pink este cel mai important diamant roz rotund din lume după diamantul roz Williamson de 23,60 carate, descoperit într-o mină din Tanzania în 1947, care a fost oferit de deţinătorul minei, geologistul John Williamson, Reginei Elizabeta a II-a a Marei Britanii cu ocazia nunţii cu Prinţul Filip.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult