Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Orient Express-ul soseşte, luni, în Capitală

Scris de :     2012-09-01 14:38

Orient Express-ul, cel mai vestit tren din Europa, va sosi, luni, la ora 14.20, în Capitală, la Gara de Nord, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Celebrul tren parcurge o dată pe an ruta Paris – Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre îndepărtatul Istanbul. Trenul, compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei unite.

În 2012, trenul tranzitează România în perioada 2 – 10 septembrie, oprind luni dimineaţă, la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita castelul Peleş şi alte obiective turistice ale oraşului, iar luni după-amiază va ajunge în Bucureşti. Marţi, de la ora 9.00,  îşi va continua călătoria spre Istanbul. Următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria.

Orient Express se întoarce de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind în Bucureşti Nord la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria, spre Budapesta în data de 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucureşti Nord, având o oprire turistică de aproximativ cinci ore în Sinaia.

Firma Venice Simplon Orient Express organizează în fiecare an (din 2000 şi până în prezent), călătoria cu acest tren special comandat, pe ruta Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – Bucureşti – Varna – Istanbul – Bucureşti – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneţia.
Alte stiri din: Life Afisari - 237
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante