Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Viitor sumbru - mai puțini și mai bătrâni | Testamentul politic al lui Corneliu Coposu | Iadul de la Institutul Marius Nasta (galerie foto) | Criza de pe piața muncii | Avertisment pentru toți românii care retrag bani de la bancomat

Sute de cămile au murit de sete

Scris de :     2017-07-11 00:08

Sute de cămile au murit de foame și de sete în deșert după ce crescătorii de cămile din Qatar au fost nevoiți să părăsească Arabia Saudită, din cauza conflictului dintre cele două state vecine, informează Daily Mail.

Unele animale au pierit la zona de graniță dintre cele două țări, unde nu existau hrană și apă suficiente. Altele au fost lăsate să moară pe marginea drumului după ce proprietarilor le-a fost dată o oră pentru a-și lua animalele și a părăsi fermele care le găzduiau în Arabia Saudită. Qatarul, cu o suprafață de doar circa 11.571 kilometri pătrați, închiria spații de la vecinul său, cu o suprafață de 2.149.690 kilometri pătrați, pentru creșterea animalelor.

Luna trecută, alianța condusă de Arabia Saudită a lansat o blocadă diplomatică și de transport invocând apropierea Qatarului de Iran și presupusele sale legături cu extremismul.

În același timp, autoritățile saudite au ordonat tuturor cetățenilor qatarezi să părăsească țara, printre aceștia numărându-se și proprietarii de cămile, dar și animalele acestora. În cadrul acestei decizii, peste 9.000 de cămile au părăsit Arabia Saudită în doar 36 de ore.

În câteva zile de la ordinul inițial, circa 15.000 de cămile și 10.000 de oi au ajuns în siguranță înapoi în Qatar. Cu toate acestea, la două săptămâni după declanșarea crizei, fermierii continuau să își aducă animalele înapoi, multe pierind în deșert unde temperaturile au ajuns la 50 de grade Celsius.

Multe cămile au fost salvate după ce Ministerul Mediului din Qatar a oferit adăpost de urgență pentru peste 8.000 de cămile de partea qatareză a graniței, însă alte mii de animale sunt încă blocate la graniță, în condițiile în care restricțiile impuse permit trecerea unui număr redus de animale pe zi.

Potrivit Daily Mail, în prezent ar mai exista 150.000 de cămile din Qatar în Arabia Saudită, pe moment nefiind clar vor fi acestea expulzate.
Alte stiri din: Life Afisari - 167
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante