Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România

Trenul Orient Express în România – opriri la Sinaia şi Bucureşti

Scris de : L.B.     2012-09-03 20:28

Celebrul tren care parcurge annual ruta Paris – Istanbul a ajuns şi în România, unde a poposit la Bucureşti şi Sinaia.

Trenul Orient Express în România – opriri la Sinaia şi Bucureşti (foto:zigzagonline.ro)

Prima călătorie a trenului a avut loc cu 125 de ani în urmă când Orient Express pornea de pe peronul Gării de Este din Paris, spre îndepărtatul Istanbul. Acestea este compus din vagoane selecte, comode şi luxoase, reprezentând o legendă fascinantă, plinăe de mister, prezentă în istoria culturii şi civilizaţiei Europei.

În dimineaţa zilei de luni, 3 septembrie, Orient Express s-a oprit în gara din Sinaia, unde pasagerii au putut vizita castelul Peleş şi alte obiective turistice ale oraşului, iar luni după-amiază a ajuns la Bucureşti. Marţi, de la ora 9.00, trenul şi cei 100 de călători îşi va continua călătoria spre Istanbul.

Potrivit Radio România Actualităţi, Orient Express va ajunge din nou în România la drumul de întoarcere de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind în Bucureşti Nord la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria, spre Budapesta în data de 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucureşti Nord, având o oprire turistică de aproximativ cinci ore în Sinaia

Anul acesta, cei 100 de turişti din Germania, Franţa, Anglia, America şi Australia au plătit pentru un bilet aproximativ 8 000 de euro. De asemenea cel care este de 12 ani şeful trenului a anunţat că pentru anul viitor toate biletele au fost epuizate şi se fac deja rezervări pentru excursia din 2014.
Alte stiri din: Life Afisari - 293
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante