Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte | Wang Fuman, băiețelul cu părul de gheață | Ce își doresc românii în 2018

Urşi înfometaţi caută mâncare în România (video)

Scris de :     2017-08-07 22:11

Radio-televiziunea britanică BBC a publicat luni, pe site şi pe contul său de Facebook, un colaj video cu urşii care ajung în localităţile din Harghita şi Prahova, în căutare de hrană.

Ursii “gunoieri” din cartierul brasovean Racadau

În România trăiesc 60% dintre urşii din Europa. Iată ce se întâmplă atunci când aceştia vizitează localnicii în judeţele din centrul ţării Harghita şi Prahova”, scrie BBC în descrierea materialului video.

În clipul de un minut şi 17 secunde apar mai mulţi urşi care se plimbă pe străzile din diferite localităţi, în căutare de hrană.

„Peste Olt a intrat şi la o femeie mai în vârstă de unde a mâncat clătitele de pe masă. Dar n-avea treabă cu doamna. A intrat, a mâncat clătitele, a ieşit afară”, spune un bărbat prezentat în material.

Jurnaliştii britanici subliniază că, deşi unor le plac întâlnirile cu urşii, animalele provoacă şi pagube, precum garduri rupte.

La final, BBC prezintă imagini de la protestul din iulie, din faţa Ministerului Mediului, când aproximativ 500 de persoane din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, între care primari, dar şi preşedinţii consiliilor judeţene, s-au adunat pentru a atrage atenţia asupra situaţiei provocate de suprapopularea urşilor în aceste judeţe. Protestatarii – care bat în tobe şi cântă la trompete – au avertizat că sunt puse în pericol vieţile oamenilor.

O delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu ministrul Mediului, Graţiela Gravrilescu, care i-a anunţat că va emite un ordin prin care este stabilită o cotă de intervenţie de 350 la carnivorele mari, în acest an.
Alte stiri din: Life Afisari - 133
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante