Acasa MagazinLumea femeilor Londra, îngrijorată de numărul mare de prostituate românce

Londra, îngrijorată de numărul mare de prostituate românce

scris de L.M.
219 Afisari

O asociaţie de binefacere, Eaves for Woman (Steaşină pentru Femei), şi-a exprimat într-un studiu comandat de Primăria Londrei îngrijorarea faţă de numărul mare de prostituate românce care lucrează în capitala Marii Britanii.

Studiul, realizat de asociaţia Eaves for Woman, relevă că o proporţie semnificativă a prostituatelor care lucrează în capitala Marii Britanii ce provin din ţări din Europa de Est, relatează BBC News online. Potrivit studiului, multe dintre prostituate ar fi victime ale traficului de persoane şi ar fi controlate de grupări infracţionale organizate. Raportul, care acoperă cele 33 de cartiere ale capitalei britanice, subliniază că piaţa prostituţiei este „înfloritoare”.

Asociaţia precizează că prostituatele vizează intrările în hoteluri aflate în zone frecventate de turişti. Ea adaugă că operaţiuni ale poliţiei vizând cetăţeni români ce cerşesc în zona Marble Arch au identificat, de asemenea, o creştere a prostituţiei în zona Park Lane.

Studiul a fost comandat de către Biroul primarului pentru activitate poliţienească şi infracţiuni şi are la bază interviuri cu aproximativ 500 de persoane.

În total, 2.077 de potenţiale victime ale traficului de persaone au fost identificate în 2011, se precizează în raport, ţările de origine fiind de obicei Romania, Slovacia, Nigeria, Polonia şi Cehia.

Eaves for Woman a îndemnat la efectuarea imediată a unor investigaţii pentru a se stabili dacă prostituatele românce sunt victime ale traficului de persoane. „Indiferent ce poziţie ai în privinţa prostituţiei, nivelul violenţei şi abuzurile la care sunt supuse femeile, atât la intrarea în, cât şi în practicarea prostituţiei, sunt prea severe pentru ca noi să le ignorăm”, a declarat Denise Marshall, directoarea asociaţiei. Stephen Greenhalgh, viceprimarul însărcinat cu activitatea poliţienească şi infracţiuni l-a catalogat drept un „studiu important”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult