Acasa MagazinLumea femeilor MASA DE PAȘTE: Cea mai bună rețetă de CIORBĂ de MIEL

MASA DE PAȘTE: Cea mai bună rețetă de CIORBĂ de MIEL

scris de C.S.
437 Afisari

De Sarbatorile de Paste, ciorba de miel este unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare traditionala. Va prezentam in continuare una dintre rețele clasice, aflate la îndemâna oricărei gospodine.

MASA DE PAȘTE: Cea mai bună rețetă de CIORBĂ de MIEL

Ingrediente: un kg carne de miel, cu os; două-trei legături de ceapă verde; doi morcovi; o legătură de pătrunjel; trei linguri de ulei pentru călit legumele; 30-40 g de orez; o legătură de leuştean proaspăt; un litru de borş proaspăt, după gust; două gălbenuşuri; smântână; sare după gust.

Mod de preparare; Ceapa verde şi morcovii se toacă ca pentru ciorbă, apoi se călesc în ulei. Carnea spălată foarte bine se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot, se aruncă apa, carnea se spală bine de tot şi se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită. Spre final se adaugă orezul spălat bine. După ce şi orezul a fiert, se pune şi borşul dat în câteva clocote. Se lasă să fiarbă la foc mic. Când toate au fiert bine şi carnea se desprinde de pe os, se pune planta aromatică (leuştean) tocată mărunt, fără de care ciorba de miel nu este gata. Schimbă aroma, schimbă gustul, schimbă aspectul.

Într-un castron se bat cele două gălbenuşuri, peste care se adaugă puţină câte puţină zeamă de ciorbă, evitând astfel să se „taie” gălbenuşurile. Apoi se toarnă tot castronul în ciorbă, dându-i astfel gustul şi aspectul final.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS