Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Castelul Pelişor-1910

Scris de :     2011-02-03 00:53

Castelul Pelişor este un castel de mici dimensiuni construit în parcul castelului Peleş pe valea Prahovei. Ridicat între 1899 şi 1902 de arhitectul ceh Karel Liman şi decorat de artistul vienez Bernhardt Ludwig, Castelul Pelişor devine, începând cu anul 1903, reşedinţa de vară a principilor moştenitori.

Castelul Pelişor Castelul a fost construit din dorinţa regelui Carol I, ca reşedinţă a pricipilor moştenitori Ferdinand şi Maria. Mobilierul şi decoraţiunile interioare, realizate în bună măsură de către Bernhard Ludwig, indică un spaţiu rezidenţial (hall, cabinete de lucru, capela, “camera de aur”), tributar inovaţiilor mişcărilor artistice de la începutul secolului al XX-lea.

 Pelişor are doar 99 de încăperi, faţă de Castelul Peleş cu 160 de încăperi.
Alte stiri din: Poza Zilei Afisari - 103
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste