Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

CÂND FACI PLAJĂ…GRIJĂ SĂ NO IEI PE COAJĂ!

Scris de :     2016-06-21 08:41

De cum a început sezonul estival, am început să umblu creanga pe litoral, la…scăldat. (Că baie nu fac, decât în august, când este apă caldă!).

ananie gagniucIeri am traversat plaja pe lângă câteva fătuci cu pielea precum cafeaua, la nisip, mă aşez lângă o tânără îmbrăcată cu o pălărie de paie şi o panglică violet, aşa, ca o dungă, pe la mijloc.

Din câtă suedeză ştiu, înţeleg că mă întreabă dacă ştiu să înot, mai ales că‑mi arată cu braţele şi corpul ei felin, stilul delfin. „Romano ?” mă interoghează blonda. „Nu, doar bronzat” îi răspund şi mă uit la apa mării, gândind să mă arunc la ea. „Suedeza” mi‑o ia înainte şi dispare în valuri, lăsând în urmă un siaj parfumat. Iese undeva, în larg, ca Afrodita din spuma mării şi începe să strige „Help! Help!” Fulgerător, îmi vine în minte umorul englezesc şi‑i strig: „Mai bine ai învăţa să înoţi, decât limba engleză!”
Pălăria şi panglica domnişoarei pluteau în derivă. Fac un salt cu capul înainte şi încep să feresc apa cu braţele, pentru a ajunge mai repede la străină. Străină şi ca naţiune şi de înot. „Ajutor!” strigă ea, mai pe româneşte.

Realizez că străină e numai de înot…Folosind o poantă deja demodată, o întreb: „Ce fel de ajutor doriţi, d‑şoară? Ajutor de şomaj, social, de boală? Azi toată lumea are nevoie de ajutor, dar nu strigă în gura mare!”

Mă priveşte cu ochi pătrunzători şi citesc în ei o infinită dezamăgire. Îmi aruncă, odată cu privirea, câteva vorbe de „bine” în cea mai curată limbă românească: „Hai, caramba de‑aici, drogatule, credeam că fac şi eu încă o aventură, în ultima zi de sejur, să am bani de încă o săptămână!”
Şi-mi mai trage şi-o scatalcă pe spate şi-o palmă peste falcă! Na! Să mergi la plajă şi s-o iei pe coajă!
Aşa‑mi trebuie! Am mai păţit‑o, ani în urmă, când eram cu o tipă pe plajă, singuri, i‑am spus să facem dragoste, mi‑a replicat că ea e rece ca marea şi i‑am spus „Şi ce, nu poţi să dai din fund, ca valurile ?”
Aşa am rămas şi de data aceasta, la mal, privind peste întinderea mării, neştiind cum s‑o întind…
Alte stiri din: O clipa de zambet Afisari - 151
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste