Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

CIMITIRUL

Scris de :     2017-06-12 11:20

Am iniţiat o chetă şi-o anchetă. Cheta, pentru primele lucrări, în spaţiul unde se vor achiziţiona locuri de veci. Pentru un nou cimitir. Ancheta, de cum să se numească – denumească noul cimitir al localităţii… 

Anananie GagniucÎncep cu ancheta. La întrebarea “Care să fie denumirea cimitirului?”, cea mai de top propunere şi mai interesantă mi s-a părut a fi… „O nouă viaţă”. Au mai fost propuneri, ca „Adio şi n-am cuvinte!”, „E, altă viaţă!”, „Fir întins spre foc aprins”, „Una-i una, alta-i alta”, „Ce-a fost, a fost!” şi “Fosta-i, lele, cât ai fost!” Dar au fost şi denumiri mai lungi, cum ar fi „Mai daţi-le-ncolo de griji şi nevoi!”; „Zi-i una mai săltăreaţă! Şi m-au săltat!” sau „Bea, bea, nu te lăsa, c-aicea viaţa nu-i grea!” E clar, românul este inventiv şi pentru când pleacă definitiv.
Acest text nu e scris să vă întristeze, ci să vă distreze. Încă nu suntem planificaţi „ a da colţul”, cum se spune sau a ne „îmbolnăvi de deces”, mai avem de ce s…ă trăim şi să zâmbim. Să ne amuzăm.
În problema chetei pentru un nou cimitir, cel mai mult au dat: trei popi, cinci gropari, un cioclu, cei de la pompele funebre şi dricarul. Primarul localităţii n-a dat, susţinând că el are nevoie de voturi pentru un nou mandat. Probabil n-a auzit că la noi, în România, morţii votează şi ei. Dar să n-o luăm pe calea politicii, că murim cu zile!
Gata pe azi cu umorul negru! Ştiu că, la astfel de umor, vor… veni comentarii, gen „Morbid!”, „Sinistru!”, „Macabru”, „Amice, faci umorul arşice!”, „De ce scrii despre vremea când te-ai dus? Dracu’ te-a pus?”, „Ne-aminteşti de cimitir? Sictir!”, „Tu te-n aripă!” sau „Morţii cu morţii, vii cu viile” Suport consecinţele! Străduinţele mele sunt pentru cei care au, cu adevărat, simţul umorului. Chiar şi când au de trecut inevitabilul Styx. Îi doare-n pix! Umorul nu moare! 🙂
Alte stiri din: O clipa de zambet Afisari - 134
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante