Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania | Prognoza meteo: Când vine iarna adevărată | Dancila despre OUG13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională | De ce se mută localnicii din Praga oraşul vizitat de opt milioane de turişti anual | Rezultatele finale oficiale alegeri prezidenţiale 2019, turul I

Luni…

Scris de :     2017-06-25 23:00

Mai grea zi ca cea de mâine, când mâine e luni, nu cred să fie alta, pe pământ. Noroc că nu e pe Venus, unde o zi e aproape cât un an de-al nostru! Sau pe Mercur, unde „dăşteptul” de google zice că durează peste 58 de zile pământeşti.

Închipuiţi-vă, o zi de luni cu o asemenea durată! Culmea e că pe Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, o zi durează… 10 ore!
Vă daţi seama cu ce viteză se învârte planeta în jurul axei sale? Îţi sare pălăria de pe cap!
Nu ştiu cine-a sesizat, cum a aflat că „lunea nici iarba nu creşte”, dar sigur românul uşor nu se trezeşte, toate-s cu dosu-n sus, numai soaţa nu, treburile merg anapoda, relele, ghinioanele se ţin lanţ. La serviciu, din şanţ în şanţ, şeful e nervos, ţâfnos, până şi nurlia de secretară te ţine afară, nesimţiţii de colegi îţi fac fărădelegi, colegele, cu nurii conta naturii, soacra acasă, din „bietul de el!” nu te lasă, ba-ţi mai zice şi „coate goale!”

Ce mai, lunea e jale! Telefoanele sunt doar să te cheme, să te certe, să-ţi amintească de plăţi şi facturi, la uşă te sună administratorul cu întreţinerea, deşi tre’ să plăteşti abia vinerea, băiatul la şcoală a făcut nu-ş ce abatere gravă, la baie ţi s-a spart o ţeavă. Când, în sfârşit, vrei să mergi la culcare, nu-ţi găseşti papucii, ţi i-a ros căţeluşa, ba mai mult, a făcut pipi pe cearşaf! Eşti praf! Şi rămâi paf, că-ţi spune nevasta „Nu, în seara asta!”
Cum am putea evita ziua de luni? Să dormim până marţi, să rupem ziua din calendar, s-o tăiem din agendă, să dăm ceasul cu 24 de ore înainte, să-nconjurăm o zi pământul, invers rotaţiei? Dacă marţi sunt trei ceasuri rele, lunea toate sunt! Mă mut de pe pâmânt!
Alte stiri din: O clipa de zambet Afisari - 247
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...