Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
LEACURI DIN NATURĂ: Volbura | Cine va organiza Jocurile Olimpice din 2024 şi 2028 | Cât alcool au băut românii în 2016 | Tabelul onorariilor minime ale avocaţilor | Cum arată Nicole Kidman la 50 de ani (foto)

Luni…

Scris de :     2017-06-25 23:00

Mai grea zi ca cea de mâine, când mâine e luni, nu cred să fie alta, pe pământ. Noroc că nu e pe Venus, unde o zi e aproape cât un an de-al nostru! Sau pe Mercur, unde „dăşteptul” de google zice că durează peste 58 de zile pământeşti.

Închipuiţi-vă, o zi de luni cu o asemenea durată! Culmea e că pe Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, o zi durează… 10 ore!
Vă daţi seama cu ce viteză se învârte planeta în jurul axei sale? Îţi sare pălăria de pe cap!
Nu ştiu cine-a sesizat, cum a aflat că „lunea nici iarba nu creşte”, dar sigur românul uşor nu se trezeşte, toate-s cu dosu-n sus, numai soaţa nu, treburile merg anapoda, relele, ghinioanele se ţin lanţ. La serviciu, din şanţ în şanţ, şeful e nervos, ţâfnos, până şi nurlia de secretară te ţine afară, nesimţiţii de colegi îţi fac fărădelegi, colegele, cu nurii conta naturii, soacra acasă, din „bietul de el!” nu te lasă, ba-ţi mai zice şi „coate goale!”

Ce mai, lunea e jale! Telefoanele sunt doar să te cheme, să te certe, să-ţi amintească de plăţi şi facturi, la uşă te sună administratorul cu întreţinerea, deşi tre’ să plăteşti abia vinerea, băiatul la şcoală a făcut nu-ş ce abatere gravă, la baie ţi s-a spart o ţeavă. Când, în sfârşit, vrei să mergi la culcare, nu-ţi găseşti papucii, ţi i-a ros căţeluşa, ba mai mult, a făcut pipi pe cearşaf! Eşti praf! Şi rămâi paf, că-ţi spune nevasta „Nu, în seara asta!”
Cum am putea evita ziua de luni? Să dormim până marţi, să rupem ziua din calendar, s-o tăiem din agendă, să dăm ceasul cu 24 de ore înainte, să-nconjurăm o zi pământul, invers rotaţiei? Dacă marţi sunt trei ceasuri rele, lunea toate sunt! Mă mut de pe pâmânt!
Alte stiri din: O clipa de zambet Afisari - 197
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii