Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania | Prognoza meteo: Când vine iarna adevărată | Dancila despre OUG13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională | De ce se mută localnicii din Praga oraşul vizitat de opt milioane de turişti anual | Rezultatele finale oficiale alegeri prezidenţiale 2019, turul I

Vine Postul Paştelui

Scris de :     2016-03-13 09:58

“Doamne, ce mă fac?”, am întrebat şi eu, ca omul gurmand, nesătul şi cu frigiderul “full”.
Ananie gagniucAm auzit o voce de sus: “Fă-te că nu eşti flămând!” “Uşor de spus, Doamne, dar greu de urmat, greu de abţinut, greu de făcut, greu de…tot! N-o să pot!”

Problema nu e postul, cât pohta ce-am pohtit. Ori aşa, numai verdeţuri (mă ia cu greţuri!), fără cărniţă (chiar nu-i cu putinţă!), fără lactate (nu se poate!) şi nu tu ouă (ce vă pasă vouă?). Numai varză, fasole, alte fructe şi legume…Astea-s glume, pentru un un burtos, pântecos, care mâncă vârtos.
Şi care nu-i doar piele şi os! Deci, începe postul. Am trei variante:
1. Intru în greva foamei;
2. Îmi fac operaţie de micşorare a stomacului;
3. Îmi schimb religia.
Cum niciuna nu-i prea “ortodoxă”, mai bine mă supun regulilor postului Paştelui. Paştele omenesc, pentru că toţi îmi spun că, dacă nu ţin post (regim), o să slăbesc la… Paştele cailor!
P.S. Mi-e că, după două-trei săptămâni de restricţii, abţineri, renunţări şi o cumplită foame, voi întreba, din nou: “Doamne, ce mă fac?” Şi-o să aud o voce, de sus: “Fă-te-ncoa’!”
Alte stiri din: O clipa de zambet Afisari - 104
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...