Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

2013, anul despărţirilor

Scris de :     2013-04-03 20:38

Cât de prost să fie românul să accepte atâta bătaie de joc şi să tacă ?

Marin NeacsuA ieşit la vot în Mai 2012 şi a ales pe cei care au cerut „dreptate şi adevăr până la capăt”. Pe atunci, actualul premier, călare pe un cal alb, purta o cruce în mână cu care jura să dea jos cu balaurul Băsescu şi sistemul corupt din justiţie. A promis actualul premier că a doua zi după ce va lua puterea, va schimba toate legile votate ilegal în Parlament şi îi va pedepsi pe cei vinovaţi. A uitat.

A urmat circul cu suspendarea. În timp ce prietenul Antonescu, Păcăliciul din cărţi, cerea oamenilor să iasă la vot ca să se vadă şi el preşedinte, să îşi facă poză cu Cotroceniul, Ponta primea de la Barroso condiţiile acceptării lui pe post de prim ministru şi împrumutului FMI. Cei 8 milioane care au ieşit la vor au făcut o plimbare şi atât, pentru că jocurile fuseseră făcute pe sub mână.

Au urmat alegerile parlamentare, alte promisiuni, alte minciuni, altă bătaie de joc. Disperat că Băsescu nu îl va accepta ca premier, Ponta se duce la ceas de noapte şi semnează actul de supunere insinuând că a fost un act de colaborare instituţională: Între cine ? La vremea aceea el  era  vechiul prim-ministru Ponta, care nu putea să semneze un act instituţional în numele unei viitoare funcţii, pe care nu o avea, este aberant. Acela a fost un act de supunere personal al său, pentru că nu fusese încă numit, nici măcar nominalizat ca prim-ministru. Dar se aştepta ca oamenii să înghită gogoaşa şi românii au înghiţit-o.

Acum, după ce s-a văzut şi prim ministru şi cu o majoritate zdrobitoare în Parlament, nu mai este interesat de promisiunile făcute electoratului, îl interesează doar păstrarea scaunului de premier pentru care este gata să sacrifice orice, inclusiv pe Crin Antonescu, aşa cum Băsescu l-a sacrificat pe Stolo. De fapt, Antonescu îşi merită soarta, de dragul scaunului prezidenţial este gata să înghită orice de la Ponta. Antonescu, prin declaraţia dată astăzi că se „desparte fundamental” de Ponta, dar nu rupe USL-ul, dovedeşte că ţine la funcţia de preşedinte mai mult decât la principii şi la promisiunile făcute alegătorilor. Acest mod de a te despărţi este o dovadă de laşitate. Nu poţi veni în faţa oamenilor să le spui că divorţezi, dar  nu te desparţi. Antonescu îşi poate lua adio de azi de la scaunul prezidenţial.

Dar să vii în faţa populaţiei şi să spui că o numeşti pe Kovesi la DNA ca să îi faci în necaz lui Morar care a ieşit pe post trimis de Băsescu mi se pare culmea impertinenţei. CÂT DE PROŞTI SĂ FIE ROMÂNII SĂ ACCEPTE ACEASTĂ FĂCĂTURĂ? Adică suntem conduşi de un premier care numeşte şefii procuraturilor în urma unei ambiţii personale ca să arate  cuiva că  face  ce vrea el şi acceptăm această explicaţie ca şi cum ar fi normală? Dacă românii, nu partidele, ROMÂNII vor accepta această bătaie de joc, atunci merită să vină şi Morar şi Kovesi  să conducă justiţia română. Mâine Kovesi va reacţiona şi va spune că Morar nu merită să fie procuror general. Ce va face atunci Ponta, îl va numi pe Morar procuror general ca să îi facă în necaz lui Kovesi ? Ponta îşi poate lua şi el adio de la populaţie. Nu cred că va apuca sfârşitul anului  fără proteste masive. Băsescu îşi freacă mâinile.

Anul acesta este anul despărţirilor. Băsescu şi-a luat adio de la PDL, dar a rămas portocaliu, Antonescu şi-a luat adio de la Ponta, dar nu îl poate părăsi, Ponta îşi ia adio de la votanţii USL, dar ar vrea să îi simtă lângă el, Antonescu îşi poate lua adio de la visul de a fi preşedinte, iar populaţia îşi poate lua adio de la speranţe si ideile pentru care a votat USL.

Nesimţirea conduce România! Asta este concluzia zilei!
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,304
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante