Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Bătături

Scris de :     2012-09-21 07:12

În Decembrie 89, pe când Ceauşescu se afla în vizită în Iran, în Timişoara, un pastor reformat, cu sarcini mult mai pământeşti si mult mai aproape de Timişoara decât cerul, dădea foc României într-un plan bine pus la punct de ”sfinţi” cu gânduri necurate.

Marin NeacsuÎn 90, pe când românii credeau că odată cu Ceauşescu au scăpat de toate necazurile şi vor trăi liberi ca în occident, cei care preluaseră frâiele ţării dădeau asigurări celor ce puseseră focul, că sunt ”oameni de bine ” şi vor respecta democraţia şi indicaţiile occidentului.

Timp de 20 de ani, pe când  românii aşteptau să prospere şi să o ducă mai bine, Europa se uita în grădina lor şi socotea cam în cât timp va reuşi să îi ajute pe români să ”scape” de greaua moştenire a regimului comunist.

Prin aceiaşi ani ai comunismului, pe când românii de rând se uitau pe furiş la poze cu zgârie nori şi maşini străine, în ROUEN, un alt român, dar mai special, îşi incendia vasul provocând astfel incendierea altor 38 de nave, pentru a şterge urmele traficului cu armament.

Mai târziu, mult mai târziu, pe când aceiaşi români se luptau cu nămeţii şi protestau împotriva tăierilor de salarii, ajutoare, pensii, indemnizaţii, sporuri, un alt om special, numit de curând prim ministru, recomanda românilor leneşi şi puturoşi să strângă cureaua în timp ce el cheltuia 10 miliarde pe prostiuţe, adică  forfecuţe, piepteni, puf-puf, creme şi plasturi anti-opărire şi anti-bătături, din banii puturoşilor.

Astăzi pe când toate aceste lucruri sunt ştiute sau scoase la iveală,românul priveşte la televizor, îi trage un comment pe facebook şi se culcă răcorit, mulţumit că există câţiva nebuni care se plimbă în locul lor pe lângă Cotroceni şi îi creează ocazia să spună la o adică, că şi el a luat atitudine şi nu a fost pasiv.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,233
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante