Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Calculelele gemenilor Dalai Lama

Scris de :     2011-09-20 07:06

Trece timpul  şi se înmulţesc  greşelile copiilor din politica românească. Stau şi mă întreb dacă nu cumva Crin şi Victoraş sunt sinucigaşi. Ca şi când semnalele de până acum nu ar fi fost de ajuns, cu înfrângerile la ultimele alegeri, cu poziţiile unor filiale proprii care nu sunt de acord cu centrul, cu discuţiile care au loc la diverse eşaloane ale Uniunii, s-au gândit să mai învenineze şi ei puţin relaţia din cadrul USL şi au luat o decizie peste capul celui de-al treilea partener de coaliţie. E adevărat, PC este un partid mic, dar nu de aruncat. Televiziunile lui Felix au un rol capital în bătăliile politice, dar probabil cei doi juni contează pe faptul că PC va înghiţi găluşca şi nu va părăsi Uniunea pentru un simplu post de primar.

Marin NeacsuCei doi imberbi au decis, peste capul preşedintelui PC şi peste voinţa acestuia, să îl sprijine pe domnul Oprescu la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, deşi PC avea în Piedone un candidat destul de solid.  Sincer să fiu, nu înţeleg de ce s-au grăbit în primul rând. Până la alegeri mai este mult. Ce anume i-a grăbit ? Nu cumva , au răspuns strigătului disperat al doctorului care simte cum îi scapă bisturiul din mână ? Popularitatea lui Oprescu este în scădere liberă după emisiunile lui Dan Diaconescu (cel puţin curioase sunt datele pe care le deţine DD despre afacerile şi relaţiile lui Oprescu, de parcă ar avea ceva microfoane băgate prin serviciile secrete),  dar mai ales după dezastrul meciului  România Franţa. Este clar că Oprescu a dat dovadă de un manageriat defectuos şi bucureştenii, mai ales microbiştii, nu vor uita şi nu vor ierta.

În această conjunctură graba junilor ridică mari semne de întrebare, dar oferă şi certitudini. Prima  certitudine este aceea că nu au candidaţi proprii nici în PDL, nici în PSD, care să se bată cu un Oprescu, chiar şi căzut în genunchi. Asta este grav, este foarte grav. Aş putea spune că este mai grav decât înfrângerea de la Neamţ şi semieşecul din Baia Mare. Pentru că de data asta nu e vorba de un furt de voturi, de cadouri electorale ale PDL care să justifice înfrângerea, ci de o recunoaştere a înfrângerii şi o capitulare înainte chiar de a începe bătălia. Ruşinică! Dar mai ales grav, teribil de grav. Cum este posibil ca Bucureştiul să nu aibă un PSD-ist sau PNL-ist  care să aibă şanse de câştig?

A doua certitudine este că cei doi nu dau o ceapă degerată pe PC,  pe cuvântul sau dorinţele şi interesele partidului frate  şi că în faţa oricăror angajamente scrise stau interesele personale sau de partid călcând convenţiile semnate. Este de urmărit ce va face PC în această situaţie şi cât va mai rezista Uniunea în această formulă. Este clar şi se vede de pe Marte că cei doi juni vor egalitate în cadrul Uniunii, dar nu pentru căţei.

A treia certitudine este că Poanta şi Antonescu mai au mult, mult de învăţat în materie de politică, dar partea proastă este că nu sunt dispuşi să depună nici un efort în această direcţie. Nu pot trece peste propriile orgolii, peste propriile convingeri, nu ascultă de nimeni, nu îşi recunosc propriile înfrângeri, nu învaţă din ele.

Pot spune cu tărie că cei doi juniori au fost păcăliţi de vulpoiul Oprescu, cel care cât era pe val se făcea că nu îi cunoaşte, îşi striga independenţa, închidea uşa colaborării, dar lăsa deschisă fereastra discuţiilor. Acum, când se vede muşcat şi ameninţat, îşi oferă voturile câştigate acum 3 ani, vânzând practic blana ursului din pădure. Bună afacere pentru Oprescu,  care aşa mai îndepărtează haita celor care îl muşcau din toate părţile, inclusiv din Grecia. Din păcate, cei doi au pariat pe un cal mort. Ei uită ca Oprescu a câştigat alegerile pentru că a făcut opoziţie faţă de PSD, a ieşit şi a candidat  independent. Oprescu nu a câştigat pentru că avea o imagine sau un renume între bucureşteni, ci pentru că s-a opus PSD şi a ieşit de acolo. Întoarcerea lui Oprescu-chiar dacă îşi spune tot independent-la PSD îi va lua tot ce a avut la precedentele alegeri. Oprescu oricum câştigă din această înţelegere, câştigă pentru că aşa, cu sprijinul USL şi a consilierilor lor, mai stă în scaun –poate – până la alegeri. Dar nu va câştiga alegerile. Nu ştiu cine va mai candida, până la alegeri mai este mult, dar între Oprescu şi Piedone, va câştiga cel de-al doilea.

Întrebările sunt multe, dar cea mai importantă ar fi când se vor maturiza cei doi preşedinţi de partid care se cred gemenii Dalai Lama. Calculelele dânşilor sunt cel puţin curioase şi nimic nu justifică miopia politică. Doctorii şi domnul Oprescu ar putea confirma, spun că beţia prelungită poate duce la orbire. Beţia puterii are aceleaşi efecte ca şi cea etilică iar cei doi, după ce au ajuns preşedinţi au început să îşi numere voturile precum onorabilul Horaţiu sticlele. Colaborarea cu Oprescu le va produce nişte spălături nu tocmai plăcute, dar poate vor scăpa de starea de etilism politic.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,802
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante