Acasa Opinii Carabiniera UDMR

Carabiniera UDMR

scris de Marin Neacșu
360 Afisari

UDMR-ul a ales. Aşteptate cu interes şi întâmpinate cu aprecieri laudative de toate partidele invitate  la Conferinţă, alegerile  din cadrul UDMR au cam stabilit jocurile  şi poziţia UDMR în actualul mandat guvernamental.

Marin Neacsu Aşa cum era de aşteptat, ungurii  şi-au păstrat locul în acest lanţ politic al României. Spun lanţ, pentru că asta sunt partidele şi politicienii României, fiecare câte o verigă în acest lanţ cu care românii sunt ţinuţi în ţarc de către cei care îi reprezintă, fără posibilitatea de a ieşi  din zona împrejmuită sau de a scăpa de lanţul cu care s-au legat singuri. Şi  în acest lanţ al politicienilor, UDMR-ul are rolul carabinierei cu care partidele ce se bat să ajungă sus, se agăţă de putere. Şi această carabinieră este folosită când la un cap când la altul, oricine vrea să stea agăţat acolo, are nevoie de această carabinieră. De aceea, putem spune fără să greşim că UDMR-ul este întotdeauna la capătul care se agăţă de putere. 

 Aşa cum era de aşteptat,  nepoţii lui Attila au decis să rămană la conducere în actuala formulă, punând interesele de clan  înaintea oricăror alte declaraţii belicoase prin care întărâtaseră oarecum scena politică. Nici nu mai contează ce sfori s-au tras şi de unde, alegerea este logică, o spuneam şi acum o săptămână, e preferabil să fii un partid mare într-o coaliţie mică, decât un partid mic într-o coaliţie mare. În actuala combinaţie, UDMR nu va fi un simplu partener de afaceri, ci îşi va impune condiţiile şi va conduce ostilităţile în cadrul  coaliţiei. În varianta USL  ar fi fost un simplu partener care nu putea ridica prea multe pretenţii. Aşa că interesul a învins, în ciuda unor semnale venite din teritoriu prin care unele filiale judeţene trăgeau invers.  Una peste alta, alegerea lor nu miră pe nimeni, chiar dacă unii visători sperau şi vorbeau de jocuri transatlantice sau interese naţionale sau civice. Aburi. 

 Ceea ce a depăşit însă aşteptările a fost atitudinea şefilor celor trei mari partide, care  s-au întrecut în discursurile  lor, cu mai mult sau mai puţin umor, să laude prestaţia colegilor din UDMR, să îi îmbie sau să îi anunţe că îi aşteaptă,  dar fără a aminti nici unul dintre ei şi fără a întreba de ce în România, un partid (aici încă se mai fac săpături, nimeni nu poate să spună, nici Curtea Constituţională dacă  UDMR este partid. Dacă este partid, de ce este, pentru că după cum spune Constituţia sunt interzise partidele etnice, iar dacă nu este partid, ce caută în Parlament ) îşi începe activităţile intonând imnul altei ţări. Doamne, oare politicienii României, şefii partidelor,  au uitat că înainte de orice suntem români şi că datorăm acestei ţări, dacă nu oamenilor ei, respectul cuvenit ? Cum poţi să te faci că nu vezi că în propria ta ţară, o Uniune a unei minorităţi îşi ţine alegerile şi îşi începe activităţile intonând imnul altei ţări ? Ce alt exemplu de trădare mai doriţi stimate verigi ale lanţului politrofic ? Dragostea pentru putere, dorinţa de a ajunge sau a vă păstra la guvernare, este mai mare decât ceea ce oamenii de rând numesc patriotism ? Este posibil ca nici unul din cei prezenţi şi care se doresc patrioţi să nu fi auzit şi să nu fi realizat că în România o activitate oficială a unui partid parlamentar a început cu intonarea imnului unei altei ţări ? NU SE SESIZEAZĂ NIMENI ? AVOCATUL POPORULUI CE FACE ? 

 Trecând peste laşitatea şi lipsa de verticalitate proprie politicienilor români, este dureroasă şi de neiertat indiferenţa vizavi de lipsa de respect faţă de această ţară, tăcerea trădătoare  privind această jignire adusă României. 

   Domnilor şefi ai partidelor  nu vă meritaţi locul în fruntea acestei ţări. Încercaţi data viitoare sa candidaţi  la parlamentul  ungar, că tot v-aţi obişnuit să le aplaudaţi imnul. Până atunci, poate învăţaţi să cântaţi şi ”ozosep ,ozosep”. 

211 comentarii

Huhu Ciu 28-02-2011 - 22:24

Dumnezeule unde esti, NU lasa PDL si UDMR sa bage Romania in mormint !!!!!!!

Banatanul 28-02-2011 - 22:52

Hei Dl. Ereticul

Go back to learn History.

Da asta se intimpla cind istoria glorioasa a Banatului nu este cuprinsa in istoria Romaniei.

Dar voi nationalistii mai aveti vreme sa invatati.
Saxonii din cele 7 scaune dintre tara Fagarasului si Riul Mures au venit in secolul XIII in Transilvania la vremea aia exista Principatul Transilvan care era parte a Regatului Apostolic al Panoniei.

Intimplator Coroana acestui Regat era detinuta de Regii dinastiei Arpadiene si care 7 dintre ei au fost Beatificati de Biserica Catolica iar trei sunt recunoscuti ca Sfinti de catre Biserica Ortodoxa din Bizant. Dinastia Arpadiana este de origine mixta Walaho-Germano-Maghiara.
Trist este ca Bisericilor Ortodoxe nationale le este rusine sa vorbeasca de acea perioada. Dar va veni vreme aceea cind vom vorbii de adevarata istorie a Europei fara interferente nationaliste. Ungurii au fost crestinati de 4 ori de catre Constantinopol abia a 5 oara sa reusit stapinirea lor de catre Episcopul Romei Papa Silvestru impreuna cu aceasta familia Arpad care era culmea o familie re religie Ortodoxa si care mai tirziu a trecut la catolici. Ungurii astazi pe teritoriul lor detin bazilici Bizantine de secole VIII-X la noi in tara exista numai o singura manastire din acea vreme desii documentul scris ramas este din 1017 el este doar un document comercial si care nu vorbeste de infiiintarea acestei manastirii.
Care este aceasta manastire din romania stii?? Sa te ajut putin.
Tot de la aceasta manastire si de la Episcopia de care apartinea la acea vreme au fost reprezentanti la Sinodul Ecumenic al 7 lea de la Constantinopol din secolul VIII lea. Episcopia intre timp sa mutat in capitala Provinciei pe la 1732.
Manastirea se numeste Hodos-Bodrog (interesant nume neaos unguresc) de pe valea Muresului de Jos din Banat jud. Arad. Iar Episcopia la care am facut referire este Episcopia Urbs Moerisena astazi localitatea Cenad din Banat.

Cit priveste istoria Imperiului Austro Ungar a fost una foarte scurta. Citi ani a durat acest imperiu? Stiti sau Nu?
Din comentariul DV. de mai sus nu stiti.
Va spun Eu Banatanul.
Doar 51 de ani a durat acest imperiu struto- camila Austro-Ungar sa format in iuliu 1867 si sa destramat in noiembrie 1918.
In ceea ce priveste apucaturile barbare a multor venti atit huni cit si slavi si care pe deasupra se identifica cu religia Crestina ei nici macar nu cunosc smerenia crestineasca, aceasta este o mare realitate.
Deci Imperiul Austro Ungar nu ia adus pe nemti in Transilvania si Banat.

Huhu Ciu 28-02-2011 - 23:12

PDL este cancerul Romaniei, UDMR-eul este GROPARUL Romaniei!

Huhu Ciu 28-02-2011 - 23:14

Dumnezeuleeee, nu lasa ca UDMR si PDL sa bage Romania in mormint!!!

Ereticul 01-03-2011 - 09:13

Multumesc pentru raspunsuri. Parte din informatii imi sunt familiare (chiar daca sunt bucurestean, parintii si bunicii mei sunt din Transilvania), dar oricand se poate invata ceva nou. Cu privire la cine i-a adus pe germani in Transilvania, am folosit drept exemplu sintagma „Austro – ungar” pentru a-i arata d-lui Bumerang ca ordinea in care se enumara importanta si contributia popoarelor este 1. austriecii si 2. ungurii, si nu ungurii primii, asa cum a facut-o domnia sa. Regret faptul ca ati inteles ca eu sustin ca germanii au ajuns pe plaiurile romanesti in timpul imperiului Austro-ungar.

Banatanul 28-02-2011 - 23:15

Dl Ereticu
Sa nu mai cautam scuze si justificari ca asta ne pune intr-o postura de vinovati.

Romania este o tara in care ar pute sa traiasca in armonie sociala toti cetatenii ei si fiecare pe limba sa materna, dar asta numai daca doresc cei de la Secu. Care mereu umbla cu invrajbiala dintre cetatenii onesti. Vezi Tg Mures 1990, existenta partidelor etnice dar mai cu seama atitudinea autoritatiilor romane in Banat in perioada interbelica si dupa WWII.
Nu doresc sa mai intru si sa rascolesc amintirile familiei mele de pe vremea cind bunicii erau infierati ca proveneau dintr-o familie mixta si purtau vina ca vorbeau si alte limbi decit cea Romaneasca.

Noi nici astazi nu suntem in stare sa recunoastem aceste monstruozitati, dar sa recunoastem si sai scoatem din spatiul public pe informatorii securitatii care au distrus intreaga societate Romaneasca.

Ne ascunde dupa tot felul de lucruri de 2 bani cum ca in Romania nu so facut si nu so dres as de rau ca la altii. Din pacate cei din conducere nu au predispozitia de a convietuii pasnic si in armonie sociala cu semenii lor. Si de aici tot necazul.

Pribeagul 28-02-2011 - 23:21

Si totusi, vine primavara… cu martisoare, ghiocei, brindusi…

Vine primăvara! Ba nu!
de Laurentiu Babi

Distrugerea ne e destin
Prin oameni mici ne ducem ţara
Săracii sunt specializaţi în chin
Şi totuşi, vine primavara.

Istoria ni-i făcută scrum
De inşi cu poftă mare de acum şi azi
Se simte-un grav miros de fum
Nu-i foc, e doar o ţară-n-care arzi.

De veselie-n ţara asta mare,
Nicicând nu s-a murit vreodată,
Conducători cu capul mic şi gura mare
Au făcut ceva pe harta ei, acum pătată.

Sunt multe lucruri ce se pot aşterne
Propun să fie iar război
Iar gloanţele să fie perne,
Pare-se că somnul suntem noi.

Deşteaptă-te române
Căci somnu-ţi-e de moarte
Gândeşte pentru mâine
Azi eşti artistul fără arte.

Antiprimavara
de Adrian Paunescu

Ce daca vine primavara
Atata iarna e in noi
Ca martie se poate duce
Cu toti cocorii inapoi
In noi e loc numai de iarna
Vom ingheta sub ultim ger
Orbecaind pe copci de gheata
Ca un stingher spre alt stingher.

Si vin din patriile calde
Cocorii toamnei ce trecu
Si cuiburi si-au facut la stresini
Si langa mine nu esti tu
Ninsori mai grave decat moartea
Au fost si sunt si vor mai fi
La mine-n suflet este vifor
Si vin nebuni sa faca schi.

Si ninge pana la prasele
Ninsoarea-mi intra-n in trupul tot
Un dans de oameni de zapada
Ce imbratisarea n-o mai pot
La noi e iarna pe vecie
Doi fosti nefericiti amanti
Ia-ti inflorirea, primavara
Si toti cocorii emigranti.

Primavara, care-ai fost
Nu veni, n-ai nici un rost
Poti sa pleci suntem reci
Iarna ni-i pe veci.

Omul Frumos
de Andrei Muresanu
Frumos e omul, Doamne, când mintea e regina,
Si simtul ce ca serpe spre rele îl înclina,
Supus, loial si drept;
Vârtutea-atunci mareata rasare ca s-o floare,
De bruma neatinsa la rumena-i coloare
În fragedul lui piept!

Pe fruntea lui senina dreptatea straluceste
Întocma ca s-un soare pe sfera când paseste
De nori neturburat;
E crima, se retrage, e sila, se fereste,
E negura, -o strabate, e nor, îl împarteste
Si iesa nepatat.

Frumos e omul, Doamne, cu inimia curata
Cu floarea constiintei de crime nepatata,
Sincer, nefatarit;
Conspire lumea toata, razbata-l orice soarte,
Închida-l sa nu vaza lumina pân’ la moarte,
Si iata-l neclintit!

Arunce-l în deserturi lipsite d-orice floare,
Pe unde nu s-arata nici om, nici zburatoare,
Ci serpi veninatori;
Vârtutea-i va fi scutul s-azilul de scapare,
Întocma ca si cedrul, cu umbra sa cea mare,
La oameni calatori;

Frumos e omul, Doamne, cu generozitate,
Când iarta pe tiranul ce-apasa p-al sau frate,
Cu scop d-a-l subjuga;
Si-n loc sa rasplateasca, cum cere pofta-n lume,
Dusmana lui lucrare, îi cruta negrul nume,
Voind a-l îndrepta!

De ce nu vine, Doamne, a Ta împaratie,
Când oamenii sa stearga si umbra de sclavie,
Fiind crestini curati;
Si-n locu-i sa domneasca dreptatea nepatata,
Egala-dreptatire si pacea-adevarata,
Ca între fii si frati!

Si:

“Veniţi: privighetoarea cântă, şi liliacul e-nflorit;
Cântaţi: nimic din ce e nobil, suav şi dulce n-a murit.
Simţirea, ca şi bunătatea, deopotrivă pot să piară
Din inima îmbătrânită, din omul reajuns o fiară,
Dar dintre flori şi dintre stele nimica nu va fi clintit,
Veniţi: privighetoarea cântă şi liliacul e-nflorit.”

Tuturor, multa fericire!

spartacus 01-03-2011 - 00:12

Uite cine vorbeste de tradare . Nu-ti e rusine mai Pacepa sa vorbesti de tradare ? Tu care te-ai carat cu milogeala la loteria vizelor alergand sa pupi mana unchiului sam ? Cu ce te-ai ales ? Speli vase prin Bronx sau faci pantofii chinezilor ? Da stiu ca ai tupeu dezertorule.

Bumerang 01-03-2011 - 12:21

Neacsule,

ai spus ca traint printre unguri, pe vreme can nu trebuia sa stii ungureste ca sa poti traii printre ei.

Poti sa spui un pic mai multe din acea perioada. Cum ai ajuns acolo, ce ai facut etc?

VAd ca ai spus printre unguri. Dar la vre-unul acasa ai fost? Ai prieteni unguri? Ai stat cu ei la masa?

neacsum 01-03-2011 - 12:58

Bumerang,
Daca ar fi avut vre-un sens as fi continuat discutia cu dumneata , dar e inutil.

Bumerang 01-03-2011 - 13:42

Mai neacsule, esti penibil, pe bune.

Articolul IV, V si VI se refera la celelate popoare, din afara noii Romanii, intr-adevar.

Dar Articolul III se refera strict la noua Romanie. Nu am mai postat atunci punctul III ci doar subpunctul 1. Da vad ca nu-l cunosti.

Citat
III. În legătură cu aceasta (unirea), ca principii fundamentale la alcătuirea NOULUI STAT ROMAN, Adunarea Naţională proclamă următoarele:
1 Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare….
Am incheia citatul.

Natiuni conlocuitoare, inseaman alea care traiesc acolo, nu altele din afara, ce naiba, nu sti limba romana?

Te ascunzi dupa degete, si nu raspunzi la intrebarile mele. Hai spune Neacsule, cum ai ajuns tu intre unguri? Nu vrei sa spui? Nici nu trebuie, stiu foarte bine! Ti-e rusine sa vorbesti? Ce te retine?
E prea simplu sa dai vina pe faptul ca „nu se poate discuta cu mine”, ata timp cat o tot faci. Da atunci cand nu ai argumnete atunci nu se poate discuta, asa-i??
Pe cine incerci sa aburesti aici’? Vezi ca media IQ-ului celor care citesc pe net e mault mai mare decat al celor care cumpara ziarul la chiosc! Plus ca aia nici nu puteau sa discute cu tine!

Nashu 01-03-2011 - 13:56

Marinica,
Iti cam scapa din mana discutia asta…
Te cam extragi – nu e bine, moshule. Daca ai argumente, mori cu ei de gat. Da-i replica lu’ Bumerang – ca ti-a cerut-o. Daca n-ai – mai bine taceai…
Si nu te ofusca degeaba ca l-am bagat in ma-sa pe ala, numa’ asa pricepe.

neacsum 01-03-2011 - 14:18

Nasule , nu cred ca este interesant pentru nimeni cum de ce pentru cat timp am locuit eu printre maghiari. Nu ca as avea ceva de ascuns , dar Bumerangul nu face altceva decat sa tot caute subiecte si motive de cearta . Subiectul era altul, el da din una din lipsa de argumente. Nu am timp sa ii explic acuma la ce adresa am locuit si ce am facut . Subiectul articolului era cu totul altul iar el nici macar nu l-a atins . I-am acordat si asa prea ult timp.

Nashu 01-03-2011 - 15:03

Eu am crezut ca omu’ e de buna credinta cand intreaba – se vede ca esti de alta parere. Sincer, si mie mi se pare ca articolul e scris de cineva care n-a avut ocazia sa traiasca in Ardeal printre „minoritari” si sa-i inteleaga. Si daca a avut-o (ocazia), a ratat-o. Io cred ca d-aia te provoaca bumerangu’.
Pe bune, aia cu imnu’ e ieftina rau. Vezi ca lumea a mutat discutia intr-o cu totul alta zona. Mergi cu ei, ca i-ai provocat!
Acuma vezi tu, unii e mai agresivi verbal, altii e spurcati la gura… te-ai bagat in cotetz – cotcodaceste, Marinica! Nu-ti poti permite sa te imbufnezi, ca te faci de cacao… Tu esti gazda – zambeste! Chiar daca ti-a borat unu’ pe covor.

neacsum 01-03-2011 - 15:51

Nasule , dupa cum spuneam , daca tu asa ai invatat , sa zambesti cand iti boraste unul pe covor, inseamna ca am invatat dupa manuale diferite. Iar chestia cu imnul e de bun simt , bun simt de care colegii nostri din UDMR nu l-au avut , iar sefii de partide nu au vrut sa-l remarce , ca sa nu piarda voturile UDMR. Eu nu am sa cotcodacesc , si nu am sa fac asa cum fac sau incearca sa faca toti cei care imi intra in casa , cum spui tu . La mine in familie , am invatat ca daca intru in casa unui om , ii respect regulile , casa , familia . Daca la tine in familie ai invatat ca atunci cand intri la cineva in casa faci ceea e ai spus , atunci stai in familia ta si nu mai da lectii altora. E un obicei urat si nu ai cu ce te lauda. Eu imi respect si invitatii si gazdele si nu raspund la injuraturi cu injuraturi din respect fata de mine in primul rand . Dumneata ai alte variante , esti liber sa te comporti cum iti dicteaza inima , dar nu ma baga pe mine in acelasi cotet. Sper ca mesajul este destul de clar .

ValVerde 01-03-2011 - 16:21

neacsum,
cind publici un articol la gazeta, lansezi o invitatie. Daca vrei sa continui comparatia, ti-ai invitat cititorii la tine acasa. Pe toti. Nu poti alege cine intra si cine sta la use.
Poti alege cui respunzi si cum raspunzi si iti poti RUGA invitatii sa respecte regulile casei.

Dar nu uita ca ii vrei pe toti in casa. Pentru ca din asta traiesti, cu cit mai multi, cu atit mai bine.

Eu cred ca faci bine angajindu-te in discutii si numarul mare de postari dovedeste ca subiectele delicate atrag opinii puternice.

Injuraturile sint bruiajul care nu se poate evita decit prin cenzura, si atunci inchizi un pic usa de la intrare. S-ar putea sa pierzi mult mai multi invitati, nu doar pe cei care injura, pentru ca sintem multi carora nu ne plac usiile pe jumatate inchise.

urbos 01-03-2011 - 17:45

Comparatia e valabila doar daca autorul face gresala sa se bage pe forum si sa raspunda.
In rest, publicarea inseamna doar ca autorul se bese tu mirosi..

Neacsum 01-03-2011 - 19:53

Val verde
1. Eu nu am inchs nici o usa .
2. apelurile mele la decenta si respect au fost repetate si fiind un cititor vechi al acestui ziar nu se poate sa nu fi remarcat.
3. Nu traiesc nici material si nici spiritual din acest Ziar , daca mi se publica un articol e bine , daca nu nu, am mai publicat si in alta parte, unde se plateau articolele nu mi-am luat nici acuma banii de acolo si nici nu am bnevoie de ei, m-a interesat respectul fata de om si respectarea unei intelegeri prealabile ceea ce nu am gasit la Ziare com. Aici trimit articole si daca se publica bine , daca nu nu.Nu am pretentii materiale , nu mi se cenzureaza articolele, nu mi se comanda subiecte, sau teme . Spun asta , pentru ca am auzit acuze si la adresa ziarului si insinuari vizavi de o anumita comanda politica.
4. Raspund la cometariile care mi se adreseaza -desi aici vad ca nu se obisnuieste si nici in alta parte nu prea am vazut- din respect pentru mine si pentru cel care mi se adreseaza atata timp cat intrebarile au un rost si nu sunt puse doar de dragul de a contrazice pe cineva sau din spirit polemic. Nu agreez jignirile si adresarile vulgare sau tendentioase. Atuncea cand vad ca nu mi se raspunde cu seriozitate sau se cauta nod in papura cu insistenta, anunt respectuos ca si timpul meu este limitat si atata tot . Nu am bagat pe nimeni cu forta in casa si nici nu am invitat pe nimeni sa iasa afara. Daca vreti aplec principiu junimii, sper ca il cunosti.
Eu credeam ca suntem pe aceste forumuri si site-uri din nevoia de comunicare si schimb de experienta si opinii. Daca unii insa inteleg sa faca din asta o refulare , e treaba lor, eu nu sunt pe post de paratraznet. Subiectul acestui articol a fost atitidinea sefilor de partide fata de o activitate a unui partid parlamentar romanesc inceputa cu inmul unei alte tari, indiferent care este tara respectiva . Daca vi s-a parut ca opinia mea vizavi de acest subiect era gresita, puteati sa spuneti unde am gresit, nu sa ma intrebati cati ani am trait, unde , cu cine , ce am facut, cati ani am stat unde am stat, de ce nu ii curat pe cei ce vomita pe unde merg si de ce am demnitate. Cand veti avea dovezi ca spun altceva decat ce imi dicteaza constiinta , putem sa vorbim despre orietnarile mele politice (daca ar exista) sau carnetul de partid. Daca veti sesiza ca zi sustin una si maine alta , putem discuta despre caracterul meu .Daca va va spune cineva si veti avea dovada ca am primit mita sau cadouri contra favoruri de la cineva odata in viata mea , puteti sa cereti sa discutam despre acel caz si sa imi puneti la indoiala onestitatea. Cu respectul cuvenit si asumandu-mi riscul de a ramane singur , va anunt ca nu voi raspunde magariilor si intrebarilor fara sens. Eu credeam ca cine comenteaza comenteaza subiectul pus in discutie, nu autorul. Multumesc tuturor pentru interesul aratat articolului, sper ca subiectul i-a adus aici, nu dorinta de a balacari pe cineva care are bunul simt sa li se puna la dispozitie. Nu agreez nici discutiile jignitoare complementare , am incercat sa temperez cu demnitate , chiar si pe cei ce aparent imi sustineau punctul de vedere sau ma sprijineau si destul de vizibil. Urbos, poate confirma. Considerand ca am dat si dau dovada de fair plaz in relatiile cu toti comentatorii, cer acelasi lucru.
Multumesc.

Nashu 01-03-2011 - 21:14

Marinica tata,
In primul rand, trage ceva aer in piept si mai relaxeaza-te, ca ti s-a invinetit chelia.
N-ai prea inteles, d-aia iti explic:
Chestia cu cotcodacitul: pentru faptul ca te-ai angajat in dialog cu noi, putorile vulgare de pe forum, inseamna ca te-ai bagat cu noi in cotet si cotcodacesti la rand cu noi. Meg erted?
Io ti-am dat deja nota de trecere pentru disponibilitatea la dialog, chiar daca nu sunt de acord cu parerile matale. Majoritatea colegilor matale se fac ca ploua cand le bate cate unu’ buca pe forum.
Chestia cu boratul pe covor: e o analogie, si speram sa fii destul de subtil sa te prinzi. Sa-ti explic: priveste discutiile iscate aici ca un raspuns la o invitatie a ta – de exemplu o invitatie la ziua ta, la tine in casa. Ai chemat musafiri la masa – omeneste-i, Marinica. Unul s-a cherchelit si ti-a borat pe covor – ce faci, il dai afara ca „asa e regula” la tine in casa? Halal gazda…
Aia cu „stai in familia ta”… hmmm… o lipsa de curtoazie – ca sa nu-i zic marlanie, Marinica. Nu se face. Doar vezi cata rabdare am cu tine.

Neacsum 01-03-2011 - 21:28

Nasule , nu te supara , prietenii mei nu fac ce spuneai matale . Iar vizavi de familie , vezi si matale ai inteles gresit. Eu spuneam ca fiecare are o experienta , o educatie, un mediu . Pe unde am fost eu, si pe la mine prin casa nu a venit nimeni sa vomite in casa nici la propiu nici la figurat. Asta era mesajul cu familia si spuneam ca fiecare sta si e bine sa stea acolo unde ii place si cu cine ii place . Nu mai dezvolt, ca sa nu se mai inteleaga iara cine stie cum. Banuiesc ca ai citit raspunsurile date lui Denali si Val verde asa ca nu ma repet. Nu am avut nici o intentie sa te jignesc , cu atat mai putin cu cat ma cunosti , am fost colegi si am mancat o paine impreuna prin armata -dupa cum spuneai – . Sincer as vrea sa stiu cine esti, mailul meu iti sta la dispozitie, daca crezi ca merit sa mai discutam si altfel .
Ca nu avem puncte de vedere identice in toate problemele nu e o tragedie. Asa cum am trait pana acuma , o sa traim si de acuma incolo, fara sa ne dam in cap .

Nashu 01-03-2011 - 21:54

Vezi tu, Marinica, ai deschis usa larg la forumu’ asta, si-ti intra in casa si indivizi care se machesc, dupa care trebe sa aduni… asuma-ti-o, moshule, asta e.
Nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca am fi fost colegi – ca n-am fost. Singura paine pe care am mancat-o in armata timp de vreo 9 luni, era neagra, si se servea la sfert. Deci suntem cel mult colegi de pagina. Acuma spune si tu, am eu fata de apevist?

neacsum 01-03-2011 - 14:25

In plus, a inceca sa ii explic domnului Bumerang ca in Romania minoritatile au mai multe drepturi decat in America de exemplu , sau decat au romanii in Ungaria , este iarasi inutil.

ValVerde 01-03-2011 - 16:06

neacsum,

1.de acord sa nu vrei sa raspunzi la intrebari de ordin personal
2.Declaratia de la Alba Iulia in Cap III spune si se interpreteaza exact asa cum relateaza Bumerang. Tu spui ca de fapt are de a face cu relatiile internationale, si apoi te ascunzi. Nu vrei sa iti aperi opinia?
Dreptul tau, dar atunci noi vom evalua cit de mult valoreaza opiniile tale in general (daca mai era nevoie)
3. despre „mai multe drepturi decit in America”…poti aprofunda subiectul sau vorbesti la minie?
Chiar daca ar fi adevarat ce zici, inclusiv cu romanii din Ungaria, asta nu justifica discriminarea de acasa. Nu poti spune: „da, poate discriminam, dar altii o fac mai rau”. Argumentul asta nici la fotbal nu are greutate…dai la gioale pen’ca si ceilalti ti-au pus piedica?
4. Despici firul in patru cu national natie si natiuni. Problema e mult mai simpla.
Romania are o Constitutie si are legi care se aplica tuturor cetatenilor tarii. Etnicii unguri, germani, etc care au cetatenie romana, se incadreaza si trebuie sa fie tratati absolut la fel ca oricare alt cetatean.
Daca ti se pare ca te provoaca, ca servesc unei natiuni straine, ca incerca sa-ti fure tara incepind cu farmaciile, DOVEDESTE cu legea in mina si da cu ei de pamint in conformitate cu ce zice Codul Penal al tarii, la fel cum ai face-o cu un roman care a fost dovedit ca a comis ilegalitatea respectiva…sau un tigan, sau un mongol, chinez, gagaut…oricine care are cetatenie romana si a fost dovedit ca a dat cu mucii’n fasole.

neacsum 01-03-2011 - 16:17

Valverde
2.Am raspuns la intrebarea referitoare la cap 3 . Romania are o constitutie europeana in privinta drepturilor minoritatilor. Daca ai alta parere , spune ce drepturi nu sunt garantate sau oferite minoritatilor in Romania si unde in alta parte sunt .
3. Nu este nimic la manie, spune-mi si mie de exemplu unde este o facultate in limba romana , sau chineza in SUA , sa o caut si eu pe Google .
4. Nu despic firul in patru, am pus si eu o intrebare la care nu a raspuns nici unul din cei care se omoara puanand intrebari. Poate raspunzi tu .
In ceea ce priveste dat cu ei de pamant, cum ai propune tu sa fac eu asta ? Singura posibilitate a mea in conditiile in care legile nu le fac eu ci exact cei care s-au facut ca nu aud imnul, cei care au facut cadou o lege UDMR-ului pentru lioalitate , este sa iau atitudine si asta am si facut . Se pare ca nu va place nici voua , atunci cum sa placa celor ce isi fac legile singuri ?
Multumit de raspunsuri ? Sper sa le citeasca si Bumerang si nasul. Si mai ales sper sa nu incepeti acuma cu alte intrebari , pana nu raspundeti si voi a intrebarile puse de mine . Succesuri !

ValVerde 01-03-2011 - 16:46

1.Constitutia Romaniei mi se pare adecvata. Nu asta era tema discutiei, ci interpretarea Declaratiei de la Alba Iulia. Esti de acord ca acolo se spune ca minoritatiolor le vor fi garantate inclusiv justitia in limba lor?

2. fara suparare, despre minoritatile din SUA nu ai habar de ce vorbesti. Daca nu poti gasi o facultate in limba romana pe Google nu e pentru ca e interzis, ci pentru ca comunitatile nu au consderat necesar sa cheltuiasca banii lor pe o chestie total inutila, la care nu vor exista studenti, pentru ca daca esti vorbitor exclusiv de l. romana, oricum nu iti vei gasi un serviciu care sa aiba nevoie de studii universitare.
In SUA poti deschide o scoala in absolut orice limba vrei tu. De altfel, liceele care predau in Spaniola, sau bilingue abunda.
3.Te rog repeta intrebarea si promit sa incerc sa raspund. Sint atitea intrebari pe aici ca nu stiu la ce te referi.
Cum ti-asi sugera sa influentezi bunul mers al justitiei in Romania?
Prin angajare in scris, in dialog direct, oricum crezi tu ca iti poti face ideile cunoscute si dezbatute. Toti romanii ar trebui sa faca asta.
Dupa care urmeaza actiunea suprema: VOTUL.

In nici un caz prin defetism si disociere de la cei pe care i-ati pus la putere. Ei sint servitorii vostri, nu pe dos

Bumerang 01-03-2011 - 19:42

Ultima adresare catre Neacsum

Neacsule m-ai lamurit.

La declaratia de la Alba Iulia ai aburit-o rau. Te-ai fofilat, fara rost. ValVerde si Nashu ti-ai explicat de ce, eu nu mai repet!

La subiectul cu ungurii in general, si ce rai sunt ei, si cate drepturi iarasi te-ai fofilat!

Nu raspunzi pt ca ar fi trebuit sa spui ca te-a trimis Ceasca in uniforma in Secuime, NUMAI ca sa marshaluiasca pe acolo armata romana, fara NICIUN rost, in afara de a bora pe covorul secuilor! Pt ca sa se umfle in pene nationalisti romani, care le-au aratat atunci ungurilor „cine sunt sefii in casa”! Parca vad apv-isti cu 4 clase, care se dadeau mari si tari pe la localurilea unde se imbatau dupa servici, facand misto de chelnerite si de restul clientilor unguri! La asa comportament, ma mir ca te-au salutat pe strada!

Ma „ce tare era armata si militia romana”, tinand-ui in sah pe secui. Boah, Rambo nu alta.

Compari Romnania cu USA. Ti-am scris mai sus ca degeaba compari ca nu se potriveste! De ce nu compari cu Elvetia?

Incearca sa intelegi ca dictatura proletariatului si cea a majoritatii s-a terminat.

Nu treuie sa raspunzi, pt ca nu te mai iau in seama! Mai bine „ma cert” cu Huhu decat cu tine!

Viszontlatasra!

Neacsum 01-03-2011 - 20:03

Bumerangul
Iti impartasesc convingerea , aici suntem de acord, deci se aplica si reciproca.

Bumerang 01-03-2011 - 19:45

Pe mine m-ai bagat??

N-am observat. Din ce motiv?

Nashu 01-03-2011 - 20:49

Nu pe tine, pe altcineva (pe unu’ dus rau cu pluta). Si Mr. Neacsu s-a atacat, ca-i poluez forumu’… Uita-te pe pag.1, daca vrei – da’ nu se merita sa-ti pierzi timpul.

Denali 01-03-2011 - 17:55

To : Neacsu @ ValVerde…

Voi doi comparati : Merele cu Portocalale…

Marxistul valverde are dreptate la un singur punct : Dle Neacsu , dta HABAR NU AI despre viata ,legile si societatea americana…

Mai myult decat atat , eu voi continua sa arunc cu noroi si sa spurc subiectul , prin a adauga faptul ca dta dle Neacsu , daca ai avea notiuni elementare ,despre aspectele socio demografice americane , ai realiza ca avand scoli si universitati in Toate limbile sau cel putin in jumatate din ele , reprezentand zeci si zeci de limbi native si sute de dialecte , pe care cei care vin in america le reprezinta , atunci america nu ar mai exista , ar fi imposibil de a guverna o tara cu mai mult de o singura limba…

Cat despre marxistul ValVerde si partidul lui toxic , acestia au introdus in america ,in scolile din america , excrementele astea din europa numite : Multiculturalism , si efectele lor distructive asupra unitatii statului american si al balcanaizarii americii…

Unul din elementele de baza , unul din adezivul principal care mentine coeziunea unei natiuni o reprezinta : LIMBA COMUNA….

Exemplu dupa exemplu , in istorie notam ca aceasta idee dobitoaca, reiterata de Stanga Internationala, are consecinte catastrofale oriunde este implementata…

Balcanii sunt Exibit # 1…de fapt in america exista termenul : „balcanizare „…adica exact ceea ce se petrece in balcani de secole, inclusiv focarul unui razboi mondial…

Dar nu numai balcanii sunt afectati de aceasta plaga…
voi continua cu exemplele : africa…unde razboiale civile , demarcate de triburi, dialecte etc…este binecunoscuta , inclusiv genocidele din rwanda, sudan , liberia, siera leone, nigeria, etc.,etc…

Sa continui…cu acest cancer unde sunt tolerate doua sau mai multe limbi oficiale…
Fiji : razboi civil ..
Belgia , intre flamanzi si valoni…
canada , in anii ’90, era cat pe ce sa se segregheze , iar quebec ul sa se secesioneze…Secesionistii din quebec au pierdut referendumul cu numai 0.5% din voturi…

Si in mintea marxistului ValVerde, el nu vede nici o problema cu Constipatia actuala mioritica…

vai de capul vostru…Nu invatati absolut nimic de la trecut , de la Istorie…

Denali 01-03-2011 - 18:09

…am omis : URSS , RSF Yugoslavia, India, spania , romania , etc.,etc….

ValVerde 01-03-2011 - 18:45

Sectantule, iar o iei pe aratura !!!
Tu compari USA si al ei „melting pot” cu Iugoslavia si URSS
Nu pot sa zic ca m-ai surprins cu prostia de care dai dovada, eram obisnuit.
Nu faci decit sa confirmi.

Nici macar cei mai inraiti si segregati emigranti in SUA nu contesta faptul ca limba engleza trebuie invatata. Lumea invata limba tarii ca mijloc daca nu de integrare, macar de avans economic. E un proces natural, neimpus de nimeni.

Pe unde traiesc eu, emigrantii din America Latina nu au multe initiative sa invete engleza pentru ca se descurca foarte usor cu spaniola. E vorbita peste tot.
Dar cind vor sa avanseze in functie, si vor un salariu mai bun, sa vezi cum se duc la scoala si invata!!!

De curind m-am intors din Florida si am vazut cu ochii mei in Miami magazine cu afise mari: „We speak English”
Numai retardati ca tine protesteaza existenta lor. Americanii de rind sint mindri cind pot invata o alta limba si o fac fara sentimentul ca li se fura tara.

Pina si anomalia umana George Bush a invatat trei cuvinte in spaniola ca sa atraga electoratul latino. Nu le-a spus „nu-mi furati tara, ci „vreau votul vostru”

Nu te uita la Palin ca nu poate spune un cuvint in alta limba. Ea nu se descurca prea bine nici in engleza si in plus de asta a aflat de curind ca in putinele tari pe care le poate gasi pe harta se vorbeste de fapt o limba diferita decit a ei. E fost o surpriza care a zguduit-o din incheietrui, dar isi revine sustinuta de cretini ca tine.

Denali 01-03-2011 - 19:00

Marxistule , tu ai citit curiculum din centrele de indoctrinare pe care cei din partidul tau le-au impus elevilor din america ,in ultimele decenii ?…

Tu nu esti la curent dobitocule ca :meting pot ” este in proces de a fi arucncat sub tren , in numele Multiculturalismului de virusi ca tine dobitocule ?…

Bai Ignoramus , tu ai auzit de baloturi de vot in california scrise in spaniola , ptr. ca mexicanii nu sunt invatati limba enmgleza in scolile din america ?…
Bai marxsistule tu ai auzit de baloturile din San Francisco in 8 ( opt Limbi ) ???…ptr. ca acolo „melting pot ” nu mai exista de vreo trei decenii ?…

Bai Simpleton tu ai auzit de politiceinii din legislaturile statelor americane care vad cum englaza este ignorata erodata si abandonata , si propun legi care acum 5 decenii erau absurde …Mai precis legi care sa afirme ca limba oficiala a statului respectiv este engleza ?…

Bai marxistule tu ai fost ultima oara la home depot , la target ,la wal mart, in orice cladire federala, statala,etc ai fost la metrouri ?…ai citi ca torul este in doua limbi ?…

Bai dobitocule tu stii ca elevii nativi americani sunt invatati spaniola obligatoriu in scoli , dar copii emigrantilor din latin america , nu sunt invatati in engleza ,ci numai in spaniola ?…

Marxistule , tu pe ce lume traiesti ?…Voi ati distrus „melting pot”…
Daca le cerem emiograntilor sa se asimilze ( inceopand cu elementul de baza , de a invata limba tarii unde au decis sa emigreze) , voi marxistii din partidul vostru Democrat , incepeti im,ediat sa grohaiti si sa behaiti ca asta este : rasism ,discriminatie, si alte bazaconii.de acest fel…

Denali 01-03-2011 - 18:49

To : Neascu @ ValVerde…

Dle ziarist Neascu , doresc sa te infermez de un lucru…..hmmmm…

Evident noi doi nu ne aflam pe aceeasi pagina in multe aspecte ale diferitoelor subiecte si tematici…

Acestea fiind spuse , doresc sa stii ca dta ai castigat Respectul subsemnatului ( nu ca ar conta prea mult in viata dtale)….Spun aceasta ca spre deosebire de alti …ziaristi…stii dta care cei care arunca grenade sub forma de articole si opinii , dupa care din diferite motive ( smobism elitism , un sens de superioritate fata de cititori, lasitate,etc), nu se aventureaza asa cum faci dta , din cand in cand aici pe forum…

Deci din partea mea dle ziarist neacsu , chiar daca suntem de acord ca nu suntem de acord, eu iti respect si palaud decizia dtale de a te cobora la nivelul trogloditilor nespalati , la nivelul gloatelor , asa cum majoritatea ziaristilor isi considera cititorii…

Dnii L Pena , Patrusca , etc…participa si ei din cand in cand…si mai rar dna M. Carlan…

Doream sa stii acest lucru din partea mea dle Neacsu…de la unul care arunca cu noroi si spurca tematicile…

Acum…ptr. marxistul ValVerde…hmmm…

Poate ca ai notat marxistule ipocrit si mincinos, ca eu te tratez pe tine si pe virusii de teapa ta foarte dur, brutal si direct…

Asta ptr. ca eu nu am rabdare ptr. indivizi ca tine…

Vezi tu neo marxistule , camarazii tai din partidul tau , care s-au nascut in america , prin europa de vest , NU au simtit pe pielea lor , nu au trait sub binecuvantarile Epocii de Aur, a regimurilor comuniste si nu stiu , sunt ignoranti, diletanti si naivi…aceasta este scuza camarazilor tai merxisti nascuti aici in america , etc.,etc…

Pe de lata parte tu virusule Valverde , NU AI ABSOLUT NICI O SCUZA ….

Mai precis , ai fugit cum ai putut din cloaca aia comunsita a Epocii de Aur ,si dupa ai ajuns aici , precum un virus , care invadeaza un alt corp , actionezi ,gandesti, votezi si crezi , nu departe de ciracii care te-au facut sa-ti abandonezi tara de bastina…

Ai fugit de un sistem opresiv care apromis sa imparta MIZERIA in mod egal si prin adeziunea ta la partidul si liderii de Stanga din america , constinet, sau nu, treptata, an dupa an ,vot dupa vot, lege dupa lege , transformi acest ultim bastion al Libertatii Individuale si capitalismului , precum cloaca de unde ai fugit , sau in cel mai bun caz precum masa aia amorfa numita EU…

De aceea marxistule ValVerde , tu si miorticii care au fugit de comunism , si in loc sa-si lase excremenetle ideologice de unde au plecat , le-au adus cu ei aici in america si -sau pornit sa TRANSFORME ( sau CHANGE , cum spune Obama), america in altceva…o imitatie a galetilor de excremente din europa de est , ceva strain , americii, ceva neamerican…

Mai pe scurt marxistule ValVerde : eu nu am rabdare cu indivizi de ilk ul tau…Tu nu ai absolut nici o scuza …

ValVerde 01-03-2011 - 19:00

Iar ai gustat din vinul de impartasanie.
Devi agresiv cind nu bei destul.

Delirezi sectantule.
Esti la fel ca schizofrenicii care pleaca de la o idee absolut ridicola, dupa care construiesc un esafodaj de argumente logice care ar parea normale daca nu ai stii ca principiul initial e de ris.

In cazul tau, ideea distorsionata care ti-au insurubat-o in cap extremistii religiosi de dreapta care isi fac veacul pe la tine pe la secta e ca ideile de centru sint de fapt incercari neo-marxiste de distugere a Americii.
Ti-am mai explicat ca Glenn Beck si Rush Limbough traiesc din asta. Fac milioane de dolari incitindu-te pe tine si pe cei cu minte la fel de putina ca tine.
Ei ar muri de foame daca nu ati exista voi, astia fara discernamint care le luati logoreea verbala drept fapte reale.

And they laugh all the way to the bank, gindindu-se la tine

Neacsum 01-03-2011 - 21:41

Denali,
chestia cu coboratul mi s epare fortata . Nu stiu cine ti-a facut impresia ca eu sau altii din cei care scriu pe la un ziar sau altul, se cre coboratori din zei. Eu oricum nu ma cred, si nici ziarist profesionist – cu toata ironia dumitale – nu sunt. Nu am facultatea de specialitate, nu sunt platit pentru articole, as aca sunt amator oricum ai lua-o. Fara falsa modestie sunt un tip care trimite articole la un ziar si are norocul sa ii fie apreciate deci publicate articolele. aTAT. fapatul ca mai si raspund sau particip la comentarii mi se pare ceva normal sa nu spun obligatoriu atata vreme cat cineva mi se adreseaza . Chiar si pentru a spune ca nu doresc sa raspund , si tot trebuie sa spun ceva , e o chestie de bun simt , asa o vad eu. Ca altii profita de aceasta disponibilitate ( persoanele de fata se exclud prin definitie) si incearca sa faulteze cu sau fara motiv, e un risc asumat. Pentru cei ce vor face din asta un obicei si tacerea va fi un raspuns . Altfel, voi incerca sa raspund tuturor celor ce vor pune intrebari de bun simt , cu referiri la tema in discutie . Pentru date personale si intrebari in afara subiectului, exista mailul . Nu caut nici sa ma imbogatesc , nici sa imi fac o cariera sau un renume , pur si simplu consider ca am ceva de spus , si accept faptul ca ma pot insela sau pot gresi .
O seara buna .

Bumerang 01-03-2011 - 23:29

Mai Denali (pyrcy zicea unu p-aici ca est Alamar)

tu de ce folosesti termenul marxist cand vorbesti de ValVerde? Pt tine toti democratii sunt marxisti? Duri, brutali, si directi erau … marxisti din cate am auzit eu!

Tu faci greseala sa vezi lumea in alb negru! Si crede-ma ca te intelg, pt ca si eu gandeam asa, pana acum vreo sa zicem 10 ani! Incearca sa intelegi ca e gri!
Democrtii sunt atat de departe de marxism, cum sunt si PSD-isti de social-democratie!

Apropos de spaioli. Cine ii lasa in USA si face pe ipocritul??? Republicanii, pt ca le convine mana de lucru ieftina! MAjoritatea sunt in sud, pe la republicani, asa-i?

Vrei cumva sa trimiti latina care-ti fac curat in casa la curs de engleza? Pai daca e ilegal acolo?

Denali 02-03-2011 - 17:54

Ecologistule Fundamentalist , iti expui (din nou ) ignoranta de la inceput si pana la sfarsit…

Eu sunt alamar , m-am semnat in primele postari pe care le-am scris sub noul (si sper temporaul ) nume Denali…Tu incerci sa fi cum se spune pe aici in america : ‘smart by half”…

Tu enoruiasule esti : BATA vizavi de politica interna din america , precum toti ceilalti membrii ai Clubului Expertilor in Politica Americana , care domiciliaza pretutindeni in Lume ,cu exceptia americii…

Ecologistule fundamentalist , incepand din anii ’60 de pe timpul lui Lyndon B. Johnson , partidul democrat , candva un partid pro american si pro capitalist s-a schimbat RADICAL….a fost infiltrat , deturnat si schimbat de neo marxisti…

Ca sa-ti dau un ecxemplu ignorantule : ASTAZI , Democratul J.F.Kennedy ,daca si-ar expune platforma din 1960 in fata partidului Democrat , ar fi huiduit , si aruncat afara din sala , ignorantule…

La fel cu alti Democrati din trecut precum senatorii Nunn, Vincent, Scoop Jackson , etc.,etc…

Ignramul Bumerang, tu pe ce lume te aflii ? Tu ai fost in coma in ultimii doi ani ?…Obama a Schimbat america ( spre socialism) Nationalizand sector dupa sector al economie americane , a atacat ,confiscat si igradit Sectorul Privat si a DUBLAT in doi ani , sectorul de Stat in america…

Tu Bumerang ai fost in coam , cand neo marxistii Obama, ValVerde si alre rozatoare din america au atacat statul Arizona si pe Republicani si pe Tea Party , cand incearca sa RESPECRE legile federale pe care neo marxistii Democrati le ignora ?..

Tu pe ce planeta te aflii Bumerang ?…Tu stii ca imediat dupa ce Obama a fost Imaculat , a ordonat sistarea constructie gardului inceput de BUsh la granita de sud a americii ?…

Tu stii ignorantule de Bumerang ca Obama a ordonat alocarea a unor sume mai ameri de bani ptr.a repara moscheile di africa si asia , decat ptr. a antrena Border Patrol staff ?…

Ignorantule, partidul democrat ARE NEVOIE de o noua clasa de needucati iliterati si saraci , ptr. ca in schimbul pomenei mizere pe care le-o promite , vor avea milioane de votanti ptr. a se mentine la putere ….

Vrei sa continui Ignoramus ?…OK…ma opresc aici ptr. acum…

P.S…Expeturule in politica interna americana , tu stii ca Club Gitmo este inca deschis ???…Tu stii Ignoramus ca Obama nu numai ca a cerut Congresului american ( avand pe timp de doi ani MAJORITATEA ABSOLUTA in Congress) nu numai sa extinda pe durata : Patriot Act , dar Obama cere noi puteri axecutive de la Congress si cere intarirea lui Patriot Act…Stii tu care Patriot Act…acela pe care voi cei de Stanga behaiati si grohaiti zi dupa zxi , an dupa an , articol dupa articol ca este Neconstitutional ,ca Bush este un dictator ,ca isi abroga puteri nelimitate ,etc.etc…

De cate ori sa-ti spun Bumerang : Inceraca sa faci contact , macar din cand in cand cu REALITATEA…

Eu ti-am spus : Natura te-a dotat cu o minte si un caracter , maleabil ,usor de modelat influentat ,de indoctrinat si de indobitocit…

Ai caZut prada Cultului Ecologismului Fundamentallist, organ al Stangii…

Ce este dezamagitor , dar mai ales ingrijorator, este faptul ca indivizi ca tine , nu va indoiti absolut de loc de doctrina pe care ati ingurgitat-o in ciuda faptului ca Viata , ca Faptele ,ca Realitatea , va loveste zilnic intre ochi cu exemple Opuse, credintei voastre…

Pacat…

Bumerang 03-03-2011 - 14:39

Alamare,

De ce nu iei tu o gura de aer, sa-ți scadă pulsul?
Tu mă acuzi pe mine ca sunt ignorant, dar te crezi buricul pământului si detinatorul adevarului absolut. Evident ca eu vad SUA de departe. Dar sa nu crezi ca de departe nu se vad multe lucruri!
Mai întâi de toate, asi dorim sa știu cu ce te ocupi, ca sa-ți înțeleg mai bine poziția. Nu-mi place sa discut abstract.
Creare constat eu, este ca economia USA se duce pe pluta! Si nu de când e Obama președinte! Ci de vreo 20 de ani, cel putin. Ati ridicat vamile, ATI scăzut nivelul educational, cazand in capcana supericialitatii si comoditatii, care azi a asuma la scadenta. ATI incercatbsa traiul pe spinarea lumii, care cumpara dolari intro

Bumerang 03-03-2011 - 14:49

Alamare,

De ce nu iei tu o gura de aer, sa-ți scadă pulsul?
Tu mă acuzi pe mine ca sunt ignorant, dar te crezi buricul pământului si detinatorul adevarului absolut. Evident ca eu vad SUA de departe. Dar sa nu crezi ca de departe nu se vad multe lucruri!
Mai întâi de toate, asi dorim sa știu cu ce te ocupi, ca sa-ți înțeleg mai bine poziția. Nu-mi place sa discut abstract.
Creare constat eu, este ca economia USA se duce pe pluta! Si nu de când e Obama președinte! Ci de vreo 20 de ani, cel putin. Ati ridicat vamile, ATI scăzut nivelul educational, cazand in capcana supericialitatii si comoditatii, care azi a asuma la scadenta. ATI incercat sa traiti pe spinarea lumii, care cumpara dolari intr-o veselie. Numai ca azi e ma greu. Greenspan si Bernanke v-au luat pita de la gura, prin credite date industriei de armament si petroliere. Fiecare dintre voi are In medie 7 Carduri de credit, pana la refuz! Acum ca s-a spart besica, sunt neomarxistii si ecologistii de vina?
Cine s-a pus in genunchi si s-a rugat sa fie salvate bancile intrate in faliment? Da GM? Nu Bernanke? Cu ce bani au fost salvate? Cu bani lu Joe taxpayer! Crezi ca republicanii faceau altfel?
Tu strâns ți monologuri nesfarsite despre neomarxisti. Când lumea saraceste, ei vor fi ascultati, si poate si votati! Atunci, te vei bucura sa voteze lumea democrații, si nu cu marxistii!
Tu ești chiar de părere ca între-un stat civilzat școlare trebuie sa coste bani, in contextul in care numai produsele high tech

Bumerang 03-03-2011 - 14:52

Alamare,

De ce nu iei tu o gura de aer, sa-ți scadă pulsul?
Tu mă acuzi pe mine ca sunt ignorant, dar te crezi buricul pământului si detinatorul adevarului absolut. Evident ca eu vad SUA de departe. Dar sa nu crezi ca de departe nu se vad multe lucruri!
Mai întâi de toate, asi dorim sa știu cu ce te ocupi, ca sa-ți înțeleg mai bine poziția. Nu-mi place sa discut abstract.
Creare constat eu, este ca economia USA se duce pe pluta! Si nu de când e Obama președinte! Ci de vreo 20 de ani, cel putin. Ati ridicat vamile, ATI scăzut nivelul educational, cazand in capcana supericialitatii si comoditatii, care azi a asuma la scadenta. ATI incercat sa traiti pe spinarea lumii, care cumpara dolari intr-o veselie. Numai ca azi e ma greu. Greenspan si Bernanke v-au luat pita de la gura, prin credite date industriei de armament si petroliere. Fiecare dintre voi are In medie 7 Carduri de credit, pana la refuz! Acum ca s-a spart besica, sunt neomarxistii si ecologistii de vina?
Cine s-a pus in genunchi si s-a rugat sa fie salvate bancile intrate in faliment? Da GM? Nu Bernanke? Cu ce bani au fost salvate? Cu bani lu Joe taxpayer! Crezi ca republicanii faceau altfel?
Tu strâns ți monologuri nesfarsite despre neomarxisti. Când lumea saraceste, ei vor fi ascultati, si poate si votati! Atunci, te vei bucura sa voteze lumea democrații, si nu cu marxistii!
Tu ești chiar de părere ca între-un stat civilzat școala trebuie sa coste bani, in contextul in care numai produsele high tech asigura bunastarea? Crezi ca între-o societate modernă asigurarea medicală trebuie văzută ca un lux? Sau ca un om trebuie sa albe 3 joburi pt a putea supravietuii? Dacă da, atunci iti înțeleg poziția!

Banatanul 01-03-2011 - 19:59

Domnule Denalii

Nu va mai raciti gura cu indivizi ca Val Verde.

Eu am convingerea ca individual asta nu a fost in stare sa invete si sa practice vreo meserie profesionala in viata sa. Si asta se vede dupa atitudine sa, este ironic si badjocoritor si pe diasupra din ce am mai citit din postarile sale este si fatarnic.
Un om care are o meserie si a profesat este un om serios si atent la ceea ce spune si nu arunca cu noroi si cu venin in stinga si in dreapta dar mai mult isi argumenteaza afirmatiile.

Asa ca Val Verde nu are coloana vertebrala si opiniile sale sunt in afara oricarui principiu de marala si etica crestineasca adica este un individ care nu a demonstrat ca este de buna credinta.

Cine stie ce frustrat si om neimplinit o fi si el saracu, da ce sa facem ca si el este vorbitor de limba romanesca. Si probabil o gasit un loc potrivit pentru marimea palariei sale, sa se racoresca pe acest forum.

Neacsum 01-03-2011 - 21:53

Denali, Valverde , Nasu
Sunteti trei persoane cu certe calitati, cu pregatire, cu cunostiinte vaste. Nu e nevoie sa schimbi mai mult de doua cuvinte ca sa iti dai seama . As vrea sa intelegeti un lucru si am pretentia ca puteti intelege acest aspect. Nu sunt membru al nici unui partid, nici nu simpatizez macar cu nici un partid. Nu ma intereseaza cine conduce Romania , daca o face bine . Din partea mea o poate conduce si UDMR-ul sau partida rromilor daca o face nemteste este super . Si va rog sa ma credeti ca spun ceea ce gandesc si gandesc ceea ce spun . Avand in vedere aceste lucruri am rugamintea si pretentia la dumnevaoastra sa nu mai faceti trimiteri oricat de subtile ar fi ele la parti priuri vizavi de mine. Sunteti prea inteligenti ca sa nu va fi dat seama ca nu fac jocul nimanui , ca nu sunt manipulat si manipulabil. La aceasta calitate daca nu exista si obiectivitate, e degeaba .

ValVerde 01-03-2011 - 22:01

neacsum,

nu cred ca te-am atacat personal. Ma pot certa cu tine toata ziua, dar incerc sa o fac in legatura cu tema/subiectul dezbatut.
Daca imi arati unde te-am atacat personal, sint gata sa-mi cer scuze.

Dar daca nu reusesti sa-mi arati un atac la persoana, atunci trebuie sa-ti ceri tu scuze, si inca de doua ori.
Prima data pentru ca ma acuzi in mod nefondat si a doua oara pentru ca ma ofensezi, din nou, atunci cind ma pui in aceeasi oala cu Denali 🙂

Neacsum 01-03-2011 - 23:24

Valverde ,
Imi pare rau, dar iarasi te faci ca nu intelegi ce spun , sau ai chef de gluma . Unde am vorbit eu de atac la persoana ? Asadar nu am de ce sa-mi cer scuze nici macar odata . Pentru mine , si dumneata esti tot un om ca si Denali ca si toti ceilalti. Dad daca avand pretentii la dumneavoastra sau la dumneata am gresit, ok, imi cer scuze.

ValVerde 02-03-2011 - 00:38

Avand in vedere aceste lucruri am rugamintea si pretentia la dumnevaoastra sa nu mai faceti trimiteri oricat de subtile ar fi ele la parti priuri vizavi de mine. Sunteti prea inteligenti ca sa nu va fi dat seama ca nu fac jocul nimanui , ca nu sunt manipulat si manipulabil. La aceasta calitate daca nu exista si obiectivitate, e degeaba .

Insinuezi ca am facut trimiteri la parti priuri (cred ca asta e ceva rau, nu stiu ce e).
De asemenea precizezi ca nu faci jocul nimanui, ca reactie banuiesc a faptului ca ai fost acuzat ca faci jocul cuiva.

In dictionarul meu, astea se cheama atacuri personale.

Acestea fiind zise, mie mereu imi arde de glume, mai ales aici pe ZV

Nici nu banuiesti cum sare Denali intr-un picior de bucurie.
Sint rare zilele din an cind cineva il considera „un om”.

Neacsum 02-03-2011 - 01:21

Nu sarjez pe gluma dumitale vizavi de denali, e un punct de vedere sau o gluma pe care nu o gust. Oricum, eu am avut ce aveam de spus, intelege fiecare cat poate si isi extrage fiecare partea care il priveste.

un crestin 02-03-2011 - 01:27

Uite, eu il consider pe Alamar UN OM in fiecare zi !

Denali 03-03-2011 - 18:51

Dle Neacsu….hmmmm….de obicei , nu citesc postarie altora adresate dtale ( cu exceptii )….

Eu nu te-am acuzat de aparatenenta politica…Nu am citit dialogul dtale cu ceilalti doi forumnisti si nu stiu care si daca , ti-au atribuit apartenenta la vreun partid…

Dle Neacsu , polemica subsemnatului cu dta , cu dl Pena, si in general cu ziaristii mioritici , probabil ca izvoraste din faptul ca astazi in Romania , nu exista o Dreapta , asa cum o cunoastem noi in vest si mai ales in america…

In Romania astazi ,cum am spus , exista factiuni de : Extrema Stanga , de Stanga Radicala, de Stanga Melancolica , de Stanga Moderata, de Stanga Socilaista cu Fata Umana ,de Centru – Stanga , iar cei care au un iz slab si distant de Centru , sunt calificati in Romania ca : Extremisti de Dreapta sau Dreapta Radicala…

Adevarata Dreapta in Romania , este INEXISTENTA…Romania este ca un avion , unde aripa Dreapta lipseste ,dar are 7 sau 8 aripi Stangi de diferite marimi…si gloatele si politicienii mioritici , incearca in zadar sa lanseze acest aviona de pe aeroportul Ignorantei spre aeroportul Democratiei…si dupa cum vedem , an dupa an , acest avion prost construit si dezechilibrat , refuza sa zboare…

Pe fundalul acestor baze , dle Neacsu , izvoraste dezacordul dintre noi…

Spre exemplu : dta esti de acord ca pensionarii APV isti sa aiba o anumita pensie…
chiar daca acesti indivizi ar fi fost pana la unul ingeri , in Epoca de Aur , si ar merita aceste pensii , dta dle Neacsu te lovesti de zidul de beton al : Realitatii…

Aceasta Realitate ne spune ca : NU MAI EXISTA BANI !!!…

Daca ar fi sa punem fata in fata LEGEA Pensiilor ( sau orice alta Lege) , si sa confrunte : Realitatea …INTOTDEAUNA , Realitatea va invinge si surclasa orice Lege…

Adta ptr. siomplu motiv ca orice individ , politician sau partid poate vota o Lege in care sa legifereze ca fiecare individ si individa din Romania , vor prmi un salariu sau o pensie de 1 milion de euro anual….Dupa colt este Realitatea , care spune altceva…

Dupa cum toti stim Romania ,precum majoritatea tarilor din Lume ( hello Recesiune Economica Mondiala) , au urmat de decenii acest curs al Stangii si au mituit gloatele cu pensii , cu ajutoare de somaj, cu t asistenta medicala gratuita ,cu educatie gratuita , cu ajutoare si tot felul de programe menite de a mitui gloatele , de a le conditiona sa devina dependenti de Stata ,de birocratii si de politicieni , ca acestia din urma sa fie alesi in perpetuitate…Hi,hi,hi….gloatele acum invata , ceea ce Dreapta incearca sa le spuna din timpuri imemoriale ca : NU exista NIMIC gratuit…cineva trebuie sa produca aceste produse si servicii , iar acestea costa bani si cineva trebui sa plateasca…

Well ,dupa decenii de implementare de mii si mii de programe sociale si socialiste ( „justitia asta sociala ” este teribil de scumpa ), a sosit timpul sa platim lautarii…

Iar astazi cand aceste gloate conditionate de Stanga , ca au „dreptul ” la asta si la celalata , cand l-i se spune ca l-i se va taia coliva , ce fac aceste gloate devenite iobagii Statului ?…Dau foc Europei (vezi grecia, italia, uk, franta , spania, portugalia, irlanda, iar mai recent wisconsin, indiana ,ohio , new jersey ,etc.,etc.)…

Deci ,dle Neacsu , eu nu cred ca dta faci parte dintr-un anumit partid mioritic , care de fapt sunt toate o apa si un pamant …Nu au nici o platforma ideologica,ci isi schimba camasa dupa cum bate vantul in anul electoral respectiv ,de aceea electoratul mioritic este confuz, amagit cu promisiuni pre electorale si dezamagit de Realitatea post electorala…dta faci parte din maelstromul european si mioritic, care nu are nici o tangenta cu Dreapta…

Exiata de decenii un Dezechilibru in Universul Politic Mondial, propagat de Stanga…
REALITATEA este astazi pe cale de a redresa acest Dezechilibru Politic, Ideologic ,Economic, si acesta Reechilibrare va fi dureroasa , iar gloatele , vor plati pana le va iesi pe nas , ptr. totte programele ajutoarele si banii de care l-i sa spus de catre sarlatani si ecroci ca sunt : „gratuite „…ca altcineva va plati…

Statul a fost format sa faca 10 lucruri bune , aproape perfecte…Atat !…
Statul nu a fost creata sa faca 100.000 de lucruri proaste , pe jumate , si falimentare bugetelor…asa cum Stanga are tentinta ideologica sa o faca…

Stanga doreste sa se ocupe de individ ,de gloate ,de la nastere si pana la inmormantare , nu ptr. ca acesti filantropi dintre noi , sunt ingerii trimisi de Dumnezeu sa ajute semenul uman …NU!!…ci ptr. ca acesti escroci bolnavi si aroganti ,cred ca ei sunt mai destepti decat altii si doresc sa Controleze orice aspect al vietii individului , ptr. ca in mintea Stangii , ei cred ca restul gloatelor sunt niste idioti incapabili sa-si creasca copii ,sa-si hraneasca familia , sa-si educe copii , sa -si plateasca doctorul si inmomantarea…

Cum am spus : Cand o societate isi voteaza an dupa an : pensii , ajutoare , bani ,si alte pomeni , aceasta societate este : TERMINATA…

Tarile din Blocul Comunist au facut-o , pana au epuizat toti banii, dupa care au inceput sa imparta ceea ce a mai ramas( in mod egal ) : MIZERIA…

Vestul si mai ales europa de vest NU A INVATAT NIMIC din lectia Blocului Comunist…
Ci capetele tuiguiate din vest au inventat : Socilaismul cu Fata Umana…adica vor mentine putin Capitalism si prorietate privata , ptr. a folosi aceasta ca o vaca de muls , de a finata Socialismul cu fata Umana…well dupa cateva decenii , Stanga din europa de vest , au cheltuiti toti banii altora si acum vaca nu mai da …lapte…

america : idem…

neacsum 04-03-2011 - 16:11

Denali.
Poate ai dreptate, poate nu exista o dreapta in Romania. Dar stii ceva ? Nu ma intereseaza. Nici stanga nu exista in adevaratul sens al cuvantului. Si nici guvernanti nu exista . Asta e partea proasta . Exista numai niste lichele politice care se imbraca in haine de culori diferite in functie de anotimp si se inghesuie intr-un autobuz numit putere. Toti au aceleasi scorpuri, toti slujesc acelasi Zeu, si in numele lui isi dau mana , sau picioare , arunca praf in ochii prostilor, fac declaratii si isi voteaza imunitate pentru toate minciunile pe care le varsa pe post unii odata la patru ani, altii in fiecare zi, dupa cum au timp. Pana si doctorii, teoretic pot fi invinuiti de malpraxis daca in loc sa taie oua taie carnati, dar politicienii, mint protejati de lege , o lege pe care tot ei si-o fac in asa masura incat orice ar face sa nu ii traga nimeni la arspundere. Calca pe cineva cu masina, imunitate. Injura pe cineva , declaratie politica deci imunitate. fura banii statului, imunitate, fura voturi, nu sunt probe. Astia sunt politicienii nostri, indiferent de cultarea hainei imbracate. Asa ca nu imi vorbi mie de lipsa dreptei. Si sa nu imi spui mie ca dumneata , acolo unde te afli, daca chiar esti plecat peste hotare , nu mai poti dormi din cauza mainii drepte care le lipseste romanilor de aici . Pe dumneata ar trebui sa te intereseze la ora actuala slujba (daca ai ) acolo unde locuiesti, ca de aia esti acolo, nu sa le arati romanilor de aici ca le lipseste o maneca la haina .
In ceea ce priveste problema pensiilor militarilor, nu vad care este problema ca cineva doreste sa isi pastreze pensia , oricine ar fi el . Stiu si eu ca Tara asta a ramas fara bani din cauza celor despre care vorbeam mai inainte, dar este datoria guvernului (daca este capabil ) sa gaseasca metode sa a face bani, eventual de la cei care fura de la stat , de la cei care au datorii la stat , de la cei care evazioneaza , de la cei care fac trafic , oprind astfel economia subterana si coruptia, pentru a plati salariatii si pensionarii, nu invers. Asa ca nu imi povesti mie ca statul nu are bani . Eu nu il invinuiesc ca nu are , ci ca ia de la cei nevinovati, ca sa dea la hoti in loc sa faca invers .

digital 01-03-2011 - 23:34

d-lor va propun incheierea acestui subiect!iar in the end sa cantam imnurile pe care le doreste fiecare!

Bumerang 02-03-2011 - 10:54

SI sa discutam despre ce? Vantu, Boc, Basecu, si Vicii de femeie?

Insa am alta propunere:

Avand in vedere ca linkul direct la comentariu, de pe prima pagina acolo unde sunt insirate cele mai recente, nu functioneaza tot timpul corect, propoun sa se continue cu raspunsurile de la captaul comentariilor, pt ca deja e greu de gasit comentariul cautat.

digital 02-03-2011 - 13:51

bumerange io stiu ca nu-ti convine cand nu poti sati impui pdv-urile proprii dar nu tre sa absolutizezi si nici sa dramatizezi permanent!
lasa ca e bine si cu concluzii latente!!

Paul din Ohio 02-03-2011 - 02:07

Lui Banatanu1,
Abea acum vad ca a mai aparut un romanofob: Banatanu1. Colegului nostru „Bnatanu” i-a fos FURATA identitatea. Numai de astfel de furtisaguri sunteti buni, voi, „federalistilor”.

Nashu 02-03-2011 - 02:39

Nea Paule, sa nu-i ai pe mitici la suflet e una – sa fii romanofob e alta. A nu se confunda…

Bumerang 02-03-2011 - 11:02

Apropos descentralizare

http://www.agenda.ro/news/news/34688/ce-vrea-partidul-ardelenilor.html

vedeti si comentariile

Era si cazul sa se infiinteze asa un partid!

Europeanuul 02-03-2011 - 15:57

Bumerang,

Si eu cred ca prin intermediul procesului de descentralizare, Romania isi va gasi drumul ei spre normalitate. Insa pentru implementarea acestui proces mai productiv ar fi reformarea partidelor actuale decat formarea a noi partide cu caracter regional.

Cele opt regiuni de dezvoltare (care au fost create in vederea aderarii Romaniei la UE) au fost desenate cu creionul pe hartie doar cu scopul de a corespunde unor obiective strict economice de dezvoltare. Bine ar fi fost daca ariile regiunilor de dezvoltare sa fi corespuns (in mare) cu unele regiuni istorice sau arii culturale traditionale. Acum orice discutie referitoare la felul in care au fost desenate cele opt regiuni ar fi inutila (ar putea avea un caracter foarte tehnic intre specialisti (dusa in jurul criteriilor folosite 😉 )

In ceea ce priveste functionalitatea lor, consider ca ea este diminuata (franata si chiar blocata, in anumite aspecte) de faptul ca e vorba de niste entitati care nu au rangul de unitati „administrativ-teritoriale” si nici personalitate juridica. Si cu aceasta ajungem din nou la marea dilema a statului roman in domeniul aici discutat: cei care conduc destinele Rmaniei de peste doua decenii (pecerimea si securimea) n-au facut nici cel mai mic efort pentru o descentralizare reala. Identificarea cetatenilor cu arealele istorice si culturale in care traiesc a fost mereu devalorizata si descurajata, folosindu-se pretextul ca reprezinta un pericol la unitatea statului roman (n’asa dle Paul din Ohio?) dar derivand, in fapt, din satisfacerea intereselor economice si de putere, favorizate de un stat centralizat.

Orice solutie reala de descentralizare este benefica. De exemplu, s-ar putea pleca de la cele patru macroregiuni (cata lume a auzit de ele?), care acopera oarecum marile regiuni istorice, pentru a se constitui niste organe decidente (de ce nu – parlamente regionale?) mai apropiate de cetateni si de specificul regional. Asemena Bundeslandurilor din Germania .

Bumerang 02-03-2011 - 17:06

De acord Eurpoene, aproape in totalitate.

Problema cu reformarea partiodelor este ca insasi ele sunt centralizate, deci nicunul dintre ele nu va opta pt descentralizare, ar fi si culmea :-).
Asadar, numi cu un partid nou, care sa aibe cc scop descentralizarea, se poate misca ceva, care s-ar putea alia cu UDMR.

Despre „regiunile de dezvoltare” trase cu creionul, ce sa zic. Pe lnaga faptul ca nu au personalitate juridica, ceeace inseamna ca practic nu exista, construirea lor de la CENTRU, este o dovada clara de centralizare, nu de descentralizare! Pai daca tot descentralizam, atunci la Bucuresti se decide cumimpartim? Pai nu-i absurd?
Cel mai corect ar fi ca regiunile sa se formeze siongure, prin hotarari la nivel judetean, nu de la CENTRU. Asta e exct ca si cum ai pune un monopolist la sefia ANPC! Pe germana e zicala cu sa faci tzapul gradinar.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult