Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Carabiniera UDMR

Scris de :     2011-02-28 00:26

UDMR-ul a ales. Aşteptate cu interes şi întâmpinate cu aprecieri laudative de toate partidele invitate  la Conferinţă, alegerile  din cadrul UDMR au cam stabilit jocurile  şi poziţia UDMR în actualul mandat guvernamental.

Marin Neacsu Aşa cum era de aşteptat, ungurii  şi-au păstrat locul în acest lanţ politic al României. Spun lanţ, pentru că asta sunt partidele şi politicienii României, fiecare câte o verigă în acest lanţ cu care românii sunt ţinuţi în ţarc de către cei care îi reprezintă, fără posibilitatea de a ieşi  din zona împrejmuită sau de a scăpa de lanţul cu care s-au legat singuri. Şi  în acest lanţ al politicienilor, UDMR-ul are rolul carabinierei cu care partidele ce se bat să ajungă sus, se agăţă de putere. Şi această carabinieră este folosită când la un cap când la altul, oricine vrea să stea agăţat acolo, are nevoie de această carabinieră. De aceea, putem spune fără să greşim că UDMR-ul este întotdeauna la capătul care se agăţă de putere. 

 Aşa cum era de aşteptat,  nepoţii lui Attila au decis să rămană la conducere în actuala formulă, punând interesele de clan  înaintea oricăror alte declaraţii belicoase prin care întărâtaseră oarecum scena politică. Nici nu mai contează ce sfori s-au tras şi de unde, alegerea este logică, o spuneam şi acum o săptămână, e preferabil să fii un partid mare într-o coaliţie mică, decât un partid mic într-o coaliţie mare. În actuala combinaţie, UDMR nu va fi un simplu partener de afaceri, ci îşi va impune condiţiile şi va conduce ostilităţile în cadrul  coaliţiei. În varianta USL  ar fi fost un simplu partener care nu putea ridica prea multe pretenţii. Aşa că interesul a învins, în ciuda unor semnale venite din teritoriu prin care unele filiale judeţene trăgeau invers.  Una peste alta, alegerea lor nu miră pe nimeni, chiar dacă unii visători sperau şi vorbeau de jocuri transatlantice sau interese naţionale sau civice. Aburi. 

 Ceea ce a depăşit însă aşteptările a fost atitudinea şefilor celor trei mari partide, care  s-au întrecut în discursurile  lor, cu mai mult sau mai puţin umor, să laude prestaţia colegilor din UDMR, să îi îmbie sau să îi anunţe că îi aşteaptă,  dar fără a aminti nici unul dintre ei şi fără a întreba de ce în România, un partid (aici încă se mai fac săpături, nimeni nu poate să spună, nici Curtea Constituţională dacă  UDMR este partid. Dacă este partid, de ce este, pentru că după cum spune Constituţia sunt interzise partidele etnice, iar dacă nu este partid, ce caută în Parlament ) îşi începe activităţile intonând imnul altei ţări. Doamne, oare politicienii României, şefii partidelor,  au uitat că înainte de orice suntem români şi că datorăm acestei ţări, dacă nu oamenilor ei, respectul cuvenit ? Cum poţi să te faci că nu vezi că în propria ta ţară, o Uniune a unei minorităţi îşi ţine alegerile şi îşi începe activităţile intonând imnul altei ţări ? Ce alt exemplu de trădare mai doriţi stimate verigi ale lanţului politrofic ? Dragostea pentru putere, dorinţa de a ajunge sau a vă păstra la guvernare, este mai mare decât ceea ce oamenii de rând numesc patriotism ? Este posibil ca nici unul din cei prezenţi şi care se doresc patrioţi să nu fi auzit şi să nu fi realizat că în România o activitate oficială a unui partid parlamentar a început cu intonarea imnului unei altei ţări ? NU SE SESIZEAZĂ NIMENI ? AVOCATUL POPORULUI CE FACE ? 

 Trecând peste laşitatea şi lipsa de verticalitate proprie politicienilor români, este dureroasă şi de neiertat indiferenţa vizavi de lipsa de respect faţă de această ţară, tăcerea trădătoare  privind această jignire adusă României. 

   Domnilor şefi ai partidelor  nu vă meritaţi locul în fruntea acestei ţări. Încercaţi data viitoare sa candidaţi  la parlamentul  ungar, că tot v-aţi obişnuit să le aplaudaţi imnul. Până atunci, poate învăţaţi să cântaţi şi ”ozosep ,ozosep”. 
Alte stiri din: Opinii Afisari - 172
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante