Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Cine vrea să câstige alegerile in 2012 ?(Perspective II)

Scris de :     2011-08-22 18:36

Au început alegerile. De fapt antrenamentele pentru alegerile din 2012. Pentru că nu e aşa, cum altfel putem numi alegerile de duminică din cele două colegii din Maramureş şi Neamţ ?

Marin NeacsuRezultatele nu se ştiu încă sau nu se ştiu de toţi. Ce ştim însă? Păi ştim că domnul Ponta şi-a pregătit terenul şi a strigat hoţii înainte de a fi călcat de hoţi. Ca în bancul care urmează mai jos pe care îl voi scrie, pentru că strigătul domnului Ponta pare a fi o stratagemă ca a celui din anecdotă, dar cu un final diferit.

   Un cetăţean  dă telefon la poliţie şi cere ajutor, spunând că cineva dă târcoale casei sale. E întrebat dacă a fost agresat sau s-a întâmplat ceva şi raspunde ca nu. Atunci e ok, -i se răspunde, -nu putem veni, nu avem efective. După o jumătate de minut, tipul sună din nou la poliţie si anunţă  să nu mai trimită pe nimeni că l-a împuşcat pe tip în timp ce încerca să intre in casă. Dupa un minut  sosesc  5 maşini ale politiei, salvarea , smurdul, pompierii, procuratura şi un judecator… şi îl surprind pe hoţ în flagrant încercând să intre în casa omului.

Şeful politiei locale, prezent şi el îl întreabă pe tipul care sunase, de ce a mai sunat a doua oară şi tipul spune: Eram curios să văd câte efective aveţi disponibile !

Dacă  Ponta a anunţat furtul alegerilor în speranţa că va veni cineva să verifice, a luat ţeapă. Dacă a facut-o din obişnuinţă, sau aşa ca să se facă că lucrează, o să păţească precum Petrică  cu lupul.

Una peste alta, alegerile indiferent de rezultat confirmă cele ce le scriam acum ceva timp în Perspective.

Să facem socoteala :

  1. În Moldova  lui Pinalti, unde PDL-ul este majoritar, mobilizarea la urne  a depăşit 55%, deci se confirmă ceea ce spuneam în primul articol, punctul 5.
  2. În Maramureş, zonă neportocalizată , prezenţa la vot a fost sub 30%, PDL a mobilizat cît a putut, dar efectivele lor sunt mici . USL în schimb nu a reuşit să-şi aducă oamenii la urne , confirmând astfel cele spune la punctul 1, 2 şi 4. Aşa că rezultatele vor fi şi mai dezastruoase   la alegerile din 2012.Mai ales dacă se aplică şi punctul 9.

Chiar dacă în Maramureş a câştigat USL, această victorie este de fapt o mare înfrângere. Ponta şi Antonescu s-au făcut de râs. Aroganta, încăpăţânarea, lipsa de orientare, îngâmfarea, nerecunoaşterea greselilor ii vor duce la dezastru. De fapt, cred ca nici nu vor să câştige alegerile, le e groază de guvernare. Se vor sfâşia între ei pentru ministere, va fi măcel încă inainte de a intra la gurvernare, încă înainte de a … pierde alegerile din 2012. Doar  30 %prezenţă în Maramureş? Doar atât au putut scoate două partide ? Jalnic. Dezastru. Nu contează cine a câştigat ci câţi oameni au reuşit să convingă. Doar 15% din electorat. Ăsta e scorul: 15% din electorat au votat pentru USL ,  13 % pentru PDL iar 72 % nici nu i-au băgat in seamă nici pe unii nici pe alţii şi asta într-o zonă în care oamenii urăsc partidul de guvernământ. DEZASTRU!!!

 Oricare ar fi însă rezultatele finale, important este că în zonele colorate portocaliu prezenţa la vot este mai ridicată decât în cele ale USL. Acesta este un mare semnal de alarmă pentru opoziţie şi dacă nu este băgat în seamă iar USL se va declara multumit de alegeri, în 2012 nu are nici o şansă. Deja cei doi copii teribili din fruntea USL  au dat cu băţul în baltă, unul aruncănd vina pe candidatul prietenului celălalt pe PDL şi amândoi pe oricine numai pe incompetenţa lor nu. Tot mai multă lume începe să se convingă că cei doi nu au sânge în carotide şi îşi conduc partidele spre dezastru. Acuma s-au convins  cei din  afara partidului  apoi încet încet se va convinge  propriul electorat şi membri de partid . Va fi suficient de devreme pentru a face mişcări fundamentale ? Nu se ştie.

De fapt problema este alta.

Eu stau şi mă întreb dacă USL vrea să câştige alegerile cu adevărat. Am serioase îndoieli că ar vrea cu adevărat. Situaţia din 2012 va fi aşa de dezastruoasă încât a intra la guvernare, ar fi sinucidere curată. Viitorul guvern va pleca la drum cu :

1.Datorii imense la FMI, Banca Mondială, plus dobânzile de rigoare;

2. Restanţe de 4 ani la plata salariilor profesorilor, câştigate în instanţă şi neacordate;

3. Revenirea la salariile din 2009 pentru bugetari, salarii care (conform legii )au fost micşorate temporar, dar încă nu s-a revenit la cele dinainte , iar USL militeză pentru revenire;

4. Revizuirea pensiilor celor din Sistemul Naţional de Apărare , revizuire contestată  pe care USL acuma “luptă “să o anuleze cel puţin la nivel declarativ;

5. Ajutoare pentru handicapaţi, mame, copii, elevi, revoluţionari,şi alte categorii sociale şi profesionale micşorate , revizuite, anulate , modificări cu care USL  “nu este de acord” ;

Toată această “zestre”  va intra în sarcina celor ce vor lua puterea în 2012. Dacă alegerile vor fi câştigate de PDL, lucrurile vor merge mai departe ca şi până acuma , guguştruţii vor păstra capul în nisip, convinşi pe deplin că nu mai au ce face, ăsta le e destinul. Dacă alegerile vor fi câştigate de USL , nu va trece anul şi vor fi mişcări mari, dar înainte de asta uniunea se va sparge, pentru că nu îşi vor putea onora promisiunile făcute  în 2011 sau cele din preajma alegerilor, pentru că va fi IMPOSIBIL . Nici un guvern nu va fi în stare să rezolve aceste probleme  pentru că România este terminată financiar.

Acest lucru este ştiut şi de partidele care se luptă pentru putere. Şi mai miră pe cineva acuma  de ce moţiunile de cenzură au fost făcute anul acesta în dorul lelii, de ce opoziţia a lăsat-o moale  iar şefii de sindicate (la indicaţiile primite din umbră) în loc să organizeze nunţi au organizat zile onomastice, adică în loc să cheme oamenii la demonstraţii şi greve  au lăsat să vină doar cei care au vrut.

Păi cine e nebun să intre la guvernare cu o astfel de perspectivă ?

Aşa că ceea ce urmăresc partidele la viitoarele alegeri este un număr căt mai mare de reprezentanţi în parlament, suficient de mare pentru a conta în orice coaliţie, dar nu destul pentru a forma  o majoritate. Cine crede că politicienii actuali vor cu adevărat să conducă ţara asta spre bunăstare,  visează. Tot ce doresc este să ajungă în parlament, căci se pot obţine contracte cu statul şi de pe poziţia de parlamentar în opoziţie, pot face parte din AGA indiferent din care partid fac parte, au facilităţi şi avantaje indiferent de culoarea politică, pot face matrapazlâcuri sub ocrotirea imunităţii fără discriminare pentru că nu sunt atât de proşti  încât să se bage singuri în puşcărie pe ei sau copii lor.

     Aşa că eu stau şi mă întreb de ce ar vrea Opoziţia să vină la putere?  Nu e mai bine cum a propus Băsescu? Cînd Băsescu a spus că dacă USL va câştiga alegerile nu e obligatoriu să formeze guvernul, nu a fost o ameninţare, ci o sugestie, sau cum se spune în lumea afacerilor o propunere de nerefuzat. Ar fi soluţia reciproc avantajoasă, o majoritate parlamentară a opoziţiei cu un guvern PDL. În felul acesta opoziţia nu va fi nevoită să se ţină de promisiuni faţă de alegători dar va putea să voteze doar legile care îî convine sau le convin ca parlamentari,  Băsescu îşi va păstra postul şi guvernul deci puterea executivă  şi va putea pregăti alegerile prezidenţiale. Pare o aberaţie dar nu e. O astfel de situaţie este posibilă, Băsescu a propus-o, este interesant de ştiut dacă nu cumva şefii USL au căzut sau vor cădea de acord, poate chiar fără să ştie guguştruţii. Clasa politică actuală este în stare de aşa ceva. Şi unde mai pui că în felul acesta PDL scapă de şantajul UDMR.

Aşa că rămâne intrebarea, cine vrea să câştige alegerile  în 2012? Ştiţi pe cineva ?
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,494
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante