Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Ciocârlia şi cucuveaua

Scris de :     2011-05-11 08:40

Discutam azi cu cineva, o persoană din Bucureşti, dar cu rădăcini moldave. Ne-am cunoscut pe vremea când lucram la Bucureşti, am rămas prieteni şi mai discutăm din când în când, pe net, când ne mai prindem on line. Fiecare cu destinul şi problemele sale.

Marin Neacsu Într-o trecere în revistă a celor petrecute de când nu ne-am mai văzut pe net, ca orice ţăran-oltean, m-am lăudat cu grădina mea, cu ceea ce am mai făcut, cu prietenii mei Tano şi Dona, şi, în final, spuneam ce frumos este la mine la Mihaita, seara, când după apusul soarelui începe să cânte ciocârlia. Într-o noapte, curios să văd unde se află cântăreaţa nocturnă, am ieşit afară cu lanterna şi urmând glasul păsării măiastre, am purces la aflarea copacului sau a locului unde stătea. Am crezut iniţial că e undeva în livada mea, apoi în pomii de lângă livadă, pentru că se auzea foarte clar şi foarte aproape, dar nu am reuşit să o văd, deşi aveam o lanternă destul de puternică. M-am întors în casă. Cred că dacă m-ar fi văzut cineva căutând noaptea cu lanterna prin copaci, acum deja aveam eticheta pusă pe poartă. Neacşu-Nebunul. În fine, a doua zi nu am surprins nici un vecin uitându-se mai ciudat la mine, deci am scăpat. După ce am povestit întâmplarea cu ciocârlia, persoana îmi spune că şi la ea la Bucureşti se aude cucuveaua. Locuieşte în Militari. Am întrebat dacă ştie de unde anume cântă şi a spus că nu. Ciudat este că mai multe persoane mi-au spus că se aude o cucuvea în Bucureşti, unii, nebuni ca mine, au încercat să afle unde anume şi au ieşit şi ei cu lanterna, dar nu au reuşit să treacă de gard. Li s-a spus că la Cotroceni accesul publicului ordinar este permis numai de Ziua Porţilor Deschise. De aia m-am întors eu acasă la Craiova şi mi-am luat pământ la Mihaita. La mine, porţile sunt deschise pentru toţi cei care vin cu gând bun şi parcă ciocârlia cântă mai frumos decât cucuveaua. Şi aerul e mai curat, nu otrăvit şi poluat.Şi totuşi, din când în când, parcă se aude şi aici o cucuvea. Să cânte oare cucuveaua aşa de puternic încât se aude în toată ţara? La voi se aude ?
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,509
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante