Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Contractul

Scris de :     2013-01-23 21:12

Să nu mai dăm vina pe alţii. Nimic din ceea ce ni se întâmplă nu se întâmplă peste voinţa noastră. Ca şi în cazul “violurilor repetate” ani de zile din unele secţii sau comandamente  de poliţie sau mai ştiu eu ce structuri,  dacă s-a întâmplat odată şi nu ai protestat imediat, mergând până la procuratură,  greva foamei  sau CEDO,  înseamnă ca ai acceptat pentru un motiv sau altul.

Marin NeacsuŞi încă nu vorbeşte nimeni de “violurile” din spitale unde sărmanii medici sunt hărţuiţi sexual de cohorte de asistente.  Când Ponta  a acceptat cele 11 puncte ale lui Barroso sau a semnat acordul “instituţional” cu Băsescu, nu a făcut-o cu pistolul la tâmplă, ci pentru că a acceptat aceste lucruri ca preţ al instaurării în scaunul de premier. Ponta s-a lăsat violat cu plăcere de toţi cei care i-au promis că îl ajută să ajungă prim ministru.  Adevărul este că suntem leneşi, laşi, avari, comozi, indiferenţi, apatici, delăsători, aşteptăm, să ne facă alţii treaba, să lupte alţii pentru noi, toţi spunem ” să facem, să luptăm, să ieşim în stradă, să ne revoltăm, să protestăm”, dar stăm în faţa televizoarelor şi comentăm. Când câte unul sătul de inactivitate, de hoţii, de minciuni, sufocat de  sistemul care ne îngroapă zi cu zi în mocirla în care ne complacem, face greva foamei, sare de la balcon, se suie pe un  stâlp, stă luni întregi cu o pancartă legată de gât pentru a protesta împotriva unei nedreptăţi,  pentru a ne trezi, noi  spunem “uite şi la ciudatul ăsta, se dă în spectacol, nu e întreg la minte, caută publicitate, vrea să fie băgat în seamă”, sau îl compătimim în cel mai fericit caz.

Adevărul este că pur si simplu ne e mai bine să ştim că face altul ceea ce ar trebui să facem noi. Dăm ciubuc  unui ospătar să ne aducă mâncarea mai repede, unui lucrător la ghişeu  să ne primească o cerere, mită unui poliţist să nu ne ia carnetul  pentru prostia, nesimţirea sau inconştienţa proprie, dăm votul unui politician pentru că ne minte frumos, şi ne dă un pix sau un calendar, deşi ştim că după alegeri îl vom înjura şi vom spune că e un mincinos. Dar noi l-am instalat  cu votul nostru, ca să ne mintă, deşi ştiam că ne minte.

Dăm şpagă la spitale ca să ne amăgim că vom fi mai bine trataţi, dar nu acceptăm să li se dea medicilor  salarii mai mari, pentru că “şi aşa primesc destulă şpagă”. Ne amăgim cu gândul că noi nu vom ajunge la mila lor şi le refuzăm un salariu decent, dar le plătim însutit când ajungem acolo şi ne mirăm că trebuie să ne cumpărăm feşele sau să venim cu becurile şi hârtia igienică  de acasă.

Lăcrimăm demonstrativ când ni se întoarce câte un soldat sub drapel din teatrele de operaţii, dar nu luăm atitudine când guvernul sau parlamentul decid să îi trimită la mama dracului să apere interesele unor ţări  care în numele democraţiei nu se pot dezlipi de fostele colonii, sau întrebăm revoltaţi ” ce mai vor şi pensionarii ăia militari, că doar nu au produs nimic, de ce tot cer să nu li se micşoreze pensiile că  şi aşa le au prea mari?

Asistăm indiferenţi la tot ce se întâmplă pe lângă noi şi ca să ne justificăm existenţa, ca să ne dovedim “bărbăţia”, sărim la gâtul oricui “duşman politic” pentru că aşa ne-au educat ei, politicienii pe care îi înjurăm cu rândul la fiecare 4 ani, ba unii, ba alţii. În timpul ăsta ei îşi fac jocurile, băncile ne iau banii pe care apoi ni-i dau cu dobândă pe care nu o să o mai putem plăti după un an, guvernanţii vând tot ce mai e de vândut în ţară ” pentru a ne putea plăti salariile şi pensiile” pe care oricum le micşorează până nu mai avem ce mânca, iar noi nu spunem nimic, pentru că săracii se chinuie să ne plătească salariile, ne bagă pe gât alimente făcute de alţii pentru proşti ca noi, ne bagă în spitale pline de viruşi şi microbi şi ne dau medicamente expirate dar scumpe, care mai mult ne îmbolnăvesc decât ne vindecă. Iar noi suntem de acord. De ce nu semnăm de la bun început un document că suntem de acord, măcar ştim o treabă.

De ce ne prefacem osândiţi şi pedepsiţi când noi singuri, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, semnăm acest contract împotriva noastră prin tăcerea şi nepăsarea de zi cu zi?
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,082
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante