Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Cum m-a făcut CFR să cunosc micul Ploieşti în pofida Capitalei

Scris de : Tiberiu Hrihorciuc     2011-03-16 16:53

Sindicaliştii de la Căile  Ferate Române m-au făcut să cunosc micul Ploieşti.

tiberiu hrihorciucS-au gândit să mă lase în mijlocul câmpiei, la vreo 5 km după Ploieşti. Desigur, nu m-am conformat cum vroiau ei şi am coborât în Ploieşti. Am crezut că vor fi condiţii civilizate. Totuşi, este vorba despre România, frate! Măcar un loc unde să beau şi eu o cafea de Doamne-Ajută şi să şed şi blând în acest timp, dar de unde? Un lux, frate! În schimb, a trebuit să servesc o cafeluţă fină la simpla valoare de cea mai mică bancnotă.

Ploieştiul este oraşul unde nu a fost Brigitte Bardot. Câinii mandanezi erau în superioritate faţă de oameni. Lătrau ca nişte animale şi începeau luptele de stradă. Numai că oamenii nu puneau pariuri ca-n filme, doar că se speriau şi începeau să plece. Nu că Bucureştiul ar fi cine ştie ce în materie de maidanezi, dar cred că aş fi preferat capitala.

Unii vroiau să ajungă la lucru în capitală, alţii nu aveau suficienţi bani nici măcar pentru un maxi taxi. Şi din spate se aud ţipete: “Vasile, ne luăm şi noi o cafea? Da mă, ne luăm. Cu lapte? Nu mă, că e mai scumpă.” Cea cu lapte era tocmai 1,5 lei, iar cea fără avea incredibilul preţ de 1 leuţ. Un preţ de-a dreptul arogant. Cred că Emil Boc sau Elena Udrea or fi vinovaţi pentru preţurile imense din gara de Ploieşti.

Presa se citeşte şi ea în gara Ploieşti Vest. Chiar dacă pe tonetă scria mare Cancan, Click se va vinde cel mai bine. Poftiţi la tabloide, frate!

Am mai văzut în Ploieşti super oferte de litoral de anul trecut. Doar 50 de lei cu aer condiţionat. Mergem frate să ne bronzăm, doar anul acesta vom scăpa din recesiune. La cum stă preţul benzinei, probabil drumul va fi mai ieftin şi ţi se va asigura şi un suc bonus, că doară ne-am putea închipui că zburăm până pe litoral. Văzut-ai vreo doi care credeau că zboară pe Autostrada Soarelui până la Constanţa, dar s-o oprit la Cernavodă. Nu de alta, dar trebuie să punem şi noi accent pe celebrul pod construit de Anghel Saligny, că de altfel cine l-o mai vizitat?

O altă atracţie a gării din Ploieşti este toaleta publică. Nu că ar fi în România una decenta, dar chiar săpun “îndulcit” cu apă într-o halbă de bere nu am mai văzut.

Şi când te gândeşti că Ploieştiul este o zonă metropolitană mai îndepăratată a Bucureştiului, nici nu mă mir că Micul Paris nu este nici pe departe la nivelul tizului său. Oricum, cei de la CFR Călători au reuşit să mă facă să înţeleg că ţara asta nu merita vizitată, nici măcar o urbe de peste 200.000 de locuitori.

Trăiască capitalismul, trăiască provincia, cel puţin când nu poţi vedea provincia.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 123
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste