Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

DIP cotizează la PDL

Scris de :     2011-07-16 15:24

 În România nu ai timp să respiri. Chit că nu te lasă nici căldura, dar nici presa , sau .. societatea. Nu apuci să rumegi bine un subiect de presă, că ţi se bagă pe gât altul. Mihai, ruşii, americanii, bacalaureatul, Bute, Borbely, acum Dan Ioan Popescu.Toată presa se dă de ceasul morţii acum să explice drama şi situaţia în care se află săracul om, persecutat politic. Şi toate comentariile se învârt în jurul subiectului. Dar nici unul nu pune punctual pe I .

Marin NeacsuÎn primul rând, ca şi în cazul Borbely, hai să vedem despre ce e vorba în propoziţie. Care este acuzaţia şi în baza cărei legi este învinuit? Apoi să vedem ce spune legea pe acest segment şi care sunt măsurile legale care pot fi luate.

Păi nu ştiu. Nu am văzut nici o referire în presă la articolele de lege în baza cărora este incriminat. Aş fi şi eu curios să văd ce spune legea, care sunt faptele dovedite şi care sunt măsurile prevăzute de lege.

Nu am de unde. Am căutat pe site-ul ICCJ nr. de dosar apărut în presă şi nu am dat de el. Despre lege, ce să caut, că nu ştiu în baza cărei legi a fost judecat.

Şi atunci ce comentăm ? Ca şi în cazul Borbely, ca şi în alte cazuri, comentam discuţii, şuşanele, ca la Capatos. Eu vreau să ştiu clar ce lege a încălcat, care este încadrarea juridică a faptei şi ce a hotărât judecătorul. Abia după aia pot discuta despre încadrarea faptei, despre corectitudinea judecătorilor, despre justeţea sentinţei. Altfel vorbim discuţii. Iar amenda sau ce o fi ea de 1 milion de lei sau Euro, sau confiscarea averii de 4 milioane, mi se par de fapt cotizaţii la pusculiţa partidului sau aranjamente pe care legea le face cu infractorii, pentru a-i lăsa în libertate. Până la urmă se vor târgui, se vor găsi oarece vicii de procedură, se vor mai găsi nişte chitanţe şi se va stabili o sumă la care vor conveni şi acuzat şi reclamant şi uite aşa, DIP va deveni cotizant sau sponsor PDL cu acte în regulă. Ca şi în cazul Borbely, adevărul e mai puţin important, gravitatea sau fapta în sine nu deranjează şi nu interesează pe nimeni, important este mesajul: Nu te pune cu mine, că te fac “să traieşti bine”. Davai ceas , davai cotizaţia şi paşli !

Şi mai e un aspect despre care presa se face că vorbeşte. Acest proces a început prin 2006, şi-a schimbat faţa, locul, judecătorii, probabil avocaţii, încadrarea, acuzaţiile, probabil va schimba şi ţara. Au trecut 5 ani, un cincinal ceauşist şi nici acum nu este finalizat. Păi cam câte cincinale îi trebuie justiţiei sau celor ce o manevrează, să finalizeze un caz de ilicit ? Cum luptăm cu corupţia şi cam când vom condamna toţi hoţii din România, dacă pentru dovedirea unui singur caz ne trebuie 5 ani ?

Domnilor din justiţie, ori sunteţi incapabili, ori corupţi, ori subordonaţi politic, ori mergeţi pe toate variantele?

Răspunde cineva la această întrebare ?

 
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,995
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante