Acasa Opinii Dormi române, dormi în pace, România praf se face

Dormi române, dormi în pace, România praf se face

scris de Marin Neacșu
926 Afisari

A început iarăşi şantajul. UDMR supralicitează pe dorinţa lui Băsescu de a câştiga viitoarele alegeri. Pentru că asta este de fapt pohta ce o pohteşte Măria Sa Traian odată cu noua reîmpărţire teritorială. Mai puţine  centre administrative, care să poată fi controlate mai bine de către putere şi prin oamenii numiţi de la centru, reîmpărţirea  influenţelor şi mai puţini primari,  prefecţi  si baroni de mulţumit sau de strunit, ca şi dispariţia celor ce au altă culoare decât portocaliu prin teritoriu. La viitoarele secţii regionale  de votare, dacă se mai introduce şi votul electronic  – şi nu văd cine i s-ar pune împotrivă- măsluirea voturilor ar fi asigurată mult mai uşor şi mai sigur de oameni mai puţini, dar bine aleşi, selectionaţi din cei fideli, dar şi şantajabili, că doar dragostea nu mai e suficientă. Acesta este gândul domnului Băsescu şi pentru atingerea lui, va risca şi va scoate la bătaie toată artileria grea numai să o obţină.

Marin NeacsuIniţial a încercat speriind românul că dacă nu împarte ţara, nu mai primim bani de la Europa, deci nu mai e păpica, eterna grijă a românului. Dar cacealmaua a fost descoperită şi s-a schimbat sintagma, acum nu se mai spune că nu mai primim bani dacă nu ne regionalizăm, acum se spune: nu e nici o problemă dacă ne regionalizăm, Europa nu se supără, ca şi când ar fi susţinut cineva că Europa ar avea ceva împotriva regionalizării. Şi românul tace, nu vede măgăria, tace şi înghite din nou. Şi uite aşa, Băsescu iar ne abureşte „Jur că nu am lovit copilul ….cu pumnul !„ 

Numai că socoteala i se opreşte din nou la  UDMR –işti pe care Băsescu i-ar mânca pe pâine dacă nu ar fi nenorocitele alea de voturi care îl ţin în şa. Nimic nu urăşte Băsescu mai mult decît să fie şantajat  şi ungurii ăştia l-au şantajat cât pentru o viaţă întreagă. Ce e de făcut ? Ei vor regionalizare, el vrea la fel, dar nu cum o vor ei. Miza e mare. Foarte mare. Dacă acceptă varianta UDMR ştie că va trebui să plece din România şi nu prea ar pleca. O duce atât de bine aici, iar lumina ochilor săi nu ar putea avea “succesuri” în altă parte. Şi aşa e atât de capabilă, că doar SIDA o vrea.  Deci varianta asta cade. Dacă încearcă altă regionalizare decât cea dorită de UDMR, chiar dacă o trece prin asumare guvernamentală, ar pica la moţiune, că doar aşa  au promis urmaşii lui Atilla şi ştie că se ţin de cuvânt. E mat. Nu are unde să mişte.

În cazul ăsta nu are altceva de făcut decăt să lase pe alţii să mute, chiar dacă pierde o mutare. USL, care a început să dea deja rateuri, prin recunoaşterea faptului că dacă vin la putere, totuşi nu pot face să curgă lapte şi miere aşa cum se înţelesese din programul de dezvoltare multilaterală promis acuma o lună, este gata să mai facă o greşeală. Revin, ca să nu se înţeleagă greşit şi afirm că, prima greşeală nu e cea că ar fi recunoscut că nu va curge lapte şi miere ci dimpotrivă, prima declaraţie, cea de la afişarea primelor promisiuni că vor scoate România din criză, vor crea 1 milion de noi locuri de muncă, etc, bazaconii fără susţinere, pur propagandistice, de aburit „stupid pipăl.” A doua greşeală pe care este gata să o facă USL acum este să afirme că, în principiu, acceptă regionalizarea, dar nu acum şi nu aşa cum o doreşte Băsescu. Atenţie însă la nuanţe, nu spun nimic de varianta Europeană  şi nici de cea a UDMR. Normal, pe unii nu vor să îi supere, pe alţii vor şi ei să îi aburească, lăsând loc negocierilor. Ei bine, nu ar fi exclus ca tocmai această mişcare a USL să îi dea spaţiu de manevră matelotului. În materie de jocuri politice, cei trei Crai  ai USL, nu îi ajung lui Trăiănel nici la oul piciorului. Doar Papa Jean  mai poate descurca iţele când le încurcă Băse.

Salvarea însă vine de peste Prut. Bătălia pentru Marea Neagră încinge spiritele, Ivan şi Sam , Wag the dog . Moldovenii stau crăcănaţi, mai e un pic şi cad în patru labe şi atunci să te ţii jocuri patriotice. Românii de aici ar putea să uite de regiuni, cu ochii la fraţii de dincolo, de care trag sau în care trag şi ruşii şi americanii. Deocamdată sunt la faza cu arătatul pisicii. Americanu îi arată steagul românesc, ruşii arată ambasadorul Transnistrean şi uite aşa, hâţa hâţa. Şi în naivitatea lor, unii cred că dacă renunţă la pasul de defilare sovietic au scăpat şi de cizmă. Eroare! Nouă, după 22 de ani de libertare şi sărbători occidentale, ne taie ruşii gazele când vor ei şi ne lasă în beznă. Asta zic şi eu libertate.

Ce face românul ? Românul nostru face ce ştie el cel mai bine. Papa, nana, caca.

22 comentarii

obelix 16-06-2011 - 09:15

Avem de a face cu o conspiraţie portocalie şi o lucrătură moscalo-ungară. Iar aberantele măsuri politice, economice şi sociale ale actualei clase politice de la Bucureşti, condusă dezastruos de lugubrul personaj din Dealul Cotrocenilor, vor duce, în cel mai scurt timp, la disoluţia statului unitar România.
Prin intermediul slugilor sale ungureşti, dar şi cu ajutorul cozilor de topor de la Chişinău şi Bucureşti (vezi adunătura pedelisto-uneperistă), Moscova îşi pune tot mai clar cizma pe grumazul românilor, indiferent dacă trăiesc pe malul stâng sau drept al Prutului. Minţind cu neruşinare, acestă adunătură de tradători din cele trei Palate – de unde hoţia, nesimţirea şi umilirea poporului român au fost ridicate portocaliu la rang de virtute stalinistă – încearcă să ne bage pe gât, cu orice preţ, “reorganizarea administrativă” a României. Lucrătura KGB-istă trebuie oprită cu orice preţ. Cu orice preţ, până nu este prea târziu!
Un aşa-zis preşedinte rânjeşte sinistru şi nechează ca-n stepa Bugeacului; o caricatură politică cu coasă verifică la piscina prahoveană dacă Pong rimează cu Ping; un chelner cu eghileţi îl invocă pe Dumnezeu, de fiecare dată când îşi aduce polonicul plin la gură; iar o blondă poreclită cu mustăţi negre flutură frunze, pentru a-şi ascunde goliciunea…. la etaj. Personajele astea sinistre ne conduc nouă destinele. Acţiunile lor au dus românii şi România în cea mai neagră mocirlă a istoriei.

Ciu Huhu 16-06-2011 - 12:58

Unde esti tu Tepes Doamne…

YAAKOV 16-06-2011 - 10:09

Adevar graiesti, dar sa nu pierzi din vedere ca si ceilalti, care au fost la guvernare, au pus umarul la distrugerea Romaniei. Lucratura este la scara mai mare. Si francezii le tin partea ungurilor. Iar americanii nu stiu exact ce vor, referitor la romani.

neacsum 16-06-2011 - 11:04

Cu rare exceptii, nici o tara nu are prieteni neintessati, a caror prietenie a dureze . Totul este in functie de interese. Pe americani ii inrteresam pentru ca suntem vecini cu rusii si avem iesire la flota marii negre. In plus, pe masura ce Turcii se cam retrag si nu mai sprijina neconditionat, situatia devine cam albastra. Mai este varianta Moldova dar si americanii stiu ca nu pot impinge lucrurile prea departe cu Moldova , decat sa ii sicaneze pe rusi si atat. Acolo deja doare buba , daca pune cineva mana. Deci romanii sunt buni pentru ca sunt pentru americani, ceea ce este Boc sau Oprea pentru Basescu. Preș. Cu un presedinte corupt, santajabil, cu reputatia compromisa in ataea cazuri, flota, criza ostaticilor din Irak, inchisorile CIA, afacerile cu armament ale fratelui, cumetriile mondiale si falcoase, palme date copiilor, SUA poate face ce vrea cu Romania si nu numai ei. Rusii au si ei atuurile lor. Gazul, Alro, Insula serpilor, afaceri cu oameni apropiati cotrocenilor, deci , nici ei nu joaca pe mana moarta. Ungurii il au la mana cu intelegerile facute cu UDMR , Lazlo Tokes, deci alte matrapazlacuri. Iar lucrurileastea sunt cunoscute de catre toate serviciile secrete, prin surse leaks indiferent de ce natie. Si atunci cum sa nu iti permiti sa ii intorci spatele, sa ii dai cu flit si sa il tratezi cu indiferenta si pe el si tara lui ?

Banatanul 17-06-2011 - 01:09

Pai spuneo mai direct ce tot o lalai atita: Ce bine ar fi ca Romania sa faca parte din Confederatia Rusa. Si atunci am stii de-o treba ce ne tot prefacem cind cu Occidentul cind cu Moskwa. Hotaritiva o data.

neacsum 17-06-2011 - 07:31

Asta ai inteles tu ?

Ciu Huhu 16-06-2011 - 12:55

Dormi romane dormi in pace, Basescu cu iubitii lui unguri Romania praf o face!

neacsum 16-06-2011 - 13:35

Nu Ciu-hu le nu ungurii sunt de vina, NuUDMR-ul e de vina pentru situatia asta c noi, romanii, care dormin in bocanci. Noi romanii , care ii lasam sa faca ce vor cu tara asta. Nu Basescu e de vina ca a ajuns acolo unde e ci noi, cei care l-am votat pe el si pe toti cei ca el de-a lungul timpului, care schimbam la fiecare an aceleasi partide , aceeasi oameni care ne fura pe rand si noi stam si ne uitam lamentandu-ne si cerand altora sa faca nceea ce tyr4ebuie sa facem noi. Noi suntem de vina , cei care nu am iesit la vot si am dat ocazia lui Basescu sa masluiasca listele goale. Noi suntem de vina , cei care am plecat din tara , dand ocazia ambasadelor sa trimita situatiile cu voturile cum au vrut ei. Noi suntem de vina cei care alegem de fiecare data aceeasi deputati si senatori si primari din acelaeasi partide nesatule de 20 de ani incoace, dand ocazia unui Voicu, Patriciu, Nastase,Breceanu, Canacheu, Oprea, Iordanescu, Vadim, sa vorbeasca in numele nostru. Noi cei care scarbiti de viata politica si politicieni, comutam canalele tv de cate ori prezinta ceva ce nu ne place si ne uitam la un film , la un meci, spunand ca suntem scarbiti de viata politica si nu ne intereseaza. Ar trebui sa stam si sa ne uitam la ei pana spargem televizorul sau iesim in strada si o maturam cu ei. Ce vina are Basescu ca vrea sa traiasca bine ?Ce vina are UDMR-ul ca vrea stat in stat ? Si tu daca ai fi in locul lui ai vrea acelasi lucru. Si romanii de jos, din Moldova vor sa se realipeasca la Romania. Ii poti invinui Cine are dreptate, e putin important pentru cei ce vor . Pe ei ii intereseaza oful lor, nu al celorlalti. Asa ca Ciu-hule, nu te lega de cei ce profita ci de cei ce dau ocazia sa se profite.

vanesa 16-06-2011 - 14:44

autorul unui asemenea text suferă de sindromul defetismului mioritic

urbos 16-06-2011 - 17:41

Ce face Armata Romana? Unde sint militarii care au jurat credinta patriei si nu secaturii tradatoare Basescu?
S-au adunat generali ai Armatei Romane, ofiteri, fie si rezervisti prin case conspirative, ca sa puna la cale arestarea si inlaturarea intr-o noapte a lui Basescu si a clicii lui? Au incercat ofiterii Armatei Romane sa contacteze reprezentati ai clasi politice cu care sa colaboreze pentru schimbarea de regim? Eu n-am auzit.
Am vazut in schimb cate unu care-si da foc. Halal!

Arhimede 17-06-2011 - 07:51

Care armată?

gabi mocanu 16-06-2011 - 17:53

Mi-a placut finalul;exact asta fac romanii!

TOM Cc 16-06-2011 - 19:29

Armata romana bantuie prin tinutul arid din Afganistan ,prin autoproclamata republica Kosovo ! Cand se vor intoarce militarii vor avea parte de o mare surpriza : le trebuie pasaport sa treaca prin marele Tinut Secuiesc ! Atunci sa vezi indignare si furie ! Dar nu au ce face ,marele Basescu si piticul Boc le vor explica ca asta este vointa lor si basta ! Este vointa minoritatii si ei nu au ce face ,ca doar sunt inca la putere si vor sa mai stea acolo prin ajutorul UDMR ! Deci cine vrea la putere trebuie musai sa suporte dictatura si santajul minoritatii ! Daca le cere UDMR ca primar la mirificul Bucuresti sa fie ungur astia 2 se pun capra si pun o boanghina care habar nu are de limba romana si il inscauneaza ! Rusine guvernului ,rusine presedintelui !!!

Cercul 16-06-2011 - 19:47

Sa adaug ceva interesant pentru cei ce vor sa inteleaga. Primaria din Sfantul Gheorghe(care e in Transilvania nu pe la Botosani) a cerut de la MApN, Poligonul si Comenduirea Garnizoanei sa le prefaca intr-un parc de distractii si intr-o universitate. Incet incet armata romana din Transilvania dispare la momentul potrivit. Basescu va pleca cu o aeronava din tara sa-si petreaca in chefuri reusita inainte ca romanii sa se trezeasca ca sunt ungari de acum.

Viorica Ianc 17-06-2011 - 08:55

Nu cred ca Romania se va face praf cum vor unii si altii !

Ieri am cunoscut o austriaca din Burgenland cu numele de Stuparitz ! Comunicativa, frumoasa bruneta si…divortata.
I-am spus ca in limba mea numele ei inseamna nevasta de Imker. Razand mi-a spus ca in regiune sunt sate nu numai cu unguri si croati !
Specific romanesc: am intrat in vorba deschis parca ne-am fi cunoscut de o viata .
O fuga de idei .
Acum cativa ani fostul primar al Vienei, Zilck ii spunea lui Otto de Habsburg
ca de fapt ei ( casa de Habsburg) au venit in Austria ca …gastarbeiter in urma cu vreo 650 de ani !
Ungurii si secuii din Transilvania nu sunt asa de uniti cum incearca sa se vanda in fata romanilor !
Viespele nu este un pericol, uneori nici viesparul.

neacsum 17-06-2011 - 17:49

Ca ungurii scor castanele si isi rezolva interesele pe spinarea secuilor nue periculos Periculos este cel ce le canta in struna incepand cu presedintele si terminand cu cei ce chibiteaza pe margine .

jan dinu 17-06-2011 - 19:22

Cind Ungurii au singe’n vene
ROMAni se caka’n ismene !
JD-USA

Denali 17-06-2011 - 19:38

Eu am o opinie diferita decat cea a …Impetuosului…Neacsu…

lasand la o parte : asumarile ,prezuumtiile si concluziile la care a ajuns vizavi de intentiile presedintelui Basescu , eu doresc sa disec si sa pun sub microscopul Logicii cateva din afirmatiile dlui deontolog Neacsu…

Deci lasand la o parte CHICITUL si datul in ghioc, al dlui ziarist deontolog Neacsu , vizand intentiile diabolice ale presedintelui Romaniei ( care vezi doamne , este cel mai mare pericol al romaniei, alaturi de unguri, sasi , americani, evrei si Bush) , eu doresc sa dezbat putin LOGICA dlui Neacsu , precum ca reducerea numarului judetelor mioritice, de la 40 la 7 ,sa spunem , ar avea ca substrat : controlul direct si mai usor al lui Basescu , asupra rastului tarii…

Prin defintie aceasta este o premiza absurda : basescu este PRESEDINTELE romaniei , si prin definitie el este DEJA in controlul tarii indiferent daca exista 500 judete sau numai 5 judete…

Un al doilea punct de vedere , cules din Logica, Experienta , Istorie si felul cum functionaeaza : Natura Umana….

De obicei cand cineva doreste sa micro manage ,sa detina controlul unor gloate , unor regiuni , pana la cel mai mic detaliu , calea de urmat este nu aceea de a reduca numarul entitatilor administrative , ci invers : de la le fractiona si mai mult , de a le micsora , ca suprafat si ca populatie , ptr. a le putea menaja , ,controla si observa IN DETALIU….deci si aceasta premiza, a dlui Neacsu , in opnia mea , esta falsa , si nu poate fi reconcialiata cu Istoria organizarii societatii umane , cu Natura Umana si cu Logica…

O alta observatie : zi si nopate neobositul patriot domn Neacsu , care crede ca Altii sunt dusi cu pluta, ne explica si avertizeaza ca liderii mioritici ( de fapt numai Basescu si cei care nu-i agreeaza…inca nu stim pe cine dl Neacsu agreeaza politic), deci dl neacsu ne explica ca basescu : PUPA steagul cu multe stele imperialist american…

Cand de fapt ce putem citi si deduce din afirmatiile dlui Basescu reproduse in articol de dl Neacsu : ca basescu si-a aschimbat tonul si acum spune ca Uniunea Europeana , nu le va da bani mioriticilor, ca EU nu se supara ptr. a noua reorganizare administrativa miortica, bla,bla,bla…
Deci se pare ca dl Basescu, pupa steagul cu mai putine stele al colhozului european si de fapt nu cel al imperialistilor americani…

Ca sa nu mai mentionez faptul ca declaratia dlui basescu implica ,ca de fapt : Roamnia si-a PREDAT SUVERANITATEA ,de buna voie si nesilita de nimeni Colhozului European si Romania re nevoie de aprobari ptr. a se reorganiza intern…iar dl patriot Neacsu ,care functionaeaza pe o singura lungime de unda…pardon pe doua : anti basescu si anti american…Nici nu clipeste din ochi , nici nu sesizeaza ca de fapt , in timp ce el balmajeste despre pupaturi de steaguri cu multe stele , DEJA tara dlui, s-a auto submis unei entitati extra statale…

Acum sa revin la reampartirea administrativa a romaniei…

Dinc ate am inteles eu , basescu doreste sa ECONOMISEASCA bani , bani pe care romania nu-i are , si de a reduce numarul legiunilor de birocrati si politicieni , locali, prin reducerea nuamrului de judete si posturi care acompaniaza in mod proportional aceste unitati adminisdtrative…ATAT!…

O alta observatie : Eu cand va spun ca Romania PUTE , de (pseudo patrioti) voi nu ma credeti…Cu patrioti precum majoritatea patriotilor mioritici , cine mai are nevoie de unguri, rusi ,sasi , imperilisti americani, si alti dusmani reali sau fictivi ??…

Sa explic ce inteleg eu prin intentia lui Basescu de a reorganiza adminitrativ Roamnai…am mentionat mai sus motivul economic, bugetar…

Acum sa spun cateva cuivinte vizavi de efectul etnic al reorganizarii administrative al romaniei , concentradu-ma in special pe centrul Transilvaniei…

Este o Realitate ca judetela actuale cu numele de covasna , harghita si mures, contin un mare numar de indivizi care nu numai ca nu se considera mioritici ,dar insista in a BALCANIZA si mai mult Romania , insista in a se segrega ,eventual total de Roamania…

Deci ,acestea fiind spuse , in opnia mea eu cred ca dl Basescu , creand o regiune sau un judet in centrul Transilvaniei , la care pe langa covasna , harghita si mures, sa contina si judete precum : brasov , sibiu ,etc. judete care sunt mult mai populate decat covasna si harghita , dar mai ales sunt populate in MAJORITATE de : mioritici…

Efectul acestei modificari , pe care basescu o doreste , nu ar duce decat la : DILUAREA numarului si deci a puterii locale a celor care doresc sa rupa inima Romaniei din trupul ei ( Transilvania)…

P.S. Ptr. cei care compara mereu kosovo cu Transilvania , va rog , nmu mai credeti si scriti BAZACONII : kosovo , a fost : Gropa de guneo a Yugoslaviei si mai tarziu8 a Serbiei…kosovo a fost mentinuta in mod intentionat ca o regiune inapoiata ,nedezvoltata , ca o hazna a serbilor…

Pe de alta parte , daca Dobrogea este plamanul romaniei , Transilvania este inima ei …Transilvania ,de fapt , a fost si este cea mai dezvoltata regiune a romaniei…

daca ati compara spre exemplu delta dunarii cu kosovo, ati avea ceva credibiliate ,dar nu aveti absolut nici o credibilitate cand incercati sa comaprati (si scuzati pe sarbi) , kosovo cu Transilvania…

Inhei cu acest gand : dl ziarist Impetuos ( citeste : Iresponsabil) Neacsu, m0a ocarat tras de ureci si mustrat in trecut ca roamnii nu trag cu sageti in romani…

Hmmm. ..hai sa distilam in cateva cuvinte situatia in discutiei ,si sa revizuim pozitiile unor indivizi si entitati :

Dl Seran (un alt pseudo patriot) ,dl Neacsu si Guvernul maghiar se afla pe aceasio pagina …impreuna cu indobitocitii de pe acest forum care casca gura uimiti la intelepciunea de buzunar a patriotului domn Neacsu…

Opus lor, se afla Preasedintele Romaniei…

Acum ca dl patriot Neacsu a afirmat sus si tare ca romanii nu trag cu sageti unuii in altii…hmmm..adevarat …ei trag..”suturi” ..in articole camuflate ca patriotism ,cand de fapt ele submineaza integritatea nationala si da curaj si speranta inamicilor roamniei…

Dle patriot Neacsu doresc sa-ti reamintesc , caci probabil ca dta ai fost in coma clinica prin 1992 sau ’93 …In mod tehnic ,dta ai drepatte : minerii nu au tras cu sageti in studentii si adversarii politici din Bucuresti, probabil , motivul fiind ca nu aveaeu la indemana arcuri si sageti , ci numai : bate , lanturi, rangi , pumni , si alte intrumente mai inapoiate decat …arcurile si sagetile…

succes patritilor mioritici in mentinerea integritatii nationale mioritice…

urbos 17-06-2011 - 20:03

Ba laba trista, asta iti lipsea parca din repertoriu, sa-l lingi in dos si pe Basescu. Nu ca n-ar fi in logica lucrurilor. Piei ba taratura cu securistu tau comunist cu tot. Crezi ca fiul de catea de la Cotroceni are vina doar legat de problema asta?

Bumerang 17-06-2011 - 20:54

Ma sobrule,
nu ma fa sa-ti dau dreptate, ca asta chiar ma supara!

Denali 17-06-2011 - 23:13

Ce faci dle Doru Dragomir ???…pai vezi cum esti ?…

Cand dl ziarist deontolog Neacsu debiteaza ineptii pe forum , dl Neacsu , imediat incwepe sa se smiorcaie si sa se intrebe de ce nu-i apar bazaconiile pe forum ….si dta dle Dragomir , politicos, ii raspunzi imediat ca sa se relaxeze ….

tate postarile care contin cele mai scarboase , injuraturi, care contin cele mai abjecte expresii anti semite si rasite , dta faci tot posibilul ca sa apara pe forum…

Pe de alta parte cand subsemantul te ia la purec pe dta , pe deontologul Neacsu si pe altii care insulta si ataca : Realitatea , Bunul Simt si Adevarul , dta cenzurezi aceaste postari…asa cum se intampla la defuncta Ziua…

Va schimbati numele dar naravul : Nu…

Pacat…

urbos 17-06-2011 - 23:33

Tot cu reclamatii te ocupi agariciule? Tu esti d-ala cu datu in gat, potaia dreacu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS