Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Dormi române, dormi în pace, România praf se face

Scris de :     2011-06-16 08:47

A început iarăşi şantajul. UDMR supralicitează pe dorinţa lui Băsescu de a câştiga viitoarele alegeri. Pentru că asta este de fapt pohta ce o pohteşte Măria Sa Traian odată cu noua reîmpărţire teritorială. Mai puţine  centre administrative, care să poată fi controlate mai bine de către putere şi prin oamenii numiţi de la centru, reîmpărţirea  influenţelor şi mai puţini primari,  prefecţi  si baroni de mulţumit sau de strunit, ca şi dispariţia celor ce au altă culoare decât portocaliu prin teritoriu. La viitoarele secţii regionale  de votare, dacă se mai introduce şi votul electronic  – şi nu văd cine i s-ar pune împotrivă- măsluirea voturilor ar fi asigurată mult mai uşor şi mai sigur de oameni mai puţini, dar bine aleşi, selectionaţi din cei fideli, dar şi şantajabili, că doar dragostea nu mai e suficientă. Acesta este gândul domnului Băsescu şi pentru atingerea lui, va risca şi va scoate la bătaie toată artileria grea numai să o obţină.

Marin NeacsuIniţial a încercat speriind românul că dacă nu împarte ţara, nu mai primim bani de la Europa, deci nu mai e păpica, eterna grijă a românului. Dar cacealmaua a fost descoperită şi s-a schimbat sintagma, acum nu se mai spune că nu mai primim bani dacă nu ne regionalizăm, acum se spune: nu e nici o problemă dacă ne regionalizăm, Europa nu se supără, ca şi când ar fi susţinut cineva că Europa ar avea ceva împotriva regionalizării. Şi românul tace, nu vede măgăria, tace şi înghite din nou. Şi uite aşa, Băsescu iar ne abureşte „Jur că nu am lovit copilul ….cu pumnul !„ 

Numai că socoteala i se opreşte din nou la  UDMR –işti pe care Băsescu i-ar mânca pe pâine dacă nu ar fi nenorocitele alea de voturi care îl ţin în şa. Nimic nu urăşte Băsescu mai mult decît să fie şantajat  şi ungurii ăştia l-au şantajat cât pentru o viaţă întreagă. Ce e de făcut ? Ei vor regionalizare, el vrea la fel, dar nu cum o vor ei. Miza e mare. Foarte mare. Dacă acceptă varianta UDMR ştie că va trebui să plece din România şi nu prea ar pleca. O duce atât de bine aici, iar lumina ochilor săi nu ar putea avea “succesuri” în altă parte. Şi aşa e atât de capabilă, că doar SIDA o vrea.  Deci varianta asta cade. Dacă încearcă altă regionalizare decât cea dorită de UDMR, chiar dacă o trece prin asumare guvernamentală, ar pica la moţiune, că doar aşa  au promis urmaşii lui Atilla şi ştie că se ţin de cuvânt. E mat. Nu are unde să mişte.

În cazul ăsta nu are altceva de făcut decăt să lase pe alţii să mute, chiar dacă pierde o mutare. USL, care a început să dea deja rateuri, prin recunoaşterea faptului că dacă vin la putere, totuşi nu pot face să curgă lapte şi miere aşa cum se înţelesese din programul de dezvoltare multilaterală promis acuma o lună, este gata să mai facă o greşeală. Revin, ca să nu se înţeleagă greşit şi afirm că, prima greşeală nu e cea că ar fi recunoscut că nu va curge lapte şi miere ci dimpotrivă, prima declaraţie, cea de la afişarea primelor promisiuni că vor scoate România din criză, vor crea 1 milion de noi locuri de muncă, etc, bazaconii fără susţinere, pur propagandistice, de aburit „stupid pipăl.” A doua greşeală pe care este gata să o facă USL acum este să afirme că, în principiu, acceptă regionalizarea, dar nu acum şi nu aşa cum o doreşte Băsescu. Atenţie însă la nuanţe, nu spun nimic de varianta Europeană  şi nici de cea a UDMR. Normal, pe unii nu vor să îi supere, pe alţii vor şi ei să îi aburească, lăsând loc negocierilor. Ei bine, nu ar fi exclus ca tocmai această mişcare a USL să îi dea spaţiu de manevră matelotului. În materie de jocuri politice, cei trei Crai  ai USL, nu îi ajung lui Trăiănel nici la oul piciorului. Doar Papa Jean  mai poate descurca iţele când le încurcă Băse.

Salvarea însă vine de peste Prut. Bătălia pentru Marea Neagră încinge spiritele, Ivan şi Sam , Wag the dog . Moldovenii stau crăcănaţi, mai e un pic şi cad în patru labe şi atunci să te ţii jocuri patriotice. Românii de aici ar putea să uite de regiuni, cu ochii la fraţii de dincolo, de care trag sau în care trag şi ruşii şi americanii. Deocamdată sunt la faza cu arătatul pisicii. Americanu îi arată steagul românesc, ruşii arată ambasadorul Transnistrean şi uite aşa, hâţa hâţa. Şi în naivitatea lor, unii cred că dacă renunţă la pasul de defilare sovietic au scăpat şi de cizmă. Eroare! Nouă, după 22 de ani de libertare şi sărbători occidentale, ne taie ruşii gazele când vor ei şi ne lasă în beznă. Asta zic şi eu libertate.

Ce face românul ? Românul nostru face ce ştie el cel mai bine. Papa, nana, caca.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 876
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante