Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Elena Udrea, o simplă misogină narcisistă?

Scris de :     2011-11-07 09:30

Lui Elena Udrea i-au murit lăudătorii. Şi? Nu e singura. A început să se laude singură. Şi? Nu e prima. A început să creadă că e singura care ştie ce e de făcut şi poate să facă ceva. Şi ? Nu e adevărat. Da, nu e adevărat, dar ea nu ştie.

Marin NeacsuAsta ar fi cea mai fericită variantă din câte pot explica ceea ce se întâmplă cu explozia Udrea- Udrea -Udrea din toată media. Că o laudă sau o denigrează, toată presa nu mai vede altceva decât formele doamnei cocoş -Udrea. Am spus cocoş nu prin prisma numelui  adiacent de pe actul de căsătorie ci legat de funcţia pe care şi-o doreşte şi ideea pe care încearcă să o înşurubeze în minţile românilor. Aceea că România, după monumentul Traian Băsescu, nu mai poate fi condusă de un bărbat, pentru că el e unicul. Şi pentru că nu e nici unul din colegii pe partid  suficient de ductil pentru a nu ieşi din cuvântul virilului Traian, dar nici suficient de dur ca să ducă la bun sfârşit ideile măreţe ale matelotului s-a stabilit ca următorul ocupant al scaunului papal să fie … EA. Şi aşa s-a ajuns la concluzia (pe acolo, pe undeva printre paharele golite prin, pe, sub, biroul oval, ) că urmaşul la tronul prezidenţial sau de prim ministru măcar,  să fie o cocoaşă. Slavă Domnului, în Constituţie nu este prevăzut nimic referitor la Legea Salică, aşa cum e în cazul tronului regal, şi nici nu există condiţia ca cineva să numere ouăle ca în cazul scaunului papal. Deci, liber la … Cocoaşă, cum ar spune un ceferist de manevră.

Scenariul a apărut de mult, de pe când se potcovea puricele cu funcţii de consilier şi povestea despre Cenuşărese. Nu a sesizat nimeni atunci, de ce Cenuşăreasa şi nu Făt Frumos. Apoi a urmat povestea Reginei Ostrohoţilor  din vămile prin care sunt vă muiţi românii. Nimeni nu s-a întrebat nici atunci, de ce regină şi nu rege.

A urmat pasul 3, o mică scăpare a matelotului care dorea să importe Margarete  la conducerea României. De ce nu, spunea dânsul şi toată lumea a luat-o ca pe o glumă sau ca pe o încercare de a ridica un pic mingea la fileu, nou născutei Mişcări Populare. Chiar se punea atunci întrebarea pentru cine bat clopotele.

Ei bine, uite că încet încet se ridică ceaţa. Găina s-a săturat să mai fie găină, se vrea cocoş şi nu se dă în lături să revendice tronul, lăsând cuibarul gol.

Nu am să fac aprecieri vizavi de priceperea sau nepriceperea doamnei Udrea nici ca ministru, nici ca membru de partid, nici ca soţie, nici ca …nu mă interesează . Dar nu pot să nu observ cât de misogină este când afirmă că este singura capabilă să salveze această ţară, că ar fi cel mai potrivit preşedinte. Şi pentru a ne convinge, vine cu tot felul de .. argumente, care mai de care mai neconcludente:

  1. Ne spune ca în lume există 9 preşedinţi femei, deci uite că se poate. Da, dar uită să ne spună ce performanţe au şi prin ce s-au făcut remarcate. În plus, aş putea spune că în lume există zeci de milioane de nebuni, dar asta nu înseamnă că trebuie să îi alegem preşedinţi numai pentru că există. Au fost şi nebuni printre conducătorii de imperii, Nero este numai unul din cazuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegem un nebun numai pentru că există un precedent.
  2. Nu prea am înţeles ce vrea să spună cu femeile –iconice, probabil un alt termen ELENIC,dar nu face nimic, mâine se va vota în Camera Deputaţilor, cu ajutorul  iconicei Roberta, o lege privind apariţia femeii-iconice în România şi drepturile ei.
  3. Ni se spune  că nu e nevoie să fii o ţară sub sau superdezvoltată, ca să te procopseşti cu o femeie preşedinte. Aşa e, nu gradul de dezvoltare stabileşte regulile, ci democraţia. Ori la noi DEMOCRAŢIA locuieşte la Cotroceni.
  4. Maglena  Kuneva, în Bulgaria a obţinut locul 3 la prezidenţiale, deci de ce nu ar încerca şi Udrea la noi? Da, dar la noi, Geoană a obţinut locul 2 la mustaţă,  deci e mult mai îndreptăţit să încerce şi totuşi lumea îl ceartă că a plecat la americani. Ca să nu mai vorbim de săracul Vadim care a făcut potecă pe lângă podiumul de premiere.
  5. “Mi-aş dori să văd că şi în România, unul din partidele mari e suficient de deschis să propună o femeie curajoasă şi pricepută la cea mai importantă funcţie în stat „ . A uitat să specifice că trebuie să se numească  Elena Udrea. Doamne, câtă ipocrizie, câtă lipsă de bun simţ şi modestie. Să te milogeşti propunându-te singur preşedinte. Este jalnic. Da doamnă Udrea, am să fac totuşi dovada faptului că sunt deschis şi am să propun din cadrul unui partid mare, o femeie la funcţia supremă în stat. Vă dau chiar şansa de a alege: cine v-ar aranja, Alina Gorghiu, sau Olguţa Vasilescu ?
  6. Aţi făcut bine că nu aţi vorbit despre faptul că sunteţi o femeie în politică. Pentru că nu sunteţi. Sunteţi doar prin politică, prin politica altora, o marionetă. Nu vorbiţi de rezultatele pe care le-aţi obţinut în fruntea unor ministere căptuşite cu bani aruncaţi pe săli de sport, patinoare, bazine de înot şi frunze trase la xerox. Nu există aceste rezultate. Turismul românesc nu se face printr-o gondolă.
  7. Nu aveţi nici un complex să militaţi pentru promovarea femeii ?  Iarăşi încurcaţi termenii. Se spune  “nu am nici o ruşine să mă autopromovez“.

Aţi pozat în cinci din cele mai puternice personalităţi feminine din istorie? De ce doamnă Udrea, credeaţi că aşa se prinde ceva şi de dumneavoastră? Nicio şansă. Unii au stat lângă ele  toată viaţa şi tot nu s-a prins nimic. Nu se ia aşa prin simplă apropiere . Dar în încercarea de a vă promova imaginea pe spinarea lor, nu v-aţi gândit şi la imaginea lor? Nu vă e teamă că vă poate da în judecată cineva din familia acelor persoane sau chiar cele care mai sunt în viaţă, pentru că le-ati adus atingere imaginii? Nici chiar Madonna nu cred că ar fi bucuroasă de apropiere  şi nu prea a fost uşă de biserică. Dar dacă doriţi, vă dau eu nişte eroine, care s-ar bucura dacă le-ati face puţină reclamă. Luaţi de aici : Regina Maria I a Angliei, Elizabeth Bathory, Mary Ann Cotton, Belle Gunness, Vera Renczi, Bonnie Parker, Irma Grese, Aileen Wuornos, Beverly Gail Allitt, Karla Homolka. Le găsiţi pozele AICI 

 Şi pentru că suntem în România, să nu uitam de o altă Elenă celebră, Elena Ceauşescu. Ce ziceţi de un pictorial în toaleta şi mai ales ultimele moment ale colegei de .. vise măreţe. Şi sus numita  a luptat pentru promovarea femeii, tot dintr-un partid mare. Bănuiesc că ea v-a inspirat.

Agresivitatea cu care doamna Udrea îşi promovează imaginea obligând populaţia României să îi suporte fiţele şi mofturile ministeriale, nu poate rămâne netaxată căci somnul raţiunii naşte monştri. Cine trece indiferent pe lângă astfel  de absurdităţi va fi inghiţit de ele.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,713
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante