Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Fachirul Ponta

Scris de :     2012-05-09 13:51

A trecut prima zi de guvernare  a noului  Guvern USL. Nici nu a început bine guvernarea şi efectele se văd. Au început să curgă demisiile prin ministere şi concentrate. Zvonul că vine auditul prin ministere face victime înainte de a le face Auditul. Unii fug, crezând că dacă nu îi prinde acolo furtuna, scapă de efecte, de parcă odată cu plecarea  ar dispărea şi faptele comise.

Marin NeacsuŞtiu şi ei că nu, dar se gândesc că poate aşa se mai domoleşte furia şi judecătorii vor spune : „lasă mă, că a plecat de bună voie, are obraz”. Sau vor să evite stresul zilnic cu auditul pe cap, adică momentele penibile când trebuie să le zâmbească călăilor care sigur vor descoperi ceva , iar ei trebuie să tremure şi să le comande cafele şi sucuri. E cu adevărat jenant şi stresant şi probabil au vrut să evite situaţia.

S-au votat şi legi în Camera Deputaţilor, gata , vom avea vot uninominal, aşa cum a grăit Băsescu pe vremea când PDL -ul înflorea. Vor fi declaraţi admişi cei care vor lua nota cea mai mare, chiar dacă vor intra cu nota 5, chiar dacă se vor prezenta doar 6 votanţi. Trăiască democraţia. E bine, e rău ? Vom vedea. Eu văd un lucru bun aici. Aşa poate oamenii vor realiza că trebuie să meargă la vot, ca să nu se trezească reprezentaţi în organele puterii şi Parlament de câte un candidat care a luat  2 voturi din 15 candidaţi şi 16 alegători. Aşa poate alegătorii vor conştientiza riscul pe care şi-l asumă prin neprezentarea la vot, prin jocurile pe care le for face partidele care îşi vor mobiliza alegătorii şi vor reuşi să îşi impună candidaţii, pentru că într-o comună cu 1000 de alegători, dacă  sunt 50 membri , PDL vor merge toţi la vot, în timp ce toţi ceilalţi 950  urăsc PDL-ul şi politica românească şi stau acasă. Acesta este riscul la care se supun cei care nu vor merge la vot. Eu zic că e bine, pentru că înainte de toate, înainte de opţiunile fiecărui cetăţean, înainte de simpatii sau antipatii politice, acest risc trebuie să dezvolte simţul cetăţenesc, trebuie să îl înveţe că nu numai prezenţa, dar şi absenţa sa la vot contează şi poate scoate pe piaţă parlamentari analfabeţi, mai mult beţi, politicianişti veroşi, oameni de afaceri care plătesc pe unii şi pe alţii să îi voteze. Absenţa la vot contează la fel de mult ca şi votul, reprezintă practic o şansă dată celui care nu merită să te reprezinte şi pe care nu îl vrei în Parlament sau ca primar sau consilier. Aviz celor care obişnuiesc să nu meargă la vot. Spun că este un lucru bun , pentru că sper ca măcar aşa se vor trezi românii din letargie, altfel, dacă nici acum,  după toate relele şi belelele prin care au trecut, românii nu se deşteaptă şi nu merg să voteze, atunci să nu mai iasă în stradă, să nu mai protesteze, să nu mai plângă pe la porţi închise, îşi merită soarta pentru că ei şi-au pecetluit-o prin absenţa la vot.

Guvernul  abia instalat a mai discutat şi stabilit măsurile pentru reîntregirea salariilor şi rambursarea banilor luaţi ilegal de către stat pensionarilor. S-a stabilit ca salariaţii să îşi primească salariile în două tranşe una de 8% în Iunie , iar a doua în decembrie  parcă.

A doua măsură, cea legată de CAS-ul reţinut ilegal, s-a stabilit ca acesta  să fie dat înapoi, aşa cum a fost luat, în 16 luni. Ştiu că vor exista nemulţumiţi, ştiu că PDL iştii vor pedala pe faptul că nu se dă suma întreagă şi nu toată odată, dar să stea jos şi să nu uite rolul chibiţului : „ să nu le pută picioarele şi să tacă din gură”. Ei nu au fost în stare să dea înapoi ceea ce au luat, ei au ştiut doar să ia  de la toţi şi de la vii şi de la morţi, ca să le fie lor bine. Sau cum spunea cineva , ciocul mic ! Cât au fost la putere şi-au bătut joc de oameni, acum, în opoziţie, i-a apucat subit grija românilor. Zii să mori tu stimate pedelist? Apropo de murit, nu îmi iese din minte scandalul imens pe care l-a făcut doamna Anastase – şi încă mai are reverberaţii  prin discursurile câte unui pedelozaur –  legat de sintagma cu Aldo Moro. Unde era doamna Anastase şi ceilalţi nevricoşi când domnul Băsescu a ieşit pe post şi a declarat hăhăind „un fleac, i-am ciuruit„? Atunci nu le-a fost teamă că mor sau că au fost omorâţi români? De ce nu au cerut parchetului să investigheze pe cine a ciuruit Băse ? Penibil ! Şi mai au tupeul să se plângă că au fost ameninţaţi cu moartea. Domnilor din PDL, noi am fost ciuruiţi  7 ani şi nu am făcut scandalul pe care îl faceţi voi acum.

Revenind la cele două măsuri, personal cred că mai mult de atât nu se poate face la acest moment şi trebuie să înţelegem că nu sunt fonduri pentru a se înapoia banii în totalitate într-o tranşă, nici la unii nici la alţii. E bine că se face o reparaţie şi oamenii îşi primesc drepturile. Vor fi speculaţii, vor fi interpretări, vor fi vorbe. Deocamdată însă românii s-au săturat de vorbe şi vor fapte. Nu îl laud pe Ponta, mai ales nu când greşeşte , dar aici a făcut atât cât se putea face. Şi a făcut într-o zi mai mult decât alţii în 5 guvernări succesive.

Dar ca să nu credă cineva că o să dau în diabet, am să mă leg şi de un alt subiect mult discutat, mult hulitul, şi contestatul pact cu diavolul, sau mai bine spus cu Oprea şi al său UNPR. Argumente pro şi contra vor apărea de o parte sau alta, unii spunând ca s-a revenit la situaţia sau realitatea existentă la alegerile din 2008, înainte de Marea Trădare  şi formarea UNPR , alţii că USL a format o majoritate parlamentară cu ajutorul unei formaţiuni pe care cu o săptămână înainte o considera nelegitimă.Teoretic, ambele părţi au dreptate. Practic, sau legal, PDL-iştii să nu uite că ei au făcut dintr-o adunătură de trădători de partid, o formaţiune parlamentară. Aşa că din nou, ciocu mic! Acum, practic, culeg ce au semănat. Trecând peste discuţiile politice pe subiect, care nu vor înceta, părerea mea este că se putea evita acest scandal fie printr-o înţelegere gen „gentleman’s agreement”- dacă aşa ceva e posibil cu un partid de trădători – fie prin acumulări individuale, în urma unor selecţii bine studiate din întreaga coaliţie, actuală opoziţie. Sunt convins că ar fi găsit suficienţi clienţi cărora le tremură piftia în frigider la gândul  vremurilor ce vor urma ca membri ai partidelor în opoziţie. Numai că această variantă nu ar fi fost aşa de rapidă, ar fi cerut timp, argumente şi poate şi … negocieri sau locuri sau fonduri de partid. Ponta nu avea toate astea la dispoziţie până la votul de investitură. Astfel a ales o cale mai puţin morală, dar mai sigură, asigurându-şi  votul în parlament dar PIERZÂND mii, poate zeci , sute de mii de voturi la alegeri, pentru că UNPR-ul nu numai că are puţini suporteri, dar are si mulţi oameni care  au mâncărimi în palme când aud de UNPR. Ponta a semnat pactul cu Diavolul, s-ar putea să încaseze palmele care îi sunt destinate acestuia. Ca să nu mai spun că chiar şi în interiorul USL a creat animozitate şi antipatie acest pact unilateral. Părerea mea este că Ponta mai mult a pierdut decât a câştigat iar gestul îi trădează dorinţa de a lua puterea cu orice risc, prin  orice mijloace, călcând peste principii, prieteni , alegători. Proastă mişcare domnule Ponta, vă va costa acest gest, pentru că mai mult decât un gest avem în faţă un principiu la care nu trebuia să recurgeţi nici cu capul sub ghilotină : „ scopul scuză mijloacele”. Acest pact v-a trădat dorinţa de a obţine puterea prin orice mijloace  şi totodată prin el aţi trădat încrederea colegilor de alianţă şi a alegătorilor. Încă un gest asemănător şi puteţi trece în PDL pentru că veţi avea soarta … PDL-ului.  Ştiţi să mergeţi pe cărbuni aprinşi  domnule Ponta ? Dacă nu, veţi avea ocazia de acum încolo.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,530
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante