Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Gafe sau adevăruri scăpate?

Scris de :     2011-02-01 06:20

Tot mai des întâlnim la oamenii politici şi în special la cei aflaţi la putere  scăpări sau porumbei care fac deliciul sau provoacă groază celor ce le prind înţelesul. Şi ca să se respecte nişte ierarhii bine stabilite, fiecare face gafe în raport cu funcţia şi „greutatea” în societate. 

Marin Neacsu Acum câteva luni participam ca invitat  la Conferinţa Judeţeană a UNPR Dolj. Două lucruri m-au impresionat atunci. Unul a fost organizarea fără reproş şi faptul că am întâlnit acolo  persoane pe care le  cunoşteam,  de calitate,  dar nu mă aşteptăm să îi găsesc acolo. Nu mai comentez aspectul. Fiecare are propriile opţiuni, nevoi şi variante de acţiune, în ultimă instanţă propriul sistem de valori.Al doilea lucru care m-a impresionat atunci  a fost calitatea precară a discursurilor reprezentanţilor naţionali ai partidului, aproape fără excepţie . Am spus aproape, pentru că excepţie a făcut domnul Bica, dar are o scuză, era şi localnic, nu numai reprezentant la nivel naţional. În fine spuneam atunci că a fost parcă un concurs de gafe  şi ele au fost începute de domnul Nicolicea, cel care se prezenta drept liderul parlamentar al independenţilor. Spunea dânsul atunci, referindu-se la rolul UNPR, într-o dulce inconştientă   că “ suntem cei care formează majoritatea, cei care se împotrivesc suspendării preşedintelui şi ceilalţi au de ce să ne urască !” Cred că în toată viaţa dânsului nu a spus un adevăr mai mare. Şi nu a fost singura perlă. A continuat spunând: „fără noi, cei de la UNPR, nimic nu se mişcă !”. Aş vrea să ţină minte aceste vorbe şi când vor fi întrebaţi mai târziu care le-a fost aportul la conducerea dezastruoasă a ţării. 

  Am crezut atunci că sunt nişte scăpări şi m-am amuzat. În seara aceasta însă, la o emisiune tv, acelaşi domn Nicolicea a mai scos o perlă. Se discuta cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, iar domnul  Nicolicea, care se recomanda de data asta drept jurist, dă drumul porumbelului cu o faţă senină şi fără să clipească: „sper că domnul Constantin Nicolescu  să îşi dovedească nevinovăţia”. Este pur şi simplu incredibil. Când spuneam că trăim într-o dictatură oficială, unii au spus că este fals. Ei bine, o ţara în care un om este arestat şi i se cere apoi să îşi dovedească nevinovăţia, poate fi numită oricum, numai democratică nu. Ciudat este că a spus-o atât de degajat ca şi cum ceea ce a spus ar fi perfect normal. Nici când i s-a spus că trăim într-un stat aşa zis democratic, în care în faţa justiţiei primează prezumţia de nevinovăţie, domnul Nicolicea nu a cedat şi a continuat să susţină că „sper că avocaţii domnului Nicolescu   să îi demonstreze cât mai repede nevinovăţia”.  

Orice alt comentariu e de prisos. Şi ca să nu mai fie nici un dubiu, mai aflăm şi faptul că domnul Băsescu, aflat joi la Adunarea Consiliului Europei cu mult timp înainte ca domnul Nicolescu  să fie  chemat la DNA pentru cercetări, anunţa plin de mândrie că „Un membru important al opoziţiei a fost arestat pentru corupţie” Ei bine, mai are cineva vreun dubiu ? Sau cumva domnul Băsescu a adunat de la toate vrăjitoarele pe care vrea să le impoziteze puterile senzoriale şi a „ghicit” ceea ce avea să se întâmple ? Coana Omida trebuie să îl bage în lista ghicitoarelor  cu talente dovedite. 

 Normal că se trage concluzia: ori domnul Băsescu are haruri divine, ori arestarea a fost ordonată şi dânsul când a vorbit a crezut că deja i se executase ordinul sau a fost înşelat de „ fusul orar” sau cei care primiseră ordinele nu le-au executat la timp, dând astfel ocazia acestei gafe  de proporţii. Nu aş vrea să fiu în pielea lor, dacă e aşa. Şi acum mă întreb de ce a fost arestat domnul Nicolescu ? Pentru că era vinovat sau pentru a da domnului Băsescu ocazia să se laude cu încă o victorie împotriva corupţiei? Tare îmi e teamă că adevărul este ultima variantă şi îmi e groază să mă gândesc că un om s-a ales cu patru by-pass-uri numai şi numai pentru a avea domnul Băsescu ce să raporteze presei din afară. Ce fel de oameni suntem ?
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,170
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante