Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Înfrângerea mamelucilor

Scris de :     2012-08-30 07:10

Un Parlament dominat de laşitate a închis cercul de jeg care domină societatea românească. Cel puţin 7,5 milioane de români suferă acum de frustrare acută, fără a avea posibilitatea să o arunce din suflet, ca pe un scuipat gros, care te îngreţoşează. O luptă purtată fără curaj a adus o înfrângere ruşinoasă şi un sentiment de scârbă în rândul celor care au votat la Referendum. Starea de culpă a liderilor USL este uriaşă, dar în mod nesimţit, neasumată.

teodor seranDin prezumtivi eroi naţionali, Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au metamorfozat  intr-un cuplu jalnic, care nu mai îndrazneşte să privească în ochii românilor. Un “ Don Quijote” spilcuit şi un “ Sancho Panza” super-obedient european, nu puteau să aducă fericirea aşteptată de votanţi. S-a dovedit în final că nu cutezanţa, ci doar interesul i-a mânat în luptă pe cei doi. Nu poţi sa fi în acelaşi timp şi cocoş, şi găină, pentru că rişti să cazi în cel mai jalnic derizoriu. Comportamentul celor doi co-preşedinţi ai USL este impardonabil, în condiţiile în care, cei doi au avut în mână toate atuurile.

Doar comportamentul de “curvă de lux” i-a purtat în final spre înfrângere. Artizanii falsei ofensive a USL, nu au gândit niciodată, că în realitate, înfrângerea lor reprezintă de fapt, însăşi înfrangerea românilor care au votat cu bună-credinţă. Tradus neaoş, acest tip de comportament se numeşte nesimţire. În afară de cetăţenii votanţi nu a pierdut nimeni. Traian Băsescu a redevenit Preşedinte, Victor Ponta a rămas Prim-ministru, Crin Antonescu a rămas în politică, păstrându-se în pole-position, Guvernul este bine-mersi, Parlamentul este şi mai bine-mersi. Doar «dobitocii» de alegători sunt rău-mersi. În sufletul acestora, senzaţia de neputinţă este mai puternică ca niciodată. Vindecare pentru criza morală din societate, nu există.

Nemulţumitile se vor amplifica exponenţial, fiind potenţiale declanşatoare de explozii sociale. Nimeni nu mai crede în nimeni, nimeni nu mai crede în nimic, iar entuziasmul nu mai există, decât ca un cuvânt decalibrat şi lipsit de relevanţă. Ce se mai poate face cu o astfel de populaţie lipsită de orice speranţă, care nu mai regăseşte nicio valoare morală în jurul ei? Nimic!

În niciun caz, astfel de oameni crunt dezamagiţi, nu pot fi folosiţi drept oşteni devotaţi ai progresului. Cetăţenii sunt toţi nişte neică-nimeni, o formă necesară şi sterilă, în timp ce miezul problemei este reprezentat de politicieni. Tragic este faptul că în timp ce hidoşii politicieni se luptă pentru poziţiile lor de aristrocraţi şi pentru bani, timpul trece, în mod ireparabil şi viaţa oamenilor se scruge aşa, urâtă şi rea, cum este ea modelată de către politicieni. În faţa unor asemenea bătălii dezamăgitoare, care storc chiar şi ultima picătură de vlagă din mii de suflete înşelate, nu se mai pot face cu bună-credinţă planuri. Nu se mai poate gândi sau prefigura un anume viitor. Pentru că el oricum, nu ar suna bine. Este necesar ca răul să se manifeste la intensitatea lui maximă, distrugând binele, ca abia după aceea să renască ceva nou din cenuşă.

Va fi nevoie de o revelaţie socială, greu de atins şi de implementat. Va fi necesar, ca românii să traiască aşa : fără speranţă, fără jegul fatalităţii mioritice şi fără nicio încredere în politicieni. Este necesar, ca de acum înainte, să abandonăm obiceiul de «a mânca politică pe pâine ». Convingerea că întreaga clasă politică nu face altceva decât să îi bage în « p….a mami lor !» pe neînsemnaţii cetăţeni este deplină. De ce nu ar face şi cetăţenii la fel ? Duceţi-vă voi în « p….a mamii voastre !».
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,080
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste