Acasa Opinii Jocul trădării şi al întâmplării

Jocul trădării şi al întâmplării

scris de Marin Neacșu
3.351 Afisari

Dracul, când vrea să ia minţile cuiva, îi dă ambiţie şi îi cântă la ureche un cântec despre cât de potrivit este pentru funcţia de Dumnezeu.

Marin NeacsuDin când în când, ca să nu uite cât de tare este, îi mai cântă „ai mei, ai mei, ai mei, ai mei, ai mei  n-au avut habar, cât de sus, cât de sus, cât de sus, cât de sus, cât de sus  pot eu să sar” şi uite aşa ajunge omul prim ministru. Mai întâi trebuie să semneze înţelegeri, acte de coabitare, acorduri secrete sau nesecrete cu toţi cei care îl pot ajuta cu ceva, oricât ar fi, chiar şi cu un şut în cur, dacă asta înseamnă un pas înainte, pe drumul devenirii. Nimeni nu trebuie exclus de aici, se aplică principiul nediscriminării, deci se semnează acorduri, se fac promisiuni, se bate palma cu toţi, indiferent de rasă, origini sociale, sex, religie, culoare politică, naţionalitate, caracter, principii, doctrină, idealuri. Toţi sunt buni, cu toţi te faci frate, că doar este un obicei tradiţional nu ?

După ce a ajuns unde voia, trebuie să facă dovada cumetriei cu Scaraoţki  şi să lovească în cei care l-au sprijinit. Nu chiar toţi, ci doar cei de care nu mai are nevoie. Unul câte unul sunt lăsaţi, abandonaţi, loviţi, scoşi de la suflet, scoşi din circuit, băgaţi în puşcărie, sinucişi, urmăriţi de DNA, ameninţaţi, sărăciţi, li se ia tot şi sunt aduşi în situaţia să mulţumească dacă sunt lăsaţi în viaţă, sau să promită că nu mai au nici o pretenţie, numai să li se lase familia în pace. Se fac acum alte legăminte, alte acorduri cu cei care îl ajută să rămână unde este şi  aici nu trebuie precupeţit nici un efort. Oferă tot ce i se cere, că doar nu dă din buzunarul lui, la unii arhivele naţionale, la alţii pădurile, la alţii bisericile şi clădirile, la alţii câte o regiune două, apoi istoria, la unii Bucegii, la alţii Dobrogea şi munţii Buzăului, iar la alţii li se şterg datoriile de război şi li se dau înapoi pământurile confiscate în urma tratatelor internaţionale.

Toate astea se întâmplă într-o ţară ipotetică, cu un preşedinte ipotetic, care nu are nicio legătură cu flota ţării sau interesele naţionale şi un premier care nu are nici o legătură cu ţara, decât prin postul de televiziune pe care şi l-a subordonat şi care îi înalţă osanale. Din când în când aceşti oameni se fac că îi preocupă soarta ţării. Unul se duce să se plimbe pe covoare roşii pupând acolo unde cu un an înainte scuipa cu mânie proletară, altul, după ce a vândut pământ cu vagoane şi vapoare cu tot,  începe să plângă din ochiul Stolojan de grija pământului care a rămas şi nu mai poate să îl vândă el aşa cum plângea cu ceva timp înainte de grija generalilor care ieşeau la pensie fără să mai treacă pe la el prin bătătură.

Totul este o întâmplare, nimic planificat în toate astea, nici furtunile care au întors lumea pe dos şi vin exact când e nevoie de ele şi lumea începe să îşi pună unele întrebări.

Războaiele nu se mai duc în lumea asta cu armament decât în ţările lumii a treia ca să poată mânca şi industria de armament o pâine albă.  Ţările civilizate se cuceresc informaţional, economic, ecologic, financiar, climatic (era să spun climatronic) prin cutremure, dezastre provocate,biologic, bacteriologic. Toate astea le ştiu şi aceşti doi conducători din ţara asta ipotetică şi cum nici legile ţării, nici Constituţia nu au prevăzut acest gen de război, neexistând cauza, nu se poate pedepsi cel care făptuieşte din lipsă de legislaţie. Până acum câţiva ani hackerii nu puteau fi pedepsiţi, deşi comiteau fapte reprobabile, pentru că nu exista încadrarea juridică. Cam aşa şi cu războaiele astea moderne. Neexistând incriminare nu există făptuitori, aşa că .. trai nineacă. Prinde orbul scoate-i ochii. Hai să văd cine îl va condamna pe cel care a aprobat instalarea în ţară a unor antene. Unde scrie asta ? Mai ales când ai grijă să spui că aceste antene te vor proteja de nu ştiu ce pericole. Sau cine va condamna pe cel care penetrează pânza freatică şi găureşte pământul, mai ales dacă promite că aşa va da energie ţării cât să nu mai aibă unde să o pună.

Şi atunci cine să se mai supere dacă din când în când cei doi ipotetici jucători îşi mai dau la gioale şi se ceartă ba pe nişte locuri în Parlament, ba pe nişte dosare ţinute la secret prin care se manipulează slujitorii doamnei ăleia legate la ochi. Sau cine să se mai supere când cei doi jucători se ceartă ca doi îndrăgostiţi pe graţiile unei doamne trecute de primele tinereţi, dar fidelă susţinătoare dacă e să îi pice şi ei ceva?

Nimeni nu observă şi nu se supără nici când o persoană parlamentară din Spania, pe numele ei Inés Ayala Sender, străină de interesele românilor la fel  ca şi preşedintele, spune cu subiect şi predicat că fata preşedintelui acela ipotetic împreună cu o altă reprezentantă a României în Parlamentul European făceau jocuri murdare denigrându-şi ţara şi conspirând împotriva ei. Asta nu o spun eu, o spune cu subiect şi predicat un parlamentar european din Spania, Raportorul Comisiei de buget finanțe din Parlamentul European: „La fiecare propunere a Guvernului român în privinţa unui candidat, de fiecare dată primeam tot felul de scrisori anonime care încercau sa discrediteze absolut aiurea persoana propusă de Executivul de la Bucuresti. Aceste blocaje vin mereu din partea eurodeputaților PPE, mobilizați de o manieră iresponsabilă de colegii lor din România. Nu vorbesc aici doar de doamna Monica Macovei, dar și de doamna Băsescu care, nici măcar supleant, vine cu încăpățânare, de fiecare dată când este audiat un candidat român, ca să voteze împotriva lui, numai și numai pentru faptul că este propus de actualul guvern din România.”

Culmea culmilor, nu se supără nici premierul ipotetic, deşi cele două mimoze îl săpau pe faţă, la îndemnul celui cu care a semnat un act de coabitare pentru a fi uns premier. Când un parlamentar din PC a îndrăznit să spună că USL este mai rău decât PDL pentru că a promis şi nu s-a ţinut de cuvânt, premierul a sărit în sus ca ars, spunând că pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti. Când un alt parlamentar din PNL a criticat modul în care lucra o comisie care trebuia să investigheze măgăriile făcute de serviciile secrete, acelaşi premier a ameninţat cu ruperea coaliţiei sau cel puţin renegocierea contractului dintre partide în cadrul USL pe motiv de lipsă de loialitate şi nerespectarea acordului.

Dar când preşedintele îşi năimeşte apropiaţii să blocheze toate numirile guvernului în Parlamentul European sau iese la atac încălcând el însuşi acordul de „coabitare” premierul tace, se face că nu vede, dă puţin din gură spunând că preşedintele se ţine de glume, dar nu cere ruperea acordului, nu face scandal, nu spune că pe cine nu a lăsat să moară în vară nu îl lasă să trăiască, deşi de la el i se va trage moartea politică. DE CE OARE ? Ce ştie preşedintele despre premier şi nu e bine să se afle? Cu ce îl are la mână jucătorul 1 pe jucătorul 2 de acceptă toată bătaia de joc, toate dovezile de trădare şi din afară şi dinăuntru fără să schiţeze un gest? Să fie o întâmplare?

Mai nou, cei doi se fac că se luptă în referendumuri. Nu contează cât va costa, câţi bani se vor cheltui pe ambiţiile lor, fiecare ameninţă că va face un referendum şi îi va arăta el celuilalt ce înseamnă referendum. Nu îi pasă nici unuia din ei şi nici celor de lângă ei, că asta înseamnă alţi bani luaţi de la bugetul public, ei se bat pe spinarea noastră. Ei se bat şi noi ne alegem cu capul spart, cu coastele şi mâinile rupte.

171 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-06-2013 - 21:20

Nu e destul in RO. mania sa descrii exact FRESCA SOCIALA, Nea Marine,
Dau si eu un REMEMBER, de ieri vazut aproape la indigo.Citez :

Eu mai coabitez cinci minute şi plec

Personal nu cred că e o simplă coincidenţă faptul că Băsescu a ieşit cu mârâiala legată de revizuirea Constituţiei fix după ce s-a întors coabitacul ăla mic din Germania, de la prelucrare. Dar poate fi o simplă coincidenţă, cum sunt atâtea altele, ca de exemplu bizara coincidenţă că după ce apune soarele se face întuneric.

Când vine vorba despre revizuiala Constituţiei, avem, de fapt, trei subiecte: ce vrea ăla, ce vor ăştia şi ce vrem noi. Dar n-o să discutăm despre niciunul dintre cele trei, pentru că n-are sens. O să vorbim despre politichie, pentru că doar despre asta e vorba.

De ceva vreme, Băsescu a ieşit la încălzire, pregătindu-se să redevină jucător, în perioada care i-a mai rămas din mandat, în noile condiţii, ale noii majorităţi parlamentare şi pregătindu-şi cariera politică post-Cotroceni. Ambiţiile sale nu puteau supravieţui în faţa zdrobitoarei majorităţi useliste aşa că devenea obligatorie dislocarea unui bloc important din această majoritate şi asigurarea că are la Palatul Victoria un premier dacă nu docil, măcar cooperant. Aceasta era prima etapă. Pe care Băsescu a şi bifat-o prin bileţelul de coabitare cu Victor Ponta.

Deşi învingător, alături de USL, în alegerile de anul trecut, Victor Ponta era mai fragil ca niciodată, tocat de scandalul plagiatului, ostilitatea Berlinului şi a altor “parteneri” europeni, presiunile americane (Chevron e un cuvânt cheie pentru multe din lucrurile care se întâmplă pe la noi în ultima vreme). Aflat la o vârstă la care speră la o viitoare carieră politică importantă şi după actualul mandat de premier, Ponta a socotit că pactul cu Băsescu e un cost acceptabil pentru recâştigarea păpuşarilor străini şi consolidarea puterii personale. ( Toţi premierii României de după ’90 sunt astăzi lipsiţi de greutate în politică – Isărescu nu avenit din politică, nici nu a rămas acolo) De aici şi entuziasmul cu care a preluat temele de casă ale lui Boc, în ciuda nemulţumirii aliaţilor din USL. A fost mai departe doar o chestiune de timp până când Ponta a devenit izolat de restul partenerilor din USL, îndepărtat de electoratul care l-a adus la Victoria. Băsescu a mizat corect pe labilitatea temătorului Ponta. Acum urma etapa a doua.

Au urmat acţiuni mai mult sau mai puţin discrete, suficient de vizibile pentru a-l reintroduce pe Băsescu în atenţia publică. Plimbări pe la zilele comunelor, pe la mânăstiri, întâlniri cu simpatizanţii de pe Facebook şi alte tăieri de moţ. Mesajul care trebuia livrat era clar: Băsescu există încă şi se mişcă. Ieşirea de ieri anunţă intrarea în ultima etapă.

Iar ultima etapă e o mişcare de alba neagra. Mişcarea aceea în care escrocul profită de momentul când fraierul nu e atent şi întoarce masa cu totul. E exact ceea ce îşi propune Băsescu să facă acum, inventând tema unui noi referendum. Practic, prin această mutare, Băsescu ia rolul de până mai ieri al USL, reluând o temă populară/populistă, precum reducerea numărului de parlamentari şi opunând-o USL, care, nu-i aşa, a adus Parlamentul la peste 500 de parlamentari! Cu acest pretext Băsescu poate bloca tot demersul USL de revizuire a Constituţiei ( revizuire care oricum e discutabilă sub multe aspecte!). Ce poate face USL acum, la un astfel de referendum? Să îşi susţină propria viziune despre viitorul Parlament, opunându-se lui Băsescu şi unei viziuni tembele, dar populare, asumându-şi riscul de a fi înfrânţi la referendum? Să susţină propunerea lui Băsescu, extinzând coabitarea şi îndepărtându-şi de tot susţinătorii? Campania pentru referendum îl poate ajuta pe Băsescu să fie foarte prezent, criticând guvernarea USL, livrând mesajele populiste care, să fim serioşi, pot în continuare prosti un segment semnificativ din “înţeleptul” electorat românesc.

Ponta se află într-o situaţie complicată. De acum vor începe să sosească facturile coabitării, iar astea sunt mari şi se plătesc în procente. Multe procente. Un nou demers de suspendare e aproape imposibil, susţinerea de care s-ar mai putea bucura acest demers e redusă, Ponta are deja reputaţia de coabitac, iar electoratul său se simte deja trădat. Premierul trebuie să facă rapid o alegere, între aliaţii din USL şi electoratul care l-a dus la Victoria şi coabitarea cu Băsescu, care speră să-i aducă sprijin occidental pentru viitorul său politic. Complicată alegere.—-….

ValVerde 13-06-2013 - 21:22

„Hai să văd cine îl va condamna pe cel care a aprobat instalarea în ţară a unor antene. Unde scrie asta ? Mai ales când ai grijă să spui că aceste antene te vor proteja de nu ştiu ce pericole. Sau cine va condamna pe cel care penetrează pânza freatică şi găureşte pământul, mai ales dacă promite că aşa va da energie ţării cât să nu mai aibă unde să o pună.”

===

Cine o sa-l condamne pe cel care ne face sa murim de ris cind isi da cu parerea despre lucruri de care nu are habar ????
Ar trebui data o lege impotriva paiatelor cu pretentii de ziarist.
Are si umorul involuntar o limita peste care devine periculos.

digital 13-06-2013 - 21:58

ți-au schimbat amerlocii încadrarea, din măturător în vidanjor?!

Pribeagul 13-06-2013 - 23:04

🙂

“Românii obişnuiţi au avut o experienţă cu mult mai rea decât britanicii a acestei globalizări necontrolate. Ei sunt aceia cărora le-au dispărut locurile de muncă şi care au văzut preţurile explodând, doar pentru ca România să poată fi proclamată economie de piaţă. Companiile de stat şi cele de utilităţi au dispărut sau au fost vândute pentru a fi înlocuite de firme germane şi austriece care realizează nişte profituri de-ţi lasă gura apă, afirmă Tom Gallagher”

„În răspunsul primit de partea română, în data de 31 mai, s-a menţionat faptul că impactul preţului energiei asupra competitivităţii industriei europene reprezintă o problemă de interes pentru Comisie.
‘Comisarul a arătat că preţul gazelor de pe piaţa locală trebuie privit în perspectivă, raportat la preţurile de pe piaţa UE, menţionând că în anul 2011, preţul reglementat pentru consumatorii industriali din România era cel mai mic din Uniune. Răspunsul oficialului european include recomandarea de a respecta calendarul de liberalizare,…”

Glumetii astia voluntari or fi si ei niste paiate?

Adica pretul energiei face economia noastra atit de competitiva incit se pune problema ca va duce la faliment economia UE.

Asta da gluma. 🙂 🙂 🙂

ValVerde 13-06-2013 - 23:25

Nu Pribege.
Ceea ce vor sa spuna e ca toata lumea trebuie sa joace dupa aceleasi reguli.
Nu-ti plac regulile jocului?
Ia-ti jucariile si du-te acasa.
Dar daca vrei sa joci in grupa mare, nu poti subventiona energia.

Pribeagul 13-06-2013 - 23:29

Imi pare rau, raspuns gresit.

Se pare ca in scurta vacanta care ti-ai luat-o, n-ai dat peste ceva teorii economice mai noi, ai ramas tot la cele vechi. 🙂

ValVerde 13-06-2013 - 23:31

Lumineaza-ma !!!

Pribeagul 13-06-2013 - 23:43

Gallagher si comisarul nu-ti asigura destula lumina?

Ai nevoie de luminarea lui Diogene? 🙂

ValVerde 14-06-2013 - 00:46

Tu esti cel care aduce in discutie noi teorii economice. Nu te sfii. Invata-ma care sint alea.

Pribeagul 13-06-2013 - 22:49

🙂

„Are si umorul involuntar o limita peste care devine periculos.”

ValVerde, esti serios sau glumesti? 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-06-2013 - 22:51

OH, nu RO,

Wakka de cand este in tabulatie libera,

Rumega si Rage !

ValVerde 13-06-2013 - 22:55

„ValVerde, esti serios sau glumesti?”

===

Glumesc, Pribege !
Adevarul e ca nu ma mai satur de ris de cite ori comite Neacsu cite un articol din asta, combativ 🙂

Pribeagul 13-06-2013 - 23:10

Tinind cont de faptul ca „Jocul trădării şi al întâmplării” ne-a facut ba colonie UE, ba cei mai competitivi din UE, poate chiar de pe mapamond, risul tau este reactia potrivita.

ValVerde 13-06-2013 - 23:21

Nu e “Jocul trădării şi al întâmplării”

E Neacsu care fabuleaza.

Pribeagul 13-06-2013 - 23:39

Considerentele lui Gallagher si ale comisarului se bazeaza pe niste realitati create de “Jocul trădării şi al întâmplării” si, as adauga, de nepricepere, nu pe fabulatii.

ValVerde 14-06-2013 - 00:44

Daca nu spui concret care sint realitatile pe care le evoci, esti si tu un fel de neacsu care are un gind despre o banuiala cu privire la ce a auzit in tirg.

salut 14-06-2013 - 03:33

@Pribeagul

Ai un puseu de masochism, probabil. Sau vrei sa castigi vreun Nobel, ceva, de genul ” primul dresor care a facut vaca sa cante pe note”

ValVerde 14-06-2013 - 04:05

🙂
Salut boule !!!

Pribeagul 14-06-2013 - 23:02

@ ValVerde,

Te lasi greu, sa reluam. 🙂

Domnul Neacsu s-a remarcat in ultima perioda prin articole de sinteza a evenimentelor petrecute in tara. Ca urmare am considerat nedrept atacul tau, mai mult ca abordarea ta a facut referire la scut, domeniu pe care datorita pregatirii sale este de presupus ca dl Neacsu il stapineste bine, si la gazele de sist, problema nou si inca controversata la nivel european. Avind in vedere ca in tara forajele se vor face in locuri apropiate de aglomerari umane, mai mult, chiar in zone turistice, si nu la dracu in praznic ca prin pustiurile americane, se are in vedere pericolul potential de contaminare a pinzei freatice, precum si de amorsare a seismelor in zona seismica. Asa ca este normal ca cetateanii sa faca analiza acestei problematici.

Domnul Neacsu are dreptate in ceea ce spune. Ca este asa, adica “Jocul trădării şi al întâmplării” + amatorismul si nepriceperea fara limite are rezultate catastrofale pentru viata romanului obisnuit este confirmat si de observatiile strainilor, nu nu mai ale romanilor. Exemplul actual si relevant sunt concluziile desprinse de Tom Gallagher din analiza realizata:

– locurile de munca au disparut;
– acolo unde se pot găsi totuşi locuri de muncă, salariile sunt atât de derizorii încât nu pot acoperi de obicei nici măcar cheltuielile de bază ale traiului de zi cu zi;
– preturile au explodat;
– companiile de utilitati au fost vindute strainilor “care realizează nişte profituri de-ţi lasă gura apă”;
– urmarea logica: Nu este deloc de mirare că a avut loc un enorm exod al românilor, la care au luat parte mulţi dintre cei mai valoroşi şi mai inteligenţi cetăţeni ai ţării.

Concluzie finala: România a devenit practic o colonie economică a statelor ce formează nucleul UE.

Deci ai intreprins un atac nedrept, gratuit si… esuat. 🙂

Mai mult, vrei sa pui si friu umorului, fie el si involuntar. 🙂

Umor periculos? 🙂

Pribeagul 14-06-2013 - 23:16

@salut

Simtamintele tale adinci si statornice fata de VV reies din faptul ca-l amusini neobosit si-l alinti cu vorbe dulci. Si reciproc, VV nu se las nici el. 🙂

Cit despre masochism, placerile sunt diverse si variate. Unii simt placerea in loviturile cnutului, obligatoriu cu multe sfircuri si impanat cu spini pe linga alicele de plumb. Altii, cum sunt Socrate si Theaitetos in frumusetea dialogului si a luptei de idei – or fi fost si astia masochisti? 🙂

Cit despre Nobel, vrei sa ramina Huhu singurul aspirant? 🙂

ValVerde 15-06-2013 - 00:42

@Pribeagul
Ca intotdeauna, ai dificultati de intelegere.
O fi din cauza ca traiesti in Romania si limba materna are deviatii in democratie sau e legat mai mult de persoana ta?

1. Neacsu nu porneste dezbateri. As fi primul sa particip. Neacsu emite verdicte: „exploatarea gazelor de sist nu e buna” si „scutul e rau”
Mai mult, dovedind ca e ignorant in probleme legale, cere ca cei care nu sint de acord cu el sa fie trasi la raspundere.
(Paranteza: cei care au luat deciziile astea sint reprezentanti legali ai poporului. Daca au respectat legea, chiar daca decizia se dovedeste nefericita, ei nu sint cu nimic culpabili. Daca Neacsu vrea sa-i traga la raspundere, trebuie sa dovedeasca ca au incalcat legea.)

2.Revenind la gazele de sist, Neacsu are tot dreptul la opinia lui (ca nu sint bune, sint poluante, etc) dar daca vrea sa fie luat in serios, trebuie sa spuna pe ce isi bazeaza opinia, in mod concret, nu asa ca Huhu, cu care are afiliatii intelectuale.
Sa ceri tragerea la raspundere a celor care au aprobat exploatarea gazelor de sist pentru ca asa i-au spus lui vecinii din bloc, e o idee hilara.

Acum intelegi de ce ma umfla risul?

3.La fel cu scutul. Este o decizie politica, luata de politicienii pe care votul democrat al romanilor i-a pus in fruntea tarii ca sa-i reprezinte. Cita vreme nu poate arata ceva ilegal, Neacsu e doar un bufon mizgalici.

Restul comentariului tau cu romanii plecati, cu nu avem de lucru etc l-am citit in fuga. Banuiesc ca e acelasi refren al neadaptatilor conditiilor noi.
Idem cu colonia si restul zarzavatului. Nu iti place? Porneste o miscare politica care sa propuna schimbarea dupa cum ai vrea tu.
(Poti defini ce vrei?)
Neacsu bula si salut sint primii care se vor inscrie. Ala micu, Ciuciu, vine si el din inertie.
Dar cu asta risti sa termini rezervorul de frustrati…
Stii tu…cei care-l pling pe Ceausescu.

Antibasistul 15-06-2013 - 15:12

ValVerde(vaca verde) este evreica Seherazada din forumul ZIUA, ESTE ACELASI STIL DE IMENSA PROSTIE IMENSA, ZGLOBIE!

CONGO 15-06-2013 - 15:22

Antobostanu dreak, nu vezi ce portocaliu esti?
BASISTULEEEEE!
PTIU!

Antibasistul 15-06-2013 - 16:30

Io-s PRO USL, retardatule EVREU basist CONGO!!!!!

CONGO 15-06-2013 - 16:46

@ Antibostanu

Esti tu usl-ist cum e Becali liberal!
Da-te dreak de antenar platit.
Ai vazut ce-a patit-o nen-to Vadim, il azvarlira din PRM.

Antibasistul 15-06-2013 - 16:50

Seherazada-si lua masca ValVerde sa pacaleasca oamenii!

urbos 15-06-2013 - 16:54

E posibil…cam pute a usturoi.

CONGO 14-06-2013 - 02:28

Deci care e concluzia despre Teflon, sef pe la PSD, pe care aluneca toate criticile, si le mai scutura frumusel cu dosul palmei de pe maneca, daca totusi unasau doua intarzie sa alunece si sa cada jos?
Nu m-ar mira sa-si schimbe numele partidul in PST (social teflon) pt ca aluneca in Parlament orisice ai face.

salut 14-06-2013 - 03:35

🙂 B-) :O 🙁 =-O :-* :-\

Amu Zatos 14-06-2013 - 16:15

ValVerde ˝Ceea ce vor sa spuna e ca toata lumea trebuie sa joace dupa aceleasi reguli˝

Amuzant prin infantilitate.Aiasta nu se poate.Daca s-ar impune ca pretul resurselor sa fie acelasi peste tot, atunci ar veni la pachet si cerinta ca pretul fortei de munca sa fie acelasi peste tot.Si forta de munca e o resursa.Dar cum nu se cere ca salariile sa fie aliniate la nivelul celor din UE (numai pretul gazelor trebuie aliniat), inseamna ca nu se joaca dupa aceleasi reguli pe tot terenul, depinde de zona.Daca s-ar aplica regulamentul unic ar insemna sa se elimine avantajul utilizarii unei forte de munca ieftine prin impunerea unor salarii la nivelul UE, la fel cum se cere alinierea pretului gazelor.
Pretul fortei de munca e ok sa fie mic, pretul energiei nu-i ok sa fie mic.Depinde de resursa.Regulile difera, in functie de zona terenului.In careul mic, in careul mare, pe linia de mijloc sau pe linia de tusa, regulile sint diferite.Niciodata nu va juca toata lumea dupa aceleasi reguli ca la fotbal.

salut 14-06-2013 - 18:48

@ amuzatul

Tine aproape. Vacuta Verde – cu nume de forum Val Verde- ne delecteaza periodic cu umorul infantil. Ea insa nu-si da seama, ceea ce sporeste amuzamentul. La ea lucrurile sunt simple: dupa Mos Nicolae vine Mos Craciun…si cucul canta…canta

ValVerde 14-06-2013 - 18:51

Ceea ce nu intelegi ti se pare amuzant…reactia intelectelor simple…

ValVerde 14-06-2013 - 18:48

Amu Zatos, concentreaza-te cind citesti.

Nimeni nu spune ca pretul resurselor sa fie impus de la „centru” si egal pentru toata lumea.

Aceleasi reguli pentru toata lumea (cunosti semnificatia cuvintului „reguli” ??)
inseamna ca modul cum se stabilesc preturile sa fie acelasi pentru toti.
Iti silabisesc: regula de baza impusa tuturor celor care vor sa joace, e ca preturile sa fie determinate de fortele pietii libere.

In exemplul tau, salariile vor fi diferite, pentru ca cererea si oferta e diferita.
In cazul gazelor naturale, pretul trebuie stabilit pe aceleasi regului: cererea si oferta, sau mai simplu, pretul impus de piata libera.

Ceea ce nu se accepta, e sa creezi avantaj competitiv artificial prin subventii.
Acum intelegi ? Pretul gazului nu poate fi subventionat, pentru productia de bunuri materiale, intr-o tara care vrea sa-si vinda produsele, libere de taxe si impozite, pe piata comuna europeana.

digital 14-06-2013 - 19:34

mătta-i liberă,mă vitălăule?!
păi dacă-i liberă ca piața de ce n-o dai la preț avantajos?!
cretinul e tot cretin, vorbește de cerere și ofertă, da cu prețuri impuse de unii și de alții!
PIAȚA LIBERĂ însemnă prețul fiecăruia, dacă îți convine cumperi dacă nu , du-te-n mătta de împuțit!

Europeanuul 14-06-2013 - 19:52

Skinheadule, in Romania piata gazelor este monopol de stat. Statul subventioneaza consumatorii casnici, sub pretextul ca veniturile sint mici. Pe cealalta parte statul subventioneaza si marii consumatori (de talia patrihotului Ioan Niculae). Politicienii capuseaza si ei cat pot pe acolo si mai finanteaza o campanie electorala, doua cu restul… si cu ce mai ramane. Si iata asa ciuciu bani la buget (politicienii au corupt electoratul cu subventiile lor).

digital 14-06-2013 - 20:02

Europeanuul
14-06-2013 at 19:52

Skinheadule, in Romania piata gazelor este monopol de stat.
cretinul e tot cretin, vorbește de cerere și ofertă,super tare, nu-mi dau seama de unde o scoseși dar e sublimă!, du-te-n mătta de împuțit!
ai priceput mă handykapatule?!

urbos 14-06-2013 - 20:03

Vad ca s-a discutat aici despre preturi si despre salarii. Evident ca nici salariile nu pot fi la fel si nici preturile. Unde e putere de cumparare slaba, esti obligat sa vinzi mai ieftin de exemplu. Bineinteles ca intr-o economie libera, statul trebuie sa stea deoparte. Problema leprelor care guita despre economia de piata cand acuza subventiile(lucru corect in particular) este ca se caca pe ei atunci cand vine vorbe despre LIBERA CIRCULATIE A FORTEI DE MUNCA!
Sa nu mai grohaie englezu, neamtu, francezu si altii, despre preturi, atunci cand tot ei, se opun venirii fortei de munca din alte parti, desigur, la alte costuri, caci d-aia e piata libera.
Asadar pana nu se rezolva frumos cu toate regulile, e doar mancatorie de fecale. Ca „europeanuul”.

Europeanuul 14-06-2013 - 20:04

Skinhead-ule, pe linga faptul ca vorbesti mai pornografic decat tiganii mai dai dovada si de agresivitate. Esti un om de neam prost olteneee!

Europeanuul 14-06-2013 - 20:19

Urbosule, Germania, Austria, Anglia, Olanda, etc au cerut de mult liberalizarea pietei la energie (ridicarea subvenstiilor la gaze) si majorarea salariilor in general. Dar geniul carpatin Isarescu nu si nu (el este cu scoala veche) in mintea lui competitivitatea Romaniei consta in mana ieftina de munca si pret subventionat la energie.

Pribeagul 14-06-2013 - 23:43

1. „piata gazelor este monopol de stat”
Stau eu asa si ma gindesc, la ora asta tirzie, si mereu ajung la concluzia ca piata gazelor in scumpa noastra tar este monopol privat.

2. „statul subventioneaza si marii consumatori (de talia patrihotului Ioan Niculae).” Tot gindindu-ma in continuare, i-mi iese mereu ca statul nu subventioneaza nici un consumator mare. Chiar cu cele mai mici preturi din UE, companiile realizeaza niste profituri, cum zicea ala?, „realizează nişte profituri de-ţi lasă gura apă”.

Altul este cursul logic al secventelor care fac umorul nostru involuntar dulce-amarui. 🙂

Pribeagul 14-06-2013 - 23:46

„i-mi”
Se pare ca m-a inspirat Lordul in timp ce-i citeam versurile inspirate de legatura amoroasa dintre VV si salut. 🙂

urbos 15-06-2013 - 00:49

Eu ce-am spus? De stiut stiu sa ceara, cand vine insa vorba sa li se ceara, devin xenofobi si rasisti. Tot ei. Asta inseamna sa mananci fecale. Ca matale.

urbos 15-06-2013 - 01:54

Cat despre Isarescu, e clar ca a facut alaturi de Basescu, jocul celor care spoliaza acum Romania. Iar daca spun ca astia sint mafia ji daneasca si cozile lor de topor, o sa dai din gura ca prostu.

Pribeagul 14-06-2013 - 23:32

„regula de baza impusa tuturor celor care vor sa joace, e ca preturile sa fie determinate de fortele pietii libere.”

Si sigur aceasta regula este respectata mereu si pretutindeni de totii jucatorii, chiar cei de forta, cum s-a intimplat de pilda in timpul celor 2 socuri petroliere, cum se intimpla acum cu preturile diferentiate, „determinate de fortele pietii libere”, ale rusilor pentru diversii lor clienti europeni.

VV, „fortele pietii libere” si piata libera este o poveste frumoasa, un mit interesant aflat in niste carti prafuite. Cu anii, urmasii nostri vor ajunge sa-si faca toate cumparaturile la un singur magazin, apartinind unui singur producator. In prezent si mai ales in viitor, fortele care stabilesc ce si cum este si va fi sunt teoretizate in carti noi de economie. 🙂

ValVerde 15-06-2013 - 00:44

Pribege, ai spus ceva?

Nu esti de acord cu economia de piata ca principiu sau o descartezi pentru ca nu e aplicata cum trebuie?

Ai propuneri, sau doar lacrimi?

Pribeagul 16-06-2013 - 15:21

Economia de piata, economia centralizata. Auiureli. Exista o singura economie, aceea in care se desfasoara existenta noastra.

Nimeni n-a facut revolutii pentru economie, revolutiile s-au facut pentru existenta. Vezi revolutia din 1917 si aceea din 1989. 🙂

Antibasistul 16-06-2013 - 15:58

Revoluția din 1917 a fost facuta de evreii din Rusia PENTRU A ACAPARA, OBȚINE PUTEREA POLITICA, pentru ca puterea economica o aveau deja!

Pribeagul 16-06-2013 - 16:30

Revolutia din Rusia a fost facuta de cei multi si flaminzi, si mai ales fara speranta ca s-ar putea imbunatati ceva in viata lor.

La fel si revolutia din 1642 si aceea din 1789.

Cei putini si satui ar trebui sa invete temeinic aceste lectii cumplite ale istoriei.

Antibasistul 16-06-2013 - 17:00

Stimate domn Pribeagul te credeam mult mai bineinformat, ma tem ca TOMI un evreu infect a postat cu numele matale ACUM.

UnUL 16-06-2013 - 18:51

Idioțenia asta cu revoluțiile lumii (inclusiv cea chuineză?) făcute de evrei este de o i m b e c i l i t a t e și lipsă de documentre crase. Cum foarte bine spune „Pribeagul”, Revolutia din Rusia a fost facuta de cei multi si flamânzi, și mai ales fără speranță că s-ar putea îmbunătăți ceva în viața lor.
La fel și revolutia din 1642 din Anglia și aceea din 1789 din Franța.”
La Revoluția franceză din 1789 evreii nu au jucat absolut nici un rol (și, crede-mă, este unul din domeniile în care sunt hiper-documentat!), a existat un rol (mult mai puțin important decât se spune) al francmasoneriei (dar trebuie să fii bătut în cap ca să confunzi francmasoneria cu evreii; printre marii francmasoni francezi niciunul nu ara evreu!). La fel și la revoluțiile din 1848, revoluții ale claselor populare trăind în mizerie.
În cee ce privește Revoluția rusă, dacă printre liderii ei au existat câțiva evrei, precum Troțki, ei au fost minoritari iar rolul lor nu a fost dominant. Cei care debitează astfel de inepții ar trebui să mai punî mâna pe niște cărți (dacă știu ce sunt acelea!).

UnUL 16-06-2013 - 18:53

Idioțenia asta cu revoluțiile lumii (inclusiv cea chuineză?) făcute de evrei este de o i m b e c i l i t a t e și lipsă de documentre crase. Cum foarte bine spune „Pribeagul”, Revolutia din Rusia a fost facuta de cei multi si flamânzi, și mai ales fără speranță că s-ar putea îmbunătăți ceva în viața lor.
La fel și revolutia din 1642 din Anglia și aceea din 1789 din Franța.”
La Revoluția franceză din 1789 evreii nu au jucat absolut nici un rol (și, crede-mă, este unul din domeniile în care sunt hiper-documentat!), a existat un rol (mult mai puțin important decât se spune) al francmasoneriei (dar trebuie să fii bătut în cap ca să confunzi francmasoneria cu evreii; printre marii francmasoni francezi niciunul nu ara evreu!). La fel și la revoluțiile din 1848, revoluții ale claselor p o p u l a r e trăind în mizerie.
În cee ce privește Revoluția rusă, dacă printre liderii ei au existat câțiva evrei, precum Troțki, ei au fost minoritari iar rolul lor nu a fost dominant. Cei care debitează astfel de inepții ar trebui să mai punî mâna pe niște cărți (dacă știu ce sunt acelea!).

tomi 16-06-2013 - 19:00

HUHULE CREDEAI TU PE DREACU BESTIE, SE VEDE CLAR MANUFESTAREA SCHIZOFRENIEI CE TE MACINA PRIN IDEILE FIXE CE TE ODSEDEAZA. N-am postat pe forum de doua trei zile, sti bine ca eu vin doar cind trebuie de dat cu biciul si cu picioarele in kur, asa ca :==ma tem ca TOMI un evreu infect a postat cu numele matale ACUM.==, dupa cum te exprimai, adica domnul TOMI, te rog sa fi politicos imbecilule, el va fi cel care te va salva de suferintele vietii, zii tu cit sint eu de bun, sa pleci tu in iad, unde-i caldurica, nu te vor mai lasa aia sa postezi pe forum, doar bine si frumos, nu tu ospicii si toate belele ce le ai pe cap. Ba arabule, nu scapi tu de mina mea si daca te duci pe Luna cu Sputnikul, gulie, eu voi fi nasul tau tataie.

CONGO 16-06-2013 - 19:02

Antibostanu e o gramada de cct

CONGO 16-06-2013 - 19:05

Mai Tomi, mai!
Mergi la esenta, ce tot atata clampaneala la keyboard?
Iata exemplu:
Antibou=cct, Urbos=pst, Tache=si si

tomi 16-06-2013 - 19:12

Ma HUHU CIU ANTIBASHINA, nu te juca mult cu focul ca s-ar putea sa ma enervez. Auzi tu bestie. nu ma pune sa deschid un cont cu parola de 2000 de dolari pentru cine are sa-mi aduca amindoua urechile tale ca zau ca am s-o fac si nici nu trebuie sa ma obosec personal. Pentru banii astia multi ar fi dispusi sa-mi aduca toata cutia ta craniana dar nu o vreau ca s-ar speria oamenii ca de dreacu vazindu-l. mie mi-ar ajunge doar urechile tale sa le vind la licitatiie ca unicate in lume. Ma gulie inceteaza sa te legi de mine ca zau te aranjez cimete, crezi ca glumesc? Care imi preda urechile tale sau mi le trimite prim posta primeste parola, numele bancii si ia premia de 2000 de dolari, eu ca sa te ciuntesc cred ca am sa fac treaba asta HUHULE, acu sa te vad voinice.

UnUL 16-06-2013 - 19:19

Domnule Tomi, proștii nu trebuie să te enerveze ci să te amuze. Așa cum vă spuneam cândva, În ceea ce privește „lupta” mea cu turma de dezaxați urbos-digital-salut-antibăsistul-Tache-Mircea-surogatul de Cârpa ciuhu, etc. (care, evident, sunt mult mai puțini decât suma nick-urilor lor, unii postând sub mai multe!), eu nu încerc să îi conving de ceva. Mi-am dat de la început seama că e inutil, ei fiind prea „încremeniți în proiect”, adică prea bătuți în cap ca să iasă din cele 3-4 idei fixe ale lor, pe care le repetă până la i m b e c i l i z a r e în varii forme. Pur și simplu – profitând și de faptul că în acest semestru am un program destul de „aerisit” – care de altfel ajunge la final! – mă amuz copios scoțându-i din sărite și făcându-i să dea ce e mai rău și mai vulgar din ei. De multe ori i m b e c i l i t ă ț i l e pe care aceștia le scriu mă fac să râd în hohote, sau mă binedispun pentru câteva ore (deși, totuși, mă întristează să văd în ce hal de decădere intelectuală și morală a ajuns o bună parte a p o p o r u l u i român!).

tomi 16-06-2013 - 19:23

CONGO , citeste ce-am scris mai sus, ai si tu 2000 de dolari daca-mi trimiti poza lui HUHU CIU cu urechi iar dupa „EVENIMENTUL FATAL” fara urechi. Auzi amice, mie mi se renteaza aceasta investitie, cei 2000 plus 2000 pentru tine, adica cam 4000 daca nu am gresit la calcule, este cam 3/4 din salarul meu pe luna, sau chiar mai putin, in medie iau neto cam 6000 de dolari pe luna, deci 2/3 din salar. Ce zici amice facem tirgul,? dar vezi sa nu cumva sa ne fuga imbecilul, cred ca Parpanghel, este dispus sa cumpere urechile Antibeshinei uite acum cinci minute m-a sunat si-mi ofera deja 4500 dolari pe setul de urechi. Pina la urma mai si cistig pe afacere.

CONGO 16-06-2013 - 19:25

@ Tomi

Uf, ca e complicat, timite ti poza si banii

CONGO 16-06-2013 - 19:26

ti = tu

CONGO 16-06-2013 - 19:29

@ HUHU ANTIURECHE

Stiu un doctor, am si vorbit, pt 2000 nu mai ca le coase la loc, dar nici nu se vede si fara dureri. Facem afacerea?

tomi 16-06-2013 - 19:32

UnUL , domnule profesor, va spun clar ca gresiti. Aceste „creatii diabolice” de pe forum, urbos, digital, tache, huhu-antibashina(care-i arab),salut,ereticul sint un procent sub 1% din neamul romanesc, am statistici clare, nu fiti pesimist, domnule, vor disparea calcati in picioare de multime. Eu sint mult mai optimist in ceea ce priveste sanatatea neamului romanesc, cred in popor si-l iubesc,cine s-a nascut in Romania ramane patriot pe vecie.

tomi 16-06-2013 - 19:39

CONGO, esti total, unu,m-ai facut sa ma ud in chiloti de ris, doi te rog sa ceri premiul Nobel de la Antibashina, da-ti revine tie pentru merite deosebite.:
=-=-=-=-=
CONGO
16-06-2013 at 19:29 @ HUHU ANTIURECHE
=-=-=-=-=
ASTA ASTE PERLA ANULUI, MERITI SA FI DECORAT BAIETE.

tomi 16-06-2013 - 19:40

ASTA ASTE=ASTA ESTE

Antibasistul 16-06-2013 - 21:02

UnUL fara creier basist EVREU, fara creier te-ai nascut, ca toți basistii, fara creier veu muri, AMIN!

UnUL 16-06-2013 - 22:02

B ă ș i n e l, văd că repeți până la suprasaturație cele 3 idei fixe, nereușind să articulezi mai mult decât o frază. Nu cred ca asta ai învâțat ăn Australa, nici chiar dacă nu ai servit ca translator decât pentru canguri.

Europeanuul 14-06-2013 - 19:34

@Amu zatos

Industria romaneasca desi beneficiaza de cele mai mici preturi din UE la energie si de cele mai mici salarii se afla pe unul din ultimele locuri la capitolul competitivitate. Degeaba ai pretul mic la energie daca consumul este dublu pentru a produce acelasi produs in Germania.

Antibasistul 14-06-2013 - 20:39

E logic prețul energiei va fi marit pina la sfirsitul lui 2014, puținele fabrici care mai sint, vor fi inchise, Romania va cumpara tot din Germania care va devenii tot mai bogata.!

Facturile romanilor vor creste mult, la fel toate prețurile, cresterile vor fi pentru mulți insuportabile, saracia va fi din ce in ce mai mare pentru majoritatea populației!

Prin distrugerea industriilor est europene de catre acerba concurența a industriei germane, țarile din est, si Romania nu mai produc, SINT DOAR AMARITE ȚARI, PIEȚE DE DESFACERE ALE TOT MAI BOGATEI INDUSTRALIZATEI GERMANII! Nu e fair, NU e corect!

CONGO 16-06-2013 - 19:07

UITE TOMI LA BOUL ASTA!
Aici a bunghit-o

CONGO 16-06-2013 - 19:11

dar, ca tot bou cretin de cct sicare suge mula, a uitat sa zica ca 90% din germani plus Merkel din tata in fiu sunt ji dani

Antibasistul 16-06-2013 - 21:12

Germanii nu-s ji dani, sint sclavii ji danilor!

UnUL 16-06-2013 - 22:04

B ă ș i n e l ăsta e bolnav rău de tot. Are clar nevoie de cămașă de forță.

Florin 16-06-2013 - 22:10

Huhule, germanii si americanii traiesc in era antropocena, secolul 21, iar tu esti sclavul ideilor secolului trecut si a trogloditului Ion Coja 😉

ttp://vimeo.com/23237102
ttp://www.youtube.com/watch?v=Eird1rcI8wA

Antibasistul 16-06-2013 - 22:36

Mai informați-va!

jan dinu 15-06-2013 - 01:10

Dobitocii cum sunt romaniii …
NU gasesesti in restul lumii
Shi-au dat foc la coviltir …
Ca sa intre in delir…
Au vindut tot ce-au putut
Jucind tzara la barbut…
Neamu prost – jegos – falos ..
AZI nu are nici-un rost !!
JD-USA (americanu)

urbos 15-06-2013 - 01:44

Asa e tigane.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 15-06-2013 - 06:59

Ce-o fi in inima d-lui Neacsu dupa ce vede ca i-a aparut editorialul pe net, cind apar comentariile forumistilor? Cum poti sa-i explici cuiva ca nu ai spus ceea ce el NU a inteles! Pur si simmplu, dupa ce vezi „reactiile” la „scrisul tau” dai a lehamite din mina si scuipi: „Pai, bine, dom’le, ce mama ma-sii? Ce-am zis eu si ce-au inteles panaramele astea ? De unde si pina unde imi rastalmacesc astia spusele mele? In ce tara traim?”

D-ului Neacsu nu-i „prea” ies editorialele pentru ca – zic si eu nu dau cu parul – sunt prea … abstracte? S-ar putea. S-ar putea ca editorialele d-lui Neacsu sa fie ca picturile abstracte la care se uita o gramada de aiuriti si nici unul nu intelege nimic! Sau daca inteleg, inteleg exact ceea ce pictorul nu a vrut sa deseneze. Dar ce poti sa mai zici cind te plimbi printre „privitori” si-i auzi cum vorbesc „pe soptite” despre ceea ce vad? Apropo, acum trei saptamini am vazut o expozitie Picasso. Era ultima zi de vizita. Lumea multa, ca la „urs”. Era o coada cam de vreo 50 de metri cu cite zece persoane pe rind. Cind, in sfirsit intrai, ce sa vezi? O multime de oameni in fata unor tablouri „zpacite”, abstracte, la care se uitau ca „forumistul” la luna plina! Linga tablouri statea lipit de perete o bucata de plastic pe care era incrustat un text. Toti, dar absolut toti „aiuritii” se aplicau sa citeasca bucatica de plastica, doar-doar, credeau ca acolo vor gasi explicatia tabloului. Oha! Pe acele bucati de plastic scria perioada cind pictorul a pictat acea pinza sau cind a desenat acel desen, nici pomeneala de descriere a tabloului, asa ca, deamagita, turma iesea repede afara , adica, asa cum intrasec, injurindu-se in mintea lor ca si-au pierdut timpul de pomana, dar cu o oarecare satisfactie machiavelica: „am fost la Picasso, domnule!” Cam asa se comporta si multi dintre cei care-l „citesc” pe (domnul) Neacsu ! E grea pictura abstracta, sunt grele editorialele lui Neacsu! Imi aduc aminte ca la un moment dat ii explicam fetei mele un tablou pe care ea se forta sa-l inteleaga. Dupa ce i-am explicat, fatza ei s-a luminat si a trecut cu repezeala la urmatorul tablou. Intelesese „tehnica maestrului” si se comporta ca unul care, in sfirsit, reusea sa distinga imaginea unei poze in 3d. Acum totul i se parea simplu. Dupa noi, am observat ca se tineau „scai” vreo 6 persoane. Ca sa „ma” rid i-am spus fetei ca tabloul la care tocmai ne oprisem reprezenta o scena de sex nebun. Imediat, locul din fata tabloului a fost ocupat de urmaritorii nostri si cautau „scula”: „Asta e, ba! Im? Ce zici? Nu prea semana, ba, poate e asta. Da, da, e asta. Ba nu. …” Aflasem. Toti erau romani. Tineri! Si romani pe de-asupra. … Ce-o fi in inima lui Neacsu cind vede ca opera lui NU este inteleasa de nimeni? Oare, nu se intreaba si el, asaaaa, „hamletian” : De ce mai scriu, daca nimeni nu (ma) pricepe? Ia sa-mi (mai) schimb si eu „stilul”, sa-mi mai indulcesc „fraza”, sa scriu mai „clasic”, sau pe „limba boului” (cum se mai zice!) Da, domnule Neacsu, asa este, nu sunteti inteles. Fraierii nu au capacitatea intelectuala sa va priceapa ideile. Ramineti un „neinteles”, un abstract. Cu astfel de talente ar trebui sa va infiintati un partid, ce mama naibii? Numai Firea? Numai Firea? De cea poate si mata nu?

ValVerde 15-06-2013 - 07:10

Hahahah Cameluto, trebuie sa faci spagat intelectual periculos ca sa-l compari pe neacsu cu Picasso, dar ce sa-i faci…fiecare cu gusturile si abilitatile lui…

1. De ce nu ne explici tu in termeni pamintesti ce vrea sa zica geniul popotei ?
2. Daca Neacsu e un „neinteles” si un „abstract” fara multa trecere la gloate, de ce-l indemni sa-si faca un partid? Crezi ca acolo va fi inteles sau ai o inclinatie diabolica si vrei sa-l vezi deceptionat inclusiv pe plan politic?

neacsum 15-06-2013 - 23:28

gfdgijrighjerjroj,
Nu stiu cat de ermetice ti s-o parea opiniile mele, dar in mod cert, comentariile colegilor in mod cert nu le-ai inteles si cred ca mai trebuie sa stai pe langa tablourile alea ca sa capeti indemanare.Oricum ironia dumitale a fost suficient de fina, incat sa ii faci pe unii sa cada in plasa ca romanasii aia tineri cu sexul.In ceea ce ma priveste, as putea sa iti spun ce a spus fiecare dintre cei care comenteaza articolele mele, si chiar sa iti spun si ce anume pasaj din articol a fost incrimunat numai daca imi spui cine anume a comentat. Nu am sa dau nume, ca sa nu dea gelozia in careva, dar sunt unii care ma critica pentru ca am scris depre Basescudeci, indiferent ce, deci sunt uslas , altii ca m-am legat de Pontadeci sunt liberal, altii ca m-am legat de Antonescu, deci sunt PSDist, altii ca m-am legat de americani deci sunt comunist, altii ca m-am legat de unguri deci sunt sovin, altii ca ma leg de toti si sunt inconsecvent, altii ca scriu despre gazele de sist sau Rosia Montana deci sunt ultranationalist, altii vor sa dai si detalii tehnice care au fost prezentate peste tot iar daca le prezint spun ca am dat cu copy paste sau spun lucruri care se stiau, altii se supara cand scriu despre militari, altii ca de ce nu scriu si despre profesori,in fine altii se supara pur si simplu pentru ca scriu, indiferent ce. Ei bine domnule lffbfnnvnf, asa cum fiecare dintre dumneavoastra si-a stabilit un ziar, un jurnalist sau un tip de articole pe care le cauta si le baga in seama, cu sau fara un scop anumedeclarat sau nedeclarat, platit sau din placere, si eu imi rezerv dreptul de a baga in seama comentariile sau postacii care consider ca merita citite/cititi si raspund acolo unde se vede ca intentia era de a comenta subiectul, nu persoana. Din cauza asta si nu alta nu mai raspund de mult unor postaci care se basica programat. Sper ca raspunsul meu a fost destul de simplu ca sa fie inteles si de cei care nu inteleg picturile lui Picasso.

neacsum 15-06-2013 - 23:32

Îmi cer scuze pentru greselile din prima fraza, luat de val nu am mai verificat textul. Rectific, ”Nu stiu cat de ermetice ti s-or parea opiniile mele, dar in mod cert, comentariile colegilor nu le-ai inteles si cred ca mai trebuie sa stai pe langa tablourile alea ca sa capeti indemanare.”

Pribeagul 16-06-2013 - 15:45

🙂

Ce ste de neinteles in editorialul domnului Neacsu? Desfasurarea este simpala: „Jocul tradarii si al intimplarii” face ca „Ei se bat şi noi ne alegem cu capul spart, cu coastele şi mâinile rupte.”

Oricit ai vrea sa-l pui intre paranteze pe domnul Neacsu, care prin stradania lui, el ramine un domn, la fel ca domnul Hari (pe unde o mai fi? 🙂 ), ca domnul Stan…

„zic si eu nu dau cu parul”. Este si asta o solutie, asta.. a da cu parul, dar de… perspectiva. Inca mai avem sperante ca democratia noastra va da rezultatele asteptate.

Oricit de neintelesa or fi editorialele domnului Neacsu, ele iti ofera prilejul de a posta comentarii foarte interesante. 🙂

Te asteptam cu drag, mereu. 🙂

Tache 17-06-2013 - 08:07

Romanii sunt cel mai idiot popor din Europa. Toti le sunt dusmani. Ei sunt rusofobi, maghiarofobi, slovacofobi, sarbofobi si chiar bulgarofobi. Dementa romaneasca este completa… In halul asta i-au adus evreii….

http://www.youtube.com/watch?v=Ysu5mqMvIQc&list=RD02F4T8zhOeeg4

UnUL 17-06-2013 - 09:59

Sigur – pentru toate tarele poporului român tot evreii sunt de vină! Ai o logică îmbârligată precum coada p o r c u l u i.

Tache 17-06-2013 - 08:27

Pacat ca romanii NU au putere creatoare….si sunt un popor asa de inferior si de nerespectat. Spre deosebire de slovaci….

http://www.youtube.com/watch?v=jljX-oJH7SY&list=RD02F4T8zhOeeg4

Tache 17-06-2013 - 08:34
Tache 15-06-2013 - 07:37

Lucifer son of the mourning, I’m gonna chase you out of earth!
I’m gonna put on a iron shirt, and chase satan out of earth
I’m gonna put on a iron shirt, and chase the devil out of earth
I’m gonna send him to outa space, to find another race
I’m gonna send him to outa space, to find another race

Satan is an evilous man,
But him can’t chocks it on I-man
So when I check him my lassing hand
And if him slip, I gaan with him hand

I’m gonna put on a iron shirt, and chase satan out of earth
I’m gonna put on a iron shirt, and chase the devil out of earth
I’m gonna send him to outa space, to find another race
I’m gonna send him to outa space, to find another race

Him haffi drop him fork and run
Him can’t stand up to Jah Jah son
Him haffi lef’ ya with him gun
Dig off with him bomb

I’m gonna put on a iron shirt, and chase satan out of earth
I’m gonna put on a iron shirt, and chase the devil out of earth
I’m gonna send him to outa space, to find another race
I’m gonna send him to outa space, to find another race

Satan is a evilous man,
But him can’t chocks it on I-man
So when I check him my lassing hand
And if him slip, I gaan with him hand

http://www.youtube.com/watch?v=uijFctBM47M

ValVerde 15-06-2013 - 07:57

Cumbaya my Lord…cumbaaayaaa !!!!

Tache 15-06-2013 - 08:13

NU !!! Gresit !

Este …. Soleil, soleil……..

http://www.youtube.com/watch?v=rm_bhJ7-ddA

Tache 17-06-2013 - 05:52

Frumoasa melodie……actiunea este INTOTDEAUNA necesara…. Fara actiune nu suntem nimic…..dubla negatie…..in actiune sta PUTEREA !!!

Tache 17-06-2013 - 06:28

Si mai frumoasa Melodie…. Dumnezeu ii RADE pe necredinciosi…. Priviti Universul…cat de nefiresc si nenatural este organizat….Pentru cine are minte sa inteleaga….

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=AS1QA0uRhIQ&NR=1

HUMOR NEGRU 15-06-2013 - 13:13

Primul stat european care a introduce serviciul militar obligatoriu pentru femei
Parlamentul norvegian a votat vineri, cu o majoritate covârşitoare, în favoarea serviciului militar obligatoriu pentru femei pe timp de pace, Norvegia devenind prima ţară membră NATO şi primul stat european care introduce o astfel de măsură.
Norvegia introduce serviciul militar obligatoriu pentru femei
Drepturile şi obligaţiile ar trebui să fie la fel pentru toţi’, a afirmat parlamentara Laila Gustaven, o susţinătoare a legii. ‘Forţele armate au nevoie de acces la cele mai bune resurse, indiferent de gen, iar în prezent sunt recrutaţi în mare parte bărbaţi’, a adăugat aceasta, scrie Agerpres.
Norvegia se află în prima linie a luptei pentru egalitatea între sexe, impunând, de exemplu, tuturor societăţilor pe acţiuni să acorde femeilor cel puţin 40% din locurile din consiliile de administraţie. Miercuri, ţara a sărbătorit un secol de când femeile norvegiene au dobândit dreptul de a vota.
Femeile alcătuiesc jumătate din guvernul actual, iar liderul opoziţiei, Erna Solberg, este de aşteptat să devină cea de-a doua femeie premier a Norvegiei în urma alegerilor care se vor desfăşura anul acesta, potrivit sondajelor de opinie, care indică faptul că formaţiunea sa, Partidul Conservator, şi aliaţii acesteia vor câştiga o majoritate parlamentară.
‘Este un eveniment istoric. Pentru mine, este fantastic să scriu istoria, pentru forţele armate şi pentru femei’, a adăugat Gustavsen.
Norvegia şi-a redus forţele armate de la sfârşitul Războiului Rece şi cheltuieşte masiv în domeniul tehnologiei pentru a menţine o armată de dimensiuni mici, dar avansată. Femeile deja servesc în armată, dar din voinţă proprie. Ele alcătuiesc o zecime din forţele armate norvegiene, potrivit Ministerului Apărării.

CONGO 15-06-2013 - 15:47

NEA MARIN – PESEDIST SECRET, DE FAPT NE ZICE „TEFLON PRESEDINTE SI NU ANTONESCU”

1. zice coabitare, etc, bla-bla la greu – deci asta nu are modificari de constitutie, e destept sa nu se intepenesca in contradictii, chiar cu cu cel mai reputat (facut de antele, nu in realitate) bataios si incapatanat – Base. Adica si opusul lui Antonescu, care s-a dovedit rapezit, rau, ingamfat

2. zice ca si-a bagat baronii la puscarie – deci, dar nu mai e nevoie sa comentez. Inca o data opusul lui Antonescu, care repezit sa se infrateasca cu pungasul pungasilor

Antibasistul 16-06-2013 - 09:44

DISPARI JI DANE!

UnUL 16-06-2013 - 10:06

Altceva mai știi, c r e t i n fascistoid ?

Antibasistul 16-06-2013 - 13:42

DISPARI SI TU JI DANE BASIST, FARA CREIER CA TOȚI BASISTII!

UnUL 16-06-2013 - 14:10

TOT I D I OT, TOT I D I O T? Pun pariu că dacă am putea reconstitui exact 10 generații din arborele genealogic al fiecăruia (la mine e mai ușor, la tine mai greu!), la mine nu s-ar găsi decât români, în vreme ce la tine s-ar găsi și ceva sânge evreiesc, grecesc, etc.

Antibasistul 16-06-2013 - 14:19

Faci Romania de rusine cu imensa ta prostie BASISTA!

UnUL 16-06-2013 - 14:25

Normal : atîta îți poate capul : la argumente nu poți răspunde decât cu mârlănii și vulgarități.

Antibasistul 16-06-2013 - 17:10

Ce mirlanie am scris deasupra postarii tale guoniule basist, ca toți basistii, AM SPUS DOAR ADEVARUL!

UnUL 16-06-2013 - 19:05

Ce mârlănie? Scuze de acuzație ; uitasem că a acuza pe cineva de p r o s t i e extremă este un gest de o eleganță maximă.

daniil 15-06-2013 - 23:14

NOTĂ LA ARTICOLUL „MAI ARĂTAȚI-MI O ȚARĂ” DE MARIN NEACȘU
Sînt nevoit să recurg la acest subterfugiu – publicarea notei de față la altă „rubrică” – deoarece, din pricini de politică redacțională și probabil că nu numai, intervențiile la articolul menționat au fost stopate. Nu m-a lăsat sufletul să nu îmi expun, însă, modestul punct de vedere – că doar d-aia există soluția cu pricina – asupra unui comentariu, al domnului Florin.
Iertare, cititorilor, dar de mult n-am citit prostii mai mari. Rar afli un viciu de logică mai deplin. O încîlcitură mai fără noimă și necontextuală. Cuvinte aruncate d-a-n proasta cu lopata „inima lui Stalin”, vorbe chircite care exprimă o poziție aberantă. Auzi, idioțenie! De ce n-a plecat Mareșalul în munți? Cît de tîmpit poți să fii să-ți pui problema ăst fel. Ca de Gaulle, peste Mînecă – păi el nu mai avea țară, nu avea alte soluții. Sau la Dobrița, ca Mișa Kingul Dezertoru’, de-a lăsat Țara vraiște din 23.08 pîn’ pe 12.09, iar apoi pentru încă 50 de ani. Personajul respectiv a ajuns doar pînă în zona subcarpatică și s-au volatilizat în Siberia peste 120 de mii de soldați români. Dacă, ferit-a Sfîntul, îl ajungea pe Rexuț pohta să lupte în munți… Așa trebuia, să facă, oare, Mareșalul? S-o șteargă englezește, să-și pună palma în cur? La ce-l duce mintea pe nea Florică, ce turbion are sub freză!
Bre nea Florinsternowitz, mata te-auziși, te văzuși? Invoci depășiri de mandat? Prostii! Știi tu sigur, parcă-ai fost acolo. Toți coțcarii politici istorici țopăiau la ofsaid, iar Mareșalul ar fi trebuit să fie fair play pe cîrca Țării. România era sfîșiată, la propriu, iar el să se joace de-a democrația cațavencilor. În vremea cînd toți s-au dat la o parte, Mareșalul a avut, însă, și a arătat public ceea ce s-a cam terminat mai apoi odată cu el. Ce nu mai pot cei de acum și nu vor ăia ca dumneata să priceapă – RĂSPUNDEREA, ASUMAREA POVERII, SACRIFICIUL, ONOAREA !!! Toate măsurile pe care le-a luat au logică în contextul războiului, fiindcă atunci nu era vreo serată dansantă. Puteți să-i puneți pe spinare ce vreți, deportări și alte astea. Și să rîcîiți cît v-or ține puterile cu ghearele jegoase pe chipul său – nu va rămîne nici o urmă. Și nu afirm asta numai visceral, deși recunosc că acum mă domină afectele. Mă doare fizic atunci cînd văd mîrșăvia aruncată de niște nevolnici asupra unui Om ce nu se mai poate apăra. Chiar așa, de ce nu l-o fi lăsat Carol pe fi-so la conducerea Statului? De fapt, singurul act ulterior de „curaj” al Voievodului a fost cînd și-a semnat abdicarea. De ce n-o fi luat el apoi calea munților, la luptă.
La momentul dat, Mareșalul a făcut ceea ce nu știu cine altcineva, în locul său, ar fi avut curajul să facă. A încercat să-și salveze Țara. De asta nu-l înghițiți unii de pe aici și holocuscrii voștri. Este exemplul statuar că se poate și în picioare, nu numai de-a bușilea amușinînd cu nasul prin găoazele diverse. A dus România la pieire? Care era alternativa? S-a văzut. Cei ce l-au trădat au luat-o apoi în pas alergător spre Sighet etc. sub conducerea înțeleaptă a întîiului rege comunist al țării, marele deținător al Орден „Победa”.
Da, a cauzat durere, dar pentru Țară se mai și moare. Se moare pe termen scurt, ca să supraviețuiască Neamul pe termen lung. N-ai văzut dumneata, pobabil, cît de adîncă este, încă, pe la est de noi trauma sovietică. Probabil că nu ai avut niciodată motive să faci opțiuni capitale. Poate doar ce cravată să asortezi la cămașa roșie – portocalie, galben-albastră sau roș-alb-verde. Și să comentezi o istorie pe care se vede treaba că nu o înțelegi. Ori te-a dat gata, te-a extaziat crăcănat, modelul stalinist, atît de drag loazelor comuniste.
Eu știu un ofițer românesc (slavă Domnului, în viață) care, în decembrie 1989, chemat fiind la o întrevedere de către sovietici, pe un pod la Prut, a luat cu el și a plasat printre bălării o piesă de mitralieră. Le-a spus servanților că dacă ridică de pe cap căciula, aceștia să deschidă focul și să-i radă pe toți cei de acolo. Inclusiv pe el. Asta însemna că au eșuat discuțiile cu rușii, iar ideea era ca, în perspetivă istorică, să nu se poată spune, vreodată, că muscalii roșii au intrat în Țară altfel decît peste trupurile românilor. Același tip simplu de filosofie pe care am evocat-o – răspundere, asumarea poverii, sacrificiul, onoarea. Nu l-a învățat nimeni și nici n-a primit ordin. A făcut-o din instinct de român. Așa cum cred că a procedat permanent și Mareșalul.
Încolo, e nimicul. Doar răutatea epigonilor cărora le pute unde nu vor ajunge niciodată. Așa că lăsați-l în pacea sa pe unul dintre puținii români neîntinabili, pupa-i-aș tălpile lui de Ion. Punct.

ValVerde 16-06-2013 - 00:36

„Așa că lăsați-l în pacea sa pe unul dintre puținii români neîntinabili, pupa-i-aș tălpile lui de Ion. Punct.”

===

Parerea ta…ai dreptul la ea.

Dar nu ai dreptate, eu sint cel putin la fel de roman ca tine si pe mine nu ma reprezinta un criminal.
Tara asta e asa de saraca ca nu mai avem alti eroi?

Ereticul 16-06-2013 - 00:58

@ Val Verde:
Se pare ca pe dvs. va reprezinta minciunile falsilor supravietuitori si negustorilor de ciolane imaginare si schelete fictive. Sau poate ca dvs. ii reprezentati pe ei, in incercarea de a stoarce despagubiri banesti nejustificate de la Statul Roman?

ValVerde 16-06-2013 - 03:08

Fabulati, d-le

Ereticul 16-06-2013 - 12:48

M-as bucura sa fie asa cum spuneti (sa fabulez), domnule Val Verde. Dar din unghiul meu eu va vad ca pe un roman care il condamna pe un fost sef al statului in baza unor povestiri imaginate de urmasii alogenilor care au actionat permanent impotriva Romaniei si romanilor.
Supun atentie dvs. o carte document scrisa de un preot roman in 1925, atunci cand nu exista Miscarea Legionara si nici nu se consumasera asa zisele „crime impotriva umanitatii”. Daca o sa o cititi cu atente, veti observa faptul ca, pe langa atrocitatile ungurilor sunt descrise si cateva fapte antiromanesti comise de catre „bunii cetateni” ai imperiului Austro-ungar de religie mozaica din perioada 1916 – 1920. Poate puteti dvs. sa raspundeti la intrebarea: daca la unguri comportamentul este de inteles (dar nu si de iertat), de ce s-au comportat asa si ovreii, care i-au desconsiderat, lovit, insultat, anchetat si jefuit pe romani intr-o perioada in care neamul nostru nu le facusera absolut nimic rau?

Cartea este in format pdf si o puteti descarca de aici: http://fastupload.rol.ro/15da59d4dd0923d9bbc8b17e99948039.html

ValVerde 16-06-2013 - 16:52

1. Pozitia mea se bazeaza pe lucruri concrete, nu pe ceea ce credeti dvs ca imi povestesc urmasii evreilor sau al tiganilor.
Odessa, Transnistria, Iasi sint greu de ignorat. Oricit de tare ati crede ca sint „facaturi”, eu nu va impartasesc opinia.
Dar unde nu exista loc de indoiala sint legile rasiste pe care le-a dat. Sint zeci, daca nu sute.
Daca nu ar fi decit astea, pentru mine Antonescu e un criminal.

2. Nu e nevoie sa citesc cartea. Va cred ca un autor descrie actiuni antiromane ale unor evrei din Ardeal. Sa spunem ca a fost asa, ba chiar sa spunem ca au fost inzecit mai multe decit povesteste preotul roman.
Eu nu accept culpa sau pedepse in masa. Nu accept vina prin asociere.
Evreii cu comprtament antiromanesc sint vinovati individual si nu putem pune blam pe comunitate pentru comportamentul unora.
Ei nu sint eroi, asa cum nu e nici Antonescu.
E ridicol sa justifici crime in anii 1941-44 cu ce s-a intimplat in 1916-1925
In plus, Antonescu este cu mult mai vinovat pentru ca el reprezenta Statul.

digital 16-06-2013 - 17:09

așa e vitălăule crimele nu sun t crime iar furturile nu sunt furturi!
imbecilul are impresia că crimele sau acțiunile criminale trebuie să aibă un anumit număr care dacă e sub standardul acceptat de el, nu mai sunt crime, iar dacă furtul nu este de câteva miliarde de dolari, ăla nu e furt!
o singură crimă este la fel ca milioane de crime precum un singur leu furat înseamnă furt!
hahaha!
nu se va putea disocia niciodată de statutul de milog, coadă de topor, și ceea ce este mai grav la vitălău, este că urăște din rărunchi românii și România!

Ereticul 16-06-2013 - 19:20

@ Val Verde: „nu putem pune blam pe comunitate pentru comportamentul unora.”

Ba putem, atat timp cat „unora” inseamna un procent de peste 80% din comunitatea respectiva.
Cartea pe care v-am recomandat-o nu este singura pe care o am la dispozitie, am sa postez in timp linkuri catre multe carti – document pe care cei care scriu astazi istoria se fac ca nu le baga in seama. Astfel n-o sa mai apara in discutii argumente false de genul „la ovrei au fost cazuri izolate”, in timp ce „la ceilalti a fost regula”.

ValVerde 16-06-2013 - 21:04

Culpabilitatea si atribuirea responsabilitatii sint strict individuale.
Nu poti condamna si pedepsi familia, vecinii, satul, regiunea, etinia, coreligionarii etc. pentru faptele unuia sau mai multor indivizi apartinind grupurilor de mai sus.

Cind crima este savirsita de cineva care reprezinta in mod legal un popor, gravitatea este cu mult mai mare si responsabilitatea se reflecta asupra tutror celor care au avut nefericirea sa fie reprezentati de un criminal.

digital 16-06-2013 - 21:51

acu o dai în particular, vitălăule, după cum îți convine ție sau situației!
ești parșiv și pervers dar îți vor cădea în plasă doar cei după chipul și asemănarea ta!
crima este crimă iar cei apropiați trebuie să suporte presiunea celui care a săvârșit-o!
ești un milog, doar un milog, nimic mai mai mult!

urbos 16-06-2013 - 21:53

Ti-am mai zis cretinule, daca spui ca au atacat nemtii, sau ca au furat rusii, sau chinezii sint comunisti, tu o sa spui ca un cretin, nu, nu-i adevarat, nu toti, nu toti trebuie invinuiti. Este? Dobitoc ce nu intelegi exprimari elementare dupa ce ai inghitit fecalele corectitudinii politice, de prost ce esti.

Ereticul 17-06-2013 - 00:11

@ Val Verde: va contraziceti singur domnule. Va citez: „Culpabilitatea si atribuirea responsabilitatii sint strict individuale.”
versus
„(…) responsabilitatea se reflecta asupra tuturor (…)”.

Hotarati-va, va rog – responsabilitatea este individuala sau este a tuturor?
Dvs. va considerati vinovat de crimele savarsite de comunisti numai pentru ca Ceausescu era presedintele dvs. legal?

Antibasistul 17-06-2013 - 00:40

VA PIERDEȚI VREMEA DE POMANA, Val V. e UN CRETIN INCURABIL!

ValVerde 17-06-2013 - 06:45

D-le Eretic, cititi cu atentie:
daca reprezentantii legali ai poporului comit o crima consistenta cu mandatul ce le-a fost incredintat, sint responasabili personali, dar crima are repercursiuni asupra celor pe care ii reprezinta.

Sa va dau un exemplu ca sa fie mai usor de inteles.
Comunistii pe care ii aduceti in discutie au confiscat proprietati particulare. Sa spunem Atelierele Malaxa. Proprietatea respectiva apartine acum tuturor. Cind comunistii au fost aruncati la lada de gunoi, este normal ca proprietatea respectiva sa fie inapoiata proprietarului de drept. Eu si d-vstra, care eram „proprietari” sub comunisti, vom ceda proprietatea pentru a repara ceea ce au facut cei care ne reprezentau.

Daca Antonescu a confiscat averile evreilor si banii s-au dus la bugetul Statului, acelasi Stat trebuie sa compenseze pentru nedreptatea savirsita.

Acum intelegeti de ce raspunderea si pedeapsa sint individuale cu exceptia cazului in care nedreptatea a fost comisa de reprezentanti legali ai unui grup, in care caz tot grupul este responsabil pentru repararea nedreptatii.

Pentru ca aveti o slabiciune pentru evrei, trebuie sa precizez ca acelasi reguli se aplica in sens opus. Daca un reprezentant legal al unui grup de evrei a comis o nedrepate in urma caruia intreg grupul a profitat, tot grupul e resonsabil pentru reparatii si culpa, ca si in primul caz se aplica proportional cu puterea de decizie.

Sub comunisti, un secretar de partid de fabrica nu poate avea aceeasi culpa cu cei care au facut legile sau au semnat condamnari la moarte.
Dar intr-un fel sau altul, noi toti sintem afectati.

Tache 17-06-2013 - 06:55

@ Val Verde…..

Sunteti VENITI NELEGITIMI….. Sunteti MONGOLI…….

http://www.youtube.com/watch?v=F4T8zhOeeg4

ValVerde 17-06-2013 - 07:02

Tache, iar iti patineaza curelele sau ai scapari de gaze cerebrale?

Dansurile (slovace??) seamana surprinzator de bine cu dansurile populare romanesti.
(Parere de nespecialist.)

Tot ce am remarcate e ca fetele au picioare frumose. Deosebit de frumoase !
(Opinie de specialist)

ValVerde 17-06-2013 - 07:04

Tache, iar iti patineaza curelele sau ai scapari de gaze cerebrale?

Dansurile (slovace??) seamana surprinzator de bine cu dansurile popoolare romanesti.
(Parere de nespecialist.)

Tot ce am remarcate e ca fetele au picioare frumose. Deosebit de frumoase !
(Opinie de specialist)

Ereticul 17-06-2013 - 11:01

@ Val Verde: va multumesc pentru raspuns, il asteptam (in sensul ca ma asteptam la aceste clarificari). O singura precizare am de facut: un grup poate profita si de actiunile ilegale / imorale ale unor reprezentanti nelegali; exista si varianta in care majoritatea membrilor acelui grup (cu sau fara functii de conducere) savarsesc in comun o ilegalitate, de care beneficiaza intregul – in dreptul penal romanesc in acest caz intregul grup este considerat vinovat (autor, coautor, complice si / sau tainuitor).
Pe caz concret, atunci cand presedintele fcer Filderman i-a scris Maresalului tanguindu-se ca ovreii sunt deportati in grup exact raspunsul asta l-a primit: pe vremea cand romanii erau persecutati de unguri si rusi NIMENI din comunitatea ovreiasca (reprezentant legal sau smplu membru) nu a protestat (macar), ba din contra, ovreiasii nostri au dat o mana semnificativa de ajutor criminalilor.

ValVerde 17-06-2013 - 15:25

” O singura precizare am de facut: un grup poate profita si de actiunile ilegale / imorale ale unor reprezentanti nelegali; exista si varianta in care majoritatea membrilor acelui grup (cu sau fara functii de conducere) savarsesc in comun o ilegalitate, de care beneficiaza intregul – in dreptul penal romanesc in acest caz intregul grup este considerat vinovat (autor, coautor, complice si / sau tainuitor).”

===

Nu exista culpa prin asociere.
Nu o veti gasi in nici un cod legal al unei tari civilizate.
Exemplul pe care il dati este de fapt raspundere individuala pentru comiterea faptelor si culpa diferentiata a fiecarui membru in functie de rolul jucat.
Poate fi cel care comite ilegalitatea, pot fi cei care au stiut si au tacut si pot exista cei care au profitat. Fiecare cu felia lui, dar nimeni nu e pedepsit fara dovada individuala culpabilitatii.
Cei care doar au prfitat, se vor rezuma a compensa pentru beneficiile de care s-au bucurat pe nedrept. Foarte similar cu exemplul anterior al abuzurilor comuniste.

Poate daca dati exemple concrete va fi mai usor sa discutam fara a teoritiza.

ValVerde 17-06-2013 - 15:33

„Pe caz concret, atunci cand presedintele fcer Filderman i-a scris Maresalului tanguindu-se ca ovreii sunt deportati in grup exact raspunsul asta l-a primit: pe vremea cand romanii erau persecutati de unguri si rusi NIMENI din comunitatea ovreiasca (reprezentant legal sau smplu membru) nu a protestat (macar), ba din contra, ovreiasii nostri au dat o mana semnificativa de ajutor criminalilor.”

===

Si exact din cauza asta Antonescu e un criminal abject.

Grupul nu poate fi judecat.
Indivizii pot fi judecati.

Un grup format dintr-un numar de indivizi nu poate fi pedepsit pentru ca un alt grup, format din indivizi diferiti de primul grup, nu au actionat (ca grup) intr-un fel sau altul.
Singura legatura dintre cele doua grupuri fiind religia si etnicitatea comuna.

urbos 17-06-2013 - 15:57

Orice grup poate fi judecat cretinule, atunci cand e ORGANIZAT. Grupuri organizate sint si statul ji danesc, forurile ji danesti, toate organizatiile si structurile lor, etc. Asta pentru ca de ji dani veni vorba.
Iar p-aici cretinule, nu vorbim de tribunale, sint judecatile si parerile fiecaruia in legatura cu un subiect sau altul.
Cand tiganii dintr-un sat, dupa ce au tot furat, pana cand i-au adus pe ceilalti sateni la disperare si astia le-au dat foc la case, afirmatia „tiganii erau vinovati” e o afirmatie corecta, si nu are legatura nici cu faptul ca legal nu erau grup infractional si nici cu faptul ca Justitia va actiona numai individual.

ValVerde 17-06-2013 - 16:03

urbos, imbecil fosilizat, problema Romaniei e ca inca mai exista animale ca tine…dar sinteti pe cale de disparitie…exista sperante, tinerii gindesc diferit de pitecantropi ca tine.

Ereticul 17-06-2013 - 16:04

@ Val Verde:
1. „Nu exista culpa prin asociere.”
Gresit. Cel putin in Codul Penal roman exista notiunea de „asociere in vederea comiterii infractiunii(/lor)” (grup organizat).
In plus, exista infractiuni comise prin actiune sau inactiune (un exemplu clasic pentru a doua categorie este „a sti de o infractiune si a nu intreprinde nimic pentru a o combate”; ceva de genul asisti la un viol sau un jaf armat si treci nepasator pe langa, fara sa dai macar un telefon la 911 / 112).
2. „Grupul nu poate fi judecat.”
Tocmai ce v-am scris mai sus, exista grupuri organizate in vederea comiterii de infractiuni, care nu numai ca pot dar si sunt judecate (si condamnate).
3. „Un grup format dintr-un numar de indivizi nu poate fi pedepsit pentru ca un alt grup, format din indivizi diferiti de primul grup, nu au actionat (…)”
Premiza falsa. Grupul pedepsit cuprindea (pe caz concret, al ovreilor antiromani) un procent insemnat de autori ai faptelor. Restul au fost complici (prin inactiune sau favorizare) si beneficiari. Argumentatie: din grupul general (toti ovreii din Romania) au fost deportati numai cei din zonele in care s-au manifestat ostil, cu actuni fatise impotriva statului si populatiei. Grupul etnic care nu s-a facut vinovat de asemenea actiuni n-a avut nimic de suferit (ma refer la cei din Regat; sunt cei care curatau zapada pe strazi, in timp ce soldatul roman murea pe front).

urbos 17-06-2013 - 16:10

Atata ai putut sa replici cretinule? Slabut, foarte slabut.

Antibasistul 17-06-2013 - 16:44

HOȚUL STRIGA HOȚII, stirpitura ValVerde striga stirpituri, el retardatul striga retardații..!

ValVerde 17-06-2013 - 16:54

„Atata ai putut sa replici cretinule? Slabut, foarte slabut.”

===

Imi modelez raspunsurile dupa capacitatea interlocuitorului.
Cu un imbecil nu poti rationa, asa cum nu poti domestici un ciine turbat.
Ii tragi un sut in oua si-ti vezi de drum !

urbos 16-06-2013 - 02:09

Adevarul e ca, de fapt, mai toti eroii, tuturor popoarelor, sint niste criminali. Dar nu asta e problema, caci valverzii pupatori de cururi pe unde s-au aciuat, guita doar la cei autohtoni. Ca spre exemplu SUA s-au facut pe masacre, nu-l intereseaza pe gunoiul care doar linge mana care-l hraneste.

ValVerde 16-06-2013 - 03:06

Urbos, oala de muci, astea sint argumente de sluga fara valori proprii.
1. Chiar daca ar fi adevarat si eroii altora ar fi criminali, de ce trebuie sa-i imitam? Sintem incapabili, ca popor, sa ne definim propriile principii si valori? Ne e aproape clar ca pe criminali ar trebui sa-i tratam ca atare, dar daca altii nu o fac, hai sa-i punem de eroi ?? (!!!)
2. SUA s-a facut pe masacre???? Habar nu ai despre ce vorbesti ! Au existat masacre ale indienilor, dar aia nu inseamna ca natia a fost construita pe masacre.
Ceea ce e mai important e ca o tara civilizata accepta erorile trecutului ei. Recunoaste greselile sau crimele, invata-cit se poate- din trecut si se straduieste sa nu-l repete. De asemenea incearca sa repare nedreptatile provocate.
In SUA nu exista criminali ajunsi la statutul de erou national.

urbos 16-06-2013 - 03:18

Ma cretinule, tot eu aduc argument de sluga?Hahahahaha!
Vierme infect, SUA s-au facut pe masacre, pe rapt si crima. Ce natie? Eu vorbeam de SUA. Du-te dreacu de potaie jegoasa.
Iar alea sint erori? Alea sint crime cu buna stiinta.
Dupa ce nu mai conteaza, si interesele au fost satisfacute, recunoastem greseli.
Iar eu am spus ceea ce si confirmi starpitura umana, ca guiti numai la autohtoni! Asta am zis.

ValVerde 16-06-2013 - 03:38

„Dupa ce nu mai conteaza, si interesele au fost satisfacute, recunoastem greseli.”

===

Da ba esenta de puroi verbal, recunoasteti ca Antonescu a fost un criminal !

Cind vorbesc cu autohtonii de ce as aduce pe altii in discutie?

===========

„SUA s-au facut pe masacre, pe rapt si crima”

===

Ntz!!!…dar chiar de ar fi asa, ce are asta de a face cu Romania ?

urbos 16-06-2013 - 03:44

Cretin patentat, pentru mine Antonescu e un personaj negativ, numai ca eu consider toate scarnaviile de prin lume, spre exemplu hoiturile imbracate in steagul SUA venite cu avionul din Irak sau Afganistan, ca fiind niste criminali, spre deosebire de o naparca ca tine, care grohaie la unii si ii linge pe altii.

Evident insa ca Antonescu este vinovat doar pentru ce e vinovat si nu pentru ce guita ji danii sau alte naparci d-astea.

urbos 16-06-2013 - 03:45

Are de-a face cu tine cretinule, ca la tine m-am referit fiu de catea.
Hahaha, ce cretin!

ValVerde 16-06-2013 - 04:54

Hahahah…deci asta era despre mine, nu despre Antonescu !!

Vai de capul tau de maimutzoi deshidratat, trebuie sa fie trist sa fi in pielea ta !

Antibasistul 16-06-2013 - 09:28

In toata viața mea, nicaieri in lume, am calatorit mult, am trait si-n Australia 5 ani, am trait si-n Belgia, Olanda, Austria, NICIODATA NU AM VAZUT CRETI/A, IDIOT/OATA MAI MARE CA ValVerde!!!!!!!!!

urbos 16-06-2013 - 09:35

Stii sa citesti? Si daca citesti intelegi ce citesti? Reciteste in mortii ma-tii ce-am scris initial.

UnUL 16-06-2013 - 10:05

Antibășinel, și în ce limbi te-ai înțeles cu oamenii prin „multele” țări prin care ai trăit, tu, care nu știi nici românește ca lumea?

Antibasistul 16-06-2013 - 14:16

RETARDATULE basist clujean, in Australia am fost translator de engleza-romana, romana-engleza, vorbesc de asemenea fluent germana si franceza.

Antibasistul 16-06-2013 - 14:16

RETARDATULE basist clujean, in Australia am fost translator de engleza-romana, romana-engleza, vorbesc de asemenea fluent germana si franceza.

UnUL 16-06-2013 - 14:22

Crezi că dacă repeți de două ori chestia aia ești mai convingător? Nu ești credibil, și știi de ce ? Pentru că un om care a ieșit din țară, a văzut lumea, știe ceva limbi străine, are altă deschidere intelectuală decât tine. El nu poate fi nici antisemit, nici antibăasist, nici USL-ist, nici „încremenit în proiect”, talibanic și închistat în câteva idei fixe.

UnUL 16-06-2013 - 14:24

P.S. Și mai ales nu poate fi mârlan, de o mitocănie vecină cu ticăloșia, vulgar cât încape și vehiculând un vocabular de care s-ar rusina și un rrom din Ferentari.

Antibasistul 16-06-2013 - 14:26

NU AM REPETAT intenționat, RETARDATULE basist, ca toți basistii, a fost o greseala.

PS. Nu dau doi bani pe tine daca crezi sau nu!

UnUL 16-06-2013 - 14:39

Bun, atunci e meci nul : nici eu nu dau doi bani pe tine. Nu văd de ce aș crede o chestie care nu e verosimilă ținând cont de lipsa ta crasă de educație, de mitocănia funciară, de vulgaritatea incompatibilă cu formația unui om care a cunoscut „de visu” lumea civilizată, de opțiunile tale politice incompatibile cu deschiderea mintală pe care ți-o dă un „job” în occident, chiar și de greșelile de română pe care le faci uneori – asta în vreme ce tu te încăpățânezi să aberezi în legătură cu pretinsele mele origini evreiești, în ciuda repetatelor explicații pe care ți le-am dat – și nu ți le voi mai da! – în această chestiune.
Acestea fiind zise, mă duc să-mi fac siesta : dacă mă mai enervez cu i m b e c i l i de teapa ta, riscă să îmi sară somnul ! Te las să faci spume la gură de unul singur în următoarele 2 ore, și să torni pe forumuri un morman de fecale, după „bunul” tău obicei..

Antibasistul 16-06-2013 - 14:47

Imi pare rau ca adevarul, ca toți basistii-s retardați te supara, asta-i realitatea!

UnUL 16-06-2013 - 22:13

Ți-am mai spus, puișor, „adevărul” tău nu are nicio legătură cu Adevărul (cu A MARE!).

Antibasistul 17-06-2013 - 00:00

Cartoful va ramine mincarea de baza pentru ca e mult mai ieftin decit bananale si poate fi cultivat oriunde, inclusiv pe munti, si pe terenuri sarace cu pamint amestecat cu pietris!

Antibasistul 17-06-2013 - 00:09

Sau, ma rog, daca nu io as fi meritat premiul Nobel, cu modestie, Dizertatia mea pentru masterat in Psihologie ar fi meritat acest premiu!

Antibasistul 17-06-2013 - 00:43

Cele doua postari de deasupra sint scrise de JI DANUL SCELERAT Tomi!

tomi 17-06-2013 - 01:12

Hei timpitel, ANTIURECHE iar ai uitat sa-ti iei medicamentele. Vezi ca vin aia cu halate albe si iarasi te ODIHNESTI doua luni la Jimbolia.

Antibasistul 17-06-2013 - 17:39

SCELERATULE EVREU Tomi, mars in camasa nebunilor!

tomi 17-06-2013 - 18:31

Mai cartof, deosebirea dintre noi este ca tu esti bine dus cu busola iar eu joc rolul de imblinzitor de nebuni, deci HUHUle , fiecare cu rolul sau. Daca nu aveam sarcina, rolul, menirea, zii cum vrei de TERMINATOR de neofascisti crede-ma ca nu investeam un minut din timpul meu pretios sa ma joc cu voi de-a tzurca.

Antibasistul 17-06-2013 - 18:56

Retardatule Tomi, e cuvint blind, arata-mi idiotule o singura postare a mea din care sa reiese ca-s fascist sceleratule nebun evreu!

Antibasistul 17-06-2013 - 19:00

Tomi, daca nu-mi areți acea postare care arata ca as fi fascist, S-AR PUTEA SA TE DAU IN JUDECATA GUNOIULE NEBUN SCELERAT EVREU!

Antibasistul 17-06-2013 - 19:09

Stirpitura Tomi, POSTARILE TALE SPUN ca esti scelerat, gunoi, nebun!

UnUL 17-06-2013 - 19:23

„Să reiasă”, B ă ș i n e l , puiule, nu „să reiese”. Și faptul că esți fascist (sau cel puțin „fascistoid” transpare din toate postările tale și din antisemitismul tău radical. Așa că degeaba răcnești ca disperatul (vezi să nu dai în apolpexie!)

tomi 17-06-2013 - 19:26

Antibasistul
17-06-2013 at 19:00 Tomi, daca nu-mi areți acea postare care arata ca as fi fascist, S-AR PUTEA SA TE DAU IN JUDECATA GUNOIULE NEBUN SCELERAT EVREU!
=-=-=-=-=-=-=
GULIE, daca erai citusi de putin normal incercam sa-ti explic faptul ca fiecare cuvint din propozitia mult inteligenta ce ai postat-o la adresa mea este incriminatorie si puteam sa te dau de zece ori in judecata. Dar redus mintal si cu grave tulburari schizofrenice nu esti responsabil de faptele tale deci nici un for judiciar nu te va lua in seama. Acesta e si este motivul pentru care eu caut o solutie mai putin legala si eleganta ca sa te scutesc de viata. Deci gulie zis ciuciunkur, cum facem, te spinzuri singur sau astepti sa vin eu la vara sa fac treaba?

UnUL 17-06-2013 - 19:26

Ești la pământ cu conjugarea verbelor : „să reiasă” și „îmi arăți” (nu „areți”!)

Antibasistul 16-06-2013 - 09:42

FRUMOS COMENTARIU, dle. Daniil!

Pribeagul 16-06-2013 - 16:06

Contrapunerea Antonescu versus Regele Mihai este de neacceptat.

Ei sunt compatibili. In situatii diferite si deosebit de dificile, ambii au avut si promovat acelasi scop: asigurarea unei existente demne a poporului roman.

Ambii au dat seama pentru convingerile si actiunile lor.

Ambii sunt eroi ai neamului si se vor gasi in cartile de povesti ale romanilor.

jan dinu 16-06-2013 - 18:36

– Falsa sperantza a maresalului Antonescu –
prin „pactizarea ” cu Hitler ca poate – termina bolsevismul –
shi deci pericolul de la rasarit a fost una dintre cele mai
iresponsabile hotariri luate de un conducator politic shi militar a celei vremi..
Sfisierea Romaniei pusa la cale Hitler prin- imparte shi domina –
trebuia respinsa din start spre a nu-i da satisfactie unui
scelerat morfinoman ca Hitler de-a creiona noua ordine europeana .
Ooare ce la determinat shi cu ce convingeri a plecat el la acest drum
in care din start se putea vedea sfirshitul unde „uniunea planetara ”
cu elitele lor de-abia astepta o noua ordine in lume dupa dezastrul european ?
Nici elita Germaniei nu a fost mai lucida care dispunea de-o „ratiune pura ”
n-a sesizat dezastrul ,imbatindu-se cu euforiile razboiului rapid asupra URSS-ului.shi deci ei germanicii deveneau stapini shi ceilaltisclavi pe
noul teritoriu vital care-l promiteau germanilor .
–- SHORICELUL HITLER –- a vrut sa inghita – PISICA ADORMITA GLOBALA–.darnu avea cum pentru ca proportiile fizice contraziceau
astfel de fantasme … !
JD-USA
..
dar nu avea cum … daca

Pribeagul 16-06-2013 - 15:13

@VV

„…e acelasi refren al neadaptatilor conditiilor noi.
Idem cu colonia si restul zarzavatului. Nu iti place? Porneste o miscare politica care sa propuna schimbarea dupa cum ai vrea tu.
(Poti defini ce vrei?)
Neacsu bula si salut sint primii care se vor inscrie. Ala micu, Ciuciu, vine si el din inertie.
Dar cu asta risti sa termini rezervorul de frustrati…
Stii tu…cei care-l pling pe Ceausescu.”

Retin ce ai spus. Voi reveni, cind imi va permite cel mai mare dusman si… prieten, timpul. Pina atunci spun doar ca suntem adaptabili, o caracteristica esentiala a omului, care l-a adus la stadiul actual de existenta.

Crezi ca nu avem motive sa fim nemultumiti, ca vrem mai bine, si mai bine? 🙂

Ceausescu…

Cind il aduci in discutie pe Ceausescu, ai pierdut, ne amintesti de tineretea noastra. Am spus-o si altadata, eu sunt mereu tinar. 🙂

Observ ca l-ai pus in mare dificultate pe prietenul nostru Huhu: este convins ca nu esti ValVerde ci VerdeVal. 🙂

CONGO 16-06-2013 - 19:19

DIABOLIKA TRADARE
=================

Antibasistul

14-06-2013 at 20:39

E logic prețul energiei va fi marit pina la sfirsitul lui 2014, puținele fabrici care mai sint, vor fi inchise, Romania va cumpara tot din Germania care va devenii tot mai bogata.!

Facturile romanilor vor creste mult, la fel toate prețurile, cresterile vor fi pentru mulți insuportabile, saracia va fi din ce in ce mai mare pentru majoritatea populației!

Prin distrugerea industriilor est europene de catre acerba concurența a industriei germane, țarile din est, si Romania nu mai produc, SINT DOAR AMARITE ȚARI, PIEȚE DE DESFACERE ALE TOT MAI BOGATEI INDUSTRALIZATEI GERMANII! Nu e fair, NU e corect!

Antibasistul 17-06-2013 - 00:46

Ce e rau c-am scris adevarul, JI DANE CONGO?

CONGO 17-06-2013 - 06:05

Bai, sa-ti vinzi cerceii, ca aud ca nu se mai poarta

ValVerde 17-06-2013 - 07:06

Ba lasa-l sa-i poarte.
Isi mai scoate tomi ceva din suma investita.
Unde mai pui ca e mai usor sa le agati la soare, sa se bronzeze.

tomi 17-06-2013 - 01:16

CONGO hai zii baiete facem tigul cu urechea, sint dispus sa maresc recompensa la 2500 de dolari pe ambele urechi, restul lasati-i, sa-i mai ramina si lui citeva. Papanghel insista cu telefoanele a marit licitatia la 10.000 dolari pe urechile in formol ale lui huhusciuc.

CONGO 17-06-2013 - 06:03

io in nici un caz nu ma gandesc sa dau atatia bani pe toate urechile mai ales ca raul se trage de la capatana.

lasa, sa ramana si o ramasita de dintr-acestia, si cu cat sunt mai zbanghii, cu atat mai bine

ValVerde 17-06-2013 - 07:11

Ce dovada ceri ca sa stii ca sint ale lui Huhu si nu ale unui cimpanzeu damblagiu ???
Fara analiza DNA e absolut imposibil de spus care-i care.

(Trebuie sa stii exact, ca sa nu aduci ofensa unui cimpanzeu onest, net superior si mult mai folositor decit Huhu)

tomi 17-06-2013 - 17:29

ValVerde, este simplu, se poate verifica sara incertitudini. In momentul receptionarii coletului voi face o mica expertiza, urechile vin puse in paralel la distanta de 8 cm, cam atit trebuie sa fie marimea cerebelului antibashinos. Se prind doi electrozi de urechi cu o clama de prins rufele si de da drumul la 15.000 de volti. In cazul ca urechile vor incepe sa fifiie, este clar ca-s ai lui HUHU-CIU, rezultat al socurilor electrice primite de domnia sa in timpul internarilor la ospicii, reflexul ramine pe veci stabil si activ la prezebta curentului. Al doilea test e si mai simplu, se pun urechile lui huhu pe linia de tramvai, Asteptam sa vina tramvaiul, daca deraiaza inseamna ca-s ale lui.

Antibasistul 17-06-2013 - 17:36

Esti cel mai prost din ji danime, Tomi ji danule, POSTARIILE TALE O SPUN!

tomi 17-06-2013 - 19:14

Auzi gulie antiureche, hai sa-ti spun ceva serios. TU STI POATE CEL MAI BINE CA NU EU SINT NEBUNUL CI TU, TU STI CEL MAI BINE CA TE SCAPI IN PANTALONI DE FRICA, SI CIND TRAVERSEZI STRADA TE UITI DE 10 ORI IN STINGA SI DE 15 ORI IN DREAPTA, TU STI BINE CA TI SE APROPIE CEASUL PLATII DAR NU STI CIND VA FI.

Antibasistul 17-06-2013 - 19:19

TOMIII ADEVARATULE NEBUN, NU MAI zbiera RACNIIIII!!!!!!!! Pe Net!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult