Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Lecţiile căderii lui Geoană

Scris de :     2011-11-28 08:21

A trecut şi asta. Au căzut ele imperii, coroane puse una peste alta şi lumea tot a mers mai departe, ca să nu mai spun că schimbarea regilor este bucuria nebunilor. Deci nu numai că nu a murit nimeni, dar s-a mai şi bucurat cineva şi chiar mai mulţi decât câţiva nebuni. Sunt mulţi cei care îşi freacă mâinile cu mulţumire.

Marin NeacsuÎmi amintesc filozofia unui banc cu ţăranul ungur căruia îi mor pe rând  găinile, caprele, oile, porcii, iar el de fiecare dată spune cu detaşare “lasă, pe câmpie la Mohacsi au fost pierderi şi mai grele. “

Deci, o batistă în colţul ochilor pentru pesedeii olteni care după ce l-au încurajat pe Geoană, prin vocea Priotesei, să nu se lase că îi sunt alături la bine şi la rău, cum îi căzu capul, cum dădură dosul în bătătura toa’şilor care îl scurtară de cap. De aici prima concluzie:

  1.  1. Să nu faci ce spune Prioteasa, că rămâi de Popa Prostovanu.

Să mergem mai departe cu lecţiile de învăţat. PSD, partidul care se vrea o variantă democratică la actualul stat dictatorial, când l-a judecat pe Geoană prin anumite comisii de integritate, a  uitatără  să îi dea voie să se apere şi îl giudecă  în contumacie. Că aşa e în PSD. De aici, lecţia :

2. Democraţia  este un principiu fundamental al partidelor din România mai ales al celor care şi au cuvântul inclus în titulatură, iar acest principiu se declară peste tot, dar nu se aplică nicăieri.

Domnul Geoană a crezut că prietenii sunt pe viaţă. A crezut că dacă este numărul doi în stat acum (la momentul judecăţii), va fi numărul doi pe viaţă, pentru că aşa i-a ghicit o dăbuleancă în bobii de lubeniţă pe când era scăldat în copaie. Nici scăldatul în copaie, nici prietenii de peste Auchan (aşa se spune mai nou în Craiova la ocean, văr cu cocean) nu l-au ţinut în scaun, de aici lecţia:

3. Nu face şpagatul mai mult decât te ţin nă-dragii prieteni, rişti să păţeşti ce a păţit Ioan Vodă, oricât de cumplit ai fi. Bonus: nu vă mai scăldaţi în copaie dacă nu aveţi şi … certitudinea că nu se răstoarnă.

Domnul Ponta procurorul, supărat pe Geoană că atentează la acelaşi scaun pe care îl dorea şi el, decide să îi ia capul, ca să scape de ameninţare. Fără să gândească prea mult, (gurile rele spun că încurajat de „prieteni” ca şi Geoană de prioteasă) că doar era în criză de timp, ca să fie sigur de reuşită, forţează mâna colegilor de partid strigând tare “ori el, ori eu“! Ştia că nu va risca nimeni un scandal monstru, iar colegii de uniune vor face presiuni dacă va fi nevoie  pentru a-l susţine. Aici i-au dat bine calculelele. Dar i-a dat cu zecimale când a crezut că va putea pune în scaunul numărul 2  pe cine va vrea el, pentru că aşa făcuse  şi cu 4 ani în urmă. Nu gândise că nărodul, va da ochii cu norodul, şi uite aşa se trezi fără scaun. Acum ce să mai spună, ca să o scalde, o trece la pierderi calculate sau planificate, li se mai spune şi daune colaterale, dar dacă vă uitaţi mai atent, are urme de dinţi pe falange. De aici, lecţia:

4. Victoraşe un’ te duci, să nu stai pe coji de nuci. Verifică-ţi paşii, pune mâna şi gândeşte, că nu doare.

Din  “cearta prostovanului cu lumea” nu a câştigat nici prostovanul, nici lumea, a câştigat un amărât de semafor de la statuia Leu de la intersecţia Panduri  sau Geniului cu Cotroceni.  Şi tocmai cînd se pregătea să îşi revendice premiul, semaforul se trezeşte închis de o pană de curent. Şi acum trebuie să vină electricianul, unul de îl cheamă Kelem Hunor, să dea drumul la curent că a rămas semaforul în ceaţă şi îi mai clipeşte doar un ochi. Încurcate sunt firele curentului electric. Cred că de asta vrea Renelul să majoreze preţul la corent, ca să îi plătească mai bine pe electricieni, să se mişte mai repede la depanări. Nu spune hop, până nu ai trecut intersecţia. Atenţie la semafoare, dar nu uita nici de electricieni, că uite un om modest, cu o meserie care nu cere studii superioare, te poate lăsa în pană pe o perioadă nedeterminată şi dacă nu îl plăteşti bine, îţi face lucrare de doi bani, de  îl chemi la intervenţii  tocmai când ţi-e lumea mai dragă şi te pregăteşti să desfaci şampania. Poţi şti unde se duce dopul pe întuneric? De aici lecţia:

5. Ori îti plăteşti bine electricianul, ori schimbi compania care îţi furnizează curentul electric, altfel rişti să te dai cu capul de pereţi în timpul petrecerii. Bonus: Pentru orice eventualitate, să ai o lumânare la îndemână. Te poate scoate din multe şi te mai ajută şi  în relaţia cu doamne doamne.

6. BONUS DE FINAL: Pentru cei care simt nevoia, să îşi cumpere şi ceas deşteptător. E adevărat, ceasul deşteaptă  dar nu “luminează”, iar lumânarea luminează, dar nu deşteaptă, dar împreună, dau combinaţia ideală.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,420
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante