Acasa Opinii Lumea bună de la vârf

Lumea bună de la vârf

scris de Doru Dragomir
548 Afisari

Tablourile alea au nevoie de o expertiza occidentala. Cine stie ce retea de falsificatori parizieni sau elvetieni pompeaza in neamurile proaste est europene si ruse, parveniti ai post comunismului, tot felul de facaturi dandu-le garantii sigure de depozite de valoare si investitie in piata neagra de arta.

Dragoș Paul AligicăAltfel, colectionarul era parte a Baroniei de Olt. Judetul ala il stiu: e studiu de caz in parazitologie politica si sociala, de degradare, jaf si proasta guvernare. Dar stiti ceva? Maine daca sunt alegeri, tot ii mai voteaza odata.

Nu stiu daca ati observat acest fenomen curios: Cum un parvenit roman de mare respiratie nationala se simte, asa, in apogeu, in mare forta, atingand cerul, tot mai ramane o ultima frontiera de cucerit, un ultim strat de poleiala de dat, indiferent cum l-ar chema: Nastase, Voiculescu, Tariceanu samd: este validarea mondena, highy-life, elitista si aristocratica ultima. E contactul cu Istoria Innobilatoare Insasi. Cu Calitatea Umana Insasi intrupata pe cai Familiale-Genetic-Matrimoniale. In ce consta:
Mers vizita Familia Duda. Anuntat presa. Pozat cu d-l Duda si Consoarta in fata semineu, sau perdele, sau masa bogata servetele si tacamuri stil, sic, elegante. Calitate. Palat. Lux. Protocol. Eticheta. D-l Duda martial, demn, aristocratic. Invitat (plus sotie) asijdela, prin iradiere, de la d-l Duda. Trimis presa poze. Bonus: Poza Tata Socru. Strangere de mana, aparenta discutie personalizata. Poza de album antologica, publica, de familie. Atmosfera, calda, tovaraseasca. Alocutiuni.

De ce simt nevoia asta, nu stiu. Ce magie se distribuie prin iradiere si contagiune mistica prin acest mers in vizita si pozat in cadrul caminului familiei d-lui Duda, e greu de spus. Dar ceva se intampla acolo, sunt niste forte magice, metafizice la lucru: Oamenii intra acolo politruci parveniti ai tranzitiei, se pozeaza, ies de acolo plutind in straturile alese ale elitei aristo-democraticesti nationale. Au ajuns. Au parvenit.

Noblesse d’épée. Noblesse de robe. Si acum fotoinnobilarea gastro-ospitaliera. Fotografii de colectie in drum spre Puscarie sau Cosul de Gunoi National.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS