Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Merkel, Băsescu şi federalizarea românilor. Fota trage un semnal de alarmă

Scris de :     2012-07-23 16:44

Consilierul prezidenţial Iulian Fota îi atrage atenţia lui Crin Antonescu că greşeşte, cu speranţa că poate o să PRICEAPĂ şi Traian Băsescu. Nu mai spuneţi “MOLDOVENI”! Berlinul pregăteşte FEDEREALIZAREA teritoriilor româneşti.

Marius Batca“Este o întreagă problematică legată de securitatea naţională (…) Trebuie să avem grijă cu noţiunea de moldoveni, care, de fapt, sunt români care trăiesc într-o anume pozitie geografică”. Afirmaţia îi aparţine consilierului prezidenţial pentru probleme de siguranţă naţională Iulian Fota. Reproşul îi era adresat preşedintelui interimar Crin Antonescu, ca urmare a felului în care s-a adresat celor peste 15.000 de participanţi la mitingul de la Iaşi, în favoarea demiterii lui Traian Băsesscu.

“L-am văzut astăzi (n.red. – 22 iulie) în discursul de la Iaşi. L-aş implora să evite această formulă de adresare, “moldoveni“. Este o întreagă problematică legată de securitatea naţională plecând de la această identificare. Pentru noi are o conotaţie regională, dar pentru alţii are o conotaţie etnică şi riscăm să creăm o situaţie complicată pentru viitor. Trebuie să avem grijă cu noţiunea de “moldoveni“, care, de fapt, sunt români care trăiesc într-o anume pozitie geografică. Este un dosar foarte sensibil al nostru ca ţară şi trebuie avut grijă cu el”, a declarat Iulian Fota.

Nimic mai adevărat! Iulian Fota are perfectă dreptate. România duce, din nou, o luptă diplomatică pentru recunoaşterea faptului că “moldovenii” (din Ucraina şi R Moldova) sunt români. Iar Iulian Fota bate şaua (Crin Antonescu), poate pricepe şi iapa (Traian Băsescu).

ANGELA MERKEL MERGE LA CHIŞINĂU CA SĂ ANUNŢE FEDERALIZAREA TERITORIILOR ROMÂNEŞTI

Suspendatul preşedinte Traian Băsescu – deşi se bătea cu pumnii în piept că nu recunoaşte “moldovenii” – s-a trezit să salute din prima frază “moldovenii” veniţi să-l susţină la mitingul de Iaşi, accentuând faptul că l-a însoţit nevasta, pentru a nu cădea în mrejele frumoaselor “moldovence”. Wow!

Dacă, în cel mai fericit caz, Crin Antonescu poate fi bănuit de faptul că nu este încă familiarizat cu dedesubturile politicii externe, cel puţin în această privinţă, care este scuza lui Traian Băsescu???

“Am avut discuţii cu privire la confuzia creată în unele relaţii internaţionale cu privire la minoritatea moldovenească şi am concluzionat că suntem două state independente şi suverane având ca locuitori în mod preponderent românii. Ne leagă istoria, ne leagă limba, ne leagă tradiţiile, ne leagă bucuriile şi necazurile care au trecut peste români în ultimele secole”, declara Train Băsescu, în luna mai, în timpul întîlnirii oficiale cu Nicolea Timofti, preşedintele celui de-al doilea stat românesc, cu capitala la Chişinău.

La începutul lunii iunie 2012, princ vocea ministrului de Externe, România reacţiona la decizia Ucrainei de a face distincţie între limba română şi “limba moldovenească” şi susţinea că nu acceptă ultima sintagmă. “România nu acceptă existenţa unei limbi moldoveneşti, distinctă de limba română“, declara ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, într-o conferinţă de presă. Rada Supremă din Ucraina adoptase în primă lectură un proiect de lege privind “politica limbii de stat”, care prevede, că, alături de altele, limbile română şi “moldovenească” vor avea un statut special.

Între timp, nişte mankurţi şi jigodii ruso-germane de la Chişinău, ghidate de Angela Merkel, au lansat proiectul Republica Federală Moldova.

Republica Federala Moldova

Merkel, Băsescu şi federalizarea românilor.

Republica Federală Moldova – stat în sud-estul Europei, alcătuit din 5 Republici (Republica Moldova de Est – raioanele din stânga Prutului, Republica Moldova de Vest – judetele din România, Republica Moldovenească Nistreană – Transnistria, Republica Găgăuzia, Republica Bucovina – teritoriu românesc ocupat de Ucraina) şi o regiune autonomă (Regiunea autonomă Basarabia – Bugeac – sudul Basarabiei, teritoriu românesc ocupat de Ucraina).

Limbile oficiale: moldovenească şi rusă.

Capitala – Chişinău.

Populaţia – 10,5 milioane de oameni.

Forma de guvernare – republică prezidenţială.

Situarea geografică

Republica Federală Moldova este situată în extrema sud-vest a Câmpiei Europei de Est, şi ocupă cea mai mare parte a teritoriului dintre râurile Nistru şi Prut, precum şi teritoriul de partea stângă a râului Nistru şi partea dreaptă a râului Prut.

Ţară face parte din regiunea bazinului Mării Negre, la sud are acces la Marea Neagră, zona litoralului între deltele râurilor Nistru şi Prut cu lungimea de 134 km.

Are hotar comun cu Ucraina la nord şi est, cu România la vest.

Clima este medie continentală. Iernile sunt blânde, scurte, verile sunt călduroase şi lungi. Temperatura medie în luna ianuarie este de -4 ° C, în iulie 21 ° C. Minimul absolut de -36 ° C, cu un maxim de +41 ° C. Precipitaţiile medii anuale variază între 380-550 mm.

Toate râurile fac parte din bazinul Mării Negre. Cele mai importante râuri – Prut şi Nistru. În văile râurilor sunt multe lacuri de luncă. Solurile sunt reprezentate prin cernoziomuri tipice (75%). Majoritatea teritoriilor sunt arabile. Vegetaţia de stepă sa păstrat numai în zone mici la sud.

Populaţia

Pe teritoriul Republicii Federale Moldova locuiesc 9 grupuri etnice: moldoveni, ruşi, ucraineni, români, găgăuzi, evrei, bulgari, belaruşi, polonezi.

Structura administrativ-teritorială

Structura teritorială a Republicii Federale Moldova se bazează pe principiile uniunii federale de republici democratice. Puterea de stat este exercitată cu respectarea combinaţiei între principiile de centralizare şi descentralizare, cu dezvoltarea social-economică uniformă a regiunilor, ţinând cont de particularităţile istorice, economice, geografice şi demografice, tradiţiile etnice şi culturale.

Subiecţii federaţiei

În nord, în zonele superioare ale râului Prut şi mai puţin Nistru, este situată Republica Bucovina, capitala – Suceava. Râurile Suceava şi Siret îşi iau începutul, iar în partea de sud a Bucovinei curge râul Bistriţa.

De parte stângă al Nistrului în zona de mijloc şi cea inferioară, este situată Republica Moldovenească Nistreană, capitala – Tiraspol.

În zona dintre Prut şi Nistru este situată Republica Moldova de Est, capitala – Chişinău. În componenţa sa, în partea de sud, este situată Regiunea Autonomă Basarabia.

Pe partea dreaptă a râului Prut este situată Republica Moldova de Vest, capitala – Iaşi.

La sud, între râurile Prut şi Nistru, parţial în stepele de Bugeacului, este situată Republica Găgăuzia, capitala – Comrat.

Structura statului

Republica Federală Moldova – republică democratică cu un sistem politic multipartid.

Puterea executivă este reprezentată de Guvern şi Preşedinte, cu competenţe largi pentru Preşedinte.

Puterea legislativă – Parlamentul bicameral.

Puterea judecătorească este reprezentată de Curtea Supremă de Justiţie, Curtea Constituţională, precum şi de un sistem de diverse instanţe judecătoreşti generale şi speciale.

Forma de guvernare – Republică prezidenţială. bla-bla-bla

Mai rămâne o întrebare: ce au discutat Victor Ponta şi Vlad Filat, la Chişinău, cu largul concurs al lui Nicolae Timofti? Federalizarea este exclusă din start! Rămâne de văzut cum va fi combătut planul de distrugere a românilor!

RAMÂNE DOAR UNIREA!
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,560
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste