Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Nimic despre Basarabia, doar Antonia cu sânii la vedere VIDEO

Scris de :     2013-03-27 12:15

27 martie 1918 – 27 martie 2013, 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Pe paginile de internet ale televiziunilor de ştiri din România, nici un cuvânt, doar “Antonia cu sânii la vedere”.

Marius Alin BâtcăDe fapt, este o singură televiziune care a tratat evenimentul mai mult decât profesionist. Dar, despre ea, voi vorbi la final. Să vedem, până atunci, câteva dintre titlurile de la televiziuni.

Realitatea TV se laudă cu “Imaginile care îţi vor face ziua mai frumoasă. Antonia, cu sânii complet la vedere” şi “Scene şocante. Messi a vomitat”.

Antena 3, nu se lasă mai prejos: “Bill Gates oferă finanţare pentru o nouă generaţie de prezervative” şi “Idolul a milioane de femei ar face amor cu… George Clooney!”.

B1 TV ne spune că “Actorul Channing Tatum s-a arătat dispus să facă sex cu George Clooney” şi “Argentina: A fost inaugurat bulevardul care poartă numele Papei”.

România TV ne informează; “Un român, condamnat la închisoare în SUA pentru înşelăciune” şi “Adevăruri despre infidelitatea în căsnicie”.

Şi, acum, cireaşa de pe tort, TVR News, adică televiziunea naţională. “SUA: Secret Service, condus pentru prima dată de o femeie, Julia Pierson” şi “Feroviarii din Siberia, în luptă cu forţele naturii”.

Cu asemenea titluri şi televiziuni, nici nu mai are nevoie FSB/KGB de fonduri consistente pentru campaniiile sale anti-româneşti de pe ambele maluri ale Prutului. Vor zice unii că, în afară de TVR, sunt televiziuni private şi că este problema lor ce difuzează. Că sunt private ştiu şi eu, dar asta nu înseamnă că trebuie să se transforme în PRIVATE. Cât de private sunt ele, puţin respect tot este necesar, iar dacă se oboseau să dea măcar o ştire despre eveniment, nu le scădea rating-ul. Telespectatorii români mai au nevoie şi de informaţie adevărată, nu numai de ţâţe şi cururi goale.

Măcar puţin respect pentru românii care acum 95 de ani s-au luptat şi s-au sacrificat, ca ei, astăzi, să vorbească limba română şi nu o altă limbă străină. La urma urmei, maghiara şi rusa sunt limbi mai grele decât română, pe care oricum reporterii televiziunilor o pocesc şi siluiesc zilnic.

M-am uitat şi pe câteva site-uri de ştiri din Republica Moldova. Nici acolo lucrurile nu stau prea roz. Şi dacă tot am vorbit de roz, cea mai mare dezamăgire este Jurnal.md. De când îl ridică în slăvi pe cameleonul Vlad Filat a uitat de România. Şi mai grav este că a uitat, cu toate că bani veniţi de la Bucureşti au contribuit la înfiinţarea trustului, dar şi la funcţionarea lui, o bună perioadă. Unimedia, la fel, nu pomeneşte nici un cuvânt. Dar nu era nici o surpriză, având în vedere că a cotit-o cam de multişor.

În schimb, nota 10 pentru cotidianul Timpul, condus de Constantin Tănase. Vă recomand cu căldură să citiţi ediţia de astăzi, 27 martie. De fapt, vă recomand să-l citiţi în fiecare zi, aşa cum o fac şi eu.

Am promis că, la final, o să spun care este televiziunea de ştiri din România care a tratat evenimentul (27 martie, 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România) mai mult decât profesionist. Este vorba despre Digi24, care a transformat ziua de astăzi într-o ediţie specială. Site-ul este plin de ştiri şi documentare despre Basarabia. La fel şi trasmisia TV. Imagini de arhivă, informaţie cât cuprinde, interviuri, opinii ale istoricilor de pe ambele maluri ale Prutului şi dezbateri cu analişti care încearcă să răspundă la câteva întrebări esenţiale printre care: “Cât de mult mai este astăzi Basarabia pământ românesc?” şi “Ce ne uneşte şi ce ne desparte astăzi de Basarabia?”.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,348
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste