Acasa Opinii Nu-i comoară cum e Ţara, nici mă-tuşă ca Tamara !

Nu-i comoară cum e Ţara, nici mă-tuşă ca Tamara !

scris de Marin Neacșu
2.375 Afisari

 Doamne, ce îţi e şi cu neamurile astea. Unele îţi produc bucurii, unele motive de îngrijorare. Dacă Tuşa Tamara a fost mană cerească pentru domnul Năstase- 7case, lăsându-i  o avere strânsă chinuit din împrumuturile de la CAR, pensia de CAP şi borcanele  cu zacuscă vandute pe sub mână prin piaţă, ajungând  din cincinal în cincinal la modica sumă de un million de euroi, o altă Tuşă,  Tuşă Adriana dă bătăi de cap nepoţilor Boc şi Oprea.

Marin NeacsuÎn loc să se ocupe şi ea, ca surata Tamara, de binefacerea nepoţilor şi cadorisirea lor, chiar şi cu o sumă mai mică, fără termopane, fără ouă, dar măcar cu ceva lapte şi miere, Tuşa Adriana din Brăila se ţine de glume judiciare cu nepoţii sus amintiţi. De unde atâta răutate într-o mă -tuşă nu ştiu, dar observ că se schimbă obiceiurile şi nu e bine . Ne pierdem tradiţiile. Păi auziţi şi dumneavoastră, şi vă cruciti. În loc să li se adreseze cu apelativele Emilaş-cosaş  şi Gabiţă-caniţă, cum stă bine unei tuşici adevărate, doamna Tuşă Adriana îi pârăşte la toaşa Codruţa Kovesi cum că cică ei n-a fost cuminţi şi le zice cică :

  “Subsemnata Tuşă Adriana – Diana, domiciliată (…), în calitate de deputat ales în Colegiul Uninominal Nr. 1 Brăila, formulez prezenţa

  PLÂNGERE PENALĂ 

   împotriva făptuitorilor:

   BOC EMIL, ce urmează a fi citat la adresa din Piaţă Victoriei, nr. 1, sector 1, Bucureşti şi

   OPREA GABRIEL, ce urmează a fi citat la adresa din Strada Izvor, nr. 110, sector 5a…”

    Ptiu, piei ispită!!! 

 Auzi doamneeeeeeee, cică făptuitori băieţii ăia doi, bucălatul de Emilaş şi Gabiţă Evlaviosul care numai cu ochii la Doamne- Doamne şade. Nu se poate aşa ceva. Adică băiatul cu coasa a comis acte de ilegalitate? Cum poţi Tuşică  să afirmi aşa ceva ? Nu se poate, e o înscenare odioasă, pot să pui pariu că nu se va dovedi nimic şi copii aia ascultători se vor întoarce lângă tatăl lor  şi al tuturor românilor, bădiţa Traian, cel încălecat de 2000 de ani pe cocoaşa României, care stă atât de strâns  înfipt în şa că nu s-a mai dat jos nici  facă un pişu  mic de control, de teamă  să  nu- ia altul locul în timp ce el se semnează pe  zăpadă.

Şi    apoi unde aţi  văzut copii mai   cuminţi decât cei doi? Păi  îmi amintesc eu cum de Paşte, Emilaş s-a  dus să-şi vadă  părintele, ăla  dat de Dumnezeu nu autoalesul  şi au ciocnit ouă creştineşte. Acuma e adevărat  a ciocnit mai  mult ăl  bătrân, şi  cum Emil nu avea ouă, i-a ciocnit – săracu – un ou în  cap, dar  să zică  merci că   nu e copilul lui Adrian –Termopan că   la ouăle lui, îi  dădea  în cap fără număr. Şi  cum adică, copilul- cositor,  harnicuţul familiei, băiatul cu coasa , Emilaş,   şi Gabiţă, veselarul lui mama, care a spălat la farfurii la viaţa lui  tot cât tot neamul lui Mao Tze  Dung, băieţii  de azucar să fie ei numiţi făptuitori. Nu se poate, mă revolt, o înfierez cu mânie de tâmplar-tichigiu-ospătar-manelist şi tot ce îi e drag tătucului, pe Tuşă Adriana şi  o rog  dovedească  în faţa  lumii cele afirmate în scrisorica  ei.

Aşa să o ajute Dumnezeu

Şi dacă toaşa Kovesi  nu va face dreptate, o blestem  să vină fantoma   lui Pluteanu  şi să îi ia toate borcanele cu zacuscă de pe balcon.

  P.S.Îmi spunea mie bunicu, când eram copil, că neamurile se împart în două, neamuri bune şi neamuri proaste. Neamurile bune –zicea  el- erau cele care vineau  pe la noi (de obicei nu cu mâna goală) stau de vorbă , beau, mâncau şi pleacau. Neamurile alelelalte -zicea tot bunicu- venea  la noi neanunţate, intra cu Boc(ancii) plini de noroi în casă, se Oprea direct la masă şi uita să plece două trei zile.

 Neamurile tuşei Adriana de care or fi ? 

106 comentarii

Mache 27-01-2011 - 04:03

Nene,

Baga de seama cu cine te joci la groapa de nisip ca uite ca totusi se ia. Si inca ingrijorator de repede. Articolele anterioare erau proaste. Asta deja e dea- dreptul incoerent vadind primele semne ale unui Alzheimer de neam prost. Care Alzheimer nu se va multumi sa stea doar cateva zile la masa, ci va ramane bine infipt in tacalia autorelui. Pana la capat. Asa cum ii sta bine osteanului.

jan dinu 27-01-2011 - 04:22

Lasa-l Mache ,a inceput ciclul – IL platesc eu -;))
E militar sindicalist
In cuvint mai mult linGvist
Merge – merge la razboi
Riscind viatza pentru noi !! ..-:))

JD-USA
PS :colonele facem tirgu ?? Te mai gindesti – Propunerea ramine..

Mache 27-01-2011 - 04:52

Ah, ce cuvinte inaltatoare ai putut rosti: Osteanu’-sindicalist!

Freamata de emotie in mormintele lor stramosii nostrii cei razboinici, de la Traian si Decebal pan’ la generalii Mociulski si Avramescu, la falnica vedere a ex-strategilor de prin GAZ-uri deveniti azi ditai milogi cu spinare de rahat…

urbos 27-01-2011 - 05:31

Iar ti-o sugi singur mache? Te mananca rau potaie?
He he he, ratat mic si jegos…

jan dinu 27-01-2011 - 06:35

Sobrule ,eu zic sa te resemnezi ,ai – pierdut victoria – !-:))
>> TRAIAN e pe cal shi a infrint al lui dusman <> ILiescu e inpaiat shi’n curind – ingropat << !!

PS – Particiu a facut intelegerea cu Basescu ,tu ce mai astepti ??
Anteneaza-ti inima in curind stirile negative te va disconforta –
in asha hal ca poti face "salt mortal"!

JD-USA!

militar[rz]2 27-01-2011 - 13:47

-nu vreau sa comentez articolul,sincer nu vreau sa intelegeti ca ma refer cumva la ceilanti care au comentat pana acum,dar totusi as vrea sa aduc in discutie cateva aspecte legate de mine,de voi,de ei,,,,,cetateni ai acestei tari,,,,,de 20 ani ,,,in familie,la serviciu,la colt de strada,in presa scrisa,la televizor,,,,URLAM,TIPAM,cu totii,corecti sau mai putin corecti,morali sau mai putin morali,frustrati sau nefrustati,,,,,de toate mizeriile si nedreptatile din aceasta tarisoara,numai o zecime din ele as enumera;,,1.Ca sunt salarii si pensii foare mari obtinute ilegal,,,,cand se taie nu e bine.2.Sunt cetateni care sunt pensionati medical de la varste fragede,dar ei sunt sanatosi tun,,,,cand se taie acestea nu e bine.3.Ca indivizi cu vile si mertane au ,ajutor social,,se taie nu e bine.4.Ca deputatii,senatorii,primarii sunt infractori,,,sunt arestati nu e bine,,cica e politic,,ba mai mult facem si mitinguri in favoarea lor,,,,,as vrea sa ma opresc aici.,,,,,,,,,,,,,,,,,Stiu si sunt convis ca multi o ducem greu datorita CRIZEI,,CICA!,,probabil o criza morala,,,,Este adevarat ca intr-o criza economica trebuie sa consumam mai putin,,,,,sa economisim,,dar asta nu inseamna sa si GANDIM ECONOMIC,!?,,,,PACAT SUNTEM CU TOTII IN PERICOL SA NE SCUFUNDAM,REALIZAM CU TOTII ACEST LUCRU ,,SI TOTUSI GANDIM ECONOMIC.

Liviu 27-01-2011 - 15:37

Domnule militar in rezerva si ce vei mai fi in civilie, treaba este ca nu suntem domnule ! Ce este atat de greu de inteles ?! Nu am fost, nu suntem si nu o sa putem sa fim niciodata ceea ce ar trebui sa fim ! Daca am lua atitudine, daca stiindu-i pe unii sau pe altii ca nu sunt ceea ce trebuie sa fie si noi tacem din gura, daca stam si tot induram, ne meritam soarta domnule !!! Pe mine ma enerveaza cumplit astfel de „ganduri” inocente cand stim bine cum stau lucrurile, cand vedem bine cum ne comportam, cum ii lasam pe sobolani sa ne faca varza … ca mai apoi sa vina tot felul de viteji care sa ne eSplice ei cum trebuie sa facem pentru ca altfel ne socotesc „cersatori” !

In chestiunea cu pensiile militarilor ma vad nevoit sa spun si sa atrag atentia pentru a nu stiu cata oara ca eu am fost printre primii care au fost de acord cu recalcularea lor (adica cu aducerea lor la normalul pe care-l traim aiciin Romania asta si nu la un normal „normal” !!!) inca de cand s-a inceput aceasta idee, polemizand cu foarte multi militari printre care imi aduc aminte de unul Ioan care vad ca acum nu mai scrie nimic. Asadar, acestea fiind spuse, trebuie totusi ca cei care sunt bine intentionati sa inteleaga ca pe langa astfel de probleme este imposibil sa nu fie (in conformitate cu legile naturii daca vreti !) mult prea multe alte situatii in care lucrurile nu sunt corecte. In cacapitalismul de la noi tot ce este in relatie cu statui este totalmente si ireparabil virusat ! Legile au mai multe portite decat ar fi normal, aplicarea lor este si mai dezastruoasa, apararea lor tine mai mult de mafie decat de justitie ! Astfel, tot ce inseamna bani care vin de la stat sau care trebuie dati statului sunt activitati supuse unei continue smechereli si invarteli. Mai trebuie retinut si faptul (tot de aia care se dau mari telectuali si democrati) ca anumite sectoare de activitate, cum ar fi invatamantul si sanatatea de exemplu, sunt inca aici la noi sub obladuirea statului, iar interferenta cu mediul asa numit privat a produs mai mult dezastru si dezechilibru in sistem. I-am dat Valicai la un moment dat un exemplu dar ea nu are timp de astea … Ea lucreaza la scara mai mare !

In concluzie d-le militar in rezerva v-ati trezit muuult prea tarziu si imi este teama ca nici pe acolo pe unde activati nu ridicati prea mult glasul. Aici pe forum, dintr-un fotoliu caldut, este usor sa butonam … Rareori il mai vezi pe cate unul care se revolta insa de regula prea tarziu si apoi mai renunta si foarte repede !

militar[rz]2 27-01-2011 - 16:26

domnule liviu,se pare ca nu poti intelege nimic,nu te mai chinui ,noi te intelegem,atata poti,nu te condamnam,,,,,,crezi in ceva,ai alte opinii datorita gandiri economice care apasa pe acel singur neuron ramas ratacit in propria cutie craniana datorita efectelor crizei economice,e altceva,,,! dar domnia ta nu poate emite aprecieri la adresa altora,ce au facut sau ce fac acum in domeniile lor de activitate,pentru ca nu stiti!!!!!!!!!!!!,,,eu am spus ceva legat de gandire economica[adica pe intelesul tau,mai putina],dar se pare ca esti prea ,prea,,,,,econom cu gandirea ta,,,,iar asta reiese din ce poti debita in comentariile scrise rezultate din acel singular neuron afectat groaznic de criza economica mondiala,,,,,,,,sau criza morala a unora? ,,,te regasesti cumva,,,,daca da,,,,atunci,,,unde?

Liviu 27-01-2011 - 16:36

Am banuit eu ceva insa am sperat ca ma adresez totusi unui om care are acces la un calculator … DIn pacate au dat astia tehnica la tot felul de oameni si multi mai si scapa ! Imi amintiti de o duduie pe care a incercat la un moment dat sa o trateze Huciu … O fi gasit-o sa o trateze personal de nu mai posteaza pe acest forum ! Stai insa linistit ca te gaseste si pe matale dar nu te baza pe treaba asta si continua sa-ti iei medicamentatia !

YesWeCan! 27-01-2011 - 14:58

Coruptia si modul in care a pus bete in roate reformelor autentice (praful aruncat in ochii electoratului cu populisme ieftine si nationalismul gaunos) a provocat o serie de dezastre -in lant- ale caror consecinte sunt vizibile: lipsa investitiilor straine, impredicabilitate si criza economica, inclusiv amanarea includerii tarii in spatiul Schengen.

La fel de grava este si situatia presei romanesti. Comportamentul execrabil al televiziunilor in timpul ultimei campanii electorale, manipularile sistematice la care s-a dedicat o parte din media ilustreaza perfect „avatarurile” presei clientelare romanesti.

O clasa politica veroasa (dedicata „demagogiei”) impüreuna cu o justitie nereformata (si institutiile ei precare), o administratie corupta, o presa clientelara sunt de natura sa rupa gatul oricarui stat de drept democratic (oricat de puternic ar fi el). In Romania, toate aceste rele si alte cateva (precum o educatie aflataq la pamant) si-au dat mana spre a potenta cataclismul provocat de o istorie deloc fasta. In aceste conditii nu e de mirare ca in Romania prolifereaza cele mai pernicioase si regretabile confuzii. Se confunda usor… orice se poate confunda.
https://www.ziuaveche.ro/business-2/economic/raport-pretul-benzinei-a-fost-majorat-nejustificat-17460.html

Cauzelor li se substituie efectele. In tot aceste conditii inmuguresc si cele mai dubioase legende de presupusa tradare nationala. Cutitul infipt in spatele natiunii e un mit care a dat bine in mai multe instante din istorie. Nazistilor, acest mit le-a adus victoria in alegerile din ’33. In Romania teoria conspiratiei pluteste pretutindeni ,potrivit careia, in chestiunea Schengen, Franta (si Germania) ar fi infipt romanilor cutitul in spate pentru a-si satisface interesele meschine. Ca n-are ce cauta in spatiul Schengen o tara care n-a reusit in 20 de ani de postcomunism sa se doteze cu institutii de justitie si de lupta anti-coruptie (potente si eficiente) este o evidenta care nu se cere demonstrata in vechile tari membre ale UE. In Romania, din contra, predomina sentimentul ca „tarisoara” ar fi cazut victima discriminarilor si unor (noi) masinarii externe (condusa de evrei sau masoni?) pentru care n-are nici o vina.

A sosit timpul sa revenim la realism. Partea goala a paharului e amanarea intrarii in Schengen. Partea plina este sansa de a ne trezi din letargie si din complezenta cu care acceptam, pasivi, lipsa de credibilitate a institutiilor si personalitatilor publice romanesti. Sansa de a ne face temele de casa pe care le-am evitat in ultimii 20 de ani!

neacsum 27-01-2011 - 16:25

Liviule , sunt de acord cu tine cam 90 %. Si cu schimbarea daca vrei a sistemultu de calcul al pensiilor dar sa se faca pe principii democratice , de performanta si importanta a fiecarei meserii, asa sa se faca si in legea salarizarii. Practic de acolo trebuie pornit. Exista un lucru care trebuie insa inteles, si anume principiul neretroactivitatii legilor si asta nu pentru ca nu imi convine mie ci pentru ca acest principiu exista si este repectat in toata lumea.
In ceea ce priveste situatia din Romania, atata vreme cat romanul, legea, statul, vor accepta ca o batrana de 80 de ani cu o pensie de 5-6 milioane pe luna poate strange in 60 de ani de viata suma de un milion de euro pentru a-i lasa mostenire unui „nepot” trebuie sa acceptam si ca suntem prosti si ne meritam soarta. Daca vrei, matusa Tamara a pus eticheta romanilor. Daca romanii au acceptat explicatia lui Nastase vizavi de provenienta banilor, atunci pot sa accepte si ca succesurile odraslei prezidentiale poate sa castige 900 milioane euro intr-un an de europarlamentar pentru a-si plati vila din Paris, cash.Si uite ca nu intreaba nimeni de unde si toata lumea doarme linistita. Ir cei care mai au opinie , sau sar de la balcoane sunt facuti nebuni, sau „vanduti”, inregimentati politic sau colorati artificial.

militar[rz]2 27-01-2011 - 16:46

domnule neacsu,nu te obosi sa explici lucrurii asa de mari unuia cu gandire limitata,care probabil sa vandut ptr.1litru de ulei,1 kg zahar,faina sau malai puse in plase cu diferite inscriptii electorale,iar acum emite pretentii ca sa inselat atunci cand a votat in urma acestor beneficii imorale,,,,,,gen ,,liviu,,

Liviu 27-01-2011 - 16:59

Domnule Neacsu, nu vedeti ca totul este cu susl in jos ? Care criterii, care performanta, care meserii ?! Totul este pervertit si diluat la maximum. Sa va dau un exemplu: d-tra ati ajuns colonel dupa o viata in armata insa acum dupa numai cativa ani in armata poti ajunge general ! Am doi fosti colegi generali si mai au de munca inca !!! Acum sigur ca dupa cum stiti functia doboara gradul insa chiar si asa fiind s-a diluat prea mult totul … Pentru ce sa mai faca ceva real daca obtin totul din minciuni, din hartii, din doctorate date aiurea, din scoli facute pe la bai ?! Ce exemplu are tineretul din ziua de astazi de care ne tot plangem ca nu mai are niciun ideal ?! Ce exemplu sa ia din mediul in care traiesc atunci cand vad cum oameni cu adevarat capabili sunt tinuti in afara in timp ce niste sobolanosi adaptati la vremuri decid pentru soarta lor ?! O sa ajunga sa fie mai multi generali decat soldati ! Asa cum in invatamnat sunt mai multi profesori decat asistenti … Pai ce profesor (invatator) este ala care nu are niste discipoli in jurul lui, care nu lasa nimic in urma lui ?! Acum tehnica este sa nu spui nimic, sa nu lasi nimic in urma ta si dupa tine poate sa vina potopul ! In felul asta nu are cine sa-ti reproseze nimic, nu poti sa gresesti, daca le mai ai un pic cu diplomatia chiar intrii pe sub pielea fraierilor, ii lasi sa se creada si ei smecheri cand de fapt sunt nsite slugi care primesc cateva firimituri din putinele pe care le primeste seful slugillor, o sluga la randul sau …

In ceea ce priveste principiul neretroactivitatii nu stiu ce sa spun ca nu ma pricep si nu ce elemente are noua lege … Dar ma gandesc totusi ca nu se ajungea aici daca nu era respectat. Boc este totusi jurist … Dar adevarul este ca si Nastase este tot jurist !!! mai este si profesor le Drept pe deasupra … Insa la noi este binecunoscut ca hotul cel mai mare striga hotii !!! Si este si pacat daca are cu cine si unde … Daca ati citit „Psihologia poporului roman” a lui Contantin Radulescu-Motru intelegeti ce vreau sa spun. Romanul asa a fost el dintotdeauna … Parca „revolutia” din 1989 a fost o revolutie adevarata ?! Daca nu dadea stapanu’ liber la revolta, daca nu dadeau liber licuricii, atunci cei cativa care au iesit atunci erau demult prin puscarii … Cand s-a vazut care este mersul atunci si-a facut si romanu’ curaj. Dupa care lucrurile au intrat in matca lor, aia care trebuiau sa se imbogateasca s-au imbogatit, au stiu in fiecare clipa ce se intampla, fraierii au tras in continuare la jug, s-au bazat pe lasitatea si sufletul lor de slugi, iar acum exploateaza in continuare toata aceasta nenorocire, le dau tot felul de diplome si titluri ca sa se simta si ei cineva si in general tin apele tulburi de tot ca numai asa se pescuieste cel mai bine ! Cum apare unul care incearca sa faca ordine, sa stabileasca niste criterii cum il pun pe linie moarta … Astia suntem si numai asa se poate intampla !

ValVerde 27-01-2011 - 17:46

neacsum

Poti elabora un pic la ce te referi cind spui „principiul neretroactivitatii” ?
Te intreb pentru ca acest principiu este acceptate de toate societatile democratice. Dar uite ce inseamna „neretroactivitatea”:

Sa presupunem ca exista o lege A care specifica un mod de calcul care determina ca ValVerde va primi 1000 de euro pentru fiecare postare la ZV (e doar un exemplu. Pentru M_D_L – YAAKOV: ma platesc mult mai mult)

Acum sa spunem ca in deplin acord cu Constitutia, organul legislativ al tarii voteaza o noua lege, Legea B care spune ca de la data de intrare in vigoare a legii, postarile lui ValVerde vor fi platite cu numai 500 euro/postare (criza economica, economii la bugetul Mossad, etc)

Principiul neretroactivitatii legilor pe care il invoci spune ca noua lege B nu poate fi extinsa in trecut mai inainte de ziua cind a intrat in vigoare.
Daca legea B intra in vigoare de azi, postarea pe care o citesti va fi platita cu 500 de euro si tot ce am scris ieri cu 1000 de euro.

La asta te refereai? Incearca sa va ia bani din urma?

Nu cred ca romanii sint prosti si ca soarta care o traiesc e din cauza ca sint prosti.
Cred ca nu exista legi adecvate si cred ca politicul e slab si infantil (da, chiar dupa 20 de ani) Din pacate nu exista alternative cu adevarat valoroase. Ceea ce spune urbos nu e o solutie (pentru cine nu stie, urbos spune orice e mai bine decit ceea ce avem, deci hai sa distrugem totul si pe urma vedem ce ieise. Este de fapt teoria anarhistilor de la sfirsitul sec XIX inceputul sec XX, mai ales in Rusia)
Cred ca trebuie sa fii proactiv si sa ai o solutie sau o alternativa inainte de a te grabi sa distrugi.
Eu de asemenea cred ca votul uninominal la toate nivelele ar salva situatia. Putem elabora in alt comentariu.

Situatiile cu Matusa Tamara si cu fiica lui Basescu sint numai exemple care dovedesc viciile de sistem (vezi mai sus), nu cred ca pot fii invocate atunci cind dezbati teme total diferite.

Lasind la o parte diferentele noastre, iti dau credit pentru ca ai curajul sa-ti aperi opiniile (bune sau rele) nu numai in articole, dar aici pe forum unde viata nu e usoara!
O faci cu atit mai mult cu cit esti in dezavantaj. Noi toti sintem niste anonimi cu nick -uri ciudate iar d-ta scrii sub propriul nume si sub propria identitate.

neacsum 29-01-2011 - 23:40

Val Verde . Adevarul e relativ. Un adevar absolut nu stiu daca exista . Pe vremuri pamantul nu se invartea . Acuma cine sustine ca nu se invarte e considerat prost. E posibil ca de maine sa nu se mai invarteasca .Asa ca problema cu cine are dreptate si cine nu , nu e vesnica . Daca ai insa bunul simt sa iti sustii punctul de vedere civilizat indiferent daca ai dreptate sau nu, te poti bucura de respect , iar injuriile si atacurile forumistilor indiferent cat de batrani sunt ei, nu te ating. Faptul ca intru ” la bataie” desi muti imi spun ca nu e bine si nu se merita , si mai intru si cu numele meu, inseamna ca imi asum responsabilitatea opiniilor. Celor care vor continua sa imi raspunda cu injurii, nu am sa le raspund la fel, am sa ii las sa vorbeasca singuri, si la fel si pe cei care sunt „postaci” de meserie , pusi cu plata sau fara plata sa sparga niste adevaruri valabile astazi. Cam asta este . Toate bune .

neacsum 08-02-2011 - 07:22

Principiul retroactivitatii legilor este ceva bun. Pe baza lui ii vom putea condamna la moarte pe toti cei care au complotat inpotriva Romaniei.
Neretroactivitatea a fost inventata de tradatori, ca sa scape nepedepsiti.

neacsum 08-02-2011 - 07:37

Zisasi ca : „Cred ca trebuie sa fii proactiv si sa ai o solutie sau o alternativa inainte de a te grabi sa distrugi”.

Dar cand tipati ca „industria Romaniei este un morman de fiare vechi si trebuie sa fie data la topit”, cum era domnule diversionest sionist ?

E mai bine acum, cand nu mai producem nimic si milioane de romani sunt in somaj ? Cu ce erau mai proaste medicamentele, tranzistoarele si circuitele integrate, motoarele Diesel si electrice, aparatajul si transformatoarele electrice, otelul si chimicalele, vapoarele si avioanele, decat cele importate din India si China, cau chiar din tari mai dezvoltate ?
Ati reusit sa distrugeti tara, prin marionete puse la conducere, dar nu o veti stapani niciodata in siguranta. Nu va recomand sa va mutati din Israel in Romania, daca tineti la copiii vostri.

ValVerde 08-02-2011 - 14:17

M_D_L (YAAKOV) esti asa de curajos ca nici macar pseudonimele tale nu le mai folosesti?
Furi pseudonimele altora ca sa dovedesti ca exista mai mult de un cretin in Romania?

Gradul tau de imbecilitate e greu de egalat, asa ca degeaba te ascunzi in spatele altora

caramache 08-02-2011 - 15:43

Cucoana, nu esti in stare sa scoti doua propozitii care sa dovedeasca ca esti o persoana inteligenta si cinstita. Esti total sub nivelul intelectual al celor pe care vrei sa-i combati.
Tu vorbesti de grad de imbecilitate, tuto ? Cat tupeu poti sa ai ! N-am gasit nici o sclipire in textele tale, numai rautate si venin.

urbos 27-01-2011 - 17:56

Daca nu stii nici ce inseamna neretroactivitate taci. Citeste analfabetule, informeaza-te papagalule, si apoi sa apari in public.
Nu intelegi idiotule ca e vorba de un CONTRACT!
Un contract nu se modifica atunci cand ai tu chef, el e acelasi ca la data semnarii lui.
D-aia dobitocule, o astfel de lege(oricum discutabila) nu putea sa priveasca decat pe cei care abia de-acum intrau in sistem. Ai inteles ma prostule?

urbos 27-01-2011 - 17:57

La handicapatul asta, ce face familia basescu e „viciu de sistem”. Du-te ma baiatule si ingroapa-te, nici simtul ridicolului nu-l mai ai.

ValVerde 27-01-2011 - 18:41

Mai citeste iepuras!
CONTRACTUL e de multe forme si este regulat de LEGI.

Legile sint dezbatute, votate, adoptate de organul legislativ al tarii.

Odata legea adoptata, daca este atacata in justitie, exista Curtea Suprema de Justitie care decide daca legea respectiva e constitutionala sau.

Referinta se face la Constitutie, ca Lege Suprema a Tarii, nu la previziunile unui contract.
Daca ceea ce zici tu ar fi adevarat, nu ar mai exista divorturi nedorite de ambele parti, pentru ca certificatul de casatorie e un contract.

Pentru mintea ta firava, imagineaza-ti sistemul juridic ca pe o piramida cu Costitutia in virf si ceea ce numesti tu contract, undeva pe la baza.

Bula 27-01-2011 - 19:27

M-asteptam la ceva mai mult din partea unui om care traieste, cica, intr-o tara in care contractele se invata la gradinita. Da poate ca merge controlul parental la calcularetzu individului.
Afla, desteptovici, ca un contract bilateral are tot atata legatura cu sistemul juridic, cat are un urs alb cu un aligator. Nu ma obosesc sa iti spun mai multe, ca oricum n-ai intelege…

Bumerang 27-01-2011 - 19:32

Aha, deci daca noi doi Facem un contract in urma căruia eu te pot omori, inseaman ca justitia nu se baga?

urbos 27-01-2011 - 21:18

Ma tampitule, poti sa dai orice fel de lege, legea mai trebuie sa fie si dreapta. Si regimul Ceausescu avea legi, si orice dictatura are legi cretinule, deci ce relevanta are asta?
Apoi tu n-ai inteles tampitule ca deja s-a dat o hotarare a ICCJ care a cerut oprirea „recalcularii”? Iar guvernul de tampiti ca tine au zis ca-i doare in cot?
Pensia spre exemplu e considerata inclusiv de legislatia europeana ca drept patrimonial. Adica banii astia pe care statul ii datoreaza sint PROPRIETATE, iar Constitutia, ca tot ai amintit, garanteaza proprietatea(asa cum e si firesc intr-o lume civilizata, caci au existat si altfel de legi, cretine, asa ca tine)
Iar aici vorbim de un contract CU STATUL, nu intre doua persoane! Despre ce legi sa mai vorbesti ma tampitule?
Pana unde poti fi ma atat de cretin. Depasesti orice asteptari, esti incredibil, in curand ajungi prostul forumului.

Bumerang 28-01-2011 - 09:26

Dacă scoti din textul tau injuriile, se reduce cu o treime.
Iar cele doua treimi care rămân sunt aiurea.
Pai mai …. desteptule….. Sigur ca din prisma ta legile nu contează dacă se îndrepta împotriva privilegiatilor lui Ceaușescu, armata, securitatea, militia, car si astăzi sebucura de privilegii. Si exactă asa cum si comunistii incalcau propriile legi, tu, comunist, nu ți cont de legi astăzi. Dar, le invoci atunci când îți dau „dreptate”!
Pensia o fi proprietate, dar dacă sacul e gol, atunci cu cine te certi? De la cine pretinzi aceste pensii uriașe? Dute la urmasii lui Ceaușescu si cerele pensia care ți se „cuvine” dar n-o lua de la gura omului de astăzi!
Mentalitae scarboasa de comunist!
Mă intreb cine o sa va plătească pensiile când pleacă toți muncitorii din tara…

neacsum 28-01-2011 - 00:07

Urbos, tu chiar nu poti discuta cu cineva daca nu il jignesti. Sincer acuma , chiar daca ma sustii, modul in care o faci ma dezavantajeaza. Incearca sa iti respecti „adversarul” si sa te respecti respectandu-l. Sunt de acord cu ceea ce spui dar modul in care o spui nu-ti face cinste .
Rezervist.
Nu stiu ce ai cu Liviu.In ultima instanta ceea ce spune este adevarat Din pacate traim intr-o societate care se degradeaza dramatic. Eu cred ca asta vrea sa spuna . Si intamplarea face sa il cunosc cam de 23 de ani. Adica sa ne regasim dupa 23 de ani . Poate este putin prea suparat pe starea in care a ajuns tara asta de la care si el ca si noi spera la altceva.C eea ce a spus vizavi de Revolutie am spus si eu, tot aici in unul din articole . Din pacate nu suntem in stare sa ne luam destinul in propriile maini. Nu facem nimic neampinsi de la spate sau fara amestecul cuiva . Dadeam eu exemplu Toate ” revolutiile” iincepand de la 1821, 1848, 1859, 1917, 1989. Toate , cu ajutor strain . E pacat. Potential avem , dar sunt prea multi balcani (ci) printre noi.
Val verde . Nu ai nevoie de explicatii. La dumneata nu se pune problema ca nu vezi sau nu stii , ci ca nu vrei. Dragoste cu sila nu se face si eu nu sunt violator, asa ca e mai bine sa ne vedem fiecare de drumul lui.

urbos 28-01-2011 - 11:34

Domnule Neacsu, nu va sustin pe dvs, eu sustin un principiu, asa cum sper ca si dvs o faceti, adica nu va sustineti pe dumneavostra ci principiul. Daca sintem normali la cap, sintem inevitabil de aceeasi parte a baricadei.
Cu Liviu nu am nimic, unde vedeti sa fi discutat cu el in contradictoriu pe aici? (cel putin deocamdata)

Liviu 28-01-2011 - 11:37

S-a adresat rezervistului … Asa am inteles si eu prima data ! Dar cine stie ?!

urbos 28-01-2011 - 12:07

Corect.

neacsum 28-01-2011 - 16:23

URBOS,
Din punctul meu de vedere poate sa sustina fiecare ce vrea, si puncte de vedere persoinale (care in ultima instanta au la baza niste principii) si principii(care sunt filtrate de punte de vedere mai mult sau mai putin subiective), dreptul la exprimare este un bun castigat, dar modul in care inteleg unii sa o faca , lasa de dorit. Si tocmai pentru ca sustii niste principii sanatoase, -cel putin asa sustii si inclin sa cred si eu – nu inteleg de ce nu o faci folosind termeni politicosi. Suburbanil nu te ajuta cu nimic in lamurirea unor aspecte, dimpotriva. Bineinteles ca ideea se aplica si lui Mache si alti cativa care va balabariti pe aici .
Nu o lua ca o incercare de a impune ceva sau ca o critica , ci ca o nelamurire. Cum poate un om care sustine niste puncte de vedere corecte sa i gfaca intr-un mod incorect. Se pierde jumatate din efectzul scontat.
Asta e tot .
Liviu are dreptate ma adresam in pasajul cu cearta , militarului in rezerva .
LIVIU, weekend placut !

urbos 28-01-2011 - 17:09

Nu a iau nicicum, nici o grija. Cred ca trebuie sa adaug un lucru ppoate util, ca sa intelegeti cum sta treaba.
Eu ii cunosc pe fazanii astia. Deci stiu cu cine am de-a face, de ceva vreme, de pe ZIUA aia buna, care nu lingea puterea in fund.
A fost o vreme cand am discutat, argumentat etc. Dupa ce toate astea s-au epuizat, caci tot ce era de spus fusese spus, si cine era incapabil sa priceapa era deja irecuperabil, am renuntat la forum. Ceea ce m-a facut atunci sa revin, pe vremea referendumului de demitere a lui Basescu, a fost momentul in care am observat si pe la TV ca ziaristi de toate felurile faceau referire la discutiile de pe forumuri, decretand chiar ca „Basescu castiga batalia pe internet”. Era adevarat ca pe vremea aia, forumurile erau mai pline de cretinii sustinatori ai Nebunului, dar nu-mi inchipuiam ca media va prelua asta, ca va da acestei minoritati internaute o asa mare importanta. Dar era o chestie de imagine, de propaganda, de care stim ca Basescu si serviciile lui aservite se folosesc cu precadere. Atunci am revenit, cu unicul scop de a se auzi si alta voce, opusa corului de cretinopati.
Nu mai aveam ce argumenta, caci argumentele fusesera spuse, iar cei in cauza, asa cum am spus, IRECUPERABILI. Cu cat au mai multa scoala, cu atat sint mai tampiti si mai indaratnici, vorba versului, „caci duci o lupta colosala cu prostul care are scoala”.
In timp ce prostul funciar care a votat cu Basescu „s-a desteptat” de foame, „inteligentul basist” ramane pe baricade, tinand cu dintii de rationamentul lui stramb si ticalos, penrtu a nu se face de ras.
Deci ii cunosc pe tipii astia foarte bine. Sintem ca-n familie.

ValVerde 28-01-2011 - 00:38

Ma tampitule, poti sa dai orice fel de lege, legea mai trebuie sa fie si dreapta. Si regimul Ceausescu avea legi, si orice dictatura are legi cretinule, deci ce relevanta are asta

Nu mai comentez despre capacitatea ta de intelegere sau de modul cum stii sa dezbati.
Me rezum la textul tau.

Cine crezi tu ca stabileste daca legea este „dreapta”. Nu cumva tu, ghiocel?

Oricare lege are credibilitate si valoare daca a fost votata de reprezentantii
populatiei alesi in mod transparent si democrat.
Daca Parlamentul e legitim si necontestat, legile care le voteaza sint LEGITIME.

Comparatia cu regimul lui Ceausescu a puerila.
Cei care dadeau legi sub comunisiti nu erau reprezentanti legitimi ai poporului, pentru ca regimul nu era o democratie. Vrei sa-ti explic in detaliu de ce, sau pina aici te-am penetrat?

Zau ca nu e greu de inteles, poate ai dificultati de rationament si incerc sa fiu rabdator cu tine, dar fa si tu un efort.

Am inteles ca tu pretinzi ca in Romania e o dictatura echivalenta cu cea a lui Ceausescu, dar ti-am mai explicat in alt mesaj de ce cred eu ca nu ai dreptate. Pe puncte.

Poti sa injuri, poti sa promiti ca le dai foc la toti, poti sa te dai cu funduletul de pamint, nu ai sa schimbi faptul ca nu ai argumente.

urbos 28-01-2011 - 00:54

Esti prost ma. Atat. Da’ prost rau.

ValVerde 28-01-2011 - 02:04

Ahh!!!! acum inteleg!
Astea sint argumentele tale!

Hai fugi afara sa te joci in trafic.

urbos 28-01-2011 - 02:16

E cu siguranta cel mai bun argument in ceea ce te priveste.
Cine crezi ma tampitule ca isi mai pierde vremea cu tine?
Tu spui ca habar n-ai, dar tot nu taci, tot dai din gura. Mars ma la rahat, prostovane.

urbos 28-01-2011 - 02:53

Sa stii ca prost ca tine rar am intalnit. Jan e retardat, mache e ca vita, astia sint prosti normali, tu esti defect, sucit, un bolnav psihic lovit de prostie. Parca ai avea ceva scoala, dar nu poti opera cu informatia, parca ai avea o idee despre ceva, dar e complet distorsionata, parca incerci sa construiesti un rationament, dar e o gramada de cubulete pe care pui un mot de pasta de dinti.
Te recunosti in oglinda sau iti dai buna ziua?

Mache 28-01-2011 - 04:07

Bubosule,

Ha, ha, ha, ha,….Ce carpa esti!

Te-au amenintat astia de la gazeta ca te dau afara de pe forum (Ce-i nou in asta?! Doar toata viata ai tot fost ejaculat de pe cate undeva) si gata te-ai scapat in pantaloni de emotie si nu mai ai sange sa injuri.

Iti reptet: Esti o carpa nenorocita si nimic mai mult. Nici nu meriti altceva, decat sa te calce cu totii in picioare. Tu oricum o sa le raspunzi schimonosindu-ti botu’ bubos in ceea ce ar vrea sa fie un ranjet umil. si aspirandu-le cu abnegatie esapamentul personal…

Nu-i asa ca tei-ai cerut frumos iertare de la toata redactia, prin mesaje private, si i-ai rugat umil sa aiba mila de tine, o biata starpitura respinsa de toti si toate?

Stii ce ziceau stramosii mei romanii (nu si ai tai, tu te tragi direct din maimuta) cand vedeau unu’ ca tine? Vae victis…

Liviu 28-01-2011 - 10:14

Bobocule, tot un sobolan ipocrit ai ramas, care provoci si te dai in stamba … Cu asta ce faceti d-le Dragomir ca tocmai ce am scris despre specia asta de nemernici ?! Nu numai ca provoaca dar o face in asa fel incat sa te puna in inferioritate; este una din „tacticile de supravietuire” pe care le-a invatat el acolo in ghetto-ul unde pune parchet ! Va rog sa mai observati o caracteristica a creierului spalat bine: Bobocu simte nevoia sa te jigneasca descriind niste caracteristici fizice (adica nu jigneste numai prin cuvinte asa cum o face Sobru !) pe care si le inchipuuie el ca le-ai avea … Face paralele cu cei apropiati lui probabil, are „fandaxii” precum Conu Leonida !!!

Felicitari Sobrului ca nu i-a raspuns, desi merita cu varf si indesat foarte multe … Iar redactia ar face bine sa se uite si la astfel de maimutoi patentati, ciochisti care dau cu gura fara sa gandeasca, lingatori cu limba musculoasa pe care au folosit-o indelung si o folosesc in continuu. Desi specimenele astea nu scriu cuvinte dure totusi ataca la persoana sistematic pe oricine nu este de acord cu ele. O fac al naibii de ipocrit numai cu lovituri deviate si sub centura … Cum sa poti sa crezi ca un astfel de limbric este barbat ?!

urbos 28-01-2011 - 11:48

Nu e doar sobolan ipocrit e un vierme si-un excrement uman. Nici macar n-am domolit tonul, dar dobitocul ce sa zica.
De provocat sa stii ca nu ma provoaca nimeni p-aici, sint amorsat din start, deci nu conteaza care e imbecilul cu care ma voi intersecta.
Iar papagalul cu siguranta ca se zgarie pe ochi. Hahaha.

ValVerde 28-01-2011 - 19:34

Cu asta ce faceti d-le Dragomir ca tocmai ce am scris despre specia asta de nemernici ?!

Pi-ri-cio-suuu !!! Piriciosu…Liviu piriciosu!!!

Liviu 28-01-2011 - 20:45

Pai tocmai ce i-am scris d-lui Dragomir … Bobocu’ oricum nu ar fi putut sa se abtina chiar daca ar fi vazut !

Europeanuul 28-01-2011 - 12:23

Se obesrva cu ochiul liber (de la o posta) ca ritualul periodic al injosirii la care sunt supusi fesenistii de la sectia trandafiru’ rosu de catre fesenistii de la sectia trandafiru’ portocaliu este de plans!

Si mai deranjante sunt practicile astea secoristo-diversionistice (Sobru’ e un liberal asa cum bunica-mea e informaticiana).

P.S.
Alo, lumea steapta reforme reale, modernizarea si liberalizarea pietei,privatizarea firmelor „deficitare” de stat: Romgaz, Lignitul, Huila, Cernavoda etc? Nu de alta dar „perlele coroanei” produc gauri negre in buget 😉

urbos 28-01-2011 - 12:33

Tu traiesti in tara sau slugaresti pe coclauri? Nu de alta, dar daca nu esti in tara ai face bine sa taci ca se vede ca ai o viziune tampa asupra evenimentelor. Chiar daca suna bine si e corect sa vorbesti despre fesenistii de ambe culori, situatia e mult prea grava pentru a mai conta genul asta de „analiza”.
In rest, in ceea ce te priveste, ramane cum am stabilt. Tot prost.

Afara Ploua 28-01-2011 - 18:08

Domnilor,

Totusi cum ramane cu privatizarea intreprinderilor „perdante” de stat si liberalizarea pietelor? N’asa ca va tzatzaie fundul de frica… in fatza puterilor straine si a intereselor intunecate, din aceasta lume: o combinatie dubioasa intre masoni meschini si evrei. Ati pus-o 🙂

Pribeagul 29-01-2011 - 14:09

Remarcabil: Afara Ploua

geek-a-contra 28-01-2011 - 13:48

pe undeva urbosu’ are dreptate: numai aia de slugaresc in tara au dreptul la opinie 🙂

urbos 28-01-2011 - 14:16

Bravo patratel! Ai facut o deductie logica tip valverde.
Deci nu ma paduchel, si aia care nu slugaresc au dreptul.

ValVerde 28-01-2011 - 15:06

Da’ aia care traiesc pe coclauri, dar nu slugaresc?
Au dreptul ? 🙂

Pribeagul 29-01-2011 - 14:07

Corect: Nu de alta dar perlele coroanei produc „gauri negre” in buget.

Bumerang 28-01-2011 - 15:07

@neacsum

Eu intzeleg perfect faptul ca Basescu si PDL-isti sunt niste hoti. Cum si cei dinaintea lor tot hoti au fost. Trebuie sa recunosti. Faptul ca Basescu e hot, si Nastase a „mostenit” averi de la matusa CAP-ista, nu schimba insa cu nimic datele probleimei.

1) Romania este falita! In acest caz , prima concluzie este ca, doar banii putini care sunt se pot impartii, si nimic mai mult, daca nu se doreste cresterea datoriilor si asa imense.

2) In Romania exista un dezechilibru imens intre anumite categorii sociale care nu sunt justificate in nicun fel. Pe langa hotii politici, in aceasta categorie intre si privilegiatii fostului dar si actualului sistem. Iar cand spun sistem, nu spun un partid politic anume.
Din aceasta categorie fac parte si armata, politia si „serviciile”, inklusiv pensionarii.

Sigur ca si incadrul armetei existe diferente, si evident armata nu poate fi comparata direct dpdv al privilegiilor cu cei din militie sau securitate. Totusi, au fost si ei privilegiati.

Tinand cont de puctul 1 si 2, ibntrebarea este, cum se poate rezolva problema, 1 a banilor si 2 a inechitatii.

Exista doua metode:

1 – se taie
2 – se inflationeaza

Care dintre aceste metode este mai buna, sincer nu prea stiu, insa tind sa cred ca prima.
De ce? Pt ca o inflatie mare dauneaza tuturor mult mai mult.

Urmarea ar fi pt militari aceasi, deoarece pensiile si soldele evident nu vor fi marite cu inflatia, de data asta perfect legal, scazand efectiv asa cum se intampla si acum!

Creeti ca o inflatie ca in anii 90 ajuta?

urbos 28-01-2011 - 16:13

Tovarasu tranca -fleanca, nu e vorba ca PDL sint hoti, chit ca nu se compara nici cu PSD-ul cand era in glorie, in maretie de furat, e vorba ca PDL si Basescu instaureaza dictatura, ca democratia e distrusa complet, lucru pe care nimeni inaintea acestor secaturi n-a reusit sau incercat s-o faca.
Pana nu exista democratie, libertate, si implicit functionarea unui stat de drept, a vorbi de prosperitate economica este o prostie.
In rest, bati campii ca un handicapat. Solutiile s-au spus de nenumarate ori, banii exista, doar ca acest regim ticalos ii foloseste in alte scopuri.

urbos 28-01-2011 - 16:14

a se citi „in materie de furat”…

Bumerang 28-01-2011 - 18:56

Sunt de acord , de data asta. Insa inechitatea ramane!
Un pensionar militar, chiar „tablagiu”, are o pensie de trei ori mai mare decat un inginer! Iar pana instaurezi democratia, cum ar trebuii, rmane diferenta, si tot incorect este

Bumerang 28-01-2011 - 18:56

adaus de trei ori mai mare dupa reducere!!

Europeanuul 28-01-2011 - 19:16

Hallo Bumerang, aici ai un punct!

Chestia este ca aceasta „inechitate” utopica putea fi egalizata prin cresterea pensiilor la restul lumii… nu neaparat prin scaderea pensiilor la soldati si salariile la bugetari!

Guvernul si a intreaga clasa politica (indiferent de culoare) trebuie sa-si focuseze eforturile si intreaga atentie asupra cresterii nivelului de viata in Romania in general si asupra reducerii marii inechitati dintre pensionarii si cetatenii Romaniei si alti cetateni din UE – in mod special. Aceasta este datoria lor. Romanii s-ar simti un popor fericit daca salariul mediu si pensiile lor s-ar apropia macar de cele ale cetatenilor ungari! De ce atata rautate si ura intre voi? (alo Mache si altii).

Pribeagul 29-01-2011 - 14:36

Foarte frumos:
„Guvernul si a intreaga clasa politica (indiferent de culoare) trebuie sa-si focuseze eforturile si intreaga atentie asupra cresterii nivelului de viata in Romania in general si asupra reducerii marii inechitati dintre pensionarii si cetatenii Romaniei si alti cetateni din UE – in mod special. Aceasta este datoria lor.”

Numai ca ai nostri, de orice culoare ar fi, odata ajunsi la putere au ca unica preocupare cum sa fure mai mult. Cind nu le mai ajunge ce au la indemina in tara, iau imprumuturi de zeci de mld. de euro.

ValVerde 29-01-2011 - 16:31

Chestia este ca aceasta “inechitate” utopica putea fi egalizata prin cresterea pensiilor la restul lumii… nu neaparat prin scaderea pensiilor la soldati si salariile la bugetari!

Europene, asta e din putu’ gindirii 🙂

Uite ca nimeni nu s-a gindit la solutia asta atit de simpla!
„Nu aveti piine, mincati cozonac!!!”

Si cam cum propui tu realizarea in mod practic a propunerii tale?
Sper ca nu ai in vedere vreo noua lege sau un decret.

Chiar daca restructurarea politica de care vorbeai ar incepe miine, si economia Romaniei s-ar inalta miraculos spre soare, propunerea ta va deveni realitate cind nici unul din pensionarii actuali nu vor mai avea nevoie de pensie. (Nectarul/Smola distribuite gratis)

Europeanuul 29-01-2011 - 20:33

Chiar daca restructurarea politica de care vorbeai ar incepe miine, si economia Romaniei s-ar inalta miraculos spre soare, propunerea ta va deveni realitate cind nici unul din pensionarii actuali nu vor mai avea nevoie de pensie. (Nectarul/Smola distribuite gratis)

1) La baza afirmarilor tale mai sus se afla si calcule…sau este vorba numai de o estimare asa… facuta dupa ureche 😉

2) Alte tari precum Polonia sau chiar Bulgaria cum naiba reusesc sa faca astfel de progrese? Astept raspunsuri coerente… Polonia spre deosebire de Romania, in ultimii 2 ani a reusit sa atraga o gramada de investitii directe… pe langa acestea s-au reintors si o parte din contribuitori acasa (polonezii de pe coclauri).

3) Te rog sa iei in calcul o crestere economica de 3%, reducerea economiei subterane in proportie de 10%% (actualmente este estimata in jur de 30% din PIB?)precum si indepartarea unor gauri negre (Cernavoda, Huila, Tarom, Lignitul, Hidroelectrica samd )

Un weekend placut!

urbos 28-01-2011 - 19:42

Tovarasu bumerang, numai comunistii au idei d-astea, comparand clase si categorii sociale. Ingineru e inginer si tablagiu tablagiu, fiecare cu alta treaba si alt statut. Statul poti spune aici ca stabileste doar ce primeste tablagiul, caci inginerul primeste in functie de contributie. Deci depinde de sistem, de fiecare tara, cum vrea sa-si plateasca militarii, mai mult sau mai putin.
Problema e insa aici TAIEREA PENSIILOR! Adica si varianta ta, in care vrei sa ai militari mai prost platiti decat inginerii, o faci eventual DE ACUM INCOLO.
Dar fiecare isi alege meseria, asa ca, inginerul putea sa se faca militar. Numai ca daca alegea calea militariei, la vremea lui, pentru ca STATUL promitea ce promitea, a facut contract cu el c-o sa-i dea pensia atractiva X, ce face el daca acest Stat ticalos nu mai vrea sa i-o dea dupa 30 de ani? Pricepi acuma?

urbos 28-01-2011 - 19:44

De acum incolo ar insemna valabilitate pentru cei care abia acum intra in sistem.

Pribeagul 29-01-2011 - 14:44

Nu stiu daca atunci, odata, la 18 ani – ce frumos era! – eram atit de cultivati, atit de analisti incit sa spunem: ca medic, voi avea o pensie de 2000 lei, ca inginer 1800 lei, ca general 7800 lei; dci ma fac ofiter.

Situatia a fost mai… la nimereala…

Pribeagul 29-01-2011 - 14:29

Bine spus: Pana nu exista democratie, libertate, si implicit functionarea unui stat de drept, a vorbi de prosperitate economica este o prostie.

Conducatorii, de orice culoare, nu urmaresc prosperitatea economica a tarii, urmaresc jaful avutiilor ei. La un moment dat aceste surse… seaca.

neacsum 28-01-2011 - 19:16

Bumerang,
Sunt de acord cu tine ca s-a furat din 89 incoace in dusmanie. Sunt de acord cu tine ca s-a ajuns la fundul sacului.
Sunt de acord cu tine ca trebuie facut ceva pentru a iesi din criza.
As fi fost de acord sa renunt pe o perioada anumita de buna voie la o parte din pensie pentru a usura efortul statului. De ce nu au intrebat, de ce nu au cerut , sunt sigur ca multa lume ar fi fost de acord si s-ar fi facut o economie insemnata fara tulburari sociale.
Dar nu sunt de acord cu incalcarea drepturilor, a constitutiei si legilor sau bagarea mainilor statului in buzunarul militarilor sau oricaror categorii. Nu am fost de acord nici cu micsorarea salariilor bugetarilor , am participat la demonstratii in sprijinul acelor oameni. Orice incalcare a drepturilor omului trebuie combatuta.
Si nu sunt de acord cu incompetenta si lipsa oricaror masuri efective de relansare a economiei si iesirii din criza pe spinarea celor care nu pot face nimic . De ce nu se pune capat economiei subterane , de ce nu se confisca averile si celor care au incalcat legea si au obtinut venituri ilicite , care au obtinut contracte cu statul impotriva legii, care au obtinut reducerri de TVA ilegal, si de ce nu se incurajeaza munca cinstita. Cum e posibil de exemplu ca fata presedintelui sa isi cumpere casa de 900 milioane euro in timp ce altora li se iau salariile si pensiile ? Cate generatii de romani, cu un salariu de 15 milioane lei sa zicem, au muncit pentru a face economii intr-un an de zile sa ii cumpere domnisoarei EBA acea vila ? Cine poate sa faca socoteala ? In conditiile in care din salariul ala trebuia sa isi plateasca taxele , intretinerea , mancarea , ca orice om . Un om obisnuit cu un salariu de 15 milioane nu poate face o economie mai mult de 2 milioane pe luna in conditile in care nu isi va putea permite nici un macar sa manance fructe. .Deci , la un calcul rapid, un om cu un salariu mediu pe economie , in condititiile in care ar economisi 2 milioane pe luna , ar avea nevoie de 1575000 de ani ca sa stranga suma aceea. Sau mai pe scurt, acestia sunt banii economisti de 1575000 de romani pe care ei nu i-au mai luat, i-au oferit cu darnicie timp de un an , luna de luna domnisoarei Eba.
Ti se pare corect?

Europeanuul 28-01-2011 - 19:18

gand la gand cu bucurie 🙂 postasem la 19:16 !

urbos 28-01-2011 - 19:46

Nu trebuie sa renuntati la nici o parte din pensie, nu trebuie facuta nici o concesie unui stat ticalos, condus de un ticalos. Daca am fi avut o conducere onesta ar fi de inteles.
In plus, banii exista!

ValVerde 28-01-2011 - 19:48

Iar le amesteci…

Daca se dovedeste in justitie ca au furat, confiscati-le averea si bagati-i la inchisoare. Ca sa declansati procedurile justitiei, cineva trebuie sa se declare parte vinovata, (intr-o actiune civila) sau Parchetul trebuie sa se autosesizeze.

Daca justitia lasa furturile si coruptia nepedepsite, este vina Justitiei si a Politicului. Votati cu altcineva !

Dar smiorcaielile astea de tip „ala si-a cumparat mesina mai buna ca mine” sau „de unde a avut asta bani” miroase a legea averilor de pe vremea comunistilor.

Nu ii puteti face nimanui proces de intentie ca are prea multe. Dovediti in justitie ca a furat, sau e corupt si confiscatii averea dobindita ilegal si mai trimiteti-l si pe la puscarie.

De asemenea, chiar daca banii respectivi sint recuperati, ei se duc la proprietarul lor de drept. Chiar daca se duc la buget, nu e obligatoriu sa se duca la fondul de pensii.

Salariile bugetarilor si pensiile NU sint drepturile omului…
Asta e alta mentalitate nociva ramasa de pe vremea comunistilor cind Statul era atotputernic si trebuia sa aiba grije de cetatean

De ce nu se pune capat economiei subterane , de ce nu se confisca averile si celor care au incalcat legea si au obtinut venituri ilicite , care au obtinut contracte cu statul impotriva legii, care au obtinut reducerri de TVA ilegal, si de ce nu se incurajeaza munca cinstita.

De acord cu toate astea DUPA ce au fost dovedite si sanctionate in fata instantei.

urbos 28-01-2011 - 20:00

Nu le-a amestecat, doar a semnalat ceva, colateral.
Tu treci la subiect papagalule.Subiectul e respectarea legii.

Europeanuul 28-01-2011 - 20:46

ValVerde, in Romania au furat toti, indiferent de culuoare politica „cot la cot” de sus in jos!

Justitia pe cine sa acuze acum (tot ei sunt si serviciile.. si justitia 😉 )? Crezi ca fostul ministru al tansporturilor sau fostul primar al Bucurestilor nu a avut si el clientii lui… asa cum au avut si domnii Tariceanu, Hrebenciuc, Balaga sau Mazare?

O solutie, un drum spre o schimbare ar fi reinoirea partidelor, reformarea lor din interior! La fel si institutiile statului! Altfel vor tipa toti in continuare: aaa ai furat cot-la-cot cu mine si acum tocmai tu ma acuzi (ca te afli la butoane?)

ValVerde 28-01-2011 - 20:48

VOT UNINOMINAL !

urbos 28-01-2011 - 21:11

Cea mai mare mizerie e votul uninominal. Singul vot democratic si justificat din toate punctele de vedere e votul preferential pe liste.

neacsum 28-01-2011 - 21:55

Corect europeanule. As vrea sa vad eu procurorul din Romania care ar indrazni sa ridice problema averii clanului Basescu.

Denali 28-01-2011 - 21:56

„…o solutie ar fi reannoirea partidelor ,reformarea lor din interir!…”

Si cum schimbi partidelel din interior ?…

Le zugravesti sediile ?…le schimbi mobila?…carpetele ?…

Dle Europeanul partidelel nu sunt cladiri , obiecte , lucruri…Partitdele sunt : GLOATELE….

Hai !…schimba gloatele…

Iti propun sa incepi cu …sobru…

Iti propun sa-i explici acestui accident al naturii , ce se intampla daca atunci cand primeste : Lista de candidati ai Partidului…de SUS…si lui nu-i place nici unul din candidatii de pe lista…explica-i acestui esec al naturii ca atata timp cat va primi Liste …de SUS…indivizii de pe liste vor fi pusi pe aceste liste de Clasa Conducatoare , de Elita si nu alesi de gloate…

Dar se pare ca acesta este un concept prea complicat ptr. aceasta oaie numita ;sobru si milioane de mioare ca el, care in ultimii 20 de ani au votat si revotat (de pe Liste) pe aceasi corupti, incompetenti venali si sarlatani care au falimentat inapoiata Romanie…

Sau un alt concept strain ptr. mioritici : Partidelel sa-si scrie , publixce si urmeze la litera : PLATFORMA Partidului ( un fel de Zece Porunci)care sa ghideze atat politicineii partidului cat si de a simplifica si ajuta glotele sa decida ptr. ce partid voteaza…

Aici in maerica si de obicei in vest cand un politician schimba partidul , aceasta este privita ca un seism politic, adesea ca un taboo, schimbare care dauneaza sau ajuta ,depinzand de caz, Partidelel in cauza…
Astazi in romania, politicenii isi schimba partidelel precum ciorapii…Asta ptr. NU ESTE NICI O DIFERENTA intre Partide…este usor…Aceste schimbari de Partide , nu se fac din cauza schimbarii viziunii si filozofiei politice, ci din motive personale( incompatibilitate cu alti colegi din Partid, pe baza de caracter personal, nu pe baza de diferenta ieologica, etc.)…

Daca nu ar fi atat de Tragic , situatia politica din romania ar fi amuzanta…

Gloatele mugesc , si behaie constant impotriva liderilor politici pe care continua sa-i voteze si revoteze alegeri dupa alegeri…

Exibit #1 : sobru …acest idiot care daca Democratia l-ar lovi intre ochi tot nu ar gasi-o, prefera sa inghita excremetele de pe Listele partidului…

Exibit # 2 : comunistul Pribeagul…acum cateva luni acest tovaras m-a asigurat ca el face totul ca la carte : ca a votat si revotat ” oameni din structura”( sau cum spune sobru : de pe Liste…

Multiplica indivizi precum sobru si Pribeagul la cateva milioane si rezultatul se numeste : Basescu , Nastase ,Geoana, Vadim , Crin , Cosma Iliescu, etc.,etc…

Succes…

urbos 29-01-2011 - 01:48

Alamare, hai sa-ti explic eu idiotule. In primul rand ideea cretina cu acei candidati veniti de „sus”. Pai ma boule, odata ca ti-am zis de vot preferential pe liste, chit ca si votul simplu pe liste e mai bun decat uninominalul matale de rahat, dar e acelasi lucru ca la uninominal, caci si la uninominal se pot prezenta doar candidati tampiti care sa nu-mi convina. Ideea e alta, ca Parlamentul este ORGAN LEGISLATIV. Acolo ma intereseaza sa votez ideologic, doctrinar, nu persoane! Or partidele sint cele care reprezinta lucrurile astea. Pe de alta parte, nu te opreste nimeni sa candidezi ca INDEPENDENT! Ai inteles vita? Apoi Parlementul face legi pentru toata tara, nu pentru circumscriptia ta prapadita, iar ca cetatean, eu trebuie sa votez pentru toata tara, nu pentru o jumatate de cartier. Alegerile parlamentare nu sint alegeri locale, uninominalul poate fi bun doar pentru locale, unde ma intereseaza omul,pe care probabil il pot si cunoaste, si care NU FACE LEGI PENTRU TARA ci se ocupa de treburile locului. Ai inteles boule?
D-aia s-a si ajuns la tampenia ca parlamentarii sa ceara strazi pentru Gogu din Cisnadie, in loc sa se ocupe de legi pentru tara, devenind un fel de ales local.
Votul pe liste, adica pe partide, indeparteaza parlamentarul de treburi locale si deci si de zona afacerilor, lucru clamat demagogic de toti cretinii sustinatori ai aceluiasi uninominal. In plus, controlul meu ca cetatean asupra politicului este cu mult mai mare atunci cand votez partide, exacty invers decat sustun aceiasi tampiti sustinatori ai uninominalului, caci tot nu stiu ce face dobitocul ala de parlamentar in Parlament , in schimb pot urmari cu usurinta miscarile politice ale partidelor, care in functie de pulsul societatii reactioneaza intr-un sens sau altul, pentru a-si mentine electoratul. Ai inteles boule?

Pribeagul 29-01-2011 - 15:22

Fiule, te asigur ca intodeauna te citesc cu interes, sa vad cum evoluezi.

Sunt multumit ca nu-ti piezi simtul umorului. Dupa cum am zis si altadata, esti unul dintre stralucitii forumului.

Astept. Sunt sigur ca la un moment dat o sa spui: Sarut mina Pribeagule!

ValVerde 28-01-2011 - 22:35

O solutie, un drum spre o schimbare ar fi reinoirea partidelor, reformarea lor din interior!

Europene,
cred ca alamar are dreptate aici.
Nu poti astepta o schimbare „din interior”
In primul rind ar trebui sa se intimple la citeva partide majore in acelasi timp.
Schimbarea din interior presupune oameni integrii la pirghiile partidului. Chiar cind apar oameni integrii, astia nu umbla in grup. Cind cineva cu adevarat onest incepe sa urce in partid, de obicei e marginalizat si „sugrumat” politic de sistem.

Reforma din interior e mult mai usor de spus decit de facut.

Sub sistemul actual, doar un executiv puternic ar mai avea o sansa. Din pacate, Basescu doar vorbeste ca va combate coruptia.
Cum dracu’ a ajuns fiie-sa in Parlamentul European…sau Becali??? Vorba lui Mache, o gramada de romani cu muci in loc de creieri. !!!

Votul uninominal va rezolva parte din problema coruptiei. Cind INDIVIDUL stie ca va da sama personal, nu neeaparat in justitie, dar in doi ani la realegere, pentru votul si faptele lui, va fii mai atent ce face in Parlament (de exemplu)
In situatia actuala, nu are nici un fel de importanta ce face individul, atita timp cit partidul lui iese la alegeri si el „face frumos” sefului de partid.
Cum toate partidele sint la fel, e de fapt un carusel de delicventi care fac cu rindul sa-si umplu buzunarele.

Reactia: cetateni ca urbos, satui de toate astea, care prefera sa uite de democratie si sa iasa in strada sa le dea foc

urbos 29-01-2011 - 01:57

Iesi in strada si le dai foc celor care distrug democratia.
Ce mortii ma-tii ai facut in decembrie 89, ai stat ca viermele in casa criticand huliganii care au uitat de democratie, este?

ValVerde 29-01-2011 - 05:59

Nu mai degetel, spun cinstit, eu nu eram in tara.

Anarhismul e antidemocratic. Da-ti foc!!!!
Speram ca tara se desteapta si va pune pe voi, handicapatii mentali pe linie moarta…ce pot sa-ti spun…sint deziluzionat.
Dar deziluzionat nu inseamna fara speranta…eu sint un optimist incorijabil. Eu inca cred intr-o Romanie normala, in ciuda celor ca tine. Si o fac absolut dezinteresat. Personal, putin ar trebui sa-mi pese daca Romania comite harakiri in masa sau daca va creste precum soarele de pe cer. Asa sint eu sentimental din fire si doresc binele tarii mele de bastina, chiar daca a creat si specimene ca tine…nimeni nu e perfect si tu esti doar un accident nesemnificativ.

Acum ia spune, ti-ai pus toate jucariile la locul lor?
Ai mincat tot la masa far sa plimbi mincarea in gura? Ti-ai facut lectiile?
Brava prostovane!!! Poti sa mai scrii mesaje.

PS: ZV, urbos a zis „mortii ma-ti” (ma rog el a scris-o cu doi de i, dar mesajul e acelasi). Dati-i peste falci !
A promis ca se spala pe dinti, dar l-am prins ca a inghitit pasta si acum face clabuci.

urbos 29-01-2011 - 11:54

Pai zi ma vierme securist ca nu erai in tara. M-am lamurit. Du-te si spanzura-te gunoiule.

Europeanuul 29-01-2011 - 12:15

Hi ValVerde, Hello Alamar

In situatia actuala,

votul pe liste sau uninominal nu va curata clasa politica de politruci

. Daca vei avea 10 Politruci din care sa alegi uninominal o sa votezi cu siguranta unul dintre ei !

Mult s-a discutat despre reformarea clasei politice, modernizarea Romaniei, etc. Pe langa noi legi (legea electorala, legea lustratiei, legea declaratiei de avere samd) partidele trebuia sa-si schimbe si statutul. Un exemplu ar fi introducerea punctului nr 8 al declaratiei de la Timisoara – in statutul partidelor. Ma refer la acel punct care spunea ca fostii activisti PCR si colaboratorii fostei Securitati sa nu aibe acces la functii, fie ele politice sau administrative. Succesele vecinilor de la mai vest (Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Tarile Baltice) nu poate fi chiar trecute cu vederea. Nu cred in teoria ca Romania are nevoie de solutii speciale, nu cred ca e cazul sa reinventam roata.

Derapajele populiste ale politicilor statului, au fost comandate de politicieni. Cauza relelor se afla in interiorul institutiilor de stat si a sistemelor de partid. Acolo se tzes retelele de clientelism, acolo se deturneaza banii publici, acolo se transfroma statul intr-un monstru gras si cheltuitor.

Electoratul roman asteapta cu nerabdare angrenarea formatiunilor politice intr-o cursa a schimbarilor si reformelor autentice. In acest sens, statutul fiecarui partid poate determina curatentia din interiorul sau, respectiv capacitatea sa de performanta profesionala. In viitorul apropiat numai acele partide care reusesc sa dea dovada de responsabilitate (si sa preia initiativa unor schimbari majore) vor avea sanse sa castige inimile si mintile electoratului. Etapa de tranzitie a fost extrem de lunga si obositoarte.

A sosit momentul trecerii la etapa urmatoare!

Acesta este mesajul pe care electoratul roman trebuie sa il transmita clasei politice.

Pribeagul 29-01-2011 - 15:12

„Daca justitia lasa furturile si coruptia nepedepsite, este vina Justitiei si a Politicului. Votati cu altcineva !”

Am mai scris si cu alte ocazii: In sistemul actual de oeganizare a puterii a vota cu altcineva nu functioneaza. Partidul de la putere, pedepsit, poate pierde puterea, dar te trezesti din nou cu el la putere intr-o alianta de guvernare, si toate jafurile, in loc sa fie pedepsite, sunt trecute la index.

Dovada concreta: in urma ultimelor alegeri cca 70% dintre parlamentari au fost noi alesi. Si cu ce ne-am ales?

Europeanuul 28-01-2011 - 20:37

Nu stiu daca EBA intradevar si-a cumparat o casa in Paris… cu 800 mio poti achizitiona orice Hotel de 5 stele (trofeu) din inima Parisului Londrei, MAdridului sau oricarei capitala europeana.

In perioada postcomunista (denumita de fesenisti „perioada de tranzitie”) s-a furat ca in codru, din bugetul statului,contracte cu statul, evaziuni fiscale, afaceri dubioase, pradari de banci, hotii la drumul mare samd. Toti au furat, intreaga clasa politica (COT LA COT) indiferent de culoare, numai directia a fost trasata: de la nord la sud.

Un fost ministru al transporturilor, un Hrebenciuc, un Tariceanu, un Blaga, un Mazare, un fost primar al Bucurestilor sau un oricare alt politician (din garda perioadei de tranzitie) indiferent de culoare, nu reprezinta increderea necesara pentru a conduce societatea romaneasca inspre urmatoarea etapa.

neacsum 28-01-2011 - 21:59

Clasa polticica ar trebui schimbata toata , radical . e o increngatura de farisei hoti si mincinosi care fac afaceri intre ei si se sprijina reciproc, se protejeaza. Prevad in curand o mare batalie intre basescu si nemul lui si ceilalti hoti interpartinici, care s-au saturat de hegemonismul clanului Basescu. Isi vor da la giale si pe sub masa si la vedere . Nu mai au ce fura si o sa inceapa sa se fure intre ei. o sa isi fure clienti, concesionari, contracte, etc. Nu mai e mult .

Denali 28-01-2011 - 22:22

Dle Neacsu : Cine a fost la inceput ?…Oul sau gaina?…Asta este dilema…

Cum schimbati calasa politica?…Daca clasa politica face ” LISTELE”?…

Cum schimbati Constitutia ,daca cei care sunt desemnati sa o faca ( politicienii de pe Liste) , nu vor sa se concedieze?…

Constipatia asta a Roamnaiei a fost creata de Tovarasii Ileiesc si Roman , pe biroul ambasei societice din Bucuresti…

Daca dta astepti ca cei de pe Liste sa se stearga de pe liste , eu te sfatyuiesc puternic sa nu-tii tii rasuflarea …

Presedintele Basescu a soptit in trecut ca el ar dori sa schibe Constipatia Romaniei…dar din cate am citit , el doreste sa o schimbe in directie gresita ( sa faca parlamentul unicameral)…

Romania are mai multi senatori pe metrul patrat decat america…

in UK , ieri a inceput procesul de a MICSORA numarul de parlamanetari din camera comunelor…

Cineva , un mioritic de pe forum mi-a spus ca conform Constipatiei mioritice, Presedintele Romaniei, este Seful Executivului dar in acelasi timp NU face parte din Guvern…Iar binenteles, seful Guvevrnului, este Primul Ministru…dara daca nu ma insel, ministrii sunt desemnati de…Presedinte..??!!??…

Pacat ca IL. Caragiale nu mai este in viata sa citeasca Constipatia Mioritica…

Apoi mai este ramura judiciara ,care este desemnata de executiv , legislativ, etc…conform Constipatiei…In acest caz , cum se paote garanta INDEPENDENTA , Juridica , fata de celelate ramuri : executiva si legislativa?…este IMPOSIBIL…acesti judecatori sunt datori celor care i-au pus in posturi…

Senatorii astia…sunt alesi exact pe acelasi sistem cum sunt alesi parlamentariii( poate de aceea basescu dorea eliminarea unei camere parlamanetare , ptr. ca sunt redundande, in mare masura)…

Spre exemplu : in america FIECARE stat , indiferent de numarul de gloate care locuiesc in acel stat au acelasi numar de senatori ( ptr. americanul jan dinu : 2 senatori / stat)…

In acest fel state putin populate precum delaware, vermont ,dakotas, wyoming, au aceeasi putere ins enat precum state ca: texas, california, florida, new york , illinois, pennsylvania, massachusetts, etc…

Deci daca Constipatia Mioritica, urma acest sistem , gloatele din tulcea si maramures ar avea aceeasi putere reprezentativa precum gloatele din brasov, prohova , bucutesti, etc…

Sub sisitemul actual(constipat), un individ din bucuresti este mult mai reprezentat decat unul din tulcea sau sulina….Deci prin concluzie, in romania de astazi NU toti cetattenii au reprezentare egala in senat si deci nu sunt egalii unii fata de altii…

ma opresc aici, ptr. acum…

neacsum 29-01-2011 - 16:00

Schimbarea parlamentului in unul monocameral are un substrat foarte clar. Nu e nicidecum sustinult din grija pentru omul de rand care plateste banii la buget. Asta e ultima grija a lui Basescu . Ideea este sa fie cat mai putini parlamentari de cumparat si de santajat in cayul unor motiuni de cenzura sa a unor legi care trebuie neaparat sa treaca prin parlament. Doamnul Basescu se descurca foarte greu acuma cu presiunile la adresa parlamentarilor opozitiei, Cu numarul actual de parlamentari , efortul financiar si de presiune , are nevoie de prea multe eforturi. Ganditi-va ca daca numarul parlametarilor se reduce la jumatate, la posibilitatile si parghiile pe care le are , ii va fi foarte usor sa manevreze toate voturile din parlament. Acesta este adevaratul scop al schimbarii sistemului parlamentar.

Liviu 28-01-2011 - 21:16

Stiti ce ma nedumereste pe mine ? Faptul ca atunci cand s-au taiat salariile bugetarilor, care totusi sunt niste oameni activi care isi platesc contributiile din care se platesc si pensiile celor inactivi, discutiile pe forum nu au fost atat de multe … Treaba a fost acceptata si cei mai multi dintre bugetari au inteles deoarece se face pe o anumita perioada de timp. In cazul pensionarilor militari insa legea face ca reducerea sa fie de asemenea pe o anumita perioada de timp (ca multi oricum mult nu mai au …) fara posibilitate insa sa se mai revina la pensiile de dinainte ! Cei care au iesit la pensie anii acestia, la varste de 40 de ani, sunt cei mai loviti dar si cei mai in forta.

Cat despre EBA, Nicolescu, Nastase si alti Bivolari, imi este teama ca niciodata in tara asta nu se va face vreodata dreptate. Ce s-a furat s-a furat !!! Militarii trebuiau sa spuna mai multe pana acum, ca acum este si prea tarziu si nu prea cade bine cand cu recalcularea asta a pensiilor … Nu am auzit absolut niciun militar criticand vreodata guvernul ! Sigur ca militarii nu fac politica insa macar cand venea vorba de achizitionarea unor liucruri necesare armatei, unde spaga functiona la fel de bine (daca nu mai bine) decat in civilie, ar fi trebuit sa spuna ceva … Dar in multe alte probleme de natura sociala, in care erau implicati inerent (ca si militarii isi dau copii la scoala de exemplu !), trebuia sa se implice si sa ia o atitudine mult mai ferma, militara !

neacsum 28-01-2011 - 22:03

Sa-ti spun de ce Liviule .Pentru ca atunci cand s-au taiat lefurile ,sefii de sindicat nu pierdeau nimic . Sindicatele sunt clientelare partidelor, si sefii ce centrale sindicale fac greva cand primesc verde de la partide. Sindicatul militarilor este nou, Dogaru isi apara dreptul lui in primul rand si apoi al celorlati dar in primul rand al lui, cu ajutorul multimii . Din cauza asta este atat de vehement. Tine insa aproape , in curand vei auzi si alte amanunte legate de Dogaru.

Europeanuul 28-01-2011 - 23:11

Pe fondalul socului „de criza” bugetarii nu s-au prea cugetat sa faca proteste. Avind in vedere ca Romania se afla pe locul-2 (de la coada) in pensinsula Balcania (in fata Montenegrului) s-a adeverit ca atitudinea lor a fost o greseala. S-a intrebat cineva de ce criza este atit de adanca numai la voi?

Protestele militarilor trebuiesc privite in primul rand ca si proteste impotriva politicii contraproductive a actualului guvern (culuoarea politica o eliminam din joc aici) Lipsa unor reforme autentice, politica fiscala catastrofala, crearea unui mediu neprielnic al afacerilor respectiv incapacitatea de atragere a investitiilor directe straine (IDS 😉 ) si ata populismele gaunoase ale Presedintelui cat si cele ale Premierului nu au nici un sens!

Desigur ca rezervistii (pensionarii militari) s-au simtit privilegeati ai societatii cu pensiile lor, iar militarii activisti si-au bagat si ei mainile (fiecare cum a putut si cat a putut… de adanc) la fel ca si angajatii altor institutii de stat. Asa a fost in Romania, perioada de tranzitie a fost dominata de deviza – fiecare se descurca cum poate (romanii smekeri, romanii descurcareti, samd) Nu contesta nimeni, dar asta este o alta mancare de peste…

De ce ar sta acuma militarii cu bratele incrucisate (in san?) de ce ar tolera politica scaderii nivelului de trai in Romania… in timp ce cetatenii la sud, si nordvest de Dunare nu sunt nevoiti sa faca astfel de concesii? Cui ii serveste praful aruncat zilnic in ochii electoratului si populismele de genul ca tara nu e de vanzare?. Romgazul poate vinde gaz sub pret la industria producatoare de ingrasaminte, sau mai stiu eu ce firme intretin serviciile avioanelor companiei Tarom la tarife de 250%. Acestea sunt doar 2 exemple! Mai citisem ca stiu eu ce bastan pune autoturisme la dispozitia managerilor de la Huila sau Lignitul Petrosani la tarife exorbitante. De ce sa plateasca contribuabilii si pensionarii pentru astfel de gainarii? De ce se asteapta „mereu” ca electoratul sa faca astfel de concesii in fata clasei politice?

Pribeagul 29-01-2011 - 15:02

Adevarata problema:

„Si nu sunt de acord cu incompetenta si lipsa oricaror masuri efective de relansare a economiei si iesirii din criza pe spinarea celor care nu pot face nimic . De ce nu se pune capat economiei subterane , de ce nu se confisca averile si celor care au incalcat legea si au obtinut venituri ilicite , care au obtinut contracte cu statul impotriva legii, care au obtinut reducerri de TVA ilegal, si de ce nu se incurajeaza munca cinstita.”

Oamenii cinstiti, oamenii cu posibilitati, oamenii organizati, mass media onesta si ambitioasa pentru asa ceva ar trebui sa actioneze.
Cind ar vedea un contract pagubos pentru stat, cind ar vedea ca activitatea lui Umbrarescu cu statul are un profit de 40% etc, mic si mare cu gaina, vitel si purcel, sindicate civile si militare de disponibilizati sau nu, in strada, cu lozinci mobilizatoare gen: Iesi afara… si ne explica.

Actunile de acum a cadrelor militare mi se par orecum… jenante.

Dar oricum, se pare ca lumea, la nivel global chiar, incepe sa se miste. In era internetului, devine tot mai constienta ca o situatie, cum este si la noi in tara, in care 80% dintre cetateni au venituri medii de 200-300 de euro, iar restul de 20%, fara a fi surse de progres si bunastare, traiesc ca si in rai, n-are cum sa dureze.

jan dinu 28-01-2011 - 19:49

Mah ,militar Neacsu ,tot te-ai eschivat in a accepta
propunerea mea pentru descrierea unui”ciclu politic ”
oferindu-ti shansa de-atzi plati bine pentru munca
daca ar fi fost bazata pe claritate – adevar shi responsabilitate !
Acum vii shi divaghezi ca „simplu forumist „aducind exemple
despre „vila Elenei Basescu „…
Poti acum sa-ti expui shi parerea privind „cazul Niculescu ”
daca e corect ca „imixtiunea „in treburile justitiei a partidul
– Coalitiei Opozitiei – face parte din nenumaratele actiuni flagrante
care are ca scop torpilarea legalitatii statale realizata legal
prin actiunea democratica exprimata de cetatenii romani ??
JD_USA

urbos 28-01-2011 - 20:03

Alfabetizeaza-te paduche.

jan dinu 28-01-2011 - 20:33

SiSifiliticule ai primit SIDA de la CrinA …transmis
de la Tariceanu care l-a luat de la Patriciu care
i-a ro$…cariciu ! Marsh !
JD-USA

jan dinu 28-01-2011 - 20:42

Scirbosu – Bubos e reprezentantul de presa a lui Patriciu
– CrinA – Tariceanu ! Eate angajat acum shi pentru
Ponta – Iliescu – Gioana ..totzii stind in aceias oala !
JD-USA

Denali 28-01-2011 - 21:27

To ValVerde…

Tu ce crezi : votul (oficial)oricare ar fi el,ar trebui sa fie secret sau public?…

ValVerde 28-01-2011 - 22:04

Denali,

In alegerea reprezentantilor lor, votul cetatenilor trebuie sa fie secret.

Votul reprezentantilor in organismele in care au fost alesi, trebuie sa fie deschis (public)

Denali 28-01-2011 - 21:31

To : ValVerde…
Vot uninominal este OK, dar tu crezi ca este indeajuns , sau alte schimbari structurale ar trebui facute in nominarea candidatilor inainte de a se ajunge la votul uninominal ?…

ValVerde 28-01-2011 - 22:08

Fiecare partid isi poate propune/sustine candidatul. Cetateanul voteaza candidatul, nu partidul. La inceput vor exista candidati independenti, persoane din jurisdictie.
Cu timpul, se vor face aliante intre partide si in mod spontan se for forma doi, maximum trei poli politici.

E ridicol sa ai reprezentanti de -sa zicem- Arges, care in viata lor n-au trait pe acolo dar care sint compensati pentru meritele din partid

Denali 28-01-2011 - 22:53

Hi,hi,hi…cetatenukl voteaza candidatul , nu partidul…adevarat…dar in acelasi timp candidatul reprezinta…partidul…

Dle ValVerde…cum sa ma fac inteles de dta si de alti forumnisti…

Hmmmm…” E ridicol sa ai reprezentanti de-sa zuicem -Arges, care in viata lor n-au trait pe acolo dar care sint compensati ptr. meritele din partid…”

Hmmm…eu cand spunca dta dle vlverde mananci rahat pe acest forum mioritic, te rog sa ma crezi , nu o fac cu malitie sau rea vointa …dar dupa un an de MINCIUNI si IPOCRIZIE , pe care o insiri pe acest forum mioritic , dta m-ai fortat sa elimin toate celelate epitete si versiuni posibile…

Hai sa le explic formunistilor dtale iubiti care le ceri ajurotul virtual ca afirm ca dta manaci rahat zilnic pe acest forum…

Dlor forumnisti exista un individ (un politician oto de pe Liste) in america numit : Rahm Emmanuel, noi il numim : balerina( acest barbat a facut balety in tinerete)…
Acest individ a petrecut ultimii doi ani in Washington D.C…ca sfatuitor sef al Copilului Minune…
Acum o luna acest individ Emmanuel s-a reantors in Chicago , unde in trdcut fusese delegat parlamentar, si si-a depus candidatura ptr. primarul orasului lui Al Capone..

Acest individ are o casa in Chicago, dar nu a rezidat in ea ci in Washington DC….casa lui din Chicago a inchirat-o altcuiva in ultimii doi ani..

Legea statului Illinois spune clar (nu in culori si pasteluri dle Europeanul),negru pe alb ca ptr. ca un individ sa se claifice ptr. candidatura de primar al unui oras comuna sau catun din Illinois, intre altele acest candidat , TREBUIE sa DOMICILIEZE ( nu sa detina proprietate), in acel oras ,cel putin UN AN DE ZILE…

Dlor democrati de pe forum dvtra ce credeti ?…Rahm Emmmanuel i s-a respins candidatura de primar sau nu ?…Mentionez ca amicul lui Emmanuel , unul numit Obama , a calatorit special la Chicago si a facut campanie ( a telefonat , vorbit si soptit, in locurile potrivite), ptr. amicul lui …balerina…

IERI , 27 jan. 2011 , Cutrea Suprema din Illinois, ignorand Legea statului , a aprobat candidatura lui Rahm Emmanuel ca candidat in Chicago chiar daca acest demn urmas al lui Al Capone , nu a locuit acolo in ultimul an…

Doresc sa mentionez ca partidul din care face parte rahm Emmanuel se numeste partidul Democrat, acelasi partid din care face parte atat Copilul Minune cat si acest demagog si sralatan numit Val verde ,care le explica mioriticilor pe acest forum ,ce si cum se mananca Democratia…

Eu nu am timp sa va explic zilnic cum acest impostor numit ValVerde, ignora si sprijina mafiotii , venalii si coruptii din america, in timp ce lectureaza mioriticilor pe forum despre valorile democratiei, ale onoarei cintei si virtutii…

Eu can afirm ceva despre un individ , o fac cu exemple nu postez fete zambitoare pe forum , care sa innlocuiasca Realitatea…

Sa continui…

Eu l-am intrebat pe acest neo marxist camuflat pe acest forum ca un individ normal si rational, numit ValVerde, daca el crede in votul secret sau nu…Tot ce scriu si intreb pe acest forum are un motiv un epilog, un rost…

Dlor forumnisti pe care impostorul ValVerde va cere sprijinul si intelegerea, esxista astazi in sertarele din Casa Alba si in sertarele senatorilor si parlamentarilor neo marxisti din partidul sarlatanului ValVerde un proiect de lege de a face votul Mafiei Sindicaliste : PUBLIC…

Adica, atunci cand Proletariatul doreste sa se Sindicalizeze( ptr. americanul jan dinu : sindicat = union) de obicei votul este SECRET , ca orice vot din democratie…Obama si camarazii lui ValVerde doresc sa faca acest vot al sindicalistilor : PUBLIC…in acest fel Mafia Sindicala , va fi capabila sa ia in colimator , sa ameninte sa terorizeze sa influenteze si sa cotonogeasca pe reclacitrantii care voteaza ptr. capitalism si Individualism si impotriva colhozului mafiot sindicalist…

In timp ce acestea se intampla in tara in care acest sarlatan domiciliaza, america, el da directii pretuioase pe forumuri mioritice, cum sa ajunge la demoratie si capitalism…

repet : Eu iti spun ca tu manaci rahat , pe acest forum si tu insisti ca nu si nu…

ValVerde 28-01-2011 - 23:18

Alamar, esti bolnav flacau, du-te si te roaga !

Denali 28-01-2011 - 23:38

Have a nice weekend dle ValVerde…

mai vorbim….

jan dinu 28-01-2011 - 23:26

Multumesc pentru educatia traducerii ,dar
ashi mai dori o explicatie :
– union – (unionist ) poate insemna shi sindicalism ??
Merge in orice situatie folosirea >> ismului << ??
JD-USA

ValVerde 30-01-2011 - 03:55

) La baza afirmarilor tale mai sus se afla si calcule…sau este vorba numai de o estimare asa… facuta dupa ureche
2) Alte tari precum Polonia sau chiar Bulgaria cum naiba reusesc sa faca astfel de progrese? Astept raspunsuri coerente… Polonia spre deosebire de Romania, in ultimii 2 ani a reusit sa atraga o gramada de investitii directe… pe langa acestea s-au reintors si o parte din contribuitori acasa (polonezii de pe coclauri).
3) Te rog sa iei in calcul o crestere economica de 3%, reducerea economiei subterane in proportie de 10%% (actualmente este estimata in jur de 30% din PIB?)precum si indepartarea unor gauri negre (Cernavoda, Huila, Tarom, Lignitul, Hidroelectrica samd )
Un weekend placut!

Europene,

Era dupa ureche, dar dupa ce m-ai intrebat, m-am uitat la numere si am constatat ca am ureche buna.

Fondul de pensii este 10% din PIB.
Pensia medie este de 676 lei pe luna.
Tu sugerezi ca pensiile ar trebui egalate in sus, deci ca pensia medie ar trebui sa creasca cam de trei ori.
Pastrind felia de 10%, PIB ar trebui sa creasca de asemenea de trei ori.

Sa luam PIB din 2010 ca 100%
Acum iti dau toata economia subterana, in mod miraculos si peste noapte: ai 130%

Daca cresti cei 130% cu 3% pe an, cum propui, iti trebuiesc 20 de ani sa ajungi la 234%, deci mai putin de doua ori si jumatate ceea ce ai acum.

Gresesc? Ai numere mai bune?

Europeanuul 30-01-2011 - 23:49

Hi ValVerde, mai nou padurea se ascunde in spatele procentelor. Mama lor de copaci. BIPul Romaniei in 2009 a depasit suma 100 miliarde euro (130 miliarde impreuna cu cele de la subteran) Care ziceai ca e raportul pensiilor din BIP ?

Nr total al pensionarilor in 2009 a fost in jur de 4 milioane (incl 5% rezervistii) Acum daca chiar tii neaparat sa imparti cele 30 miliarde la nr pensionarilor, poti sa o faci, vei vedea ce pensii babane vor iesi (625 euro pe luna, de caciula)
––––––––

Sa presupunem, ca statul face pe dracu-n patru si reuseste cumva sa taxeze numai doua treimi din cele 30 miliarde, la o rata de 20% . Rezultatul il imparti la numarul pensionarilor care sunt fortati de imprejurimi sa traiasca cu o suma mai mica de 10 euro pe zi de caciula (sub limita saraciei). Eu nu-mi pot imagina cum reusesc unii pensionarii sa traisca cu 5 euro pe zi.

Macar acum ,dupa 20 ani securimea si pecerimea ar trebui sa elibereze terenul, sa faca loc la altii (oricum au dovedit ca nu sunt competenti). A sosit timpul reformelor partidelor (din interiorul lor). Ce cauta un fost activist PCR in fruncea ministerului agriculturii?

Avand in vedere ca Romania are cel mai mic BIP per capita din piata comuna, capacitatea ei de crestere economica este remarcabila, cel putin un 5% pe an. Liderii politici sa faca tot ce le sta in putinta, ii priveste (sa dea din fund, daca nu stiu sa faca altceva 🙂 ) sa atraga cat mai multe investitii, sa creeze un mediu prielnic al afacerilor, o crestere economica solida, durabila si bineinteles…. pe cat se poate de mare, ca doar asta promit ei in campanii, sau nu?

ValVerde 31-01-2011 - 00:41

Europene, nu misca tinta!!!
Eu nu ma opun restructurarii politice si economice a Romaniei. Chiar dimpotriva. Nu exista sustinator al economiei de piata si al capitalismului mai fervent decit mine, dar am plecat de la urmatoarele:

Bugetul de pensii e inghesuit si nu mai sint bani.
Ai doua solutii: ori tai iesirile (pensiile nesimtite, cum zic unii) ori te apuci sa tiparesti bani.
Ne certam pe aici de citeva zile pentru ca guvernul a ales sa taie pensiile. (in mod responsabil, zic eu, neapelind la tiparnita)

Tu vii si spui: nu ar trebui sa taiem pensiile mari! Ar trebui sa le marim pe cele mici, ca sa le aducem la paritate.
Eu raspund, asta e total nerealistic!
Tu imi dai scenarii si numere pe care oricum le-ai intoarce, luind in consideratie toate reformele minunate pe care le propui, tot ai nevoie de 15-20 de ani ca sa ajungi unde spuneai tu.
Intre timp, nu exista bani pentru anul asta.

Mi-ai cerut numere concrete, ti le-am dat !
Le mai repet odata:
Daca vrei sa cresti pensia medie de la 150 de euro pe luna la 450 de euro pe luna, ai nevoie sa triplezi fondul de pensii, care in prezent e de 10% din PIB
Pentru a creste PIB de tri ori, dupa integrarea TOTALA a economiei subterane, ai nevoie de mai bine de 27 de ani la o rata constanta de crestere de 3% (cine poate garanta asta?) Dar nu e nimic, consideram ca avem o rata de crestere garantata de 5% !!!!!
Asta scurteaza durata la numai vreo 17 ani.
Acum sa spunem ca alocam nu 10% din PIB pentru pensii, ci 20% !!!
Tot ai nevoie de vreo 9 ani ca sa ajungi unde spui tu.

Nu uita ca am considerat nu numai „the best case scenario” ci „out -of-your-mind-optimistic best case scenario”

Fara a diminua necesitatea de reforma economica si politica a tarii, sugestia cu hai sa facem pensiile mari mi se pare un fel de lozinca inutila care il face sa saliveze de emotie pe Pribeagul, dar care are zero sanse de a fi tradusa in viata….Parerea mea !

spartacus 31-01-2011 - 10:29

Mai Val verde
Esti limitat rau mai capitalistule daca vezi numai doua iesiri, a taia pensii si a tipari bani. Cunostiintele tale in materie de economie sunt toat atat de vaste ca si ale varului Boc sau Basescu. La altceva nu va merge mintea? Decat sa luati de la cei nevinovati si sa dati la cei hoti ? Dar daca ar lua de la cei care au datorii de milioane de Euro la stat si nu vor sa le plateasca ce spui ? Dar de relansarea economiei prin relaxare fiscala ai auzit capitalist de cotroceni ? Dar verificarea averilor celor care si-au umplut conturile din vanzari de flote, terenuri, resurse si armamaent ai auzit ? Cum dracu ai vazut tu de acolo din america ta ca cel mai bine e sa tai salariile si pensiile oamenilor? Dar celelalte tari europene cum au facut ? Bai capitalistu lui peste afumat, stai mai in troaca ta acolo si nu mai da lectii de economie politica rasuflata la altii. Mananca-ti burgrerul tau acolo si nu mai invata tu pe altii cum sa ia chifteaua amaratilor din Romania.

Bumerang 31-01-2011 - 11:52

S-a dat o naoua OU, cu privire la pensiile militare. Io zic sa trecem cu comentariile la articolul respectiv

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS