Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

OPRIŢI UNPR-izarea ARMATEI

Scris de :     2011-12-10 11:36

Domnul Oprea, fostul şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase, fostul prieten al lui Cozma, reevaluat şi ajuns veselar al lui Băsescu, a trecut la ofensivă de Ziua Naţională. A lustruit cazanele, a încărcat aruncătoarele de fasole cu muniţie, a mobilizat rezerva , a sunat mobilizarea generală, a scos din remiză propaganda găunoasă, a scos tehnica de la ştoc şi .. pe ei !

Marin Neacsu

Auzind el că filialele Timiş ale UNPR dezertează în masă, s-a gândit să contrabalanseze deficitul de imagine şi a scos geniştii cu petardele fumigene pe strasse, aburind cititorii cu preluarea – înghiţirea PPPS, un partid minuscul de care nu au auzit decât cei care l-au înfiinţat şi judecătoria care l-a înregistrat. Nu conta cât de mare sau de necunoscut este partidul, cu cât mai mic, cu atât mai mici şansele să afle cineva că e o cacealma. Uite însă că preşedintele PPPS încă mai trăieşte, mai citeşte presa şi s-a sesizat că domnul Oprea anunţă din burtă, adică falsează. Ba mai mult , persoana cu care spune domnul Oprea că a semnat neşte acte de preluare a partidului, domnul Popescu, nu numai că nu mai este membru al partidului respectiv, dar mai este şi un om cam certat cu legea şi morala, fiind element cam controversat puţin, după cum spune domnul Petre Răcănel cel care spune că este preşedintele partidului: “Doru Nicolae Popescu . Fost ofiter de securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989 a disparut in strainatate. La inceputul lui 1999 a fost expulzat din Canada, fiind identificat ca “membru al Securitatii romane, complice la mai multe atrocitati” Mai ceva ca în Caragiale. Cu ce l-o fi momit domnul Oprea pe domnul Popescu Nicolae să semneze actele ? Face cumva colectie de dosare şi vrea să îl aibe şi pe al lui Popescu lângă cel al lui Solomon ?

Cine este PPPS. Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale, a apărut în 2005. În 2009, aşa ca fapt divers avea ca primvicepreşedinte pe Nati Meir. În lunia Iulie 2011 a avut loc Congresul Extraordinat al partidului, ocazie cu care au avut loc noi alegeri şi a fost ales preşedinte domnul Răcănel Petre. Ca titlu informativ, domnul Popescu Nicolae nu figurează nici măcar în Biroul Permanent, deci se pune întrebarea pe cine a supt pardon, absorbit domnul Oprea şi cu cine a semnat documentele? Dacă domnul Popescu nu face pate din PPPS ce şi cu cine a semnat domnul Oprea?

Interesant este şi modul în care acest partid îşi ”alege” preşedinţii de filială. Aflăm din Ziua de Cluj din data de 10 martie 2011 că “PPPS îşi caută şef de filială, la Cluj, pe bestjobs“ . Citind articolul veţi afla că PPPS “ angajează consilier politic/preşedinte de filială. Se oferă un singur post, iar salariul se stabileşte în urma interviului.”Condţiile sunt anunţate în continuare. Interesant nu ? Cel puţin oamenii spun pe faţă cum au loc alegeri sau racolări. Pe bani. Se numeşte –peiorativ- salariu. De acuma probabil se va numi soldă. La alte partide, funcţiile de partid şi locurile eligibile pe listele de candidaţi se plătesc de către candidaţi, şi li se spune sponsorizare. “Câte bordeie obiceie!.”

Spune-mi cu cine te aduni, ca să spun cine eşti, spune o vorbă la români. Domnul Oprea o cunoaşte ? Socoteala nu era proastă, lumea nu caută să vadă cine e PPPS ce vrea, din câţi oameni e compus, vede doar că un partid a fuzionat cu UNPR, sau aşa cum declară veselarul, că “UNPR este un partid care se consolidează şi care câştigă atât simpatia alegătorilor, cât şi încrederea unor noi parteneri din spaţiul politic sau social” Curat murdar coane Oprică.
Totuşi, prevăzător, domnul Oprea mai declară şi că : “”Astăzi nu răspunsul la întrebarea ‘câţi’ este relevant pentru noi, ci răspunsul la întrebarea ‘de ce’” Aici trebuie să îi dau dreptate domnului Oprea şi să admit că a pus degetul pe rană. DE CE DOMNULE OPREA, a intrat în partidul dumneavoastră domnul Solomon, de ce ati semnat un document fără nici o valoare cu un alt client al sălilor de judecată, expulzat din Canada pentru complicitate la înfăptuirea mai multor atrocităţi? De ce domnule Oprea?

Vorbeşte lumea prin târg că aţi fi “recomandat” cadrelor militare active să vină la manifestările dedicate Zilei Naţionale în număr cât mai mare şi să îşi mobilizeze şi familiile. De ce, ca să fie câţi mai mulţi susţinători ai puterii care să contrabalanseze eventualii fluieraşi ? Aţi devenit dintr-o dată stăpân şi pe programul familiilor cadrelor militare, nu vă mai ajunge viaţa lor, acuma vă introduceţi cu partidul dumneavoastră şi în familiile cadrelor active ? Unde aţi învaţat asta? Nu e de ajuns că folosiţi tehnica militară în deplasările şi activitâţile de partid mimând câte o vizită la unităţi de care nu aţi auzit decât din presă, acuma folosiţi şi familiile cadrelor militare în interes de partid pentru a arăta lumii cât de iubită este conducerea de partid şi de stat şi cît de iubit este conducătorul hulit pe toate meleagurile patriei?

Nu vă mai săturaţi de ilegalităţi? Cine vă dă dreptul acesta domnule Oprea?

Sau o să spuneţi acuma că faceţi ce vreţi cu familiile şi programul cadrelor militare ca ministru al apărării aşa cum faceţi şi cu tehnica militară? Aţi avea tupeul să daţi un asemenea răspuns. Nu îi plimbaţi şi pe ei cu tancul, cu fregata sau avionul în vizitele dumneavoastră ? Sau vă păstraţi pentru alegeri. Parcă văd că atunci agenda dumneavoastră ca ministru se va umple de vizite pe la câte o companie prin Cucuieţii din Deal pe unde filialele UNPR nu au nici un sprijin.

Pe 1 Decembrie, am văzut în rândurile delegaţiei UNPR în momentul depunerii coroanei un fost coleg care se spune că era pensionar începând chiar cu ziua de 1 Decembrie. Cel puţin aşa susţinea el. Nu pot să nu mă întreb şi eu, ca în bancul acela de pe timpul lui Dej: ”Aşa tânăr şi Gheorghe”? Adică nici nu trecuse bine în rezervă şi deja era înscris în partid. Pe 1 Decembrie prima zi de rezervist şi el deja era inclus în delegaţia UNPR care depunea coroane. Asta zic şi eu viteză de acţiune. Doamne ce repede se mişcă partidul acesta. Când s-o fi semnat adeziunea ? În week-end sau odată cu semnarea cererii de pensionare?Şi cât de dornici sunt tinerii pensionari militari să se înscrie în rândurile partidului păstorit de domnul ministru. Îţi vine să plângi nu altceva. Alţii se laudă deja că după ce ies la pensie au asigurat un loc pe la cate o primărie din partea UNPR. Nu ştiu cât e adevăr şi cât fanfaronadă, dar dacă e să mă iau după tânărul pensionar din delegaţia UNPR de la Craiova, parcă aş zice că e ceva adevărat. Şi atunci, ce facem cu art. 28 din LEGEA 80, sau cu art. 40 punctul 3 din Constituţie ?

Eu zic să mai temperaţi „zelul” tinerilor pensionari militari dornici de afirmare cu orice preţ, ca nu cumva să creadă lumea că desfăşoară activităţi contrare articolelor mai sus enumerate. Spuneţi-le să aştepte şi ei măcar o săptămână, să nu creadă lumea că erau înscrişi în partid dinainte de a avea acest drept. Parol !
Alte stiri din: Opinii Afisari - 3,055
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante