Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Palma şi pumnul

Scris de :     2011-06-23 20:27

La prima vedere ai spune ca Băsescu a înnebunit, că nu mai realizează ce face, că este inconştient  şi  îşi pune singur laţul de gât. Niciodată nu a dat atâtea declaraţii, care mai de care mai abracadabrantă, care mai de care mai incendiară, care mai de care mai periculoasă. Ai spune că a intrat în anul ăla, ultim, şi vrea să facă totul ca să plece cu simţul datoriei împlinite.

Marin NeacsuNu e adevărat  nici că e inconştient, nici că îşi pune laţul de gât, nici că nu ştie ce face. Totul este făcut calculat şi urmează un plan diabolic.

Domnul  Băsescu vrea să ramână în şa acum şi în 2012. Acesta  este scopul a tot ceea ce face. Regionalizarea, modificarea Constituţiei, atacul la adresa lui Mihai, mâine poimâine modificarea legii electorale, introducerea votului electronic, toate au un punct comun: RĂMÂNEREA LA PUTERE. Pentru  a-şi atinge scopul este gata să se împrietenească cu oricine, să dea oricui oricât, să dea în ultima instanţă două judeţe UDMR-ului, să facă compromisuri cu oricine. Nu contează ce se va întâmpla cu românii, cu România, el sa rămână la putere. Convins fiind că în mod normal, nici el nici partidul său nu mai au nici o şansă, este gata să dea lovitură după lovitură, să schimbe legi, să schimbe Constituţia, să schimbe hotărâri judecătoreşti, să dea cu flit deciziilor  Curţii Constituţionale, totul pentru a-şi atinge scopul. Nu m-ar mira să dea o lege prin care să se stipuleze că alegerile vor fi căştigate de partidul cu cele mai puţine voturi. Chiar nu m-ar mira. Este incredibil să vii tu ca preşedinte, garantul respectării  legii, şi să spui că vei cere Parlamentului să nu ţină cont de recomandarea sau decizia Curţii Constituţionale, cea pe care ai invocat-o şi manipulat-o de fiecare dată pentru a da decizii în favoarea ta. Când i-a convenit, a cerut parlamentarilor, opoziţiei, românilor să respecte decizia acestui for, instanţa supremă cum o definea. Acum, când decizia acesteia nu îl mai aranjează, dintr-o dată aceasta este consultativă, nu mai trebuie respectată ad literam.

 Ce rost are declaraţia împotriva lui Mihai ? O ieşire paranoică, gratuită, necalculată, provocată de căldura ultimelor zile ? Nicidecum . Este vorba de ceva calculat. Ştiţi care este cea mai bună metodă de a scăpa de un câine fioros care vine spre tine cu gura deschisă, gata să te facă praf ? Fuga? Nu! Daca eşti cu mâinile goale şi nu ai cu ce te apăra, stai calm şi când a căscat gura să te muşte, bagă-i pumnul pe gât. Asta face Băsescu acum. Dă presei şi opoziţiei subiecte peste subiecte, le umple gura, şi vor începe să scuipe, se vor repezi să înghită, dar nu vor putea mesteca, pentru că au gura prea plină. Vor fi atât de năuciţi, încât nu vor şti până la urmă ce vrea Băsescu, care este direcţia principală, la ce ar fi dispus să renunţe, şi vor privi dezorientaţi, ca şi câinele care s-a trezit cu mâna pe gât. Va încerca să scape de ea şi nu va mai ataca pentru că a văzut că nu e bună.

Pe de altă parte, va crea impresia că şi-a făcut prea mulţi duşmani şi fiecare va crede că ceilalţi îi vor da lovitura de graţie. Şi asta e numai începutul. Va mai scoate la vedere nişte subiecte, nu atât pentru a convinge pe cineva , că ştie că nu mai poate prosti pe nimeni, ci pentru a-şi justifica acţiunile, nu atât în faţa românilor, cât în faţa externilor. Ambasadorul SUA a muşcat nada, îi sună frumos intenţia domnului preşedinte. Numai în mintea unor încuiaţi regionalizarea este sinonimă cu descentralizarea, dar dacă mai adaugi la ea şi lupta împotriva baronilor locali şi reducerea cheltuielile cu consiliile judeţene şi aparatul de stat, parcă sună rotund. Declară domnul Băsescu cum că Statul a devenit o piedică în calea dezvoltării României, dar uită că la ora actuală statul înseamnă BĂSESCU. El se substituie şi  executivului şi  legislativului  şi juridicului. Prin prisma acestei realităţi sunt nevoit să îi dau dreptate.

Oricum, domnul preşedinte dovedeşte că ştie să folosească şi  palma şi pumnul.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,890
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante