Acasa Opinii Paralele inegale

Paralele inegale

scris de Marin Neacșu
2.864 Afisari

Un locotenent tânăr, cu un dram de minte, o conştiinţă civică nepervertită şi un curaj inconştient, trece pe stradă îmbrăcat militar şi intră în grupul de oameni care demonstrează de capul lor. Aşa ar fi trebuit să pledeze avocatul apărării la prezenţa locotenentului Alexandru în Piaţa Universităţii. Nimeni nu putea dovedi altceva oricât ar fi încercat. Şi tânărul locotenent ar fi fost în armată şi acum, dacă luat de val nu ar fi încercat să arate el că schimbă lumea, pentru că cineva l-a pupat în Piaţa Universităţii. După această prezenţă fără aprobare pe marginea Dâmboviţei, ar fi fost cel mult amânat în grad.

Marin NeacsuDar pentru că luat de val şi încurajat de capete creţe s-a apucat de ceartă cu amiralii pe sticlă, acum trage şi pentru ce nu a făcut. A fost judecat şi trecut în rezervă. Sunt două aspecte aici . Unul este că a fost învinuit de fapte pe care nu le-a comis, cum ar fi participarea la demonstraţii şi activităţi politice. Legea pentru el nu se aplică, se interpretează. I se mai  pune în cârcă faptul că a participat la demonstraţie în uniformă, aducând prejudicii armatei. Un alt fapt nedovedit,  declarat doar, dar practic imposibil de dovedit.  Dacă ar fi să facem un sondaj de opinie, ar rezulta că fapta lui nu a adus prejudicii, dimpotrivă, părerea generală este că a făcut ca armata să fie privită cu mai multă simpatie de către societatea civilă, iar avocatul său chiar ar trebui să ceară un sondaj de opinie pe această temă, pentru a demonta acest cap de acuzare. Al doilea aspect este cel legat de faptul că celelalte fapte, pentru care locotenentul chiar se face vinovat, cum ar fi părăsirea garnizoanei declarate ca destinaţie sau declaraţii date presei fără aprobarea comandantului acestea sunt atât de minore încât nu făceau obiectul discuţiei în consiliul de onoare. Dar conducerea ministerului a legat faptele cele mai simple de pedepsele cele mai grave şi uite aşa, combinând cele două elemente, au forţat o condamnare sau o decizie abuzivă. Abuzivă prin imputarea unor activităţi nedovedite, doar interpretate, şi prin luarea unor măsuri neconforme cu faptele săvârşite. Asta dacă e să ne luăm după ceea ce a fost declarat oficial. Practic, această decizie şi măsură luată împotriva locotenentului a adus şi aduce mai multă dezonoare ministerului , Armatei, decât prezenţa sa în Piaţa Universităţii.

În paralel, un şef al serviciilor secrete,  activ, care se supune unor reguli privind activităţile politice chiar mai stricte decât tânărul ofiţer, este adus în viaţa politică, pus să formeze un guvern politic. Acesta contactează oameni politici, răspunde la ordine politice ale celui ce îi era şef pe linie de serviciu, lucrează la un document politic, cu alte cuvinte se spală în politică fiind încă şef al unui serviciu secret, pe care nu îl părăsise şi nimeni nu se sesizează. Când spun nimeni, mă refer la cei care trebuiau să îl tragă de mânecă şi să îl oprească din prima secundă. Ba mai mult, tânărul Ungureanu când i se spune că este în incompatibilitate cu funcţia pe care o îndeplineşte în cadrul SIE şi este întrebat dacă va demisiona spune că o va face numai dacă va fi ales, ca şi când nu calitatea sa de membru al SIE era în discuţie ci funcţia de prim ministru, ca şi când ceea ce făcuse el de când fusese nominalizat de preşedinte nu erau activităţi politice, ci activităţi specifice muncii de şef al serviciilor de informaţii externe. Alt deştept care ne crede proşti.

Este clar că faptele de care a fost învinuit Alexandru Gheorghe se aplică  lui Mihai Ungureanu şi că cel care trebuie judecat este noul prim ministru. Întrebarea care se pune însă este cine să îl judece ? Ministrul de externe ? Nu poate, îi este subordonat. Preşedintele ?  Nu are cum, el e cel care l-a împins să comită această ilegalitate. Curtea Constituţională? E subordonată preşedintelui. Avocatul Poporului poate sesiza parchetul. Sau parlamentarii opoziţiei. O vor face ? Pot pune pariu că se vor limita să sesizeze Curtea Constituţională ştiind că decizia va fi favorabilă făptaşului. Aşa au procedat şi  în cazul Robertei  Anastase.  În loc să sesizeze parchetul pentru fraudă, au sesizat CCR, care bineînţeles a judecat la ordin. Şi uite aşa, ne facem că suntem în opoziţie. Ce fel de opoziţie mai avem ? Cred că am înţeles de ce USL spune că este în opoziţie. Sunt în opoziţie unii faţă de alţii.

PNL cere demisia parlamentară, PSD vrea numai proteste. PNL respinge orice negociere cu un guvern trecut ilegal prin comisiile de specialitate ale parlamentului, PSD trimite 3 membri să umple golurile celor absenţi  din parlament pentru a avea cvorum şi îşi declară sprijinul .. condiţionat, la fel ca şi UDMR.

PNL respinge orice negociere care nu pune în discuţie  cererile lor, PSD o scaldă. Asta da opoziţie. Cred că practic numai PSD este în opoziţie, dar…. faţă de opoziţie.

Revenind la subiectul propriu-zis, cred că asistăm la o nouă premieră mondială: justiţia românească, cei care sunt puşi să judece faptele cetăţenilor, sub comanda politică execută un exerciţiu la paralele inegale. Deşi cele două cazuri expuse mai sus sunt identice, în sensul că se referă la aceeaşi infracţiune, sunt tratate şi judecate cu unităţi de măsură diferite, inegale. Bineînţeles că nu se va lua nici o măsură de aducere a acestor două cazuri pe o balanţă justiţiară. Prinşi în caruselul evenimentelor, cu nasurile şi mintea îngheţate, nici nu vom observa că din cauza gerului s-a spart orice normă de legalitate şi că alunecăm pe o indiferenţă criminală. Asta în timp ce privim cum unii nebuni încă mai stau prin unele oraşe şi strigă de nebuni Jos Băsescu. Nu îi merităm.

36 comentarii

neacsum 09-02-2012 - 21:10

Se cuvine a face o precizare. Tanarul locotenent a fost judecat si s-a facut propunerea sa fie trecut in rezrtva. Urmeaza ca masura propusa sa fie pusa in aplicare.

Arhimede 09-02-2012 - 21:46

Cel mai mare deserviciu l-au făcut armatei, tocmai conducătorii ei.

Am mai spus că generalii sunt doar o adunătură de purtători de uniformă, care stau la mila basescului să le arunce grăunţe.

Ar mai fi ceva:
Ce spune constituţia despre libertatea de exprimare?
Constituţia este deasupra unor regulamente militare făcute de nişte moş teacă agramaţi şi încuiaţi la minte.

neacsum 09-02-2012 - 22:14

Arhimede
Sunt anumite functii, profesii care din start implica renuntarea la unele drepturi chiar si din cele prevazute in Declaratia Universala a drepturilor omului. Exista unele constrangeri si restrangeri ale unor drepturi constiutionale care se aplica unor profesiuni, iar armata, judecatorii, functionarii publici, cei din serviciiile secrete, le accepta de la intrarea in structurile respective. Dreptul la opinie , dreptul la exprimare nu sunt interzise sunt doar restrictionate in cadrul unor reguli stabilite si acceptate de societate, si de cei ce fac parte din structurile respective. Sa nu fim habotnici. TLocotenentul avea dreptul sa spuna orice vrea despre cine voia daca trecea in reyerva. Asta este legea, spune clar in ce conditii si cum se poate exprima politic un cadru militar. Asta la modul general. Referitor la cazul in speta, ceea ce a spus locotenentul; in piata este ok. Dar ceea ce a cerut apoi, privitor la regele Mihai si interventia armatei pentru organizarea sau supravegerea alegerilor i-a depasit sfera competentelor. Am mai spus, daca se oprea la acea seara , totul ar fi fost ok. Mai departe a facut greseli . Multe . Iar declaratiile date de altii care pretindeau ca il apara i-au facut si mai mult rau. Insa capetele de acuzare asa cum au fost facute publice sunt absurde si nu se dovedesc.

Cercul 10-02-2012 - 08:56

D-le Neacsu, dar gresiti mult cu articolul, nu-l puteti compara pe locotenent cu Ungureanu, pentru ca Mihai Ungureanu nu este militar, ci civil deci are toate libertatile.
Iliescu asa a scapat de proces, pentru ca dosarul sau la mineriade a fost alcatuit de un procuror militar, iar legea spune ca, un civil nu poate fi judecat de un tribunal militar, chiar daca a fost comandantul suprem al armatei.
Ceausescu pe de alta parte, A FOST militar.

neacsum 10-02-2012 - 12:21

Cercul
Dumneata faci niste confuzii grave .
1. Cazurile celor doi sunt identice. Indferent de grad sau haina , ambii au restrictie la activitati politice. Dar concecintele pentru Ungureanu sunt mult mai grave.
2. Iliescu a sacapt de proces asa cum va scapa si Nastase si Basescu si toti politicienii , pentru ca nu se vrea ca oamenii politici , presedinti de parid in primul rand sa fie condamnati. S/ar crea un precedent pe care nimeni nu il vrea.
3.Ceusescu ne era militar, era trecut in rezerva cand a fost judecat si nu i s-au imputat fapte ce contravineau regulamentelor militare sau juramantului militar. Asa ca nu mai incerca sa o intorci. Un pic de decenta nu strica. E chiar asa de greu sa acceptam realitatea ?

Cercul 10-02-2012 - 12:36

Militarii nu au voie sa faca politica, civilii au.
Singura obligatie a civililor e sa plateasca impozite, militarii nu se pot duce nici macar la WC fara aprobarea superiorului. Iar civilii isi pastreaza drepturile si cand sunt in fruntea militarilor cum a fost cazul lui Ungureanu. Functia nu altereaza drepturile, uniforma da.Civilul nu depune juramantul militar.

urbos 09-02-2012 - 22:56

Aici esti in eroare Arhimede, libertatea de exprimare e la locul ei, caci libertatea aia este pe strada, iar in armata, cum e cazul aici, accepti restrictiile impuse. Nu mai vrei restrictii, pleci din armata, ca nu te tine nimeni cu forta.
Acelasi lucru se aplica cu orice regula INTERNA, in orice institutie, organizatie, club etc. Nu mai vrei restricatie, parasesti cadrul respectiv. Altfel, poti sa consideri ca a sta la birou 8 ore pe zi inseamna sechestrare de persoana.

PS Neacsu explica prost, nu exista constrangeri si restrangeri in ceea ce priveste drepturile fundamentale. De fapt, drepturile fundamentale nu se acorda, ci se recunosc, ele reprezentand o stare de fapt. E cum am zis mai sus.

neacsum 10-02-2012 - 08:18

Libertatea de exprimare este un drept fundamental. Iar militarii o au ingradita pe anumite subiecte. Inclusiv prin legea secretului de stat si interzicerea dreptului de a discuta anumite subiecte tot o restrangere a acestui drept reprezinta.

Roland Catalin Pena 09-02-2012 - 23:39

Dle Neacsu, cu tot respectul, flacaul se vedea deja un Che Guevara cand a venit in Piata Universitatii:)). Se vedea si trecut in rezerva, parereA MEA, si un nou Marian Munteanu. Omul si-o zis, tot parerea mea, de Nicolae Vacaroiu, ca i-a sosit momentul . Iacata ca ii sosi. Ii urez sa-si gaseasca servici:))

Roland Catalin Pena 09-02-2012 - 23:42

basca ca si nebunii aia care stau in piata merita banii lui Voiculescu. Nea Marine, da-o dracu ca e cusuta cu ata alba:))

neacsum 10-02-2012 - 08:24

Nea Roli,
Am spus si eu ca si-a facut unele calcule gresit, si ca mai trebuie sa creasca pana sa ridice pretentii. In ceea ce ii priveste pe cei din Piata, am fost si eu pe acolo si amvazut cine perticipa si cum se manevreaza . Dar nu sunt toti manevrati. Si unul singur daca este cinstit acela trebuie respectat. Si sa stii ca prin celalalte orase unde mai au loc demonstratii, nu ajung antenele lui Voiculescuu. Sa nu generalizam.

tomi 10-02-2012 - 00:44

Domnul Marin Neacșu,am impresia ca nu eu poate dumneata nu ai inteles cazul ” Locotenent Gheorghe Alexandru”.Eu ca si dumneta sint cetatean roman iar in plus israelian, deci traiesc intr-o tara cu acelasi sistem parlamentar ca si dumneata. In domeniul politic nu cred ca diferim mult,am fost membru de partid din facultate si activist in UASCR, comisia sociala, si presedintele complexului studentesc din Timisoara,insiruirea acestor amanunte vi le desfasor ca sa intelegeti ca am un pic de habar despre armata,politica democratie. Cred ca glumiti sustinind gestul acestui locotenent, va spun sincer ca nu cred ca vorbiti serios ci doar prisma politica si revolta sociala va face sa spuneti si sa sustineti asa ceva.
Deci hai sa vedem cum stau lucrurile si in acest scop in primul rind imi cer scuze ca va abordez dar aces lucru este ca urmare al raspunsului dumitale. Deci scuze si va cer sa cititi parerea mea. Un stat democratic inseamna procesul in care masele largi de cetateni aleg, voteaza pe reprezentantii lor politici care in urma desemnarii lor ca delegati ai poporului si al platformelor de viitor care le-au promis vor deveni puterea absoluta in stat pina la alegerile urmatoare sau in caz de vot de neincredere in guvern pot disparea pe parcursul mandatului.Acest guvern care are puteri absolute,are in subordinea lui armata, politia, fortele de securitate nationala, agentiile de spionaj si contraspionaj.Doar guvernul si numai el poate directiona mecanismul de functionare al acestor forte.Vai de capul nostru ar fi sa avem o armata a statului ,o armata al revolutionarilor ,una al soferilor de autobuze,etc.,Aici deja am ajuns teoretic la stadiul de anarhie totala.Tot asa la schimbarea guvernelor nu va exista nicidecum o epurare totala in armata si celelalte servicii,poate doar cu exceptia conducatorilor supremi si nici asta nu este obligatorie, deorece prin definitia nr. unu, armata este apolitica, iar daca generalii au fost capabili vor trece de la un guvern la altul fara sa se miste din functii. Acest locotenent a procesat un act de tradare al celuia care are tutela peste functionarea lui ca militar al statului. Vedeti ca tribunalul militar a procedat exact cum trebuie,baiete daca tu ai intrat in serviciul altor forte decit cei care te-au platit si te-au numit , fa bine si treci acolo unde ai ales,deci baietelul a fost trecut urgent in rezerva, sa fie cu cetatenii,si inca poate fi fericit daca scapa doar cu atit.
Cu gluma ce ati spus-o in legatura cu dificultatea demonstrarii faptului ca amaritul a aparut in uniforma in multime chiar este groasa. Baiatul s-a pozat in toate pozitiile profil fata si spate ,se vedea deja comandatul fortelor armate. Cit de deraiat a trebuit sa fie cind a doua zi declara iarasi in public propunerea ce a facut-o superioriilor sai de a prelua conducerea-adica nici mai mult nici mai putin decit puci militar in stilul PINOCET,cere 50 % DIN PUTEREA DE DECIZIE SI PROPUNE INSTALARE REGELIUI IN TRONUL ROMINIEI.Viitorul tinarului Alexandru Gheorghe este pe undeva la tratamente intensive ale sectiilor de psihiatrie.Cu dosarul sau gros si parafat de serviciile speciale ale armatei acest fost locotenent nu mai are voie in viata lui sa calce intr-o baza militara si orice serviciu cu secrete de stat ii vor fi interzise,asa ca si orice activitate politica.
tomi

neacsum 10-02-2012 - 08:32

Domnule Tomi
Nu contest faptul ca aparatul de stat se afla in subordinea conducerii statului,. Contest doar modul in care este folosit de cei care sunt in fruntea lor. Daca democratia inseamna respectarea unor reguli atunci atunci aceste reguli sa fie aplicate tuturor. De fapt daca ai citit si titlul articolului si esenta sa, cam ata rezulta. Discutam despre paralele inegale . Gluma cu plimbarea pe strada, a fost poate o guma, dar iarasi reprezinta jumatate de adevar. Citeste invinuirile care i-au fost aduse locotenentului , vezi care din ele se probeaza si care este gravitatea celor probate, apoi discutam pe marginea lor. Asta daca vrei sa vorbim despre democratie. Daca vorbim de arbitrar si supunere , ai perfecta dreptate, il putem chiar si impusca pe locotenent.

unudedreapta 09-02-2012 - 21:43

Abia dupa punera in a hotaririi poate candida la Presedintia Romaniei.

Traian Basescu 10-02-2012 - 12:48

Îi urez succes! Ești însă sigur că îți vei mai aminti numele lui peste o lună 😉 ? Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă… Dacă e așa, îți mai amintești cum îl chema pe retardatrul care s-a aruncat de la tribuna senatului în decembrie 2010? Că și atunci gargaragii cu fluturi pe creier ai USL-ei îl proclamau pe bietul dobitoc viitor președeinte al României Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă…

Aia e problema voastră a USL-așilor: Prindeți greu și scăpați ușor 😉 😉 Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă…

Ciu Huhu 10-02-2012 - 15:57

Ba Mache iarasi iti luasi numele dictatorului Basescu, pe forum?

neacsum 09-02-2012 - 21:45

Pana acolo mai va . Mai intai sa ii vina mintea la cap .

Pribeagul 09-02-2012 - 21:47

Ma bucur ca tinarul locotenent nu-i dat uitarii. Este un articol binevenit.

Cred ca dl Alexandru Gheorghe ar trebui sa iasa din rindul fortelor armate si sa-si construiasca o cariera politica. Ar fi bine sa fie sprijinit in acest sens.

Cazul este interesant si trebuie urmarit.

Roland Catalin Pena 09-02-2012 - 23:45

Pribeaguleeeeeeeee, omul e un bou cu b mare………..l-a folosit Dogaru, care e sponsorizat de Voiculescu, dupa care l-au lasat pieton, saracu copil,,,pai asta e ofiter al armatei romane integrate in NATO, care il imita pe LUpoi din 89?
Macar Lupoi era beat:))

urbos 10-02-2012 - 00:50

Iar tu esti o simpla canalie.

Hokusai San 10-02-2012 - 01:47

@Roland Catalin Pena

Acest element negativ, Urbos, zau ca trebuie trecut in rezerva pe forumul Ziua. Va rog poneti o vorba la mediatorul de serviciu, sa treaca un pic cu radiera prin baza de date.

tomi 10-02-2012 - 01:08

Fostul locotenent Gheorghe Alexandru poate cel mult sa mai desfasoare activitati fara secrete de stat sau militare,domeniul militar si politic este inchis pe veci in fata lui.Asta este valabil in ROMANIA si in orice stat normal si democratic.La fel in viata lui nu mai are permisiunea sa puna piciorul intr-o unitate militara.Activitatile lui se pot limita la strict civil minor,plus ca inca mult timp va fi sub microscopul serviciilor romane de informatii interne.Viitorul sau nu va fi deloc de invidiat.
tomi

Ciu Huhu 10-02-2012 - 08:13

Asa era pe timpul lui Ceausescu, a lui Stalin, acum nu e asa!

remi 10-02-2012 - 09:10

@ TOMI .STII CA NU SUNT RASIST,DECI:
1)E vorba de tratamentul inegal fata de alexandru gheorghe si m.r.ungureanu.Ambii au incalcat legea dar se ap;ica numai la unul.Asta nu e democratie,nu e separarrea puterilor in stat.Ungureanu ar trebui sa nu mai fi fost lasat sa devina premier ,pt.ca a incalcat legea !!!!!Daca incalci legea cu acordul chiorului ,esti bun?Iar daca o faci pt.chior esti si mai bun?Egalitate numai pt.caini nu si pt.catei?
2)UNGUREANU E UN FOST COMUNIST,CA SI BASHINA.Nu vrem sa scapam de comunisti nici acum?Si eu am fost membru de partid inca de la 19 ani,pt. ca voiam sa urmez o anumita cariera,dar intre timp m-am sucit.Pt cariera pe care voiam sa o urmez trb.neaparat sa fiu membru al pcr.Am renuntat si azi ma bucur ca am facut alegerea buna.Tu ,ca vechi comunist nu zici nimic de Ungureanu…..Dar ca cetatean roman ar trebui sa sprijini eliberarea RO de sub tutela comunistilor si a securistilor(si a oamenilor sprijiniti de ei)….Ca bun roman ….Ca altfel….

Cercul 10-02-2012 - 09:33

@remi, De ce e balega verde:
Tipul poarta uniforma statului, e militar, asta inseamna ca are obgligatie sa asculte ordine. Daca vrea sa aiba initiativa si sa nu mai fie o sluga, sa lepede uniforma, sa-si anuleze diploma de la ATM.
Nici un militar nu poate avea initiativa, nici chiar seful statului Major, toti sunt supusi noua civililor.

Ciu Huhu 10-02-2012 - 11:53

Sint supusi dictatorului, nu noua civililor!

Cercul 10-02-2012 - 12:58

Gandeste, cine hotaraste bugetul armatei, in ce misiuni se duce si cand se intoarce inapoi?Civilii.
Mai mult se poate face petitie pentru desfiintarea armatei , unul chiar a lansat o astfel de petitie pe internet. Noi civilii am creat institutia asta si noi o dizolvam. Tu cred ca nu-ti convine pt ca esti militar probabil, dar armata are rolul de a impune autoritatea unor indivizi. Care indivizi devin militari si se supun statului, dar defapt vointei comune a civililor, alesi prin vot.
Celor carora nu le place autoritatea altora raman civil.i

nik 10-02-2012 - 07:29

Tomi crezi tu asta oricand are loc in guvernul lui ponta.

vasile 10-02-2012 - 08:14

Ce este “executia ritualica”?
Un procedeu specific NKVD (KGB si GRU), in slujba Kominternului, preluat cu suces in Romania dupa 1990, de fiii si nepotii vechilor KGB-isti, de vopsire a albului in negru si a negrului in alb, a agresorului in victima, a hotului in om cinstit, a tradatorului in erou national si porumbel al pacii (vezi cazurile Pacepa si Raceanu) si invers! Pe scurt, se da un ordin jegurilor umane din presa obedienta si gunoaielor proclamate partea “de buna calitate” din societatea civila, sa atace pe adversarul coruptiei, al ticalosiei, al tradarii, intr-un cuvant pe adversarul regimului Basescu si respectivii se executa! Astazi, ca si ieri!
Spre exemplu, numitul Mihai Razvan Ungureanu a fost, de la simplu activist UTC in liceu, pana la membru CC UTC si CUASCR, pana in decembrie 1989. Este pentru ei numitul Ungureanu politruc comunist? Nu, comunist este odiosul Dogaru, desi n-a fost activist ci doar cercetator stiintific, intr-o armata care-l avea ca general, printre altii, pe Ilie Ceausescu. Mihai Razvan Ungureanu, printr-o metoda similara privatizarii MEBO, a furat natiunii romane doua miliarde de euro, facute cadou ungurilor, prin transferul ilegal catre guvernul Ungariei a patrimoniului Fundatiei Gojdu. Este pentru ei tradator, numitul Ungureanu? Nu, tradator este odiosul Dogaru, deranjant ieri, ca si astazi, pentru ca asa l-a proclamat, in scris, la 21 noiembrie 1989, acelasi Ilie Ceausescu si pentru ca, astazi, se opune “democratizarii” cu iz de tiranie a Romaniei, de catre numitul Basescu. Numitul Mihai Razvan Ungureanu a fost fabricat politic de servicii, a primit impuls prin doua burse Soros si una oferita de statul Israel, ca si numeroase premii pentru specializarea sa in iudaism. Este numitul Ungureanu suspect si incompatibil cu functia de premier, prin pregatire? Nu, suspect si incompatibil pentru functia de presedinte al sindicatului pe care l-a creat, este odiosul Dogaru pentru ca, locotenent-major fiind, s-a insurat cu fiica unui pensionar, pentru ca nu si-a primit nici macar drepturile cuvenite, ieri salariale, azi de pensie si pentru ca a glorificat prin scrieri, emisiuni radio si TV, natiunea romana si poporul sau.
Pana unde poate merge “executia ritualica”? Pana la executarea in contumacie, la sapte decenii, a unui erou national ca Maresalul Antonescu si transformarea in erou a unui dublu bastard si multiplu tradator! Pana la acoperirea cu laturi pe catafalc, in chiar ziua inmormantarii, a celor urati de ocupantii Romaniei, pentru ca au incercat sa se opuna ocupatiei si sa apere natiunea romana. A se vedea ultimele trei cazuri célèbre: Raoul Sorban, Mihai Ungheanu si Adrian Paunescu. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa le dea pe masura celor care i-au injuriat, in momentul despartirii de aceasta lume!
Lt. Alexandru Gheorghe a indraznit sa-si exprime nemultumirea personala, care este in fapt nemultumirea tinerilor ofiteri si agenti de politie, in cadrul unei manifestatii publice a societatii civile. Pentru a nu deveni un erou al generatiei sale, KGB-istii regimului Basescu au dat ordinul si “executia ritualica“ a inceput!
Cum s-a desfasurat si se desfasoara executia ritualica a Lt. Alexandru Gheorghe?
Blogul sustinatorilor sai a fost piratat si umplut cu imagini porno. Jegurile de presa l-au provocat la discutii particulare, dupa care au extras din context si i-au pus in gura afirmatii care nu-i apartin. Au supralicitat, declarand ca este labil psihic, ca viseaza dictatura militara (cu cine, cu “maresalul” Oprea in frunte?), ca vrea sa reformeze de capul lui Romania. O morsa teleghidata i-a dat la televiziune verdictul psihiatric de “dus cu pluta”. Si nimeni nu se intreaba de ce, daca ar fi bolnav psihic, mai este judecat, si nu trimis la tratament? I s-au bagat sub nas, ilegal, tot felul de documente pe care ar trebui sa le semneze si, in urma refuzului, au inceput amenintarile si presiunile. Asupra lui, asupra familiei, asupra prietenilor. Mai mult, agentii din media, au anuntat déjà, spre a verifica reactia publicului (ceea ce este specific executiei ritualice), ca Lt. Alexandru Gheorghe a fost trecut in rezerva.
Care este situatia reala a Lt Alexandru Gheorghe?
Lt. Alexandru Gheorghe nu a fost trecut in rezerva, pentru ca nu exista nici un temei legal pentru asta. El isi continua linistit activitatea in aceeasi unitate, in timp ce superiorii lui, lasi sau numai ticalositi, se dau de ceasul mortii sa execute niste ordine demente si ilegale, primite, evident, telefonic, fapt pentru care, daca o fac, il vor plati mai tarziu, asa cum platesc astazi multi generali care au executat ordinele verbale ale lui Babiuc.
Pe scurt, numitului Alexandru Gheorghe i se poate reprosa doar prelungirea, cu de la sine putere, a permisiunii de deplasare, de la Sibiu la Bucuresti. Ca ofiter activ, este dreptul lui sa umble numai in uniforma. Ca cetatean a participat la o adunare publica, apolitica, deci care nu are nici o legatura cu partidele si cu politica si, am adauga noi, nici cu sindicatele, si a uzat acolo de dreptul fundamental al oricarui cetatean la opinie proprie si la libertatea cuvantului. In opinia marii majoritati a cetanilor Romaniei, militari sau civili, gestul lui, departe de a dezonora Armata, i-a spalat onoarea acesteia, patata grav de un ministru cu un trecut dubios, care nu se tine de cuvant, care-i minte sistematic pe militari si care uzeaza si de uniforma si de mijloacele Armatei, in interes politic si-n interesul propagandei de partid, dupa cum il taie capul.
Care este situatia juridica a lt Alexandru Gheorghe?
Lt. Alexandru Gheorghe trebuia discutat in consiliul de onoare al unitatii. Nu a fost asa. A fost discutat, in absenta sa, in consiliul de judecata. I s-a dat spre semnare un document prin care recunostea ca ar fi participat la o intrunire politica. In urma refuzului de a semna, respectivul consiliu de judecata chiar s-a constituit, compus din 5 persoane, acuzatul cunoscand insa ca este format doar din 3: juristul Babau de la SMFA si doi comandori bastinasi. Cei trei isi plang toata ziua de mila si singura lor gaselnita pana acum a fost ca plapandul locotenent i-a terorizat si stresat, batand cu pumnul in masa, ei fiind toti de trei ori mai inalti decat el si de 4 ori mai lati!…
La zisul consiliu de judecata s-a prezentat ca avocat dl. (fost) General, actualmente, conform legilor Basescului, “asistat” sau “beneficiar in rezerva” Jean Panaitescu, cunoscut dvs. din “Procesul celor patru” din CPEx., care i-a compatimit pentru comunicatele penibile, pentru dosarul format numai din taieturi din presa aservita, si pentru ca au incercat, post factum, sa interpreteze politic gestul locotenentului.
Prieteneste, ca de la militari la militari, dl Gl. Jean Panaitescu i-a sfatuit pe membrii zisului consiliu de judecata sa se dezinvesteasca, deoarece nu numai ca nu exista nici un text de lege in baza caruia Lt. Alexandru Gheorghe sa poata fi judecat, dar nici respectivul consiliu de judecata nu poate exista legal. Si aceasta, deoarece consiliile de judecata, care ar trebui sa urmeze consiliilor de onoare, au fost inventate, printr-un ordin al ministrului apararii, din 2005, dar au ramas simple intentii deoarece armata nu este stat in stat, cu justitie proprie. Ca respectivele consilii sa existe legal, instituirea lor trebuia sa urmeze cursul obisnuit si sa apara o decizie in acest sens in Monitorul Oficial. Deci, dl. General nu numai ca le-a explicat respectivilor ca n-au pe ce baza sa-l judece, dar nu au nici calitatea de a o face. Mai mult, daca persoanele in cauza renunta la demnitatea de militari si executa ordine bolnave, in mod clar si categoric se vor depune plangeri penale impotriva lor si a comandantului unitatii, si vor fi judecati in contencios, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si in dauna persoanei.
Ce se recomanda adevaratilor cetateni “de buna calitate”
Exprimandu-ne surprinderea ca ordinele imbecile vizand trecerea abuziva, ilegala, vin prin trambita contratorpiloare a Armatei – l-am numit pe Tiberiu Fratila, el insusi cercetat, nu demult, pentru abateri disciplinare si salvat in extremis de catre dl. General Mihail Popescu, de un individ trecut in rezerva capitan (gradul de maior i-a venit la termen, cu cateva zile inainte), pentru ca nu a putut explica Inspectorului General Magdalena cum au ajuns in talcioc zeci de combinezoane de aviatie (l-am numit pe tovarasul Gabriel Oprea) recomandam tuturor cetatenilor autentici ai Romaniei urmatoarele:
• Sa faca pe plac executorilor ritualici si sa-si exprime opinia fata de falsul anuntat (trecerea in rezerva a lt Alexandru Gheorghe).
• Sa-si exprime opinia deschis, in media interna si internationala, referitor la caz si la persoana lt Alexandru Gheorghe.
• Sa-si exprime opinia deschis referitor la numitii tovarasi “asistat” Gabriel Oprea, fost General, si Contraamiralul (inca) Tiberiu Fratila.
• Sa-si exprime opinia deschis pe Internet si in media, referitor la regimul neokominternist Basescu si la caiafele lui din media.

neacsum 10-02-2012 - 08:46

Vasile (?)
Ma intreb de ce nu ai curajul sa semnezi cu numele adevarat. Pentru ca oricat ai incerca, stilul si termenii sunt caracteristici, inconfundabili. Pacat. In piata, cand afirmai ca nimeni , nici un partid nu poate sa nu tina cont de dumneata, vorbeai pe fata.
In fine , una peste alta, aici ai dreptate. Si ce este curios este ca mai toti comentatorii s-au axat pe paralela mica in comentariile lor, au discutat numai cazul Alexandru, dar nici unui nu s-a legat de adevarata problema de celalalt abuz care ii priveste si pe ei NUMIREA LU UNGUREANU IN FRUNTEA GUVERNULUI, CA SI CUM II LOVESTE MAI MULT SOARTA LOCOTENENTULUI.
Asa e romanul, vede numai ce ii convine si se leaga de cel mai slab.

neacsum 10-02-2012 - 11:40

Am avut dreptate, indiferent cine a postat comentariul de mai sus, acesta provine din gandirea incondundabila a domnului Dogaru. Acest material se regaseste sub semnatura sa pe blogul sindicatului. Numai maria sa putea sa fie atat de autoritar si sa ceara atat de imperativ calea de urmat. E plina tara asta de oameni care intr-o mana tin faclia si in cealalta biciul.

Traian Basescu 10-02-2012 - 12:41

Neacșule, Neacșule,

Cum o învârți matale ca la Ploiești ,-) …

Zi matale concret (lege, articol, paragraf, etc.) unde se precizeaza faptul că unui angajat al armatei, al jandarmeriei, al serviciilor secrete îi este interzis să ocupe orice funcție în guvern, sau să participe la acătuirea unui program de guvernare. Decizia ca MILITARII ACTIVI să nu primească funcția de ministru (sau nimic mai mult decât secretar de stat) este una strict administrativă în acord cu standardele NATO și UE. Dar nu există nici o prevedere legală în acest sens.

De altfel sub guvernul PSD al lui Nicu Văcăroiu generalul Spiroiu a fost ministru al apărării (până în 1994) și Generalul George Dănescu a fost ministru de interne (tot până în 1994). Ambii erau militari activi. Au participat la alcătuirea programului de guvernare, la ședințele guvernului și s-au întâlnit în mod regulat cu Ilici Iliescu și cu Nicu Vodcăroiu… Nu-mi amintesc ca tu să-ți fi dat foc în semn de protest în față la ministerul apărării. Nu-i așa? Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

În fapt cel puțin unii din militarii activi au obligația să o facă, atunci când participă la partea ministerului apărări sau a celui de intenre din programul de guvenrare.

Pe de altă parte locotenentul ăla debil a încălcat clar legea nr. 80/1995 (Statutul APV-iștilor), precum și numeroase regulamente militare (RG 2 și RG 8, cel puțin, probabil și altele). Deci e normal să fie ejectat din armată. Dacă tu chiar crezi ce ai scris atunci înseamnă ca nu ai nici tu loc în armată și e foarte bine că ai fost dat afară și tu. Chiar dacă ești plătit ca să tai frunză la câini. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

remi 10-02-2012 - 13:26

Chiorule,minti ca tac-tu….Pai noi vorbim de 1994 sau de 2012?
Esti bolnav rau !Cauta-te !!!

Traian Basescu 10-02-2012 - 15:35

Tu minti ca un retardat, ca tot USL-asu’, dealtfel 😉 Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă… E simplu de verificat cine au fost ministrii apararii si de interne ai guvernului Vodcaroiu pana-n 1994…Ba cand vreti sa mintiti invatati macar sa mintit cat de cat credibil, nu cu chestii care pot fi verificate imediat… 🙂 Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Indiferent ca vorbim de 1994 sau 2012 vorbim de aceeasi constitutie. In orice caz daca-mi gasesti articolul de lege care-i interzice sefului civil al SIE, SRI, sau al oricarei alte institutii de stat sa devina priom-ministru vino la Cotroceni sa-ti dau o bere. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Si daca nu gasesti articolul de lege in cauza, tot poti sa vii la Cotroceni sa primesti o bere (la gard, de data asta 😉 ) Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Ciu Huhu 10-02-2012 - 16:03

Baa MACHEEE in Iad vei sfirsi, nu o mai fa pe Traian Basescu stapinul tau DICTATORUL!!

Traian Basescu 10-02-2012 - 16:22

Si tu poti sa vii la Cotroceni sa-tui dau o bere la gard, premiu pentru intreaga activitate 😉 Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult