Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Primul transplant de creier | Google Maps primeşte o interfaţă nouă | Un tablou de Leonardo da Vinci, vândut cu peste 450 milioane de dolari | Rusia influențează opinia publică răspândind știri false | Care sunt alimentele care combat insomnia

Pentru ce vrea Băsescu consilieri ? Conspect

Scris de :     2012-01-10 08:30

Domnul Băsescu  nu şi-a pierdut ceea ce – cred unii – se numeşte simţul umorului, dar eu aş defini ca lipsă de respect, ca să nu folosesc un termen legat de bun simţ. Într-un speech adresat tinerilor absolvenţi sau studenţi ai facultăţilor din afară, cu ocazia  Galei Ligii Studentilor Români din străinătate,  Băsescu, printre hăhăituri, le-a adresat câteva cuvinte.

Marin NeacsuAm ascultat prima oară ştirea  la un post de radio, în maşină, şi acolo am auzit şi deja celebrele hăhăituri care însoţesc invariabil toate perlele fostului marinar. Dacă aş fi citit doar presa, nu aş fi avut imaginea completă a spiritului în care a fost prezentat discursul. Îmi amintesc că pe vremea degeaba împuşcatului, toate discursurile şi cuvântările erau împănate în presă cu „aplauze prelungite,” „ovaţii,”  „aplauze furtunoase”,  „se scandează  Ceauşescu şi poporul” etc. Pe atunci, aceste inserări mă enervau. Unii colegi au păţit-o din cauza acestor adaosuri. Eram obligaţi să conspectăm aceste cuvântări şi mulţi colegi puneau câte un soldat cu scris mai citeţ să le scrie în caietul de conspecte aceste cuvântări. Ei bine, mulţi s-au făcut de râs când la controale se constata că soldatul le copiaseră chiar şi aceste informaţii. Aşa se deconspirau cei care în loc să conspecteze, puneau soldaţii să le copieze din ziar. Ei bine, cred că ar fi momentul ca – pentru o bună informare a cititorului  cu privire la atmosfera în care s-a produs „întâmplarea”, presa scrisă, să menţioneze şi la cuvântările marinelului, momentele de “hăhăeli prelungite”, „hăhăieli furtunoase” „ se hăhăie”, sau  „se huiduie,” „se fluieră”, “se aruncă cu roşii “ în funcţie de situaţie. Dacă speech-ul are loc în cadru oficial sau la taberele de vară ale PDL se aplică primele, iar  dacă se întâmplă afară (e adevărat, din ce în ce mai rar) atunci se vor trece ultimele precizări.

În fine trecând peste această propunere, revin la evenimentul în sine. Am să încerc să conspectez din speechul marinarului preşedinte, aşa cum ar fi conspectat un fost soldat :

  1. “Mă văd nevoit să vă spun câte ceva despre România, care vreţi să vă primească înapoi (hăhăhăhăhă). Ea vă aşteaptă, nu-i mai cereţi să vă primească înapoi“( se hăhăie ameninţător)
  2. “Poate că universităţile sau companiile, sau institutele de cercetări nu vă oferă laboratoarele moderne pe care le aveţi în străinătate( hăhăieli de satisfacţie ), dar astăzi puteţi accesa bani europeni ( hăhăieli prelungite, se scandează: “Boc, Băsescu şi cu UE , ne dă bani de unde nu e” ) pentru proiecte de cercetare, care includ dotarea laboratoarelor şi finanţarea cercetării ( urale , se aruncă priviri cu subânţeles, se scandează: Băsescu şi Boc , nu ne mint de loc ) timp de cinci, şase ani. Iată un răspuns la «Primiţi-ne acasă» (hăhăhăhăhăhă, se scandează: Nea Băsescu nu ne lasă, ne primeşte iar acasă)”
  3. “În zilele următoare, dacă există trei absolvenţi de studii superioare, care acceptă salariul unui secretar de stat din România (hăhăhă furtunos ) sigur, maşină şi secretară,(hăhăhăhăhă se scandează : la Băsescu’n prag de seară,3 masini şi-o secretară) sunt gata să angajez fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate,(hăhăit prelungit, se scandează : dacă vrei serviciu’n  ţară, trebuie să’nveţi afară ) trei tineri pe funcţie de consilier de stat (hăhăieli prelungite până la delir)”
  4. 4.      Preşedintele te poate chema în orice moment să-ţi dai cu părerea (hăhăhăh) despre orice lucru din lumea asta şi din ţară,(hăhăhăhăhă) că vrea o (hăhăhăhă) idee. Ce face cu ea,(hăhăhăhăhăhă) e treaba lui( se scandează : secretaro, du-ţe iute  la Băsescu , că… te-ntreabă, doar ca să se afle-n treabă), dar consilier la Preşedinţie este o funcţie importantă”( hăhăhăhhă, se scandează: dacă vrei consilier,musai să ai nervi de fier).  

Cam aşa ar fi conspectat un soldat pe vremuri  recentul discurs al Co(tro)ceanului.

Dacă era după mine, eu aş fi trecut doar aspectele esenţiale:

  1. Domnul Băsescu a simţit nevoia să dea o palmă tinerilor care se plâng că învaţă degeaba şi că în  ţară nu au nici o perspectivă. S-a făcut că nu întelege ce au cerut ei prin acel mesaj “Primiţi-ne acasă” şi le spune în bătaie de joc că îi aşteaptă, nu e nevoie să ceară să fie primiţi. Întrebarea este cu ce îi aşteaptă, cu salarii de bugetari de râsul lumii, dar  şi alea diminuate, cu impozite pe respiraţie, taxe de înmatriculare şi un sistem al asigurărilor de sănătate care îi taxează de două ori pentru un serviciu care nu se asigura nici la sfert? Bătaie de joc.
  2. Băsescu promite blana ursului din pădure. Am citit recent chinurile prin care a trecut un investitor român care şi-a deschis pe bani europeni o mică afacere. Concluzia şi sfatul investitorului era : NU ÎNCERCAŢI CĂ VEŢI REGRETA! De altfel, afacerea Jucu spune tot. Bătaie de joc.
  3. Băsescu oferă la mişto trei posturi de consilier  unor tineri absolvenţi fără experienţă, fără experienţa unui serviciu şi fără să cunoască metehnele marinelului. Păi să îmi fie cu iertare, eu mai întâi aş trimite aceşti copii să discute cu cei care au fost consilieri ai domnului preşedinte şi au plecat  de pe aceste funcţii cu maşină şi secretară. Aş lua nişte referinţe de la aceştia şi apoi m-aş uita la propunere. Face excepţie de la cei care au fost consilieri şi au plecat, domnul Lăzăroiu, prietenii ştiu de ce.  De fapt, să fim serioşi, domnul Băsescu ştie că nici dracu nu ar merge să lucreze pentru el, dar simte nevoia să îşi bată joc de aceşti tineri, oferindu-le funie şi săpun. Mai este un aspect de subliniat şi anume, cine a studiat în străinătate? La o socoteală simplă, ar ieşi beizadelele, copiii lui Florin Salam şi alţi manelişti care îşi pot pemite să trimită copiii la studii afară, copii de diplomaţi aflaţi la post şi pe ici pe colo, câte un copil supradotat, plecat pe vre-o bursă oferită de diferite fundaţii, care de fapt  au şi ele intersele lor. Deci, care din aceştia s-ar înghesui la oferta domnului din Anvers? Socotiţi şi dumneavoastră. Şi mai e un aspect la care cetăţeanul din Anvers nu se gîndeşte şi nici consilierii nu îl învaţă (poate tocmai acest consilier îi lipseşte): Asta se numeşte în toată lumea, DISCRIMINARE. Oare la Cotroceni în afară de bătaie de joc cum s-o numi ? Adică cei care au învăţat afară au 3 posturi la dispoziţie, numai în baza diplomei de absolvent, iar cei care au studiat în ţară, sunt atât de proşti încât nu pot ocupa funcţii nici prin concurs sau atât de lipsiţi de importanţă încât nu merită nici menţionaţi ?  Ce este asta  cetăţean  Băsescu? Discriminare sau o palmă dată învăţământului autohton pe care prietenii din UDMR îl nenorocesc sub protecţia dumneavoastră de ani de zile ? Bătaie de joc.
  4. Aici, cinismul a atins culmea impertinenţei. Să îi spui celui pe care vrei să îl angajezi că funcţia de consilier nu este o funcţie în care ai avea un serviciu decent, ci unul în care eşti la cheremul unuia care te foloseşte ca sclav în regim de 24 din 24  şi că eventualele idei sau propuneri pot fi zărite uneori dacă te uiţi cu lupa, prin raftul de etichete Teachers, este nu numai umilitor şi descurajant, dar şi total deplasat. Dacă asta înţelege domnul  în cauză că înseamnă consilier, de ce ne mai miră atitudinea  sa şi a actualului guvern faţă de armată, profesori, poliţie şi doctori şi întreaga societate ? Bătaie de joc.
  5. Tot discursul a fost o bătaie de joc.

Cam  aşa  aş conspecta eu proaspătul discurs.

 Ce să spun tinerilor care studiază în străinătate. Sincer, pentru binele lor, le-aş sugera să rămână cât mai departe de cetăţeanul din  Anvers, cel care a plecat în străinătate să facă bişniţă (după propria declaraţie .. de avere, din care rezulă că avea 60000 de dolari la Revoluţie, pe vremea când deţinerea de valută era ilegală), nu să înveţe, dar pentru binele acestei naţii i-aş ruga să vină în ţară şi să pună umărul. Nu îmi fac nicio problemă, nici iluzii, vizavi de beizadele şi cei cu parai la teşcherea luaţi fără număr, ei au totul asigurat. Dar ceilalţi au mult de tras şi trebuie  ajutaţi.

PS .Ce riscă un consilier la Cotroceni? Nici mai mult nici mai puţin decît să fie căutat de doamna Udrea în toiul nopţii sau cel puţin aşa declara domnul Băsescu vizavi de vizita doamnei Udrea la Cotroceni la o oră înaintată. : “În orice caz, aseară eu am fost cu nevastă-mea. Dacă s-a dus, s-a dus la vreun consilier.” Aviz amatorilor.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 537
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Cum va fi VREMEA în decembrie, ianuarie şi februarie 2018 Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante