Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Prostănacii

Scris de :     2011-11-04 16:30

Prostănacul i-a lăsat cu gura deschisă pe gemenii Dalai Lama. A plecat în timp ce ei îşi făceau bagajele şi se bucurau că se vor întâlni cu unchiul Sam. Se şi vedeau stând cuminţi pe genunchii lui în timp ce unchiul le povestea ce frumoasă o să fie România cu ei pe post de preşedinte şi premier, după cum ieşea din căciulă.

Marin NeacsuDeja primiseră lista de cumpărături de la Mihaelele lor şi uite că prostănacul pleacă singur. Cum .. ? Că a plecat şi nu i-a luat cu el nu e de mirare, se aşteptau la asemenea gesturi din partea lui. Întrebarea e cum i-a reuşit fără să afle nimeni? Asta i-a dat peste cap pe cei doi copii ai Usloaicei. Dă-l în spume, a plecat a plecat, dar chiar aşa ne-a dus de nas şi pe noi şi pe cei din Senat , pe toţi ? Ce facem cu informatorii noştri, ce facem cu toate cârtiţele, au mers pe mâna lui, au fost şantajaţi, au fost cumpăraţi sau au fost păcăliţi ? Este posibil să ne fi păcălit pe toţi? El singur? Este imposibil.

La această oră se fac săpături, se pun întrebări, se ridică din umeri. Oricare ar fi răspunsul, nu e deloc încurajator. Singur sau cu ajutorul cuiva, Geoană a demonstrat că sistemul informativ are probleme mari în USL. Şi mai e şi mândria, orgoliul celor doi superorgolioşi. Cum adică, să fie ei păcăliţi, tocmai de Prostănac ? Lasă că vine el. Da, dar, dacă vine cu .. firman de la împărăţie? Vedem noi. Până vine, ciocu mic, fără scandal, că nu se ştie. Ăsta a lucrat pe acolo şi cine ştie, o fi lăsat loc de bună ziua.

Şi ca să scape de ruşine, vor pleca şi gemenii, cu Oprescu, dacă tot au făcut listele de cumpărături, că altfel nu mai scapă de Mihaele. Aşa mai scapă de ruşine şi cine ştie, poate capătă şi ei ceva, măcar condolinţe.

Acum, ţugulanul stă prostit şi se întreabă ce tot caută oamenii ăştia prin statele unite ale SUA, când toată lume ştie că e nasol pe acolo, că sunt gata să se prăbuşească şi mai ales că şi magazinele lor sunt pline de chinezisme. Ce să cumperi de acolo, când găseşti şi aici Tifon sau Tphone, cum s-o scrie, la acelaşi preţ? Mai e un an până la alegeri, până atunci marinarul poate să crape, că şi aşa îi tot cobeşte Tricolorul de câţiva ani că e cu un picior în groapă şi ba are bube în cap, ba i s-a îngălbenit ţuica, ba că nu a mai ieşit de sub masă. Şi dacă matrozul o pune, tot trebuie să se meargă iar să renegocieze, doar că atunci vor merge singuri, fiecare cu capra lui.

Cert este un lucru. Soarta ţării, tot la Înalta Poartă se negociază şi asta de secole, chiar dacă Poarta s-a schimbat. Nu vine nimeni în faţa poporului să spună : „Oameni buni, ăsta sunt eu, asta am, asta vă pot da “. Nu , pentru că nici unul din ei nu crede că poate avea o şansă candidând cinstit. Toţi ştiu că în ultimii 20 de ani au câştigat cei care au avut firman, indiferent ce a vrut poporul. Şi atunci de ce să schimbe tradiţia tocmai acum? Cum să pună preţ pe propriile forţe şi pe dorinţele românilor, când voturile românilor pot fi cărate într-o găleată de plastic şi o sticla de ulei ? Deci, toţi candidaţii se închină la aceleaşi icoane, nu se închină nici unul la alt Dumnezeu. Şi atunci ce îi deosebeşte? Noi de ce mai mergem la vot? De ce mai cheltuim bani pe campaniile electorale? De ce ne facem nervi şi ne înjurăm pe forumuri? Nu e mai cinstit ca odată la patru ani sa îi trimitem pe toţi la cumpărături la Înalta Poartă, fie la un loc, fie separat şi care se întoarce cu firmanul să fie declarat preşedinte ?

Domnul Băsescu, domnul Geoană, dacă aţi luat firmanul , arătaţi-l , scoateţi-l la vedere, să nu mai plătim drumuri şi pentru delegaţia gemenilor, ca prostănacii. Este totuşi criză.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,465
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante