Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Poșta Română: cărți poștale personalizate direct de pe telefon | Armata britanică trimite Typhoon-ul în România | Aşa ar putea arăta EXTRATEREŞTRII (video) | Structura anului școlar 2017 - 2018 | Băsescu îi dă la temelie lui Kovesi

Proştii lui Brucan

Scris de : Stan PETRESCU     2013-05-01 12:28

Ce fel de popor suntem?

Cum este posibil ca la „Congresul partidelor unic”, desfăşurat după cel mai original tipic comunist, să aibă loc la Sala Palatului? Acolo s-a vrut a fi,  marea întrunire, de către patriarhii comunismului românesc. Aici, la congres, toate aranjamentele s-au făcut înainte acordării voturilor, servindu-le proştilor brucanieni soluţia de ales.

Proştii lui Brucan opinie Acolo în Sala Palatului, unde odinioară intelectualul roşu, Ilici Iliescu, aplauda frenetic spusele celui pe care, mai târziu, l-a asasinat, au participat instigatori la crimă, activişti de partid cu studii la Moscova, securişti şi vechi propagandişti ai defunctului partid comunist român, puşcăriaşi de mătase sinucigaşi, intelectuali-plagiatori, fanarioţi locali, cu alte cuvinte, toată drojdia revoluţionară post-decembristă, care a dobândit averi prin rapt, minciună, crimă, viol.

Iar după acest zgomotos congres roş-albastru, liderii roşii, cu pompă şi entuziasm, au ieşit pe televiziunile lui nenea Ghiţă, să le vorbească fraierilor lui badea Brucan despre proiecte strategice precum regândirea Constituţiei, regionalizare, locuri de muncă (sanchi!), educaţie (sanchi!), sănătate (ciuciu!), armată (canci!) etc.

Este incredibil, cum un popor furat, dezbrăcat, manipulat şi sluţit de libertatea sa şi de cele mai elementare drepturi, să se prezinte la vot ascultător şi să-i aleagă pe aceşti satrapi, într-un procent majoritar, zdrobitor.

Cum este posibil să construim mii de biserici, pentru sărmanii proşti brucanieni ai ortodoxiei dâmboviţene, în timp ce românii mor pe capete din lipsă de lazarete, iar sărmanii copii, fiind obligaţi să renunţe la şcoli pentru că fie s-au construit prea puţine, fie că părinţii lor sunt săraci lipiţi pământului?

Acele şcoli nenumărate, pentru copii, există doar în gândirea meandrică a madamei Andronescu Mimosa-Pudica şi, pe deasupra, sunt reci, prost conduse de către dascăli din ce în ce mai nepricepuţi. Din lipsă de medicamente, bătrânii noştri descumpăniţi sunt lăsaţi să moară, fiindcă statul teologic ungro-vlah nu are medicamente, dar are, la greu, sfântă împărtăşanie, lumânări de monopol, tămâie, locuri de veci şi bani de la buget pentru clopote.

Mor mai mulţi români decât sunt în stare popii să-i împărtăşească, satele îmbătrânesc şi dispar. Veşnicia de la sate se va „sfârşi” curând. Acesta-i paradoxul care doare cumplit.

Popor al lui Brucan, în curând vei dispărea din istoria ta multimilenară! Un gornist bicisnic al bisericii ne anunţă, cu şi fără evlavie, că mall-ul numit Catedrala Mântuirii Neamului s-a ridicat deasupra pământului şi că, la final, va costa circa 250 milioane de euro. Este o mare minciună trinitasistă bine aghiazmată cu dezinformare în scriere chirilică.

Păi, tovarăşi popi, numai pictura la ditamai suprafeţele sfinte ale pereţilor catedralei cu pricina va costa câteva sute de milioane de euro. Cred că decontul fraierilor lui Brucan se va închide pe puţin la  un miliard de euro. În timp ce Casa Uniunii Scriitorilor, ca şi alte clădiri de patrimoniu cultural stau să cadă. Nu avem bani pentru reparaţia unui aşezământ de cultură sau a unei şcoli sau a unui spital, nu avem bani pentru grădiniţe şi nici pentru mărirea alocaţiei pentru copii, nu avem suficiente cămine pentru bătrâni şi câte şi mai câte nevoi ale comunităţii, dar avem bani pentru mii de biserici, care mâine poimâine vor rămâne goale.

Megalomania construcţiilor căptuşite cu foiţe de aur, vopsite pe dinăuntru, cu sfinţi civili şi militari, scene biblice, portrete de ierarhi şi capi ai bisericii, sau primari analfabeţi desenaţi precum nişte strigoi, ne va costa enorm. Bărboşii cu bărbi bizantine vor băga mâinile lor slugarnice, mirosind a tămâie şi busuioc, în bugetul statului laic, spre a îndestula şi alte cheltuieli nechibzuite, făcute pe flecuşteţe sfinte.

Încet, încet vom deveni stat non-laic, iar destinele proştilor lui Brucan vor fi manevrate din Dealul Mitropoliei, sau de la microfoanele studioului „Trinitas”. Să vedeţi voi, stupizilor brucanieni, democraţie şi regionalizarea patriei când ne vor conduce popii!

Vom înlocui vechiul adagiu „nihil sine deo” cu un altul, tot latin: „cum cruce in frontem”, aliniaţi cu faţa către biserici, mâncând evanghelie pe pâine, anafură şi bând aghiazmă, iar în loc să muncim vom murmura, la nesfârşit, rugăciuni fataliste, spre fericirea Preafericirii Sale şi a înalţilor săi ierarhi, formataţi cu burţi pline, ghiorlăind a sfinţite vinuri de Sâmbureşti, sau ţuică de Lainici etc, aşezaţi schimnic nu pe asinii biblici, aşa cum o făcea Mântuitorul nostru Isus, ci răsturnaţi în „bemveuri” şi „mergedesuri”, ultimul tip, „şoferite” de superbe măicuţe îmbrăcate numai în alb şi negru, cu obrajii lor nefardaţi, pe care cad spoturi de lumină sfântă adusă cu jumbo jeturi mini tocmai din Ţara Sfântă, toate aceste chipuri feminine atât de sfinte, având rostul de a crea un confort psihic,  liturgic, chiar, neobosiţilor ierarhi.

Priviţi-i cum se deplasează ei, „per mercedes apostolorum”, prin glodurile eparhiilor ţării, numai spre a fi la căpătâiul proştilor muribunzi brucanieni.

Acesta-i visul popilor şamani: proştii lui Brucan să se întoarne cu faţa spre icoane şi cruci, chit că ţara va rămâne în nelucrare şi tânăra generaţie lipsită de educaţia adevărată, o generaţie confuză care se va înscrie într-un şuvoi de mizerie şi mediocritate, taman bună de condus şi manipulat, iar dragii noştri politicieni lacomi precum lăcustele le vremuri de secetă, se vor strâmba în oglinzi veneţiene electronice, prin ţările civilizate ale Uniunii, cheltuind banii proştilor brucanieni în cazinouri occidentale, sau pe plajele însorite de prin lumea depărtată.

Aşadar, au trecut 23 de ani de la Crima Crăciunului cel Însângerat şi proştii brucanieni au ales întunericul unei credinţe oarbe, fataliste, întorcând spatele luminii adevărate, care vine, culmea, nu de la Orient, ci din vestul instruit, de acolo de unde ne privesc două milenii de creştinătate.

Proştii brucanieni au părăsit România, îndreptându-se cu milioanele către spaţii de cultură papistăşeşti, către bisericile Romei, către San Pietro (pe româneşte Sân Petru) şi nu către afumatele biserici bizantine din spaţiile orientale, pe care le ridicaţi în slava fumului lumânărilor de monopol.

Ce rău le cade slujbaşilor bisericii ortodoxe adagiile latine, zicându-le proştilor brucanieni că sunt papistaşe şi încalcă „sfânta tradiţie”  a bisericii ortodoxe! La peste un secol şi jumătate de şcoală latinească, zugravi de biserici vopsesc numele de sfinţi pe pereţii  bisericilor noastre, cu litere încă greu de desluşit, cârlionţii chirilici nelipsind din nicio literă a alfabetului pe care-l întrebuinţează biserica.

De ce domnilor ierarhi?

Vă este ruşine să scrieţi, în sfintele biserici, cu frumoase caractere latine, pentru ca proştii lui brucan să citească mai uşor în limba cea română? Rog pe mai marii bisericii să dezlege dilematica zicere a dascălului neamului românesc, Nicolae Iorga, care ne spunea: „Prin limbă suntem occidentali iar prin religie orientali”.

Dacă n-am fi fost de religie orientală, acum, italienii de la Dunăre ar fi fost la nivelul de cultură şi civilizaţie din Occidentul lui Sân Petru, adică n-am fi pierdut 200 de ani de istorie, cu fanarioţi pe cap, şi eram aşezaţi, în mod egal, la masa ginţii latine, cu toţi marii Europei şi ai lumii.

Cred că cei ce ne-au creştinat, adică Andrei şi Filip (biserica noastră, fiind de două ori apostolică), ne-au oferit Sfânta Împărtăşanie nu în limba greacă, ci în cea romană, sau, mă rog, în limba latină.

Ca toţi să fie una şi „Pax vobis!”
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,080
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii