Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Statul român se află în şah

Scris de :     2011-01-18 12:15

 Domnul Băsescu a dat verdictul final, trebuie să se respecte decizia ÎCCJ. Nu contează legea, nu contează ce spun alţii, contează însă ce spune Băsescu. Din teamă pentru mişcările de stradă  anunţate, domnul Băsescu s-a gândit să cedeze un pas, numai că l-a cedat fără să gândescă profund şi l-a făcut din teamă şi dorinţa de a câştiga electorat.

Marin NeacsuPentru cei care mă cred nebun,  le cer să facem o scurtă socoteală  simplă bazată pe logică. 

 1. Are cineva impresia că tot ce s-a făcut până acuma s-a făcut fără dezlegare de la împărăţie ?

 2. Are cineva impresia că Boc strănuta fără aprobare?

 3. Are cineva impresia că veselarul  dă vre-o porţie de mâncare fără aprobarea şefului de popotă ?

  Dacă la toate aceste întrebări răspunsul este cel pe care îl gândesc şi eu, mergem mai departe. Pentru cei care răspund pozitiv la aceste întrebări, să se oprească, să numere până la 19.999.999 adică toţi ceilalţi români care mai gândesc pe lumea asta şi să caute alt răspuns. 

 Şi atunci, dacă „tot ce misca-n ţara asta, râul, ramul” nu poate respira fără nara prezidenţială, cum vă explicaţi poziţiile de până acuma ale guvernului sau declaraţia domnului Băsescu dată într-o parcare? Doamne, mă întreb cu teamă ce s-ar fi întâmplat dacă  organismul prezidenţial ar fi simţit nevoia să intre într-o cabină mai intimă, nu în parcare şi reporterul din dorinţă de a nu-l scăpa l-ar fi urmat, ar fi răspuns tot asa, cu capul într-o parte, în timpul mersului ?

Statul român se află în şah

 Cert este că Boc şi Băsescu sunt în şah. Unul din doi, deocamdată, va cădea pe locul doi, nu am nici un dubiu cine, numai că situaţia nu e chiar aşa de simplă. Dacă Guvernul va accepta punctul de vedere  prezidenţial şi va renunţa la HG 735, atunci va demonstra fără nici o urmă de îndoială că România nu este condusă de lege ci de Băsescu, că guvernul României nu ţine cont de puterea legislativă sau de hotărârile judecătoreşti, ci de Puterea Prezindenţială. Acest lucru va fi atât de evident încât nu va mai avea nevoie de nici o explicaţie şi România va intra în Schengen la Paştele Cailor pentru că nici San Marino nu ar accepta pe propriul teritoriu  cetăţenii unei ţări conduse Dictatorial prin voinţa unei persoane. 

 Problema nu se va pune de acuma încolo ce facem cu pensiile, ci ce facem cu guvernul şi cu preşedintele . Va fi evident faptul că de acum, nu va mai merge nimeni la judecătorie pentru rezolvarea unor cazuri în justiţie, pentru că oricum nu ţine nimeni cont de lege, nici borfaşii, nici pungaşii, nici guvernanţii, nici Parlamentul, nici Curtea Constituţională. Toţi vor cere rezolvarea cazului domnului Băsescu, cel care  are putere cât toţi la un loc. Domnul Băsescu în dorinţa de a câştiga ceva capital politic şi viitori votanţi, a făcut greşeala vieţii. A dat şah  instituţiilor statului, punând guvernul în situaţia de a arăta lumii întregi că în România legea o face Băsescu

  Ce va face Boc?

Păi nu are decât două variante. Una, de a urma „sfatul” prezidenţial, demonstrând astfel că România este un stat condus dictatorial, un stat în care  puterea judecătorească se aplică numai după ordinul prezidenţial, sau doi, de a-şi da demisia pentru că nu îşi poate pune în practică propriile hotărâri şi decizii şi a intrat în conflict cu toate puterile din stat  şi cea legislativă şi cea judecătorească şi cea prezidenţială. Asta s-ar întâmpla în orice stat din lume, şi o spun fără a greşi, oricare alt stat. La noi, nu ştii niciodată ce se va întâmpla. Nu ar fi exclus să apară iarăşi nişte micimani târâie-brâu, paratraznetele PDL, care să spună că nu am auzit noi bine, sau pur şi simplu că trebuie să asculte de „sfaturile” domnului preşedinte, care este, nu e aşa, garantul respectării legilor în ţara. Se va discuta de lipsa de comunicare şi de „greselile„ umane , normale la un aşa volum de muncă etc.

Orice s-ar spune , România din acest moment s-a autodeclarat stat dictatorial, prin declaraţia  făcută de preşedintele statului, care ar fi făcut mult mai bine să  îl lase pe Boc să anunţe singur ca ”a cedat din cauza aplicării greşite a măsurilor propuse de guvern”. Parcă era mai bine şi pentru guvern şi pentru preşedinte şi pentru România.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,125
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante