Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Suspendarea suspendării !

Scris de :     2011-01-24 00:27

Dacă cineva aştepta altceva de la Băsescu, s-a înşelat.Toată lumea a stat cu ochii în TV mai, mai să spargă ecranul, de la plimbarea cu căruciorul până la ieşirea pe sticlă a domnului Băsescu din seara de duminică. Nu ştiu câţi oameni au sperat şi ce au sperat, dar pentru mine era clar ce va spune Băsescu. Am spus-o pe bloguri, am spus-o în discuţiile personale şi o spun şi acum. Nu m-a mirat, nu m-a surprins, nu m-a dezamăgit, pentru că o prevăzusem şi o aşteptam chiar. 

Marin Neacsu Era la mintea cocoşului (LMC) că nu se va renunţa la recalculare, că se va renunţa doar la HG735 şi se va da altă hotărâre, şi pot să spun că va fi chiar mai diabolică decât asta, pentru că Băsescu nu uită şi nu iartă. Fiecare moment de gândire şi timp pierdut de înălţimea sa cu şedinţele pentru rezolvarea situaţiei, vor fi plătite cu suferinţe îndoite. Românii au o vorba : „a scăpat de dracu şi a dat de taicăsu”. Dacă până acum rezerviştii mai aveau ocazia să-şi mai urmărească salariile şi să verifice modul în care li s-au recalculat pensiile, de acum, recalcularea se va face după liberul arbitru şi în baza unor hârtii şi situaţii care s-au întocmit aşa cum s-au întocmit şi pe care nu le vom mai avea la dispoziţie, cei care nu au apucat încă să le ia, pentru că cererea şi înaintarea  acestor hârtii fac parte din HG 735, care este suspendată şi a trimite aceste hartii înseamnă încălcarea deciziei ÎCCJ. Sublim!

Stau şi mă întreb dacă nu cumva toată această situaţie  a fost premeditată. Ar fi nu diabolic, ar fi pur şi simplu extraterestru să aibă cineva o minte atât de perversă încât să ne ducă pas cu pas la a ne cere singuri să nu ne mai putem verifica modul în care ni se recalculează pensiile.” Nu cerceta aceste legi”, spunea Eminescu şi e mai bine să mă opresc aici cu interpretările. Cert este însă că cine s-a plâns că Oprea s-a adresat cu ură militarilor în cuvântul sau de acuma câteva zile, să meargă să îşi ceară scuze. Pe lângă Băsescu, domnul Oprea ne-a mângâiat. Dacă Oprea ne-a certat, Băsescu a dat cu parul fără să se uite unde dă. Nu au scăpat nici militarii care au plecat ca nişte nemernici la pensie la 40 de ani pentru a face pe plac americanilor, nici coloneii sau generalii care şi-au obţinut gradele  ca activi, nu făcând sluj în faţa partidelor precum Oprea, nici televiziunile care au îndrăznit să mediatizeze  aspectul pensiilor militare până l-au obligat să aplice hotărârea ÎCCJ, nici sindicatul sau ce o fi al militarilor plecaţi mai devreme din armată. Bine că n-a avut kalaşnikovul la el, că cred că golea un încărcător.  

Nu mai comentez vechea tactică a învrăjbirii categoriilor de militari între ei şi a civililor împotrivă tuturor militarilor. Metoda este veche, numai un copil care se va naşte peste 2 ani nu ştie despre ea, căci altfel cred că şi cei ce sar acuma dintr-o bilă în alta  au auzit sau simţit de Băsescu, cel puţin prin pumnii pe care mulţi şi i-au dat după ce au pus ştampila de vot pe Băsescu. Ceea ce mai miră însă pe ici pe colo este declaraţia unui om căruia îi mersese vorba că ar fi contra-Cotroceni. Domnul Videanu spunea în această seară : „Ceea ce a spus şeful statului nu se negociază”

Ăsta e viitorul României, asta vă aşteaptă românilor. Rămane cum am spus, de azi s-a semnat oficial trecerea Romaniei în categoria statelor  conduse de un dictator, fapt recunoscut de Guvernul României, care nu a ascultat de o hotărâre judecatorească, dar ascultă de hotărârea Prezidenţială.Nu pot să închei fără să amintesc ce spunea doamna Cristiana Anghel aseară, citându-l pe Niemoller, pastor evanghelist, în timpul primului război mondial, comandant de submarin. 

 Iată ce spunea acesta :

   „Cand a venit Gestapoul să-i aresteze pe comunişti, nu am spus nimic că nu eram comunist.

  Când a venit să-i aresteze pe evrei, nu am spus nimic că nu eram evreu.   

 Când au venit să-i aresteze pe catolici, nu am spus nimic că nu eram catolic. 

 Când au venit să mă aresteze pe mine (1937) nu a mai fost nimeni care să mă apere.”
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,774
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante