Acasa Opinii Un scenariu de coşmar, dar nu imposibil

Un scenariu de coşmar, dar nu imposibil

scris de Marin Neacșu
1.314 Afisari

Un principiu NKDV spune : “Daţi-ne omul. Dosarul  îl facem noi”-Soljeniţin-Arhipelagul Gulag 

Marin-NeacsuCăpitanul nu părăseşte corabia decât după ce îi dă foc

Cine ar fi spus acum nu mai mult de 30 de zile că Elena Udrea va avea vreo şansă să ajungă măcar pe un loc pe podium în primul tur de scrutin, ar fi fost considerat nu nebun, ci pur si simplu total aerian. Oricine, mai puţin Băsescu. Până şi Elena Udrea o spunea aşa, în vârful limbii, nu numai pentru că e sâsâită, ci pentru că nici ea nu credea în şansele ei. Oricum, ea spunea şi făcea ce îi spunea Băsescu şi aşa va face în continuare, pentru că din punct de vedere politic ea este creaţia lui şi, aşa cum a spus singură, nici ea nu ştie de ce crede el că ar merita să fie preşedinte. Ce crede el este însă oricum lipsit de importanţă, important este ce face. Iar ce face, se vede.

De un an şi mai bine, Băsescu lucrează la curăţarea drumului pentru candidatura ei. Când a spus prima oară că România trebuie să aibă un preşedinte femeie, chiar fără a o nominaliza, toată lumea a râs. El a hăhăit în stilul propriu, gândind ”lasă că vedeţi voi”, dar nimeni nu l-a luat în serios, pentru că toată lumea considera că Băsescu este terminat politic, că i se termină mandatul şi că după Cotroceni urmează Rahova sau Poarta Albă. Cel puţin aşa ne asigura Ponta, cel care se vrea şi se crede noul Băsescu. Numai că este greu pentru orice om cu judecată să creadă că un om care are dulapurile garnisite cu dosare şi schelete ale tuturor amicilor şi duşmanilor inclusiv Ponta, poate să dispară aşa brusc, când vor adversarii. Eu am spus de mult că Băsescu nu şi-a spus ultimul cuvânt şi nu va cădea, iar  atunci când va fi să cadă, nu o va face fără să tragă după el sau să împingă pe alţii care să-i amortizeze căderea.

Candidatul şi dosarul

Am spus de un an şi ceva că aceste alegeri vor fi marcate de dosare şi zăbrele, că vor depăşi în evenimente şi lovituri, în „surprize” şi sacrificii, tot ce a fost până acum. Nici nu a început bine campania oficială şi avem deja victime „colaterale”, fiecare parte încercând să demonstreze cât de corupt este celălalt, nu cât de cinstit este el, pentru că aşa ceva nu poate dovedi nici unul.  Dintre toţi, perdanţi siguri sunt cei care nu au intrare la Justiţie, adică PNL-iştii şi celelalte partide mai mici şi fără veri, cumnaţi, naşi, fini sau colegi de şcoală procurori.

Aşa se face că celeritatea a devenit cuvântul de ordine, iar viteza cu care se soluţionează sau se pun pe rol dosare pitite sau amânate de ani de zile, poate crea ideea că justiţia a intrat pe un făgaş normal. Probabil că unii se şi laudă cu asta, dar adevărul este că singurul motiv care a făcut ca bolovanul justiţiei să se rostogolească aşa de vertiginos este nevoia de a înlătura toate piedicile în calea celor care ţin coarnele justiţiei în frâu, Ponta şi Băsescu. Pe orice post de televiziune te-ai uita, nu vezi decât dosare de candidaţi corupţi sau înconjuraţi de oameni corupţi, toate prezintă numai bube şi puroi supurând, dar ale celor din partida adversă, nicăieri nu vezi un om”sănătos”, peste tot corupţie şi înşelăciune. Concluzia pe care o tragi privind această campanie este că nici un candidat nu este cinstit, nici unul nu merită să fie ales preşedinte, nici un partid nu are un om măcar curat pe care să îl propună ca preşedinte, toţi candidaţii, oriunde ar candida, sunt mânjiţi. Prefabricate sau nu, toţi au dosare.

Pârtie !!!

Pe partea stângă este clar, Tăriceanu este pus să culeagă stângacii din dreapta, Vadim îşi joacă în continuare rolul de victimă, deşi nici el nu ştie dacă îl mai susţine cineva când propriul partid e bulversat, iar DD continuă serialul.  Pe dreapta, se lucrează intens la curăţirea liniei pentru doamna Udrea. Diaconescu a ieşit ca Pavel Chinezu cu un şut în dinţi, Macovei joacă rolul dizidentei ca să spargă cât mai mult dreapta, Meleşcanu  merge pe cartea vinovatului fără vină deşi ştie şi el ca şi Vadim că nu are nici o şansă, dar a primit şi el ordin să se facă că candidează. Doamna Macovei a intrat în joc tot în sprijinul Elenei, ca să nu se întrebe misoginii  ce caută o femeie la Cotroceni, să preia ea loviturile acestora şi să îi lase Elenei timp să se ocupe de „problemele mai serioase”. Ea joacă rolul lui Zorro, acel Zorro justiţiar care până la urmă dispare călare pe calul lui fermecat, fără nici o pretenţie. Apropo de Zorro, am citit recent un banc cu un individ  adus în faţa judecătorului pentru că a violat o călugăriţă. Acesta a adus în apărarea sa  faptul că el de fapt este gay, aşa că nu a comis violul premeditat. Bine, îi spune judecătorul, dacă eşti gay de ce ai violat-o pe măicuţă?- Păi de la spate mi s-a părut că e Zorro, a răspuns împricinatul. Încheiat anecdota.  Ceilalţi fac joc de glezne, este clar că s-au pus pe listă pentru imagine şi ca să poată povesti nepoţilor că au candidat la Cotroceni sau  ca să  ia şi ei bani de la buget pentru campanie,  căci cheltuielile vor fi minime, umflate însă pe hârtie,  ca banii daţi pe licenţele Microsoft şi uite aşa „iepurii”  se vor face şi ei cu un ban cinstit primit de la buget.

Atenţie, cad capete!

Când am spus că Băsescu e diabolic, am ştiut ce spun. Repet, chiar dacă o să se creadă că asta înseamnă că îl laud sau apreciez, este însă o pură constatare, despre Băsescu se poate spune orice, dar absolut orice, nimic nu este exclus, mai puţin faptul că ar fi prost şi nu ar şti să manipuleze şi să şantajeze. Ce se întâmplă acum cu Fenechiu, Romeo Stavarache, Horea Uioreanu, Aristotel Căncescu,  grupul Microsoft, grupul Loteria, Iohannis, nu sunt nici coincidenţe, nici dovezi că justiţia, DNA-ul lucrează, ci dovada faptului că se curăţă culoarul pentru candidata din Pleşcoi. Am mai spus înainte de a se anunţa candidaţii şi a începe scandalul Iohannis, că acesta nu va apuca să intre în competiţie  iar dacă va intra va intra pe targă respirând prin  aparate. Deja e în genunchi, au fost loviţi şi vor fi loviţi toţi sponsorii, iar el va fi doborât de incompatibilitate şi dosare. Cine crede că CCR îi va da verdict favorabil lui Iohannis, visează. Nici Ponta, deci nici judecătorii PSD şi nici cei numiţi de Băsescu nu îl vor lăsa preşedinte dacă se va ajunge la ei. Băsescu a  manipulat de mult ieşirea lui Antonescu din joc atât la partid cât şi la prezidenţiale, Iohannis a fost încurajat să candideze primind „în secret” asigurări că dreapta îl va susţine, din cauza asta nu a candidat din prima madam Udrea, ca să îi dea impresia lui Iohannis că Băsescu îl susţine pe el în dauna lui Antonescu sau  Cristian Diaconescu şi uite aşa alianţa PDL-PNL l-a nominalizat pe Iohannis cel agreat de „toată dreapta”, adică exact ce îi trebuia lui Băsescu, pentru a da cu el de pământ, iar la asta lucrează şi Ponta, aşa că Iohannis este deja mâncat. În plus, PDL, cu sau fără Buldog, joacă în continuare cartea lui Băsescu, singura carte câştigătoare pentru ei. Din cauza asta Boc şi ceilalţi simpatizanţi nu au ieşit din partid şi nu s-au înscris în PMP deşi sunt băsişti pe faţă, ca să poată să sară la gâtul conducerii noii alianţe sau noului partid după ce Iohannis  se va face de râs şi să schimbe orientarea către Băsescu.Nu este exclus ca odată cu căderea lui Iohannis în PNL să cadă şi Blaga din PDL, pentru că a pariat pe un cal mort,  şi să treacă Boc la volan. Cam asta se urmăreşte.

Urma bate turma

Interesant jucată cartea cu cei doi membri PMP introduşi în dosarul Microsoft, pentru a „da exemplu” . Imediat partidul lui Udrea i-a „repudiat”, a dat verde investigării lor cu două scopuri: 1. Să creeze imaginea că ei, membrii PMP sunt curaţi şi nu acceptă corupţi sau măcar suspectaţi de corupţie în partid şi 2, să dea „exemplu” şi să îi facă pe cei din celelalte  partide să le urmeze exemplul, să dea verde la cercetarea celorlalţi.

Dacă vă uitaţi de ce sunt învinuiţi cei de la PMP veţi constata că sunt nimicuri, un amărât de abuz care nici măcar nu e dovedit şi s-ar putea să nici nu fie, iar ei vor fi achitaţi sau vor primi ceva cu suspendare în timp ce ceilalţi implicaţi sunt învinuiţi şi vor fi condamnaţi pentru fals, însuşire de foloase necuvenite, fraudă, şi altele în formă agravantă, de te doare capul numai citind acuzaţiile. Bine jucat, din nou Băsescu s-a dovedit maestru.

Aşa se face că până la urmă în turul 2 vor ajunge Udrea şi Ponta. Să vă ţineţi bine, între turul 1 şi turul 2 va exploda bomba şi în ceea ce îl priveşte pe Ponta, va păţi şi el ce va păţi Iohannis,  astfel încât Udrea  va avea nu culoarul ci uşa deschisă la Cotroceni, iar Băsescu va veni să alimenteze maşina de la guvern. Nu mă înjuraţi dacă va fi aşa. Nu eu am aranjat toate astea, eu doar le-am văzut. Dacă se va întâmpla aşa de vină sunt cei care acum bagă capul în nisip şi strigă că Băsescu e terminat.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult